• Home
 • /
 • Keuken
 • /
 • Beste Inductiekookplaat met afzuiging [Test 2021]

Laatste update: december 2021

Door: Sanne

Best Geteste Inductie kookplaat met afzuiging

Beste koop Inductiekookplaat met afzuiging

BORA BIU

Na 18 inductieplaten met afzuiging getest te hebben konden we niet anders dan concluderen dat de BORA BIU momenteel de best geteste optie is. Geen een kookplaat scoorde zo goed in deze test als dit model. Door het unieke design is dit een echte blikvangen in je keuken. Bovendien zorgt de recirculatie ervoor dat je geen afvoer naar buiten nodig hebt. Vervelende geurtjes zijn verleden tijd en daarnaast maakt dit model amper herrie. Klik op de knop hieronder om direct de beste prijs van dit product te zien.

Wat is de beste inductiekookplaat met afzuiging? Het is een vraag die we steeds vaker voorbij zien komen en dat is niet voor niets. Inductie met afzuiging - ook wel downdraft afzuiging - genoemd is de laatste tijd ontzettend populair geworden.

Deze inductie kookplaten beschikken over een ingebouwd afzuigsysteem waardoor je geen afzuigkap meer nodig heb boven je gasfornuis of inductie kookplaat. Dit geeft je keuken direct een strakke en luxe uitstraling en bovendien heb je heel wat ruimte over aangezien je geen last hebt van de afzuigkap.

Het kopen van een inductieplaat met afzuiging is echter lastiger dan je op voorhand zou denken. Zo zijn er vele aanbieders maar zijn lang niet alle merken even goed. Ook zijn er een aantal criteria die je in je achterhoofd moet houden voor je over gaat tot aanschaf.

Om het je makkelijk te maken hebben wij een ultieme inductie met afzuiging test gedaan. We hebben de beste kookplaten met elkaar vergeleken en uiteindelijk een top 5 gemaakt met de allerbeste opties.

Ook leggen we je precies uit waar je op moet letten als je een inductie kookplaat met ingebouwde afzuiging wilt kopen. Benieuwd naar de testresultaten? Scroll dan gauw verder en lees deze review!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

4

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 beste Inductie kookplaten met afzuiging

Beste koop Inductiekookplaat met afzuiging

Beste koop 
1.  BORA BIU

Beste Stille kookplaat met afzuiging
2.  Siemens iQ500 LD96DAM50

Beste design 
3.  Elica PRF0120976

Beste betaalbare inductie met afzuiging
4.   Miele Model KMDA 7633 FL


5. AEG IKB64401XB

Top 10 beste inductie kookplaten met afzuiging

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste opties!


Waar op letten bij het kopen van een Inductie kookplaat met afzuiging?

Het aanschaffen van een goede Inductie kookplaat met afzuiging is waarschijnlijk lastiger dan je op voorhand zou verwachten. Waar moet je bijvoorbeeld op letten bij het aankopen van een Inductie kookplaat met afzuiging?

Om je op weg te helpen hebben wij een overzicht gemaakt van de belangrijkste factoren die mee spelen bij het online kopen van een Inductie kookplaat met afzuiging. 

Door deze factoren in je achterhoofd te houden voorkom jij de kans op een miskoop. Ook zorg je ervoor dat je geen onnodige fouten maakt bij het kopen want je bent overal goed op voorbereid.

Afmeting

Als eerste is het belangrijk om rekening te houden met de afmeting van je kookplaat. Waarschijnlijk ben je op zoek naar een Inductie kookplaat met afzuiging voor je huidige keuken.

In dit geval is het van belang dat je het huidige gasfornuis of de inductie kookplaat op meet zodat je weet welke afmeting je nodig hebt.

Je zult niet de eerste zijn die uiteindelijk een te kleine of te grote kookplaat heeft besteld. Meet het daarom goed op en doe dit zo nauwkeurig mogelijk.

Aantal kookzones

Als tweede zou ik je willen aanraden om te kijken naar het aantal kookzones dat je van plan bent te gaan gebruiken. Denk hierbij na over het aantal personen dat in je huishouden aanwezig is.

Als je slechts met 2 personen bent heb je natuurlijk minder kookzones nodig dan wanneer je uit een gezin van 6 komt. Het is een prettig gevoel als je voldoende ruimte hebt tijdens het koken.

