Laatste update: juni 2022

Door: Sam

Best Geteste Party speaker

Beste partyspeaker

JBL Partybox 310

De beste party speaker van het jaar 2022 is geworden: de JBL Partybox 310! JBL is een bedrijf dat er om bekend staat dat het een van de beste draadloze speakers ontwikkelt die beschikbaar zijn op de markt. De JBL Partybox 310 is daar op geen uitzondering. Met een groot geluidsvermogen en ingebouwde lampen tover je elke ruimte om in een feesttent met deze luide speaker, die ook nog eens langer dan 18 uur mee kan gaan op één opgeladen batterij. Ook in het donker is de speaker handig te gebruiken doordat de knopjes automatisch oplichten, zodat je altijd het volume zachter – of misschien toch harder kunt zetten!

Wil je toevallig een partyspeaker gaan aanschaffen binnenkort? Dan ben je bij dit artikel op het juiste adres! Een partyspeaker is een ontzettend leuk en handig item om in je bezit te hebben.

Op feestjes midden in het bos, op raves in een verlaten schuur zonder stopcontact, of gewoon bij je thuis, een partyspeaker kan voor ieder feestje een nuttige toevoeging zijn. Wel zijn er vele verschillende soorten partyspeakers.

De een neemt het woord ‘party’ net iets letterlijker dan de ander, met flitsende lichteffecten en keiharde bas – en de ander is gewoon een grote speaker die je kunt gebruiken in situaties waar bijvoorbeeld geen stopcontact beschikbaar is.

Voor iedere situatie zijn er weer andere beste koop party speakers en daarom is er niet per se een perfecte set party speakers voor iedereen.

Wel hebben wij een aantal party speakers getest, en op basis daarvan een ultieme top 5 opgesteld van de beste party speakers volgens de consumentenbond. Wat we zoal hebben getest, leggen we even voor je uit!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 beste Party speakers

Beste partyspeaker

Beste koop 
1.  JBL Partybox 310

JBL Partybox 1000

Beste premium partyspeakers
2.  JBL Partybox 1000

Sony GTK-XB72

Beste basweergave 
3.  Sony GTK-XB72

JBL Partybox On The Go

Beste draadloze partyspeaker
4.   JBL Partybox On The Go

Beste betaalbare partyspeaker
5.   Caliber HPA502BTL

Top 10 beste Party speakers

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste partyspeakers!


Waar op letten bij het kopen van een Party speaker?

Goede party speakers komen in veel soorten en maten. Wat is de beste party speaker dan precies, en waar moet je op letten bij het kopen van een bluetooth party speaker?

Al deze vragen zijn lastig te beantwoorden zonder de juiste hoeveelheid onderzoek voor dat je de beste party speakers uit kiest.

Om je die moeite van het onderzoeken te besparen, heeft Top-X in de beste party speakers test 2022 getest op basis van een paar specificaties.

Geluidsniveau

Natuurlijk wil je van een partyspeaker wel een beetje een hoog geluidsniveau kunnen bereiken – anders lijkt het niet zo veel op een party! Een grote speaker is vaak luider en beschikt in ieder geval over een sterkere basweergave.

Geluidskwaliteit

Ook de kwaliteit van het geluid is van belang. Een goede party speaker zorgt voor de juiste balans tussen geluidsniveau en geluidskwaliteit, want een luidere speaker kan soms een wat schellere klank met zich mee brengen als die balans niet goed wordt verdeeld.

Batterijduur

Om zeker te weten dat het feestje niet om 12 uur ’s nachts is afgelopen is het wel zo leuk om een langere batterijduur te hebben. De meeste partyspeakers zijn er voor gemaakt om een flink avondje mee te gaan, maar niet allemaal. Als je dus op een afgelegen locatie zonder elektriciteit een feestje wil geven is het niet handig om party speakers met een kleine batterij te kopen.

Party effecten

Een aantal van de beste party speakers van 2021 beschikken vaak over vette lichteffecten om je feestje nog leuker te maken. Dit is natuurlijk niet echt een vereiste voor een goede geluidskwaliteit, maar maakt een feestje vaak wel veel sfeervoller dan zonder deze effecten.

Draagbaarheid

Over het algemeen passen de beste draagbare party speakers niet bepaald in je handtasje, maar het is alsnog wel fijn als de speakers een handvat hebben waar je ze mee kan dragen, of als ze echt heel groot zijn misschien zelfs wel wieltjes –hier wordt vaak volledig overheen gekeken bij mensen die party speakers kopen, maar het is toch echt ontzettend belangrijk!

Manieren om muziek af te spelen

Ook wel zo praktisch is een bluetooth verbinding in de party speakers. De meest moderne en beste party speakers hebben sowieso een bluetooth verbinding om draadloos muziek af te kunnen spelen, maar misschien niet alle budget party speakers hebben dit. Aangezien veel telefoon tegenwoordig geen AUX output meer hebben, kun je er vaak niet meer zonder!


Wat is de beste Party speaker van 2022? 

Aan de hand van bovenstaande specificaties, maar ook de prijs en het gebruikersgemak volgens klanten, heeft Top-X een ultieme top 5 samengesteld met de beste party speakers van 2022 volgens de consumentenbond, maar vooral volgens onze uitgebreide test!

Wanneer je op de knop 'bekijk beste prijs' klikt, word je automatisch doorverwezen naar de webshop die op dat moment de voordeligste prijs heeft voor het betreffende product.

