fbpx

Laatste update: augustus 2023

Door: Sanne

Best Geteste Drinkfontein

Best geteste Drinkfontijn

LifeGoods Drinkfontein voor Katten en Honden

Wat is de beste drinkfontein van dit moment? Het is een vraag die lastig te beantwoorden is. Toch hebben wij van Top-X het antwoord voor je. Uit onze beste drinkfonteinen test is namelijk gebleken dat de LifeGoods Drinkfontein voor Katten en Honden de beste drinkfontein van dit moment is.

Zo beschikt deze drinkfontein over drie verschillende standen en beschikt hij over een waterreservoir van wel 2 liter. Verder beschikt deze drinkfontein over een koolstoffiltersysteem wat het water schoon en vol zuurstof houdt. Het energieverbruik van deze drinkfontein is erg zuinig en ook maakt hij maar weinig geluid.

Meer weten over deze drinkfontein? Klik dan op de button hieronder!

Het is een ontzettend handig en leuk apparaat, een drinkfontein . Honden en katten kunnen enorm genieten van het drinken van water uit z'n waterfontein. Het kiezen van de meest geschikte drinkfontein kan nog wel een lastige keuze zijn. Het aanbod aan verschillende drinkfonteinen is namelijk enorm.

Om het jou makkelijker te maken hebben wij een volledig artikel gewijd aan de beste drinkfonteinen van dit moment. Hierbij hebben wij tientallen waterfonteinen met elkaar vergeleken in onze beste drinkfonteinen test. In dit artikel vind je daarom de belangrijkste criteria uit onze beste drinkfonteinen test en de beste opties van dit moment in onze handige top 5.

Benieuwd naar waar je op moet letten bij het aanschaffen van een drinkfontein en wat de beste opties van dit moment zijn? Lees dan gauw verder en ontdek deze antwoorden.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

31

 Ervaringen gecheckt

10

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Drinkfonteinen

Best geteste Drinkfontijn

Beste koop drinkfontein
1. LifeGoods Drinkfontein voor Katten en Honden

mittense waterfontein

Beste luxe drinkfontein
2. Mittense Freshfountain - Drinkfontein incl. filter voor kat/hond

Lucky Paw RVS Drinkfontein voor kat met 3 filters & matje

Beste RVS drinkfontein
3. Qumax Lucky Paw RVS Drinkfontein met 3 filters & matje

Pettadore Hydrate Compact - Drinkfontein Kat/Hond

Beste drinkfontein met app
4. Pettadore Hydrate Compact - Drinkfontein Kat/Hond

Drinkfontein Kat voor Katten en Honden Waterfontein

Beste premium drinkfontein
5. Drinkfontein Kat voor Katten en Honden Waterfontein

Top 10 Beste Drinkfonteinen

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire drinkfonteinen bij één van de grootste webshops in Nederland. De Top-10 doet zeker niet onder van de producten uit de drinkfonteinen test 2023.

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een drinkfontein?

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een drinkfontein? Wij hebben de belangrijkste criteria uit onze beste drinkfonteinen test voor je op een rijtje gezet. Wanneer je rekening houdt met deze criteria vergroot je de kans dat je de beste drinkfontein voor jouw hond of kant in huis haalt.

Deze criteria hebben wij namelijk getest in onze beste drinkfonteinen test en zijn tevens dezelfde criteria als getest in de beste drinkfontein volgens de consumentenbond test. Het enorme aanbod aan drinkfonteinen kan het namelijk erg lastig maken om de beste optie voor jou in huis te halen. Het is dus belangrijk om onderstaande criteria goed door te lezen.

Inhoud

Allereerst is het belangrijk om naar de inhoud van de waterfonteinen te kijken. Zo zijn er waterfonteinen met grote waterreservoirs maar ook waterfonteinen met kleinere waterreservoirs.

Heb jij veel huisdieren of huisdieren die veel drinken? Dan kan het verstandig zijn om een waterfontein met een groot waterreservoir aan te schaffen. Je wilt namelijk niet constant bezig zijn met het opnieuw vullen van het waterreservoir.

Filter

Als tweede is het belangrijk om te kijken naar de filters waarover de waterfonteinen beschikken. Deze filters zorgen namelijk voor een goede conditie van het water. Zo beschikken veel waterfonteinen over koolstoffilters. Je wilt namelijk wel dat jouw huisdieren alleen het meest zuivere water drinken.

Verder zijn er waterfonteinen die beschikken over chloor filters en filters welke bacteriën voorkomen. Ook zijn er waterfonteinen welke beschikken over een waterontharder wat het ontstaan van kalkaanslag flink kan verminderen.

