fbpx

Publicatie datum: 16 maart, 2023

Door: Jack

Best Geteste Longboard

Best geteste Longboard

Streetbird Longboard

Op zoek naar een goed longboard? Dan kan dit Streetbird longboard nét wat voor jou zijn. En wist je wel dat deze is verkozen tot het beste longboard van 2023? Hiermee zit je dus sowieso goed!

En wat deze dan zo goed maakt? Laten we eens beginnen bij het design. De achterkant is gemaakt van gepolijst hout met een mintgroene kleur. Dat zorgt voor een heel erg cool effect. Die groene kleur zie je ook terug op de voorkant van het board. 

Verder is dit board van Streetbird geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Dat betekent dat je dus niet na een tijdje een andere hoeft te kopen. Tevens bevat 'ie ook verbeterde griptape en gladzachte wielen.

Een longboard is een hele leuke manier om jezelf te verplaatsen. Dat is eens wat anders dan bijvoorbeeld de fiets! Ook kan je jezelf natuurlijk gave trucjes leren. Longboards zijn dan ook erg populair en het aanbod is groot. Daardoor kan het misschien voelen alsof je op zoek bent naar een speld in een hooiberg.

Want goed: welk longboard is het beste? En welk longboard past het beste bij mij? Dit zijn hele logische vragen! Om je hier een antwoord op te geven staan er een aantal punten op een rijtje om op te letten tijdens een longboard kopen. Op die manier maak je sowieso de juiste keuze. 

Tevens hebben wij ook een longboard test gedaan. In deze test hebben wij tientallen verschillende longboards getest. Hierbij kwamen ook populaire modellen voorbij, zoals bijvoorbeeld het beste longboard volgens de consumentenbond. Al benieuwd? Scrol dan vooral gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

19

Producten getest

10

Uur onderzoek gedaan

37

 Ervaringen gecheckt

17

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Longboard abonnementen

Best geteste Longboard

Beste Koop Longboard
1. Streetbird Longboard

Big Bang Boards® Black Hole Edition Longboard – Drop Through Design – Volwassenen – Kinderen – Jongens – Meisjes – Longboard Cruiser – Dropthrough – Longboard – Longboards

Beste Budget Longboard
2. Big Bang Boards® Nebula Longboard

Longboard Freeride 520 Japan

Beste Luxe Longboard
3. Longboard Freeride 520 Japan

Longboard surfskate Carve 32" Carve 540 Bird

Beste Prijs-kwaliteit verhouding Longboard
4. Surfskate longboard Carve 540 blauw groen

Miniskateboard voor kinderen plastic blauw PLAY 500

Beste Longboard voor kinderen
5. Miniskateboard voor kinderen plastic blauw

Top 10 beste Longboards

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste longboards.

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een Longboard?

Het aanbod in longboards is dus erg groot. Het is dan logisch dat je niet weet welk longboard het beste is. Je hebt immers zoveel keuze dat je door de bomen het bos niet meer ziet! Hoe zorg je er dan voor dat je alsnog de beste longboard aanbieding kan scoren?

Met behulp van onze tips uiteraard! Hieronder staan een aantal tips op een rijtje om op te letten tijdens een longboard kopen. Wanneer je deze tips goed opvolgt vind een longboard dat perfect bij je past. En het enige wat je hiervoor hoeft te doen is even lezen!

Formaat 

Het formaat is uiteraard erg belangrijk. Je hebt longboards namelijk in verschillende formaten. Je hebt ze natuurlijk voor kinderen, maar ook voor tieners en volwassenen. En voor volwassenen zijn ook weer een aantal maten verkrijgbaar. Zorg dat je van tevoren weet welk formaat je wil (bijvoorbeeld lengte 36 inch en breedte 9.5 inch). Op die manier voorkom je dat je straks een longboard koopt die eigenlijk niet het juiste formaat heeft.

Design

Ook het design is uiteraard niet geheel onbelangrijk. Je hebt longboards in allerlei kleurtjes en printjes. Dit is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Kies alleen een print die je écht leuk vindt. Waarom? Je loopt anders risico dat je de print over een tijdje niet meer mooi vindt. En dat is zonde van je geld. Teveel keuzestress? Kies dan een longboard in een neutraal kleurtje.

Beginner of gevorderde?

Stel jezelf de vraag: ben ik een beginner, of een gevorderde? Wanneer je een beginner bent heb je baat bij een longboard voor beginners. Deze zijn net iets anders gemaakt waardoor het makkelijker wordt om te leren longboarden. Wanneer je dan een longboard voor gevorderden koopt kan het ook lastiger zijn om trucs te leren. Let er dus goed op of een longboard is gemaakt voor beginners of gevorderden.


Wat is het beste longboard van 2023? 

Ondertussen ben je belandt bij het laatste onderdeel van dit artikel: de longboard test. Zoals we eerder al hebben besproken zijn wij in een uitgebreid test op zoek gegaan naar de beste longboards. Hiervoor hebben we erg veel verschillende longboards met elkaar vergeleken.

De test was dan ook super spannend! Veel van de boards gingen gelijk aan elkaar op, maar uiteindelijk hebben we een selectie gemaakt van de best scorende boards. Die hebben zo een plekje weten te verdienen in onze top vijf. Wil je hier meer over weten? Dan presenteren wij je bij deze de top vijf beste longboards van 2023.

1. Streetbird Longboard

Best geteste Longboard

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Design

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Uiteindelijk was er één longboard die ons echt omver wist te blazen. En dat is het Streetbird longboard. Deze is dan ook verkozen tot het beste longboard van 2023. En dat heeft zo zijn redenen. Allereerst heeft het board een simpel maar erg mooi design. Hier heb je nog jaren plezier van!

Daarnaast is het board gemaakt voor zowel beginners als gevorderden. Dat scheelt! De gladzachte wielen zorgen ervoor dat je deuken in de weg minder goed voelt. Hierdoor kan je beter rijden. Tevens is de griptape op het board ook verbeterd waardoor je hier niet meer vanaf kan glijden.

Voordelen Streetbird Longboard

  • Dit board is geschikt voor zowel beginners als gevorderden
  • Verbeterde griptape zorgt ervoor dat je niet meer van het board kan afglijden
  • De gladzachte wielen zorgen ervoor dat je deuken in de weg niet voelt

Nadelen Streetbird Longboard

  • Het design is misschien iets te simpel

2. Big Bang Boards® Nebula Longboard

Big Bang Boards® Black Hole Edition Longboard – Drop Through Design – Volwassenen – Kinderen – Jongens – Meisjes – Longboard Cruiser – Dropthrough – Longboard – Longboards

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Design

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Wil je niet teveel uitgeven aan een longboard? Maar wil je wel eentje van goede kwaliteit? Dan is dit Big Bang Boards Nebula longboard jouw perfecte match. Het board is te koop voor een goede prijs en je krijgt er dan ook een erg goede kwaliteit voor terug.

Zo heb je de keuze uit drie toffe designs. Daarnaast is het board gemaakt van maar liefst 7 verschillende lagen esdoorn hout. Dit zorgt voor extra veel stevigheid. Ook is het board uitgerust met ABEC 7 precisie lagers met 30.000 RPM. Niet verkeerd!

Voordelen Big Bang Boards® Nebula Longboard

  • Keuze uit drie verschillende designs
  • ABEC 7 precisie lagers met 30.000 RPM
  • Te koop voor een relatief lage prijs in verhouding met andere longboards

Nadelen Big Bang Boards® Nebula Longboard

  • Geen schokdemping op de wielen

3. Longboard Freeride 520 Japan

Longboard Freeride 520 Japan

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Design

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Investeren in een longboard, en heb je daar wat geld voor liggen? Dan kunnen wij dit Longboard Freeride 520 Japan adviseren. En ja: deze is aan de prijzige kant. Maar daar krijg je dan ook een kwaliteit voor terug waar je 'u' tegen zegt. 

Zo is het longboard gemaakt van 9 lagen Canadese esdoorn. Dit is lekker stevig. De speciale drop-shape zorgt ervoor dat je scherpe bochten kan maken voor meer wendbaarheid. En doordat 'ie laag bij de grond ligt hoef je je bij het afzetten minder in te spannen. Om dan nog maar te beginnen over het prachtige Japanse design.

Voordelen Longboard Freeride 520 Japan

  • Gemaakt van 9 lagen Canadese esdoorn voor extra veel stevigheid
  • Uitgerust met een zeer uniek, Japans design
  • Afzetten kost weinig inspanning omdat het board laag bij de grond ligt

Nadelen Longboard Freeride 520 Japan

  • Dit longboard is aan de prijzige kant

4. Surfskate longboard Carve 540 blauw groen

Longboard surfskate Carve 32" Carve 540 Bird

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Design

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Op een keurige vierde plek staat dit Surfskate longboard Carve 540. Wanneer je op zoek bent naar een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit is dit board perfect. Voor de goede prijs krijg je namelijk een nóg betere kwaliteit vergelijkbaar aan boards in een hogere prijsklasse.

Je kan met dit board pompend vooruit gaan, waardoor je je voeten niet op de grond hoeft te plaatsen. Dit zorgt voor een stuk minder inspanning. Ook kan je meer snelheid behalen en zorgen de zachte wielen voor meer comfort en grip.

Voordelen Surfskate longboard Carve 540 blauw groen

  • De zachte wielen zorgen voor meer comfort en meer grip
  • Goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit
  • Je kan al pompend vooruit gaan waardoor je je minder hoeft in te spannen

Nadelen Surfskate longboard Carve 540 blauw groen

  • Dit board is niet geschikt om mee te sliden

5. Miniskateboard voor kinderen plastic blauw

Miniskateboard voor kinderen plastic blauw PLAY 500

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Design

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Op zoek naar een goed longboard voor de kleintjes? Dan is dit Miniskateboard voor kinderen perfect. Het skateboard is speciaal gemaakt voor kinderen, en ook extra veilig. Het deck is erg kort waardoor ze makkelijk leren skaten.

Verder is het board gemaakt van hoogwaardig kunststof en daardoor extra stevig. Het board komt in een mooie lichtblauwe kleur en je kan ook nog profiteren van twee jaar garantie. Al met al een prima board voor kinderen.

Voordelen Miniskateboard voor kinderen plastic blauw

  • Het deck is vrij kort waardoor kinderen makkelijk leren skaten
  • Extra stevig dankzij het kunststof materiaal
  • Profiteer van twee jaar garantie

Nadelen Miniskateboard voor kinderen plastic blauw

  • Te koop in slechts één kleur

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel longboards hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten longboards getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de longboards op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste longboards op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>