fbpx

Publicatie datum: 16 maart, 2023

Door: Jack

Best Geteste Plyo Box

jump box, plyobox

Corength Jump Box Plyo Box

Als je op zoek bent naar een instapmodel plyo box voor al je workouts, dan is de Corength Jump Box Plyo Box absoluut de beste keuze! Deze plyobox is met een dikte van 18mm enorm stevig en zal dus geen enkel probleem hebben met de intensiteit van je workout. Je kan hem gebruiken voor drie verschillende hoogtes, namelijk 40, 50 en 60 cm. Met het handvat til je hem makkelijk op om hem te draaien of mee te nemen. En als je wil kun je er je overige workout spullen in vervoeren, en dat scheelt een hoop gesjouw. Daarom is de Corength Jump Box Plyo Box als beste plyo box 2023 uit onze plyo box test gekomen!

Bij een goede workout kan een goede plyo box niet ontbreken. Dit is een hele simpele, maar toch handige uitvinding waar je je fitheid enorm mee kunt opkrikken. Ondanks dat een plyo box in de meeste gevallen slechts een vierkante doos is, kun je er tientallen verschillende oefeningen mee doen.

Maar daarvoor heb je natuurlijk wel een goede plyo box nodig. Hoe kies je de beste plyo box uit, en welke plyo box is het beste voor jouw workout? In onze plyo box test gaan we allerlei plyo boxes bijlangs om erachter te komen welke plyo box het beste is. Zo hoef je niet blind te vertrouwen op de beste plyo box volgens de consumentenbond en ben je verzekerd van een goede plyo box die z'n prijs waard is.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten vergekelen

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 beste plyo boxes

jump box, plyobox

Beste koop plyo box
1.  Corength Jump Box Plyo Box

Beste premium plyo box
2. Suprfit 3- in-1 zachte plyobox

Beste verstelbare plyo box 
3.Lifemaxx Crossmax Soft Plyo Box

Beste opstapelbare plyo box
4. Gymstick Plyobox Zwart

Beste soft plyo box
5. Body-Solid Plyo Boxes

Top 10 beste plyo boxes

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste plyo boxes.


Waar op letten bij het kopen van een plyo box?

Een plyo box kopen kan lastiger zijn dan je denkt - ze lijken allemaal op elkaar, maar toch zijn er enorme verschillen in prijs, kwaliteit en duurzaamheid. Daarom kun je hieronder lezen welke specificaties van een goede plyo box allemaal van belang zijn. Door deze punten goed door te lezen weet je waar je naar op zoek bent, en weet je zeker dat je waar voor je geld krijgt.

Stevigheid

Bij houten plyo boxes is de stevigheid natuurlijk van groot belang. Let op de dikte van het hout, maar ook het maximale gewicht dat de plyo box aan kan. 

Hoogtes

Een goede plyo box kun je gebruiken voor verschillende hoogtes. Deze worden bepaald door de lengte, breedte en hoogte van de plyo box, ten minste in het geval dat je een rechthoekige plyo box koopt. Check welke hoogte ideaal is voor jouw workout, en houd rekening met eventuele groei in de toekomst.

Gewicht

Sport je wel eens buitenshuis? Dan is een plyo box die je makkelijk mee kunt nemen wel zo handig. Let hiervoor op het gewicht, een eventueel handvat en misschien het formaat van de plyo box - zo weet je zeker dat je hem meekrijgt op de fiets of in de auto.

Platform materiaal

Het materiaal op het springplatform is niet altijd hetzelfde. Als je de plyo box ook met je handen zult gebruiken tijdens je workout, is een ruwe houtsoort niet prettig. Een plyo box kopen met rubberen bekleding aan de bovenkant kan dan handiger zijn!


Wat is de beste plyo box van 2023? 

Een goede plyo box kopen is zo makkelijk nog niet - in onze plyo box test 2023 gaan we de beste plyo boxes bijlangs. We kijken hierbij naar allerlei criteria, zoals stevigheid, flexibiliteit en gebruiksgemak. Wil je zeker weten dat je waar voor je geld krijgt? Dan raden we aan de reviews even goed door te lezen. Op die manier weet je welke plyo box het beste bij je past, en welke plyo box aanbiedingen je eerder moet laten schieten.

1. Corength Jump Box Plyo Box

jump box, plyobox

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Als je op zoek bent naar een instapmodel plyo box voor al je workouts, dan is de Corength Jump Box Plyo Box absoluut de beste keuze! Deze plyobox is met een dikte van 18mm enorm stevig en zal dus geen enkel probleem hebben met de intensiteit van je workout.

Je kan hem gebruiken voor drie verschillende hoogtes, namelijk 40, 50 en 60 cm. Met het handvat til je hem makkelijk op om hem te draaien of mee te nemen.  En als je wil kun je er je overige workout spullen in vervoeren, en dat scheelt een hoop gesjouw. Echt ideaal dus als je de box vaak buitenshuis gaat gebruiken, of meeneemt naar je sportclub.

Daarom is de Corength Jump Box Plyo Box als beste plyo box 2023 uit onze plyo box test gekomen. Vind de beste prijs van dit moment via de rode knop!

Voordelen Corength Jump Box Plyo Box

 • Makkelijk draaien voor verschillende hoogtes
 • Stevig genoeg voor vrijwel iedere workout
 • Makkelijk om spullen in te vervoeren

Nadelen Corength Jump Box Plyo Box

 • Ruw hout niet fijn voor blote handen / voeten

2.  Suprfit 3- in-1 zachte plyobox

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Heb je aan zo'n all-round plyo box niet genoeg, en wil je graag een professioneel product in huis halen? De Suprfit 3- in-1 zachte plyobox is een zachte plyobox waar je dus met al het comfort van de wereld je workouts op kunt doen. 

