fbpx

Publicatie datum: 2 november, 2023

Door: Thea

Op zoek naar een simpele manier om te besparen op je gasrekening? Dan is het kopen van radiatorfolie een absolute aanrader.

Je plakt radiatorfolie achter je radiator waardoor de warmte beter vastgehouden wordt. Je ziet in veel gevallen niks van het radiatorfolie, maar je kan op jaar basis toch al gauw tientallen euro's besparen dankzij radiatorfolie.

Bovendien is radiatorfolie relatief goedkoop en kun je het jarenlang laten zitten. Dat noem je nog eens een goede investering!

Maar wat is nu de beste radiatorfolie van 2023? In een uitgebreid onderzoek hebben wij de meest populaire radiatorfolies op een rijtje gezet. Door een van deze folies te kiezen weet je zeker dat jij geen miskoop doet!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

13

Producten getest

5

Uur onderzoek gedaan

21

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Radiatorfolies

Beste radiatorfolie

Beste Koop Radiatorfolie
1.  EcoSavers Radiatorfolie 500 x 50 cm

hgmd radiatorfolie

Beste radiatorfolie voor grote huizen en woonkamers
2. HGMD Radiatorfolie 500 cm x 50 cm

Beste grote radiatorfolie 
3.BT Radiatorfolie inclusief 12 magneten

Beste duurzame radiatorfolie
4. Simple Fix Radiatorfolie

Beste radiatorfolie 50cm
5. Radiatorfolie isolatie 50 x 400 cm

Top 10 beste Radiatorfolies

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste radiatorfolies.


Waar op letten bij het kopen van radiatorfolie?

De beste radiatorfolie 2023 vinden is geen pretje. Het lijkt een product dat veelal hetzelfde is, maar dat is zeker niet waar. De beste radiatorfolie verschilt weldegelijk met goedkopere aftreksels. Dus welke radiatorfolie is het beste voor jou? Door de onderstaande specificaties door te lezen weet je precies waar je op moet letten bij het kopen van de beste radiatorfolie!

Oppervlakte

Hoeveel oppervlakte heb je nodig? Afhankelijk van je huis kan een radiatorfolie product niet genoeg zijn om alles af te plakken, dus zorg dat je het oppervlakte afmeet voor je het koopt!

Magneettape

Het is wel zo handig als je de radiatorfolie daadwerkelijk kunt plaatsen als  je het in huis hebt. Let dus op of er magneettape of andere soort bevestigingsmateriaal is meegeleverd!

Warmtedoorgangscoëfficient

Zo, dat woord gaan we je niet nog een keer aandoen - maar wat dit inhoudt is hoeveel warmte er door de folie heen kan komen en hoeveel er dus terug wordt gereflecteerd. Dit is afhankelijk van de dikte, het materiaal en de kwaliteit van de radiatorfolie. Het is aangegeven in W / m2k (lager is beter!).

Magnetisch

Als je radiatoren magnetisch zijn is magneettape dus de beste oplossing om radiatorfolie te bevestigen. Dit is echter niet altijd het geval. Wel is het makkelijk te testen door er een magnetisch voorwerp tegenaan te houden. Als het niet blijft zitten, heb je dubbelzijdige tape nodig, wat vaak niet wordt meegeleverd!


Wat is de beste radiatorfolie van 2023? 

Op zoek naar de beste radiatorfolie 2023 hebben we de beste radiatorfolie producten die we online konden vinden vergeleken en getest. Om de beste radiatorfolie voor jou te selecteren, hoef je nu alleen nog maar onze top 5 beste radiatorfolie producten door te lezen! 

1. EcoSavers Radiatorfolie 500 x 50 cm

Beste radiatorfolie

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.9

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De EcoSavers Radiatorfolie is de beste radiatorfolie 2023 doordat je deze folie niet op de muur achter de radiator hoeft te plakken, maar gewoon achterop de radiator zelf.

Op deze manier krijg je geen lelijke reflecterende plakken folie op je muur en zie je er dus helemaal niets van. Maar wel op je energierekening, want de EcoSavers Radiatorfolie bespaart tientallen euro's aan energiekosten (afhankelijk van hoeveel je gebruikt natuurlijk!).

Bij de EcoSavers Radiatorfolie wordt magneettape geleverd waardoor bevestiging een peulenschil is! Ook op niet-magnetische radiatoren zoals RVS en aluminium kun je de EcoSavers Radiatorfolie gewoon gebruiken met dubbelzijdige tape. Daarom is de EcoSavers Radiatorfolie verkozen tot beste radiatorfolie 2023!