Geluidsniveau

Als derde is het geluidsniveau van een waterfontein ook belangrijk. Je zal er misschien niet zo snel aan denken, maar het is ontzettend irritant als jij veel thuis bent of thuiswerkt en voortdurend gestoord wordt door het irritante geluid van een waterfontein.

Gelukkig beschikken de meeste waterfonteinen over motoren welke weinig geluid maken. Toch kan het verstandig zijn goed naar de product omschrijving van waterfonteinen te kijken en reviews van andere consumenten te lezen.

Design

Als laatste is het design van de waterfonteinen ook een criteria die niet vergeten moet worden. Sommige mensen zal het namelijk weinig uitmaken maar andere kunnen zich ontzettend storen aan een lelijk design van z'n waterfontein.

Omdat dit een persoonlijke voorkeur is, is het belangrijk om goed naar de foto's te kijken van een gewenste waterfontein. Hierdoor verklein je de kans op een miskoop!


Wat zijn de beste drinkfontein van 2023? 

Welke drinkfontein is het beste? Dit is een lastig te beantwoorden vraag. Iedereen heeft namelijk andere voorkeuren en vereisten bij een goede drinkfontein. Om die reden hebben wij uit onze testresultaten verschillende drinkfontein opgenomen in onze handige top 5 beste drinkfonteinen.

Hierbij hebben wij drinkfonteinen uit verschillende prijsklassen en categorieën geselecteerd voor in onze top 5. Hieronder vind je voor elk model uit onze top 5 een korte product omschrijving. Ook hebben wij alle voor- en nadelen van elk model voor je op een rijtje gezet. Benieuwd naar de beste drinkfonteinen van dit moment? Lees dan gauw verder!

1. LifeGoods Drinkfontein voor Katten en Honden

Best geteste Drinkfontijn

9.3

Eindbeoordeling

Design

9.5

Extra's

9.1

Prijs / kwaliteit

9.3

Op de eerste plaats hebben wij de LifeGoods Drinkfontein voor Katten en Honden geselecteerd als beste koop drinkfontein. Deze beste koop waterfontein beschikt namelijk over drie verschillende standen en heeft een waterreservoir van 2 liter. Verder beschikt deze drinkfontein over een koolstoffiltersysteem waarmee het water schoon en zuurstofrijk blijft.

De LifeGoods Drinkfontein voor Katten en Honden maakt vrijwel geen geluid waardoor jij geen last hebt van piepjes of eentonige geluiden. Verder is deze drinkfontein erg energiezuinig en heb jij hem in een handomdraai ingesteld.

De LifeGoods Drinkfontein voor Katten en Honden is geschikt voor honden en katten. Daarnaast beschikt hij over vier filter pads en heeft hij een circulatie- en filtersysteem ingebouwd. Meer weten over deze beste koop waterfontein? Klik dan op de button hierboven!

Voordelen LifeGoods Drinkfontein voor Katten en Honden

 • Voor honden en katten geschikt
 • Fluisterstil
 • Laag in energieverbruik

Nadelen LifeGoods Drinkfontein voor Katten en Honden

 • Kan niet overal geplaatst worden door afhankelijkheid van het snoer

2. Mittense Freshfountain - Drinkfontein incl. filter voor kat/hond

mittense waterfontein

9.0

Eindbeoordeling

Design

9.3

Extra's

8.7

Prijs / kwaliteit

9.0

Op de tweede plaats hebben wij de Mittense Freshfountain staan als beste design drinkfontein. Deze drinkfontein heeft een geweldige uitstraling waardoor het naast drinkfontein ook nog eens een mooi huis accessoire is. Door zijn minimalistische ontwerp is hij ook erg makkelijk in en uit elkaar te halen en daardoor ook erg handig schoon te maken.

De Mittense Freshfountain heeft een 5 laags filter dat 99,9% van alle bacteriën doodt en wel 2 maanden lang houdbaar is. Ook zit er in de deksel nog een extra schuimfilter die ervoor zorgt dat er geen haren blijven ronddrijven in het water.

Het waterreservoir heeft een inhoud van 1,9 liter en is volledig transparant, erg handig want zo zie je gelijk wanneer je water moet bijvullen. Een extra bonus van deze waterfontein voor hond en kat is de energiezuinige pomp!