Je zult geen last krijgen van pijnlijke handen of voeten door de zachte oppervlaktes aan alle kanten. Door de vierkante vorm kun je de Suprfit 3- in-1 zachte plyobox makkelijk in drie verschillende hoogtes verstellen. Voor een hoogwaardige homegym is de Suprfit 3- in-1 zachte plyobox een enorme aanrader, en ook voor professionele sportscholen valt dit product zeker te overwegen.

Houd er wel rekening mee dat de Suprfit 3- in-1 zachte plyobox meer gericht is op de high-end markt. Je neemt dit zware ding (27kg) niet makkelijk mee naar buiten, maar ook de prijs is allesbehalve licht. Ben je echt gemotiveerd om je prestaties te maximaliseren? Dan is deze Suprfit 3- in-1 zachte plyobox echt wat voor jou!

Voordelen Suprfit 3- in-1 zachte plyobox

 • Professioneel materiaal voor fanatieke sporters
 • Drie hoogtes (75, 60 en 50 cm)
 • Zachte oppervlaktes, dus geen pijn aan handen of voeten
 • Erg stevig en duurzaam

Nadelen Suprfit 3- in-1 zachte plyobox

 • Niet aanbevolen voor beginners
 • Niet makkelijk mee te nemen

3. Lifemaxx Crossmax Soft Plyo Box

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Zoek je een nog flexibeler product om je workouts op te doen? Deze Lifemaxx Crossmax Soft Plyo Box komt in meerdere formaten, namelijk 15, 30, 45 en 60cm. Zo kun je zelf de hoogte van je box kiezen, waardoor je altijd wel een hoogte die perfect is voor jouw workout - of bijvoorbeeld voor de mensen die in je sportschool actief zijn.

Als je sport op de allerhoogste intensiteit, zijn de zachte oppervlaktes van de Lifemaxx Crossmax Soft Plyo Box enorm prettig om te hebben. Bij een verkeerde sprong wordt je zacht opgevangen door de zachte laag om het hout heen.

Doordat de dozen hetzelfde formaat hebben (op de hoogte na), stapel je ze makkelijk op en af. Je kan ze ook verbinden met Velcro strips voor nog meer stabiliteit. Ideaal dus voor home gyms, hotels of sportscholen!

Voordelen Lifemaxx Crossmax Soft Plyo Box

 • Combi pakket is ideaal voor (home) gyms
 • Zachte beschermlaag 
 • Zelf jouw ideale hoogte kiezen
 • Makkelijk aan elkaar te bevestigen met Velcro strips

Nadelen Lifemaxx Crossmax Soft Plyo Box

 • Aan de dure kant (prijs is per stuk)

4. Gymstick Plyobox Zwart

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Nu een plyobox die iets anders gevormd is, en zeker niet op een 'box' lijkt - de Gymstick Plyobox is een pakket van meerdere plyoboxen die meer lijken op een tafeltje dan op een workout-apparaat. Toch kun je deze Gymstick Plyoboxes gebruiken voor allerlei fitness routines, maar ook MMA en bootcamp- oefeningen.

Doordat de Gymstick Plyoboxes allemaal ongeveer dezelfde afmetingen hebben aan de onderkant, kun je ze erg makkelijk opstapelen. Zo neem je ze allemaal mee in een handig pakketje, en neemt het enorm weinig ruimte in beslag in de opslagruimtes van je home gym of fitnesscentrum.

Ondanks het dunne platform zijn de Gymstick Plyoboxes erg stevig, ze zijn namelijk ontworpen door fitness professionals uit Finland. Zij weten precies wat je nodig hebt qua stevigheid en gebruiksgemak, en hebben naar onze mening een van de beste plyoboxes op de markt ontworpen! 

Voordelen Gymstick Plyobox Zwart

 • Makkelijk op te stapelen
 • Iedere maat beschikbaar 
 • Geschikt voor allerlei oefeningen en sporten

Nadelen Gymstick Plyobox Zwart

 • Maar één maat per product

5. Body-Solid Plyo Boxes

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Tot slot een vergelijkbaar product als de Gymstick plyoboxes, maar dan met een iets zachter oppervlakte aan de bovenkant. Ook deze boxes kun je makkelijk opstapelen om zo enorm veel ruimte te besparen als je ze even niet gebruikt. Toch zijn deze Body-Solid Plyo Boxes van hoge kwaliteit en kun je er veel verschillende sporten en oefeningen op doen.

De beschikbare hoogtes van de Body-Solid Plyo Boxes zijn erg ruim, namelijk 15, 30, 45, 61, 76, 91, helemaal tot aan 107 cm in hoogte! Dat is een enorm verschil met de vorige plyo boxes in deze lijst. Deze hoogte is alleen aan te raden voor echte professionals die enorm veel ervaring hebben met het springen.

Gelukkig kun je zelf je eigen ideale hoogte uitkiezen voor de workout. En even uitrusten tussendoor kan natuurlijk ook!

Voordelen Body-Solid Plyo Boxes

 • Makkelijk op te stapelen voor meer ruimte
 • Zacht oppervlakte
 • Enorme hoogtes beschikbaar

Nadelen Body-Solid Plyo Boxes

 • Aan de dure kant voor één plyo box

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel plyo boxen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten plyo boxen vergeleken. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de plyo boxen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste plyo boxen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>