1.  JBL Partybox 310

Beste partyspeaker

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

8.5

De JBL Partybox 310 is de meest geschikte en meest krachtige partyspeaker voor de meeste situaties, en dat komt onder andere door ongeëvenaarde geluidskwaliteit, leuke lichteffecten en de handige wieltjes om de party speaker mee te kunnen nemen naar welke locatie dan ook. De lichteffecten bewegen mee met de muziek en dat zorgt voor een feestelijke sfeer in elke situatie, wat precies is wat je nodig hebt van een partyspeaker!

Voordelen JBL Partybox 310

 • Leuke lichteffecten die meebewegen op de maat van de muziek
 • Een geweldige geluidskwaliteit, goede basweergave
 • Batterij gaat lang mee, zo’n 18 uur
 • Wieltjes maken de speaker erg handig om mee te nemen

Nadelen JBL Partybox 310

 • Wieltjes beschadigen wel wat snel

2. JBL Partybox 1000

JBL Partybox 1000

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

7.8

Als je nou echt niet genoeg hebt aan de Partybox 310 en voor een ontzettend krachtige party speaker wil gaan, dan ben je bij de JBL Partybox 1000 aan het juiste adres! De JBL Partybox 1000 is het grote broertje van de Partybox 310 en dat is aan haast alles te merken. 

Niet alleen kan het geluid veel harder en klinkt het beter als het zachter staat, ook is de speaker voorzien van dezelfde lichteffecten en wieltjes om hem makkelijker mee te kunnen nemen naar je feestje. Daar heb je echter wel een netstroom aansluiting nodig om de speaker te kunnen gebruiken.

Voordelen  JBL Partybox 1000

 • Leuke lichteffecten die mee bewegen op de maat van de muziek
 • Een geweldige geluidskwaliteit, goede basweergave, nog beter dan de Partybox 310
 • Wieltjes maken de speaker erg handig om mee te nemen

Nadelen  JBL Partybox 1000

 • Netstroom nodig op je feestje om deze speaker te kunnen gebruiken

3. Sony GTK-XB72

Sony GTK-XB72

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

8.7

Als jij van iedere ruimte een soort dansvloer wil maken met dreunende bastonen en prachtige, luide klanken is de Sony GTK-XB72 een ideale party speaker voor jou. Deze party speaker beschikt over een bass boost functie, waardoor je met een druk op de knop een veel sterkere basweergave uit de speaker tovert. 

Dit is ideaal voor dance of techno feestjes en daarom moet je deze speaker zeker overwegen als je van plan bent om lekker te dansen bij een buurtfeestje of in een ruimte die zelf geen speakers heeft, zoals een leeg klaslokaal.

Voordelen Sony GTK-XB72

 • Leuke lichteffecten die meebewegen op de maat van de muziek
 • Een prima geluidskwaliteit waarbij vooral de bas erg opvalt
 • LIVE SOUND functie waardoor het geluid klinkt alsof het vanuit de hele kamer komt

Nadelen Sony GTK-XB72

 • Geen batterij, werkt alleen op netstroom
 • Geen microfoon bijgeleverd

4. JBL Partybox On The Go

JBL Partybox On The Go

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Partyspeakers zijn altijd het handigst als ze volledig draadloos zijn, ook al beperkt dit bij grotere speakers soms wel de geluidskwaliteit enigszins. Maar bij de JBL Partybox On The Go merk je totaal niet dat de speaker op een batterij werkt, omdat de geluidskwaliteit van topklasse is. 

Ook wordt er met de JBL Partybox On The Go een microfoon meegeleverd, zodat je altijd en overal een karaokefeestje kunt bouwen of zelfs hele evenementen kunt aansturen met je stem vanuit de microfoon. En om het echt af te maken zit er zelfs een flesopener inbegrepen in de draagriem van de speaker! Al met al is de JBL Partybox On The Go een handige uitkomst voor meerdere situaties!

Voordelen JBL Partybox On The Go

 • Leuke lichteffecten die meebewegen op de maat van de muziek
 • Een prima geluidskwaliteit
 • Inbegrepen microfoon voor karaoke of evenementen
 • Lange batterijduur
 • Handige draagriem met inbegrepen flesopener

Nadelen JBL Partybox On The Go

 • Niet volledig waterdicht, dus voor feesten in de regen niet ideaal

5. Caliber HPA502BTL

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Ga je binnenkort een keer een klein feestje houden, en heb je daarvoor geen zin om er honderden euro’s aan uit te geven? Dat is natuurlijk heel begrijpelijk. Daarom is er ook een party speaker in de low budget categorie als winnaar uit de verf gekomen. De Caliber HPA502BTL biedt voor het geld een uitstekende geluidsweergave, een feestelijke sfeer door de verlichting en zelfs een batterij.

Voordelen Caliber HPA502BTL

 • Leuke lichteffecten die meebewegen op de maat van de muziek
 • Een prima geluidskwaliteit
 • Inbegrepen microfoon voor karaoke of evenementen
 • Geweldige prijs kwaliteit verhouding

Nadelen Caliber HPA502BTL

 • De batterijduur is niet geschikt voor lang durende feestjes, maximaal 7 uur

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel partyspeakers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 18 partyspeakers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de partyspeakers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste partyspeakers op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste partyspeakers zijn.

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>