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen EcoSavers Radiatorfolie 500 x 50 cm

 • Niet op de muur, maar achterop radiator zelf
 • magneetstrips meegeleverd
 • Gelijk 500 bij 50 cm, genoeg voor de meeste kamers in je huis
 • Goedkoop

Nadelen EcoSavers Radiatorfolie 500 x 50 cm

 • De scherpe vouw in de folie maakt bevestiging lastiger

2. HGMD Radiatorfolie 500 cm x 50 cm

hgmd radiatorfolie

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.9

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

9.3

Deze radiatorfolie van HGMD werkt uitstekend dankzij de dubbele isolerende werking. Deze zorgt er namelijk voor dat warmte terug de (woon)kamer in wordt gestuurd in plaats dat deze in de muren verdwijnt. De isolerende werking van deze hoogwaardige noppenfolie is gelijk aan dat van HR++ glas. Dubbele besparing dus!

Deze radiatorfolie is 500 bij 50 centimeter en plaats je gemakkelijk achter de radiator. De meegeleverde magneten zorgen ervoor dat je geen klusser hoeft te zijn om de folie te bevestigen. Je hoeft niet bang te zijn dat de radiatorfolie het zicht bederft; bij juiste plaatsing is er helemaal niks van te zien.

HGMD Radiatorfolie 500 cm x 50 cm is in iedere ruimte van je huis te gebruiken.

Voordelen HGMD Radiatorfolie 500 cm x 50 cm

 • Zeer makkelijke plaatsing
 • Dubbele isolerende werking
 • 500 centimeter lang

Nadelen HGMD Radiatorfolie 500 cm x 50 cm

 • Geen

3. BT Radiatorfolie inclusief 12 magneten

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

8.7

Heb je een paar iets hogere radiatoren in huis? Dan doe je er verstandig aan om de BT Radiatorfolie inclusief 12 magneten aan te schaffen! Deze hebben namelijk een afmeting van 415 bij 62 centimeter - dat laatste is de hoogte van de radiator. 

Door de grotere hoogte kun je deze BT Radiatorfolie dus ook makkelijk installeren op grotere radiatoren. Ook daar kun je dus geld op besparen, zeker doordat de BT Radiatorfolie inclusief 12 magneten een coëfficient van 1,2 W/m2k er op na houdt. Dat is goed voor een ontzettend hoog rendement waardoor je de iets hogere prijs er in no time makkelijk uithaalt!

Voordelen BT Radiatorfolie inclusief 12 magneten

 • coëfficient van 1,2 W/m2k
 • inclusief 12 magneten
 • afmeting van 415 bij 62 centimeter voor hogere radiators

Nadelen BT Radiatorfolie inclusief 12 magneten

 • Niet geschikt voor de meeste (kleinere) verwarmingem

4. Simple Fix Radiatorfolie

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Soms is er voor energiebesparing slechts een simpele fix nodig. Zo ook met de Simple Fix Radiatorfolie die als één van de beteren uit onze radiatorfolie test 2023 kwam!

Qua prestaties was de Simple Fix Radiatorfolie niet te toppen: met deze folie kun je honderden euro's besparen op jaarbasis waardoor de moeite en investering van de Simple Fix Radiatorfolie er echt makkelijk uit kan.

De Simple Fix Radiatorfolie is tevens gemaakt van duurzaam materiaal, dat ook nog eens extra flexibel is. Daardoor buigt het niet en komen er geen vouwen in de weg te zitten, om de warmte nog een stukje beter tegen te kunnen houden.

De magneettape wordt meegeleverd, namelijk 3 meter lang. De Simple Fix Radiatorfolie is waterbestendig en heeft een driedubbele isolatielaag. Dat verklaart de hoge prestaties!

Voordelen Simple Fix Radiatorfolie

 • honderden euro's besparen per jaar
 • Duurzaam en flexibel materiaal
 • 3 meter magneettape meegeleverd

Nadelen Simple Fix Radiatorfolie

 • Geen bevestigingsmateriaal meegeleverd voor niet-magnetische radiatoren

5.  Radiatorfolie isolatie 50 x 400 cm

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.0

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

8.1

Met de Radiatorfolie isolatie 50 x 400 cm kun je je huis perfect isoleren, zonder dat er ook maar iets van te zien is op de muur achter de radiator. Ook de Radiatorfolie isolatie 50 x 400 cm kun je namelijk plaatsen zonder dat het zichtbaar is, en de magneten zijn meegeleverd zodat de installatie erg makkelijk gaat.

Je kan met de Radiatorfolie isolatie 50 x 400 cm tot wel 25% rendement halen, waardoor je in no time je investering er al weer uit hebt! Dat komt doordat de Radiatorfolie isolatie 50 x 400 cm tot wel 80% van de warmte kan weerkaatsen indien ze goed geplaatst zijn.

Voordelen Radiatorfolie isolatie 50 x 400 cm

 • Tot 80% weerkaatsing van warmte
 • Rendement van tot wel 25%
 • 50 bij 400 centimeter aan folie
 • magneten meegeleverd

Nadelen Radiatorfolie isolatie 50 x 400 cm

 • Geen bevestigingsmateriaal meegeleverd voor niet-magnetische radiatoren

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel radiatorfolies hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten radiatorfolies op de scooter getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de radiatorfolies op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste radiatorfolies op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>