fbpx

Publicatie datum: 10 maart, 2023

Laatste update: 17 november, 2023

Door: Sam

Best Geteste Waveboard

Best geteste Waveboard

Razor Blauw Skateboard - Waveboard

Op zoek naar het beste waveboard? Dan ben je op zoek naar de Razor Blauw Skateboard - Waveboard. Uit onze beste waveboard test is dit model namelijk als beste uit de test gekomen. Dit komt door de ontzettend goede prijs-/kwaliteit van dit waveboard.

De Razor Blauw Skateboard - Waveboard is een echt lichtgewicht waardoor jij hem overal gemakkelijk mee naartoe neemt. Daarnaast is hij erg prettig in gebruik dankzij de 76 mm urethane wielen en zwenkwieltjes.

Wil je meer weten over deze beste waveboard? Klik dan op de button hieronder!

Skateboarden is al heel lang erg populair. Echter, is er tegenwoordig ook een nieuwe variant die erg lijkt op het skateboarden. Toch werkt dit net even anders dan het normale skateboarden. Tegenwoordig heb je namelijk ook een waveboard.

Maar wat is een waveboard? Waveboarden is een soort van surfen, skateboarden en snowboarden in een. Zo beweeg je bij het waveboarden je linker en rechter been heen en weer om vaart te maken. Verder kunnen de wieltjes van een waveboard 360 graden draaien in tegenstelling tot het normale skateboard.

Maar wat is het beste waveboard? Wij hebben een test uitgevoerd onder tientallen verschillende modellen. Hierbij hebben wij elk model getest op verschillende criteria. Weten wat de beste opties van dit moment zijn en waar je op moet letten? Lees dan gauw verder en ontdek de antwoorden.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

24

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

53

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Waveboarden

Best geteste Waveboard

Beste koop waveboard
1. Razor Blauw Skateboard - Waveboard

Skateboard - Rollersurfer - Waveboard- 360 Graden

Beste skateboard waveboard
2. Skateboard - Rollersurfer - Waveboard- 360 Graden

RipStik Air Pro Razor special: camo blauw

Beste waveboard beginners
3. RipStik Air Pro Razor special: camo blauw

StreetSurfing Board Wave Props

Beste luxe waveboard
4. StreetSurfing Board Wave Props

StreetSurfing Board Wave Radiance

Beste waveboard the wave
5. StreetSurfing Board Wave Radiance

Top 10 Beste Waveboards

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire waveboards bij één van de grootste webshops in Nederland. De Top-10 doet zeker niet onder van de producten uit de waveboards test 2023.

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een waveboard?

Bij het aanschaffen van een waveboard zijn er een aantal criteria die je in gedachten moet houden. Hiermee voorkom je namelijk een miskoop en vergroot je de kans dat je het beste waveboard voor jou in huis haalt. De belangrijkste criteria uit onze beste waveboard test hebben wij hieronder toegelicht.

Deze criteria hebben wij namelijk op elk waveboard getest om zo alleen de allerbeste modellen in onze top 5 op te nemen. Verder zijn dit ook de belangrijkste criteria als getest in het beste waveboard volgens de consumentenbond test. Lees deze daarom goed door!

Formaat

Allereerst is het belangrijk om naar het formaat van het waveboard te kijken. Zo zijn ze er in grote formaten maar ook in maten speciaal voor kleinere kinderen. Hierdoor is er voor iedereen altijd een geschikt formaatje verkrijgbaar.

In de product omschrijving van de waveboards staat vaak aangegeven over welk formaat deze beschikken. Bedenk daarom goed voor wie het waveboard voornamelijk bedoelt is en welk formaat hiervoor perfect is.

Extra's

Als tweede is het belangrijk om naar de extra's van de verschillende waveboards te kijken. Zo beschikken sommige waveboards over speciale vormen, speciaal type wieltjes of hebben zij ingebouwde LED lampjes.

Wil jij geen standaard type waveboard? Bekijk dan eens de leuke extra's die sommige waveboards hebben. Dit maakt het waveboarden voor kinderen soms een stuk leuker!

Prijs

Als laatste is het belangrijk om naar de prijs van een waveboard te kijken. Zo zijn er waveboards uit verschillende prijsklassen. Hoe meer extra's jij bij je waveboard wilt, hoe hoger de prijs over het algemeen is.

Toch hoeft een waveboard lang niet altijd duur te zijn. Het belangrijkste is om goed te zoeken en niet meteen de eerste de beste waveboard aan te schaffen. Hierdoor kun je een hoop geld besparen.


Wat is de beste waveboard van 2023? 

Welk waveboard is het beste en welk waveboard past het beste bij jou of jouw kind? De antwoorden op deze vragen ga je in de volgende sectie ontdekken. Wij hebben aan de hand van onze beste waveboard test namelijk een handige top 5 beste waveboards opgesteld.

Hieronder hebben wij voor elk waveboard uit onze top 5 beste waveboards een korte product omschrijving toegelicht. Ook hebben wij de voor- en nadelen van elk waveboard benoemd. Hierdoor weet je precies welk waveboard voor jou het meest geschikt is!

1. Razor Blauw Skateboard - Waveboard

Best geteste Waveboard

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.5

Design

9.1

Prijs / kwaliteit

9.3

Op zoek naar het beste waveboard van dit moment? Dan ben je op zoek naar de Razor Blauw Skateboard - Waveboard. Dit waveboard is namelijk een lichtgewicht waveboard waarmee jij hem gemakkelijk overal mee naar toe neemt.