Ook kun je op deze manier makkelijker met grote pannen aan de slag. Mocht je keuken het toelaten zouden wij altijd adviseren om te gaan voor een Inductie kookplaat met afzuiging met 6 kookzones. Hierbij weet je zeker dat je genoeg ruimte hebt om te koken.

Extra opties

Tegenwoordig zijn inductie kookplaten steeds geavanceerder en slimmer aan het worden. Zo zijn er verschillende extra opties mogelijk die je het leven iets gemakkelijker kunnen maken.

Zo heb je inductie kookplaten met turbo standen, timers en automatische panherkenning. Ook heb je kookplaten die beschikken over een kinderslot waardoor je je nooit zorgen hoeft te maken over je kinderen. Kortom, kies de opties uit op basis van wat jij denkt nodig te hebben.

Bediening

De bediening van je kookplaat met afzuiging speelt ook een rol in je aankoopproces. Zo zijn er kookplaten die te bedienen zijn via tiptoets bediening, sliders of draaiknoppen. Hierbij heeft elke bedieningsvorm zijn eigen voor- en nadelen.

Budget

Uiteraard speelt het budget ook een rol bij de keuze van de beste inductie kookplaat met afzuiging. Je kunt deze koop eigenlijk zo duur maken als je zelf wilt. Prijzen variëren namelijk enorm. 

We zouden je graag willen adviseren om op voorhand een budget te bepalen. Hierdoor weet je zeker dat je uiteindelijk niet onnodig te veel geld hebt betaalt voor je inductie kookplaat.


Wat is de beste Inductie kookplaat met afzuiging van 2021? 

Je weet inmiddels waar je op moet letten bij het kopen van een goede Inductie kookplaat met afzuiging. Tijd om over te gaan naar het leukste gedeelte van deze inductie kookplaat review: wat is de beste Inductie kookplaat met afzuiging? 

Om antwoord te geven op deze vraag hebben wij een uitgebreide test gedaan waarbij we maar liefst 18 verschillende. Inductie kookplaten met afzuiging hebben getest. Daarnaast hebben we een uitgebreid onderzoek gedaan, 36 consumenten ervaringen gecheckt en 12 webshops vergeleken op prijs en aanbod. 

Op basis hiervan hebben we een ultieme top 5 gemaakt met alleen de allerbeste Je weet inmiddels waar je op moet letten bij het kopen van een goede Inductie kookplaten met afzuiging. Door te kiezen voor een van deze 5 opties weet je zeker dat je geen miskoop in huis haalt.

Wanneer je op de knop 'bekijk beste prijs' klikt, word je automatisch doorverwezen naar de webshop die op dat moment de voordeligste prijs heeft voor het betreffende product.

1.  BORA BIU

Beste koop Inductiekookplaat met afzuiging

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

8.4

Prijs / kwaliteit

8.5

Als jij op zoek bent naar de aller beste inductiekookplaat met afzuiging dan is de Bora BIU alles wat je nodig hebt. Geen enkele inductiekookplaat scoorde zo goed in deze test als dit model. 

Allereerst is het strakke design een zeer groot pluspunt met deze kookplaat voorzie je je keuken namelijk direct van een flinke upgrade. Verder zorgt de Bora BIU voor recirculatie waardoor je geen afvoer naar buiten nodig hebt om alle etensgeuren je huis uit te krijgen.

Tijdens het koken merk je amper dat de afzuiging aan staat dit komt door het feit dat de Bora BIU weinig herrie maakt. Ook is deze kookplaat gemakkelijk en snel te installeren waardoor je niet uren hoeft te stoeien om het apparaat uperhaupt aan te krijgen.

Kortom: wat ons betreft is de Bora BIU veruit de beste koop van dit moment. De prijs is echter wel aan de hoge kant maar hier krijg je dan ook iets super moois voor terug.

Voordelen BORA BIU

 • Uniek en stijlvol design
 • Maakt weinig herrie
 • Gemakkelijk te installeren
 • Geen afvoer naar buiten nodig dankzij recirculatie

Nadelen BORA BIU

 • Prijs is aan de hoge kant

2. Siemens iQ500 LD96DAM50.

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

7.8

Ben jij op zoek naar de beste stille inductiekookplaat met afzuiging? Zoek dan niet verder en kies voor de Siemens iQ500 LD96DAM50. Deze kookplaat beschikt over een efficiënt downdraftAirsysteem en kan met bijna elke Siemens kookplaat gecombineerd worden.

