Laatste update: september 2021

Door: Johan

Best Geteste Antivirus Software

Norton 360 Deluxe 2020
5/5

Norton 360 Deluxe 2020 biedt krachtige beschermingslagen voor je apparaten en online privacy, allemaal in één oplossing. Je pc’s, Macs, tablets en smartphones worden beschermd tegen virussen, ransomware, phishing en andere online bedreigingen terwijl je online bankiert, winkelt en surft.

Zorgeloos surfen over het internet, dat is waar we naar op zoek zijn. Hackers, vervelende malware, phishing e-mails en sluwe virussen liggen echter op de loer. Met één verkeerde klik kan je dan zeer snel een vervelend virus op je computer binnen halen. Kies er daarom voor om een antivirus te kopen die jouw computer beveiligd tegen deze bedreigingen. Ook helpt een antivirus programma al aanwezige bedreigingen op jouw computer op te sporen en te verwijderen.

Er bestaan verscheidene beveiligingspakketten met diverse beveiligingsniveaus. Bij de ene antivirus aanbieding gaat het om een slim antivirus, terwijl het andere best geteste antivirus gebruik maakt van een sterke firewall tegen hackers. Ook beschikken sommige beveiligingspakketten over gezinsveiligheidssoftware of back up-software.

Door het aanzienlijke aanbod aan antivirus software zijn de prijzen van de beste antivirus programma’s behoorlijk gedaald. Bovendien blijkt bijvoorbeeld uit de beste antivirus consumentenbond test dat de programma’s toegankelijker en aantrekkelijker zijn geworden voor de consument.

Wat het beste antivirus 2020 voor jou is, hangt af van een aantal persoonlijke factoren. Niet alleen speelt de software op jouw apparaat een essentiële rol, ook is belangrijk wat jouw wensen zijn. Zoek jij een programma dat als beste komt uit de antivirus test op het gebied van beveiliging, of wil je een zo gemakkelijk mogelijke virusscanner? Wil je een scherp geprijsde antivirus die naast je eigen apparaten ook die van je gezin veilig houdt? Of wil je een programma met veel extra tools dat als beste uit de antivirus review werd getest? In dit artikel zetten we de beste antivirus programma’s op een rij.


Product

1.NORTON 360 Deluxe

5/5

2. Kaspersky Internet Security

4/5

3. Bitdefender Internet Security 2020

4/5

4. G Data AntiVirus

4/5

5. McAfee Total Protection

4/5

1. NORTON 360 Deluxe

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Toegankelijkheid 78%

Een van de best geteste antivirus programma’s is NORTON 360 Deluxe. Deze antivirus software is de opvolger van Norton Security. Voorheen had Norton nogal de naam dat het programma de computer aanzienlijk zou vertragen. Dat is met deze versie van Norton nauwelijks merkbaar. 

Deze antivirus software is geschikt voor maar liefst vijf Windows of Apple computers of Android apparaten. Daarnaast biedt Norton opties als de 360 Standaard voor één apparaat en de 360 Premium voor tien apparaten. Bovendien bevat de 360 Premium extra functies als ouderlijk toezicht en extra back-up online. Bij de NORTON 360 Deluxe ontvang je 50 GB pc-cloudopslag gedurende de licentie van een jaar. De handleiding is in het Nederlands, zodat het gemakkelijk te begrijpen is.

Voordelen Norton 360 Deluxe

 • Vijf apparaten beveiligd tegen bedreigingen op het internet
 • 50 GB pc-cloudopslag
 • Nederlandstalige handleiding
 • Eenvoudig in gebruik

Nadelen Norton 360 Deluxe

 • Mac-gebruikers missen een aantal handige functies, zoals de cloud back-up en de webcambeveiliging.

2. Kaspersky Internet Security

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Toegankelijkheid 78%

Met Kasperky Internet Security bescherm je jouw privacy, gegevens en geld op je computer, Mac en mobiel. De geavanceerde beveiligingssoftware zorgt dat malware, online tracking, webcamspionage en oplichting wordt tegengehouden. 

Per licentie beveilig je maximaal drie apparaten voor kwade invloeden van buitenaf. Zo blokkeert het virussen, cryptolockers en ransonware. Ook beschikt het programma over anti-banner en anti-spam functies. Daarnaast vergrendelt, reset en lokaliseert de antivirus software zoekgeraakte Android-telefoons. 

Met deze beste antivirus software is het ook mogelijk om gebruik te maken van een beveiligde VPN. Dit zorgt ervoor dat jouw gegevens en ontvangen en verzonden berichten worden beschermd, tot maximaal 200 MB aan dataverkeer per apparaat per dag.

Voordelen Kaspersky Internet Security

 • Drie apparaten beveiligd tegen online bedreigingen
 • Zorgt voor privacy en identiteitsbescherming
 • Opent automatisch een beveiligde browser
 • Creëert beveiligd VPN

Nadelen Kaspersky Internet Security

 • Antivirus software mist functies als ouderlijk toezicht en maakt gebruik van de Windows-firewall

3. Bitdefender Internet Security 2020

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Toegankelijkheid 84%

Bij de beste antivirus software mag Bitdefender Internet Security 2020 niet ontbreken. Met de tweejarige licentie zorgt het programma voor de beste bescherming van jouw apparaten, gegevens en privacy. Dankzij innovatieve technologieën creëert Bitdefender de beste verdediging tegen allerlei vormen van online bedreigingen, zoals ransonware, zonder de computer eindeloos te vertragen. 