Verder heeft het Razor Blauw Skateboard - Waveboard een afmeting van 88 x 23 cm wat hem geschikt maakt voor vrijwel iedereen. Dit waveboard is bedoelt voor kinderen met een leeftijd vanaf 7 jaar. Daarnaast beschikt dit waveboard over 76 mm urethane wielen en zwenkwieltjes.

Wil je meer weten over de Razor Blauw Skateboard - Waveboard? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen Razor Blauw Skateboard - Waveboard

 • 88 x 23 cm afmeting
 • Geschikt voor iedereen vanaf 7 jaar
 • Lichtgewicht waveboard

Nadelen Razor Blauw Skateboard - Waveboard

 • Er zijn goedkopere waveboarden

2. Skateboard - Rollersurfer - Waveboard- 360 Graden

Skateboard - Rollersurfer - Waveboard- 360 Graden

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Design

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de tweede plek hebben wij de Skateboard - Rollersurfer - Waveboard- 360 Graden geplaatst. Dit waveboard lijkt op een skateboard maar beschikt toch over de technieken van een waveboard. Zo zijn de voor- en achterkant van dit waveboard afzonderlijk draaibaar.

Ook zijn de wieltjes van de Skateboard - Rollersurfer - Waveboard 360 graden draaibaar wat een normaal skateboard niet heeft. De afmeting van dit waveboard is z'n 84 cm wat hem geschikt maakt voor iedereen.

Ook is de Skateboard - Rollersurfer - Waveboard- 360 Graden er in twee kleuren te verkrijgen. Dit waveboard is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar tot 120 kg. De stevige wielen van dit waveboard zorgen voor een extra lange levensduur.

Voordelen Skateboard - Rollersurfer - Waveboard- 360 Graden

 • Geschikt voor iedereen boven de 8
 • Mooi stevig waveboard

Nadelen Skateboard - Rollersurfer - Waveboard- 360 Graden

 • Niet de vorm van een normaal waveboard

3. RipStik Air Pro Razor special: camo blauw

RipStik Air Pro Razor special: camo blauw

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Design

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als derde hebben wij de RipStik Air Pro Razor special: camo blauw geplaatst als beste waveboard voor beginners. Dit waveboard beschikt namelijk over alle gemakken die jij nodig hebt om te leren waveboarden. 

Zo zitten er overal op het oppervlak van de RipStik Air Pro Razor special: camo blauw speciale vlakken welke zorgen voor meer grip. Ook de wieltjes van dit waveboard zijn 360 graden draaibaar en van een erg sterke kwaliteit.

De afmetingen van de RipStik Air Pro Razor special: camo blauw zijn 88 bij 23 cm en de kleur keuze van dit waveboard is alleen blauw. Het gewicht van dit waveboard bedraagt 3,2 kilo wat hem een lichtgewicht waveboard maakt.

Voordelen RipStik Air Pro Razor special: camo blauw

 • Geschikt voor iedereen die begint met waveboarden
 • Materiaal van erg goede kwaliteit

Nadelen RipStik Air Pro Razor special: camo blauw

 • In slechts één kleur verkrijgbaar

4. StreetSurfing Board Wave Props

StreetSurfing Board Wave Props

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Design

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Op de vierde plaats hebben wij de StreetSurfing Board Wave Props geselecteerd. Dit goede kwaliteit waveboard is voor iedereen geschikt die ouder is dan 6 jaar. Door de goede kwaliteit van dit waveboard is hij ook geschikt voor het uitvoeren van trucs. 

De twee afzonderlijk roterende platen zorgen er voor dat jij vooruit beweegt. Door de soepele beweging van de wieltjes kun je met dit waveboard ook een uitzonderlijk hoge snelheid bereiken.

Verder heeft de StreetSurfing Board Wave Props een maximale belastbaarheid van 80 kg. Hierdoor is hij niet geschikt voor alle volwassen mensen. De afmetingen van dit waveboard zijn 86 bij 22,8 cm. 

Voordelen StreetSurfing Board Wave Props

 • Goede kwaliteit
 • Mooi design

Nadelen StreetSurfing Board Wave Props

 • Niet geschikt voor mensen boven 80 kilo

5. StreetSurfing Board Wave Radiance

StreetSurfing Board Wave Radiance

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Design

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als laatste hebben wij de StreetSurfing Board Wave Radiance geselecteerd. Dit waveboard heeft een gewicht van 4,1 kilo wat hem tot een van de zwaardere varianten waveboards maakt. De wieltjes van dit waveboard zijn 360 graden draaibaar.

Verder is de StreetSurfing Board Wave Radiance geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar en met maximaal een gewicht van 90 kilo. Dit maakt dit waveboard geschikt voor vrijwel iedereen, jong en oud. 

De StreetSurfing Board Wave Radiance is van kunststof materiaal gemaakt welke lang meegaan dankzij de goede kwaliteit. Verder heeft dit waveboard een afmeting van 20 cm bij 160 cm bij 88 cm. Wil je meer weten over dit waveboard? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen StreetSurfing Board Wave Radiance

 • Geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar
 • Uitstekende kwaliteit kunststof materiaal

Nadelen StreetSurfing Board Wave Radiance

 • Niet het goedkoopste model

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel waveboards hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten waveboards getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de waveboards op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste waveboards op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Mis het niet: Black Friday Deals nu al live op Bol.com (tot 70% korting)!