• Home
 • /
 • Diensten
 • /
 • Beste Aansprakelijkheidsverzekering [Test 2022]

Laatste update: oktober 2022

Door: Jerry van Es

Best Geteste Aansprakelijkheidsverzekering

Allianz

Iets kapot gemaakt? Met de aansprakelijkheidsverzekering van Allianz hoef jij je geen zorgen te maken. Deze verzekering is namelijk verkozen tot de beste aansprakelijkheidsverzekering van 2022! 

En dat is ook niet gek. Zo krijg je schade veroorzaakt tijdens een vriendendienst vergoed tot een bedrag van 15.000 euro. Dat is niet niks. Daarnaast zijn ook geleende spullen meeverzekerd. 

En daar houdt het ook niet op. Zo zijn ook geleende spullen meeverzekerd. De verzekering is voor je hele gezin, al je huisgenoten én zelfs je huisdieren. Wat wil je nog meer?

Ben jij onhandig? Of zie jij gevaar in een kleine hoek? Dan is een aansprakelijkheidsverzekering net wat voor jou. Hiermee ben jij verzekerd tegen schade die jij aanbrengt aan andermans spullen. 

En dat kan heel fijn, zeker wanneer het om iets duurs gaat zoals bijvoorbeeld een telefoon of televisie. In dit artikel zijn wij op zoek gegaan naar de beste aansprakelijkheidsverzekeringen.

Hiervoor hebben we behoorlijk wat verschillende verzekeringen met elkaar vergeleken in een aansprakelijkheidsverzekering test. Hierover later meer. Daarnaast hebben wij ook een aantal punten op een rijtje gezet die jou kunnen helpen bij het scoren van de beste aansprakelijkheidsverzekering aanbieding. Meer weten? Lees dan snel verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

28

verzekeringen getest

12

Uur onderzoek gedaan

43

 Ervaringen gecheckt

19

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Aansprakelijkheidsverzekeringen

Best aanbevolen aansprakelijkheidsverzekering
1. Allianz

Beste prijs/kwaliteit aansprakelijkheidsverzekering
2. Centraal Beheer

Beste aansprakelijkheidsverzekering met kortingsactie 
3. ANWB


Beste aansprakelijkheidsverzekering voor mensen met huisdieren
4. FBTO

Beste Flexibele Aansprakelijkheidsverzekering
5. AEGON


Waar moet je op letten bij het afsluiten van een Aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten kan behoorlijk lastig zijn. Zeker als er zoveel verschillende verzekeraars zijn om uit te kiezen. Hoe maak je dan nog de juiste keuze?

Om jou hierbij te helpen staan hieronder een aantal tips. Deze tips gaan jou helpen bij het vinden van een goede aansprakelijkheidsverzekering. En als we je dan nog een extra tip mee mogen geven.... let op wat jij belangrijk vindt. Zo hoeft de beste aansprakelijkheidsverzekering volgens de consumentenbond niet per se bij jou te passen.

Hoogte dekking

Allereerst is het goed om te kijken naar de hoogte van de dekking. Zo dekt de ene verzekering een bedrag tot 10.000 euro, en de ander juist tot 15.000 euro. Dit is ook een kwestie van eigen voorkeur. Waar het kan biedt een hogere dekking natuurlijk wel meer zekerheid.

Gezinssamenstelling

Bij sommige verzekeringen kan je je gezinsleden of huisdieren meeverzekeren. En dat kan behoorlijk handig zijn wanneer je kind bijvoorbeeld iets kapot maakt van een ander. Of wanneer je dolenthousiaste hond een vaas omver tikt. Bekijk dit goed, want het kan erg handig zijn.

Extra opties

Als laatste kan je soms kiezen voor extra opties bij een aansprakelijkheidsverzekering. Zo kan je de verzekering combineren met een andere verzekering van dezelfde verzekeraar. Je krijgt dan korting. Handig wanneer je ook toevallig een andere verzekering nodig hebt.


Wat is de beste Aansprakelijkheidsverzekering van 2022? 

Zoals we eerder hebben aangegeven zijn we in een aansprakelijkheidsverzekering test op zoek gegaan naar de beste verzekeringen. En dat is gelukt! In het laatste onderdeel van dit artikel lees jij alles over de beste aansprakelijkheidsverzekeringen.

Aan de hand van de test is een top vijf samengesteld met de best scorende verzekeringen. Weten welke dit zijn? Dan lees je hieronder alles over de top vijf beste aansprakelijkheidsverzekeringen van 2022!

1. Allianz

8.8

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Uiteindelijk kan maar één verzekering de beste zijn. En dat is toch wel de Allianz aansprakelijkheidsverzekering. Deze scoorde op de vlakken die wij hebben getest als de beste. Zo wordt schade veroorzaakt tijdens een vriendendienst (verhuizen bijvoorbeeld) verzekerd tot 15.000 euro.

Daarnaast wordt ook schade aan geleende spullen verzekerd voor hetzelfde bedrag. Maar ook tijdens onbetaald vrijwilligerswerk of tijdens de stage van je kinderen ben jij verzekerd tegen de schade. Dat is toch fijn! Al je gezinsleden, huisgenoten én huisdieren zijn meeverzekerd.

Voordelen Allianz

 • Tot 15.000 euro verzekerd bij schade aan geleende spullen 
 • Al je gezinsleden, huisgenoten en huisdieren zijn meeverzekerd
 • De dekking is wereldwijd 

Nadelen Allianz

 • Schade door je auto en scooter zijn niet verzekerd

2. Centraal Beheer

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Kijkend naar de verhouding tussen prijs en kwaliteit is de aansprakelijkheidsverzekering van Centraal Beheer toch wel de beste. Deze verzekering biedt een goede dekking tegen schade die per ongeluk is aangebracht.

Je kan kiezen voor een dekking van 1.500.000 of 2.500.00 euro. Dat is een hoop geld! Hiermee ben jij niet alleen verzekerd, maar je huisdieren bijvoorbeeld ook. Schade door het gebouw waar je woont (een afgewaaide dakpan) is ook verzekerd.

Dat zorgt toch voor een hoop rust. Verder is ook schade aan een gehuurde vakantiewoning verzekerd en schade tijdens een vriendendienst. 

Voordelen Centraal Beheer

 • Kiezen voor een dekking van 1.500.000 of 2.500.00 euro
 • Schade aan een gehuurde vakantiewoning is ook verzekerd
 • Je huisdieren zijn ook meeverzekerd

Nadelen Centraal Beheer

 • Schade door asbest is niet verzekerd

3. ANWB

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Iedereen kent de ANWB. Ze geven rijles, helpen je bij pech én bieden een verzekering aan. De aansprakelijkheidsverzekering van ANWB is dan ook een goede deal. Zo krijg je het eerste jaar 15% korting.

Dat scheelt toch weer! Verder krijgen singles tot wel 40% korting. De dekking is ook behoorlijk hoog, met een bedrag tot maximaal 2,5 miljoen. Je bent wereldwijd verzekerd én er is de optie om je hele gezin te verzekeren. 

Voordelen ANWB

 • Singles kunnen met deze verzekering tot 40% korting krijgen
 • Het eerste jaar krijg je 15% korting
 • Verzekerd tot een bedrag van 2,5 miljoen

Nadelen ANWB

 • Wanneer je gezinsleden wil meeverzekeren betaal je extra

4. FBTO

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

FBTO ken je misschien ook wel van de reclames. Maar de FBTO aansprakelijkheidsverzekering is zeker een goede optie. Zo ben je wereldwijd verzekerd. Daarnaast is ook schade door huisdieren meeverzekerd.

Fijn wanneer je een enthousiaste viervoeter hebt rondlopen. Heb je kinderen die studeren en op kamers wonen? Dan kan je ze ook meeverzekeren. Dat scheelt hun ook weer. Schade door logees is overigens ook verzekerd, evenals de schade aan iemand anders (door een ongeluk).

Voordelen FBTO

 • Wereldwijd verzekerd tegen schade 
 • Kinderen op kamers kunnen ook worden meeverzekerd
 • Schade door logees is verzekerd

Nadelen FBTO

 • Schade die is veroorzaakt terwijl je aan het werk was is niet verzekerd

5. AEGON

8.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De laatste verzekering die nog een plekje kreeg in de top vijf is de aansprakelijkheidsverzekering van AEGON. Dit is tevens één van de best beoordeelde verzekeringen.

Zo is er 24/7 schadeservice die voor je klaar staat. Waar je ook bent. Je bent namelijk wereldwijd verzekerd. Ook schade door een huisdier is meeverzekerd bij AEGON. 

Voordelen AEGON

 • Maak gebruik van de 24/7 schadeservice
 • Huisdieren zijn meeverzekerd
 • De best beoordeelde aansprakelijkheidsverzekering in dit rijtje

Nadelen AEGON

 • Iets duurder dan gemiddeld

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel aansprakelijkheidsverzekeringen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten aansprakelijkheidsverzekeringen getest. Op basis hiervan hebben we 5 verzekeringen geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de aansprakelijkheidsverzekeringen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste aansprakelijkheidsverzekeringen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, eigen risico en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Naast mijn werk als SEO-specialist vind ik het heerlijk om bezig te zijn in en rond het huis. Ik vind het heerlijk om te klussen in het huis of in de tuin. Ook heb ik een enorme interesse in alles wat met duurzaamheid te maken heeft. Ik vind het daarom super leuk om mijn kennis te delen via Top-X.nl.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>