Daarnaast blokkeert het programma ongeoorloofde toegang tot je computer en webcam. De meegeleverde VPN beveiligt verder je verbindingen online. Deze VPN is wel beperkt tot 200 MB per apparaat per dag. Met de tweejarige licentie geniet je van onbezorgd internet, op maximaal vijf apparaten.

Voordelen Bitdefender Internet Security 2020

 • Vijf apparaten beveiligd tegen online bedreigingen
 • Antivirus software levert geen impact op de pc prestaties
 • Beschermt de computer tegen ransonware
 • Optimaal beveiligde internetverbindingen dankzij VPN

Nadelen Bitdefender Internet Security 2020

 • VPN limiet tot 200 MB per dag
 • Ondersteuning van MAC en iOS vanaf TOTAL pakket
 • Android ondersteuning vanaf TOTAL pakket

4. G Data AntiVirus

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Toegankelijkheid 74%

G Data AntiVirus beschermt jouw computer tegen de gevaarlijkste bedreigingen van het internet. Deze antivirus software, die alleen geschikt is voor Windows, biedt beveiliging tegen ransomware en gedragscontrole. Het basispakket van G Data AntiVirus omvat alle functies je je mag verwachten van de beste antivirus software, zoals een virusscanner die aan de nieuwste technologieën voldoet, controle van de USB-poorten en automatische updates.

Verder is de computer beveiligd tegen phishing en is het mogelijk om veilig online te bankieren en winkelen. Er is zelfs een spam-filter bij de sofware aanwezig. Daarnaast levert G Data AntiVirus verscheidene uitgebreide opties. Een van de meest belangrijke functies is de gedragscontrole. De Behavior Blocker zorgt ervoor dat malware die nog niet bekend is, toch kan worden tegengehouden.

De functie herkent de malware aan zijn gedrag zoals welke achtergrond processen opgestart worden en of er ongemerkt software wordt gedownload. Deze indicaties kunnen duiden op een virus. Op deze manier is jouw computer beveiligd tegen de allernieuwste schadelijke programma’s.

Voordelen G Data AntiVirus

 • Drie apparaten beveiligd tegen online bedreigingen
 • Bescherming tegen ransonware
 • Vroegtijdige opsporing malware door Behavior Blocker
 • Nederlandstalige handleiding

Nadelen G Data AntiVirus

 • Bij virusmeldingen laat de software vaak beslissingen over aan de gebruiker, wat tot een besmette computer kan leiden.
 • De antivirus software mist een aantal handige functies, zoals een firewall en ouderlijk toezicht.

5. McAfee Total Protection

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Toegankelijkheid 90%

McAfee is al jaren een begrip onder de beste antivirus sofware. Met Total Protection geniet je van premium antivirus-, privacy- en identiteitsbeveiliging voor de computer, Mac, tablet en smartphone. Aangezien de meeste moderne huishouden beschikken over verschillende apparaten met uiteenlopende besturingssystemen, biedt McAfee Total Protection mogelijkheden voor zowel Windows, MacOS als Android. Zo kun je urenlang onbezorgd online surfen, winkelen en bankieren.

Net als andere antivirus software heb je bij McAfee Total Protection de beschikking over een uitstekende virusscanner die malware als spyware, ransonware en virussen opspoort en vernietigt. Verder maakt het programma gebruik van real-time bescherming waardoor potentiële gevaren meteen geblokkeerd worden en geen kans krijgen om zich in jouw computer te nestelen. Tijdens het surfen waarschuwt de WebAdvisor je voor potentieel gevaarlijke websites, zodat je niet het slachtoffer van phishing wordt. Daarnaast scant het antivirus programma downloads op gevaren en houdt de software bij of je firewall is geactiveerd. Zodra er verdachte gedragingen te vinden zijn, ontvang je meteen een waarschuwing.

Handig is de wachtwoordmanager van McAfee. Hiermee is het mogelijk om al je wachtwoorden op te slaan. Zodra je jezelf hebt geïdentificeerd met je vingerafdruk of je gezicht, vult McAfee je wachtwoorden in. Bij McAfee krijg je een licentie voor vijf apparaten. Wel zo fijn als het hele gezin gebruik maakt van de antivirus software.

Voordelen McAfee Total Protection

 • Vijf apparaten beveiligd tegen online bedreigingen
 • Zowel geschikt voor Windows, MacOs als Android
 • Uitgebreid antivirus programma met veel opties
 • Handige wachtwoordmanager met gezichtsherkenning

Nadelen McAfee Total Protection

 • Vanwege omvangrijke antivirus software, vertraging computer merkbaar

Zoals je kunt zien zijn alle antivirussen uit dit artikel betaald. Als je op zoek bent naar een gratis antivirus raden we je aan even op de link te klikken!

Johan

Over de productexpert

Ha! Van jongs af aan ben ik op mijn zolderkamer bezig met techniek dus heb ik deze flink zien ontwikkelen. Hierdoor weet ik precies wat écht de goede productspecificaties zijn. Daarnaast heb ik mijn grote droom om een radiostation op te zetten destijds uit laten komen, hier kijk ik met vol trots op terug. Op dit moment ben ik nog steeds werkzaam in de technische branche en help ik graag anderen door mijn kennis te delen.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>