Dankzij de krachtige en stille motor heb je amper last van het geluid van het afzuigsysteem. Deze kookplaat produceert slechts 59 dB waardoor hij enorm stil is. Hierdoor kun je nog heerlijke gesprekken voeren tijdens het koken zonder dat je elkaar niet kunt verstaan door een afzuigkap die veel herrie maakt.

Ook beschikt dit model over ruimtebesparende installaties waardoor er ook nog een besteklade onder de kookplaat gemonteerd kan worden.

Enige nadeel van dit product? Hij wordt geleverd zonder inductie kookplaat. Je hebt dus al een inductie kookplat van Siemens nodig om gebruik te maken van dit product.

Voordelen  Siemens iQ500 LD96DAM50.

 • Met slechts 59 dB de stilste kookplaat met afzuiging van deze lijst
 • Ideaal voor kleinere keukens

Nadelen  Siemens iQ500 LD96DAM50.

 • Wordt geleverd zonder kookplaat

3. Elica PRF0120976

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Naast de inductiekookplaten van Bora produceert het merk Elica ook ontzettend mooie kookplaten. De Elica PRF0120976 kan dan ook niet ontbreken aan deze lijst. 

Ook deze kookplaat beschikt over een uniek design en een rechthoekige afzuiging. Je kunt deze kookplaat snel en eenvoudig inbouwen. Verder beschikt dit model over het energielabel A+ waardoor hij ook nog eens ontzettend zuinig in verbruik is.

Nadeel van dit product? De stekker wordt niet meegeleverd.

Voordelen Elica PRF0120976

 • Energielabel A+
 • Strak en uniek design
 • Gemakkelijk te installeren

Nadelen Elica PRF0120976

 • Stekker wordt niet meegeleverd

4. Miele Model KMDA 7633 FL

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Zoek jij een kookplaat met afzuiging maar heb je een beperkt budget? Kies dan voor de Miele Model KMDA 7633 FL. Deze Elektrische inductiekookplaat, ontworpen met geïntegreerde afzuiging beschikt over twee grote kookzones met een vermogen van 3400 watt. 

Daarnaast heeft dit model automatische regelingen van vermogensstanden waardoor je met een gerust hart kunt koken. Ook beschikt dit model over een ECO-motor waardoor je energiezuinig kunt koken.

Deze kookplaat is makkelijk schoon te houden en de afzuiging werkt enorm goed. Het nadeel? De kookzones zijn aan de kleine kant en het koolfilter wil nog wel eens gaan stinken.

Voordelen Miele Model KMDA 7633 FL.

 • Ideaal voor een klein budget
 • Automatische regelingen van vermogensstanden

Nadelen Miele Model KMDA 7633 FL.

 • Kookzones zijn aan de kleine kant

5. AEG IKB64401XB

7.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

AEG mag uiteraard niet ontbreken aan deze lijst. Op nummer 5 van de best geteste inductie kookplaten met afzuiging vinden we de AEG IKB64401XB. De AEG IKB64401XB is ontzettend makkelijk in gebruik en beschikt over maar liefst 4 kookzones die je tegelijk kunt gebruiken. 

Je hoeft je niet druk te maken over de afzuiging tijdens het koken, dit wordt namelijk automatisch geregeld. Verder is dit model makkelijk schoon te maken en beschikt hij over een instelbare timer en een kookwekker. Het nadeel van deze kookplaat? Hij heeft geen smart functies en de stekker wordt niet meegeleverd.

Voordelen AEG IKB64401XB

 • Ideaal voor lange mensen
 • Ziet er mooi uit
 • Makkelijk te verstellen

Nadelen AEG IKB64401XB

 • Prijzig

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel Inductie kookplaten met afzuiging hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 18 Inductie kookplaten met afzuiging getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de Inductie kookplaten met afzuiging op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste Inductie kookplaten met afzuiging op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste Inductie kookplaat met afzuiging zijn.

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>

Let Op: Alleen vandaag hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP