fbpx

Publicatie datum: 20 februari, 2023

Door: Sam

Best Geteste Vlieger

Bestuurbare vlieger Feel'R 100

Bestuurbare vlieger Feel'R 100

Deze Bestuurbare vlieger Feel'R 100 van het merk Orao is onze favoriete vlieger van dit moment. Zo is deze vlieger geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen die op een leuke manier willen leren een vlieger te besturen.  Hij is gemakkelijk te besturen en geschikt om bochten en loopings te maken. Hij stijgt snel op bij windsnelheden vanaf 10 km/u. Ook is de vlieger snel te monteren en heeft hij een lange levensduur door de Verstevigde neus Polyester spinnakerdoek Soepele vliegerstok van glasvezel.

 Je kent het wel, je gaat naar het strand en je koopt bij het strandtentje een vlieger. Je pakt hem uit en wat blijkt, hij voelt niet stevig aan en elke keer als je hem net in de lucht hebt valt die alweer naar beneden. Dit is een probleem wat wij vaak voorbij hebben horen komen. 

Daarom hebben wij verschillende vliegers getest om erachter te komen wat nou de beste vlieger is. Zo voorkom je dat je de volgende keer weer met een hoop irritatie en een kapotte vlieger op het strand staat. 

In dit artikel gaan wij verder in op waar je op moet letten bij het kopen van de beste vlieger en hebben wij de top 5 opgesteld met de beste vliegers uit onze test. Benieuwd welke vliegers er in deze lijst staan? Lees dan snel verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten Vergeleken

10

Uur onderzoek gedaan

41

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Vliegers 

Bestuurbare vlieger Feel'R 100

Beste Koop Vlieger
1. Bestuurbare vlieger Feel'R 100

2-in-1 vlieger (bestuurbaar niet bestuurbaar) Izypilot 100

Beste eenlijns Vlieger
2. 2-in-1 vlieger (bestuurbaar <-> niet bestuurbaar) Izypilot 100

Eenlijner MFK 120 Dino

Beste Vlieger voor Kinderen
3. Eenlijner MFK 120 Dino

Bestuurbare vlieger Feel'R 160

Beste Stuntvlieger
4. Bestuurbare vlieger Feel'R 160

HQ Tweelijns Matrasvlieger Symphony Beach 1.3 Rainbow Spanwijdte 1300 mm Geschikt voor windsterkte 2 - 6 bft

Beste Matras Vlieger
5. HQ Tweelijns Matrasvlieger Symphony Beach 1.3 Rainbow Spanwijdte 1300 mm Geschikt voor windsterkte 2 - 6 bft


Top 10 Beste Vliegers

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste Vliegers! Als je toch naar de uitslag van de beste Vlieger test wilt kijken, dan raden we je aan om even verder te scrollen.


Misschien ook interessant:

Waar moet je op letten bij het kopen van een Vlieger?

Het uitkiezen van een vlieger is makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn verschillende soorten en maten vliegers. En je wilt natuurlijk niet lekker op het strand staan of in een park, je vlieger uitpakken en erachter komen dat deze veel te moeilijk is om te besturen. Of juist andersom, te makkelijk.

Misschien was je wel opzoek naar de beste vlieger volgens de consumentenbond. Maar helaas, daar hebben ze geen onderzoek naar gedaan. Gelukkig voor jou hebben wij dat wel om zo de beste vlieger te vinden.

Om je hierbij een handje te helpen hebben wij gekeken waar je op moet letten bij het kopen van de beste vlieger. Zo blijkt dat de soort vlieger, het aantal lijnen en de vorm van grote invloed zijn. In onderstaand menu kan je meer lezen over wat dit betekent voor de vlieger.  

Benieuwd naar welke 5 vliegers er in onze top 5 zijn gevlogen? Neem dan snel een kijkje hieronder!

Soort

Er zijn verschillende soorten en maten vliegers. Denk hierbij goed na waarvoor je de vlieger wilt gaan gebruiken. Wil je een stuntvlieger die uitdagender is om te besturen of juist een matrasvlieger die relatief iets makkelijker is. Verder in de top 5 word ingegaan op welk soort vlieger het is en wat dit voor jou betekend.

Aantal lijnen

Je hebt vliegers met 1,2,3 en zelfs met 4 lijnen. Simpel gezegd betekend hoe meer lijnen, hoe moeilijker de vlieger te besturen is. Het voordeel van meerdere lijnen is dan weer dat je meer controle kan uitoefenen op de vlieger. 

1-lijns vliegers zijn vaak kindervliegers, maar je hebt ze ook voor volwassenen. Het voordeel van een 1-lijns vlieger is dat hij weinig wind nodig heeft om op te stijgen en in de lucht te blijven.

2-lijns vliegers zijn geschikt voor 10 jaar of ouder. Hier heb je al meer keuze in soorten vliegers. Denk hierbij aan stunt- of trickvliegers, maar ook matrasvliegers heb je met 2 lijnen.

3-lijns vliegers zijn er alleen maar bij matrasvliegers. Dit zijn trainingskites. De derde lijn functioneert dan als safety line. Hierdoor kan je vanaf de grond makkelijker herstarten en verliest de vlieger kracht als je de control bar uit je handen verliest.

4-lijns vliegers hebben 2 stuurlijnen en 2 remlijnen waarder je de kracht van de wind in de vlieger beter kan doseren. Deze is het moeilijkst om te besturen, maar als je het onder controle hebt kan je hier heel veel mee.

Vorm

De vorm heeft onder andere invloed op de snelheid van de vlieger. Zo beweegt een deltavlieger heel snel door de lucht. Voor kinderen kan het weer leuk zijn om een vlieger te hebben in de vorm van bijvoorbeeld een dier.


Wat is de Beste Vlieger van 2023?

Als jij op zoek bent naar de beste vliegers van dit moment dan is het nu tijd om op te letten.

In onderstaande sectie vind je namelijk een overzicht van onze favoriete vliegers van dit moment. Wij hebben urenlang de tijd genomen om het gehele internet af te speuren. 

We hebben de meest populaire vliegers van het moment op een rijtje gezet en vervolgens vergeleken op meerdere criteria. Op basis hiervan hebben we een top-5 samengesteld waarin alleen de allerbeste opties terugkomen. 

Kortom, als jij de beste vlieger voor het strand, voor thuis of voor iets anders zoekt: dit zijn onze 5 favoriete opties!

1. Bestuurbare vlieger Feel'R 100

Bestuurbare vlieger Feel'R 100

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

De Bestuurbare vlieger Feel'R 100 komt als beste uit de test. Deze vlieger is ideaal voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar die op een makkelijke en tolerante manier een vlieger willen leren te besturen.

De vlieger is toegankelijk zodat je hem snel onder controle hebt. Zo heb je snel plezier in het besturen van de vlieger. Ook kan je met deze vlieger bochten maken, loopings nemen en kort over de grond scheren in alle omstandigheden. 

De prijs / kwaliteitsverhouding van deze vlieger is uitstekend! Ook heeft hij een l

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen Bestuurbare vlieger Feel'R 100

 • Goede prijs / kwaliteitsverhouding
 • Snelle montage
 • Makkelijk in gebruik en duurzaam
 • lange levensduur door de Verstevigde neus Polyester spinnakerdoek Soepele vliegerstok van glasvezel

Nadelen Bestuurbare vlieger Feel'R 100

 • Voor de ervaren vlieger kan die wat langzaam aanvoelen

2. 2-in-1 vlieger (bestuurbaar <-> niet bestuurbaar) Izypilot 100

2-in-1 vlieger (bestuurbaar niet bestuurbaar) Izypilot 100

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

9.5

Deze 2-in-1 vlieger (bestuurbaar <-> niet bestuurbaar) Izypilot 100 is de ideale vlieger voor degene die kennis wilt maken met het vliegeren. Het is namelijk niet alleen een eenlijns vlieger maar is ook om te zetten naar een tweelijns vlieger. 

Zo kan je makkelijk beginnen met deze vlieger en als je meer uitdaging en controle wilt kan je hem dus ombouwen. En door de ''Shock Ring'' heeft hij ook nog eens een extra lange levensduur. Zo heb je extra lang plezier van deze vlieger. Daarnaast is hij is geschikt voor kinderen (en volwassenenen) vanaf 7 jaar. 

Kortom, als je op zoek bent naar een vlieger die lang mee gaat en waar jij steeds beter mee kan worden. Dan is dit de vlieger voor jou. Bekijk de beste prijs via bovenstaande knop! 

Voordelen 2-in-1 vlieger (bestuurbaar <-> niet bestuurbaar) Izypilot 100

 • Makkelijk in elkaar te zetten
 • Over te zetten naar een 2-lijn vlieger
 • Beschikbaar in 2 kleuren
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen 2-in-1 vlieger (bestuurbaar <-> niet bestuurbaar) Izypilot 100

 • Staart van 5 meter

3. Eenlijner MFK 120 Dino

Eenlijner MFK 120 Dino

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

De Eenlijner MFK 120 Dino is de perfecte vlieger voor kinderen vanaf 3 jaar. Hij is makkelijk te besturen omdat het een eenlijnige vlieger is. Ook is de vlieger met slechts 1 stok in elkaar te zetten waardoor je gemakkelijk en snel lekker kunt vliegeren. 

De vlieger vliegt zelfs al als er geen wind staat. Een stukje rennen en de vlieger gaat al de lucht in. En bij een windsnelheid van 5 km/u vliegt deze vlieger al zelfstandig.

En mocht je de Dino niet zo leuk vinden? Geen probleem. Deze vlieger is er ook met een dolfijn, leeuw of panda. Zo is er voor ieder wat wils.  

Voordelen Eenlijner MFK 120 Dino

 • Ideaal voor kinderen vanaf 3 jaar
 • Beschikbaar in 4 diersoorten
 • Makkelijk te monteren
 • Vliegt zelfs zonder wind

Nadelen Eenlijner MFK 120 Dino

 • Minder geschikt voor volwassenen

4. Bestuurbare vlieger Feel'R 160

Bestuurbare vlieger Feel'R 160

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Als je meer tricks wilt doen met een vlieger dan is de Bestuurbare vlieger Feel'R 160 het beste voor jou. Hij is geschikt voor de beginnende vliegeraar waarbij de vlieger af en toe nog naar beneden valt. 

Deze vlieger geeft jou fanatische vliegsensaties en hiermee kan je de eerste moeilijke figuren van het freestylevliegeren leren. En je hoeft niet bang te zijn dat die snel stuk gaat. Dit wordt beschermd door de verstevigde neus en polyester spinnakerdoek. 

En nog een belangrijk punt. Hij is ook nog eens makkelijk in elkaar te zetten zodat jij snel met je vlieger de lucht in kan!

Voordelen Bestuurbare vlieger Feel'R 160

 • Ideaal om het freestylevliegeren te leren
 • Lange levensduur door Verstevigde neus en Polyester spinnakerdoek
 • Makkelijke montage

Nadelen Bestuurbare vlieger Feel'R 160

 • Beschikbaar in 1 kleur 

5. HQ Tweelijns Matrasvlieger Symphony Beach 1.3 Rainbow Spanwijdte 1300 mm Geschikt voor windsterkte 2 - 6 bft

HQ Tweelijns Matrasvlieger Symphony Beach 1.3 Rainbow Spanwijdte 1300 mm Geschikt voor windsterkte 2 - 6 bft

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

De HQ Tweelijns Matrasvlieger Symphony Beach 1.3 Rainbow Spanwijdte 1300 mm Geschikt voor windsterkte 2 - 6 bft is de beste matrasvlieger uit onze test. Dit onder andere omdat hij geschikt is voor beginnende vliegers, maar ook voor de meer gevordere vliegeraar. 

De vlieger is op te vouwen tot een klein pakketje waardoor je hem makkelijk overal mee naartoe neemt. Ook heeft deze vlieger geen losse onderdelen, hierdoor kan je nooit een deel van de vlieger kwijt raken. 

En buiten dit alles is hij van goede kwaliteit en ziet hij er ook nog eens mooi uit. 

Voordelen HQ Tweelijns Matrasvlieger Symphony Beach 1.3 Rainbow Spanwijdte 1300 mm Geschikt voor windsterkte 2 - 6 bft

 • Mooi design
 • Voor beginners en gevorderde vliegeraars
 • Compact formaat
 • Goede prijs / kwaliteitsverhouding

Nadelen HQ Tweelijns Matrasvlieger Symphony Beach 1.3 Rainbow Spanwijdte 1300 mm Geschikt voor windsterkte 2 - 6 bft

 • Relatief kort

Hoeveel Vliegers hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 18 Vliegers getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de Vliegers op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste Vliegers zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>