Voordelen Mittense Freshfountain voor kat / hond

 • De filter gaat erg lang mee
 • Snorhaar Vriendelijke fonteintuit
 • Energiezuinige pomp
 • Zeer mooi en luxe design

Nadelen Mittense Freshfountain voor kat / hond

 • Komt met 1 filter

3. Qumax Lucky Paw RVS Drinkfontein met 3 filters & matje

Lucky Paw RVS Drinkfontein voor kat met 3 filters & matje

8.7

Eindbeoordeling

Design

8.4

Extra's

8.9

Prijs / kwaliteit

8.7

Op de tweede plaats hebben wij de Lucky Paw RVS Drinkfontein voor kat met 3 filters & matje geselecteerd als beste RVS waterfontein. Deze drinkfontein van Qumax beschikt namelijk over hoogwaardige kwaliteit RVS materialen waardoor hij erg lang mee gaat en erg stevig is. Het waterreservoir van deze waterfontein heeft een inhoud van 2,5 liter.

De Lucky Paw RVS Drinkfontein voor kat met 3 filters & matje is geschikt voor katten en stimuleert jou huisdier om genoeg te drinken. Verder beschikt deze waterfontein over een aantal handige meegeleverde filters waardoor het zuurstofgehalte van het water hoog blijft en de kwaliteit van het water gewaarborgd blijft.

De Lucky Paw Drinkfontein van Qmax is fluisterstil en gemakkelijk te reinigen. Het 3-laagse filtersysteem zorgt er verder voor dat de hygiëne van deze waterfontein erg goed blijft.

Voordelen Lucky Paw RVS Drinkfontein voor kat met 3 filters & matje

 • 3-laags filtersysteem
 • Gemaakt van goed en sterk RVS materiaal
 • Inclusief matje om te voorkomen dat de vloer nat wordt

Nadelen Lucky Paw RVS Drinkfontein voor kat met 3 filters & matje

 • Iets te hoog naar de smaak van sommige katten

4. Pettadore Hydrate Compact - Drinkfontein Kat/Hond

Pettadore Hydrate Compact - Drinkfontein Kat/Hond

8.6

Eindbeoordeling

Design

9.3

Extra's

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Op de vierde plek hebben wij de Pettadore Hydrate Compact - Drinkfontein Kat/Hond geselecteerd. Deze drinkfontein beschikt namelijk over een waterreservoir van 1,9 liter en is bovendien te bedienen met een handige app. Hierop kan het waterniveau afgelezen worden.

Verder beschikt de Pettadore Hydrate Compact - Drinkfontein Kat/Hond over een 4-laags filtersysteem welke extreem stil is en een krachtige werking heeft. Ook verbruikt deze waterfontein weinig energie en is hij simpel te installeren.

De Pettadore Hydrate Compact - Drinkfontein Kat/Hond is geschikt voor zowel honden als katten. Wanneer de pomp schoongemaakt moet worden krijg je een notificatie op je telefoon. Ook beschikt deze waterfontein over LED verlichting welke verschillende standen van deze waterfontein aangeven.

Voordelen Pettadore Hydrate Compact - Drinkfontein Kat/Hond

 • Simpel te installeren
 • App die handige notificaties doorgeeft

Nadelen Pettadore Hydrate Compact - Drinkfontein Kat/Hond

 • Niet de hoogste kwaliteit

5. Drinkfontein Kat voor Katten en Honden Waterfontein

Drinkfontein Kat voor Katten en Honden Waterfontein

8.3

Eindbeoordeling

Design

8.2

Extra's

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als laatste hebben wij de Drinkfontein Kat voor Katten en Honden Waterfontein geselecteerd als beste premium waterfontein. Deze waterfontein is namelijk wel een stuk duurder dan vergelijkbare modellen. Wel beschikt deze drinkfontein daarom over de beste kwaliteit die jij kan verwachten.

Zo beschikt de Drinkfontein Kat voor Katten en Honden Waterfontein over een waterreservoir van 2,4 liter en heeft hij LED indicatoren welke aangeven of filters vervangen moeten worden of het waterreservoir leeg is.

De Drinkfontein Kat voor Katten en Honden Waterfontein is geschikt voor katten en honden en bevordert de gezondheid van je huisdier aanzienlijk. Dit komt door de 4 filters met vitamince C en het unieke filtratiesysteem. Daarnaast voorkomt deze waterfontein uitdroging van jouw huisdier en beschikt hij over een RVS design welke BPA-vrij is.

Voordelen Drinkfontein Kat voor Katten en Honden Waterfontein

 • RVS materiaal en BPA-vrij
 • Bevordert de gezondheid van je huisider

Nadelen Drinkfontein Kat voor Katten en Honden Waterfontein

 • Duurste model

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel drinkfonteinen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten drinkfonteinen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de drinkfonteinen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste drinkfonteinen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP