• Home
 • /
 • Audio
 • /
 • Beste Bluetooth Speaker [Test 2021]

Laatste update: september 2021

Door: Leon

Best Geteste Bluetooth Speaker

JBL Xtreme Zwart - Bluetooth Speaker

5/5

De JBL Xtreme is de ultieme Bluetooth-speaker die moeiteloos krachtig stereo geluid en diep basgeluid produceert dankzij de vier actieve transducers en twee zichtbare bass-radiatoren. Met de ingebouwde batterij geniet je van wel 15 uur speeltijd. Je stuurt gemakkelijk de muziek op smartphone of tablet door naar deze draagbare speaker om zo te genieten waar je wilt. Ideaal voor in het park, op de camping of op het strand.

Een Bluetooth speaker kenmerkt zich door het feit dat er geen kabel met de speaker is verbonden naar een muzieksysteem. De speaker kan muziek afspelen zonder een kabel via een Bluetooth verbinding. Omdat een Bluetooth speaker draadloos is, is deze voorzien van een accu of batterijen om op te laden. Het draadloos van muziek versturen zonder dat er een kabel aan te pas komt heet ook wel streamen. Met een Bluetooth speaker stream je dus muziek. De speaker is heel handig als je bijvoorbeeld zomers in de tuin zit en je wilt genieten van muziek. Je kunt dan muziek via je smartphone naar de Bluetooth speaker streamen.

Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden met een Bluetooth speaker. Dit is onder andere de streamingskwaliteit. Het draadloos streamen gaat via zogenaamde codecs. Dit is een wat technisch verhaal, maar gemakkelijk gezegt is een codec een wijze van muziek comprimeren die dan gemakkelijk en snel draadloos kan worden verzonden. Wil je zeker zijn van een goede streamingskwaliteit, kies dan een Bluetooth speaker die gebruik maakt van de codec aptX.

Verder is de batterijduur en de wijze van opladen belangrijk. Je wilt immers wel enkele uren van muziek genieten zonder dat je de Bluetooth speaker hoeft op te laden? Bij de meeste Bluetooth speakers geeft de fabrikant duidelijk aan wat de batterij- of accuduur is. Speel op veilig en trek hier zo’n 10% van af en kijk of dit nog steeds voldoende is. In de praktijk blijkt namelijk dat de batterijduur iets korter is dan wordt opgegeven door de fabrikant. Let ook op hoe de Bluetooth speaker opgeladen kan worden. Het beste is als er een USB-ingang aanwezig is. Je kunt de speaker dan ook opladen via een powerbank of laptop. Wat is de beste Bluetooth speaker voor 2021?

Top 10 bluetooth speakers

Wil je direct weten hoe de top 10 bluetooth speakers eruit ziet? Klik dan hier om te zien wat de top 10 bluetooth speakers van 2021 zijn. In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Onze top 10 bluetooth speakers wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!

Top 5 Beste bluetooth speakers


Product

1. JBL Go 2​
Beste Bluetooth speaker onder
50 euro

4.5/5

2. JBL Charge 3 Stealth
Beste Bluetooth speaker onder
100 euro

4/5

3. Ultimate Ears MEGABOOM 3
Beste Bluetooth speaker onder
150 euro

4/5

4. JBL Xtreme​
Beste Bluetooth speaker onder
200 euro

4/5

5. Mooni Eye speaker​
Beste waterdichte Bluetooth speaker

4/5

1. JBL Go 2

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Design 84%

JBL heeft de beste Bluetooth speaker onder de 50 euro in een handig en klein formaat. Het is een klein vierkant kastje in zwarte kleur die overal handig mee naartoe genomen kan worden en gemakkelijk op iedere plek is te plaatsen.

De JBL Go 2 is tevens de beste waterdichte Bluetooth speaker. Mocht de speaker onverhoopt met vocht in aanraking komen, dan zal deze niet direct stuk gaan. Er komt een hoge kwaliteit geluid uit, waarbij de JBL wat moeite heeft met de lage tonen en bassen. 

Maar voor de beste Bluetooth speaker onder de 50 euro, is de geluidskwaliteit zeker aanvaardbaar. Via de speakers is het ook mogelijk om draadloos te bellen. DE JBL Go 2 is voorzien van een accu met een duur tot 5 uur. 

Nadien kan de Bluetooth speaker worden opgeladen met de bijgeleverde kabel met een lengte van 15 meter. Helaas is er geen USB-ingang aanwezig, waardoor het niet mogelijk is om de JBL Go 2 via een powerbank op te laden.

Voordelen JBL Go 2

 • Voor een kleine Bluetooth speaker zit er een krachtig geluid in
 • Het handzame formaat zorgt voor een veelzijdig gebruik.

Nadelen JBL Go 2

 • De lage tonen zijn in de JBL Go 2 van mindere kwaliteit.
 • Er missen bepaalde ingangen, zoals een USB en een koptelefooningang.

2. JBL Charge 3

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

Met de JBL Charge 3 Stealth heeft JBL de beste Bluetooth speaker onder de 100 euro uitgebracht. De Bluetooth speaker is uitgerust met een zeer goede accu van 6.000 mAh. 

Hiermee gaat de accu maar liefst 20 uur mee. En niet alleen dat, met een dergelijke accu tover jij je Bluetooth speaker ook nog om tot een powerbank. Gebruik je ook je smartphone of tablet op een plek zonder stroompunt, dan kun je deze apparaten met de JBL Charge 3 Stealth Bluetooth speaker opladen en tegelijkertijd muziek luisteren. 

Het is ook mogelijk om tegelijkertijd tot 3 apparaten aan je Bluetooth speaker aan te sluiten, zoals je smartphone, maar ook je MP3-speler. Heb je meerdere speakers van JBL? Met JBL Connect koppel je diverse JBL speakers aan elkaar voor nog meer muziekplezier. Ook draadloos bellen is met deze Bluetooth speaker mogelijk.

Voordelen JBL Charge 3 Stealth

 • Een Bluetooth speaker met een krachtige accu die tot 20 uur meegaat en kan dienen als powerbank.
 • Meerdere JBL Bluetooth speakers zijn met elkaar te verbinden.

Nadelen  JBL Charge 3 Stealth

 • Geen ingangen aanwezig voor een geheugenkaart en koptelefoon.
 • Met meer dan 1.200 gram is dit een wat zwaardere Bluetooth speaker.

3. Ultimate Ears MEGABOOM 3

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

Dat de term MEGABOOM voorkomt in de naam van deze beste Bluetooth speaker onder de 150 euro is niet voor niets. Dit staat voor het mooie geluid wat uit deze Bluetooth speaker komt. Vooral het 360° geluid met de diepe bassen komt hier goed uit. Je hoeft je muziek niet meer alleen via je smartphone, tablet of MP3-speler te regelen. 

De Ultimate heeft een speciale knop waarmee jij de muziek kunt pauzeren en overslaan. Deze Bluetooth speaker is daarnaast zeer waterdicht. Hij houdt het zeker 30 minuten vol onder water en kan ook nog drijven. Verder is het design dusdanig ontworpen dat de Ultimate Bluetooth speaker helemaal stofdicht is. 

Wel zo handig als je hem meeneemt naar het strand. De accu gaat zeer lang mee, ruim 20 uur. Zo kun je deze Bluetooth speaker gerust meenemen als je een weekendje weg gaat zonder dat je hem hoeft op te laden. Er is ook een ingang aanwezig voor een geheugenkaart, wa

Voordelen Ultimate Ears MEGABOOM 3

 • Een mooie ronde vormgeving met waterdichte en stofdichte eigenschappen.
 • Een accu die tot wel 20 uur mee gaat.

Nadelen Ultimate Ears MEGABOOM 3

 • Heeft moeite met rechtstreeks afspelen van Spotify.
 • Ruim anderhalve kilo zwaar.

4. JBL Xtreme

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 85%
Prijs / Kwaliteit 81%
Design 77%

Ben je op zoek naar de beste Bluetooth speaker? Ga dan voor de JBL Xtreme als de beste Bluetooth speaker onder de 200 euro. De speakers produceren een zeer goed geluid en door middel van twee bass-radiatoren geniet je ook van een mooie en volle bas.

De JBL Xtreme is volledig waterdicht, dus je kunt hem ook in de regen gebruiken en onder stromend water schoonmaken. De accu gaat maar liefst 15 uur mee, waardoor deze Bluetooth speaker ook een powerbank is voor het opladen van al je mobiele apparatuur. Hiervoor is de speaker voorzien van twee USB-ingangen. 

Terwijl de speaker als powerbank gebruikt wordt, kun je gewoon je muziek blijven afspelen. Er is een speciale ruis- en echo-onderdrukkende speaker aanwezig, zodat je heldere telefoongesprekken kunt voeren. De speaker is verkrijgbaar in diverse kleuren, zoals zwart, blauw, rood en legerprint. De JBL Xtreme is zeker de beste Bluetooth speaker voor 2021 met de beste prestaties.

Voordelen JBL Xtreme

 • Een Bluetooth speaker van de allerhoogste kwaliteit.
 • Een accuduur van 15 uur met mogelijkheid om via USB mobiele apparatuur op te laden.

Nadelen JBL Xtreme

 • Met een gewicht van meer dan 2 kilogram wel erg zwaar.
 • Het aansluiten van meerdere apparaten kan het geluid wat beïnvloeden.

5. Mooni Eye speaker

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Design 74%

Wat dacht je van de beste Bluetooth speaker met het meest opvallende uiterlijk? Je komt dan niet onder de Mooni Eye speaker uit. De Mooni Eye speaker is een witte bol met een handvat. 

Maar deze Bluetooth speaker kan ook door als verlichting. 

In de speaker zit LED verlichting die je aan kunt zetten terwijl de muziek uit de boxen schalt. Tevens is deze speaker spatwaterdicht. Een regenbuitje moet de Mooni Eye dus kunnen hebben. Het bereik van de Bluetooth speaker is 10 meter. Dit is misschien wat minder, maar voor thuisgebruik zeker voldoende. 

De accu gaat 12 uren mee en er wordt een twee meter lange USB oplaadkabel meegeleverd. Ga je voor apart en speciaal?Dan kies je voor de Mooni Eye speaker.

Voordelen Mooni Eye speaker

 • Opvallend uiterlijk met USB verlichting.
 • De Bluetooth speaker is waterbestendig.

Nadelen Mooni Eye speaker

 • Ondanks een accuduur van 12 uur geen powerbankfunctie.
 • Geen aansluitingen voor koptelefoon en geheugenkaart aanwezig.

Leon

Over de productexpert

Voor veel mensen speelt muziek een belangrijke rol in hun leven, in die van mij ook. Op jonge leeftijd ben ik als hobby begonnen met het mixen en produceren van muziek. Iets waar ik dus ontzettend blij van word is een harde bas door mijn koptelefoon of speakers. In de zomer ben ik dan ook als bezoeker te vinden op de leukste festivals.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>