fbpx
  • Home
  • /
  • Gadgets
  • /
  • Beste Elektrische Skateboard [Test 2023]

Publicatie datum: 25 augustus, 2023

Door: Sanne

Best Geteste Elektrische Skateboard

Best geteste Elektrische Skateboard

ViVi Elektrische skateboard

Met het ViVi Elektrische skateboard kun je tot wel 30 km per uur rijden, wat sneller is dan hoe de meeste mensen fietsen. Dankzij de inbegrepen afstandsbediening kun je dit skateboard gemakkelijk bedienen. Met een volle batterij kan dit skateboard maar liefst 15 kilometer afleggen, bovendien is de accu binnen 3 uur weer helemaal opgeladen. Verder is hij stevig, stabiel en zorgt het duurzame materiaal ervoor dat je er jaren plezier van hebt.

Het beste elektrische skateboard kopen: het lijkt zo makkelijk, maar helaas is de realiteit heel anders. Tegenwoordig zijn er veel verschillende merken, soorten en variaties op verschillende skateboards. Maar welke elektrische skateboards zijn nu het beste?

In een uitgebreid onderzoek hebben wij verschillende skateboards vergeleken op meerdere criteria. Op basis hiervan hebben we de 5 beste opties op een rijtje gezet.

Kortom, als jij een goed elektrisch skateboard zoekt, dan is het vandaag je geluksdag. Hieronder vind je namelijk de beste opties die je op dit moment kunt kopen. Lees gauw verder voor de (verrassende) resultaten.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Elektrische Skateboards

Best geteste Elektrische Skateboard

Beste koop elektrische skateboard
1.  ViVi Elektrische skateboard

Beste premium elektrisch skateboard
2. MEEPO V3

Beste ontwerp elektrische skateboard
3.Cool&fun Elektrisch Longboard

Beste budget elektrische skateboard
4. Razor Electric Cruiser Skateboard

Beste elektrische skateboard voor beginners
5. Elektrisch skateboard HI-Flying

Top 10 Beste Elektrische Skateboards

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste elektrische skateboards.

Is een elektrisch skateboard legaal in Nederland? 

In Nederland is het verboden om de weg op te gaan met een voertuig zonder stuur en zitplaats. Je krijgt een boete als je toch de weg op gaat. Een elektrisch skateboard mag dus niet op de openbare weg gebruikt worden. 


Waar moet je op letten bij het kopen van een elektrisch skateboard?

Een elektrisch skateboard kopen klinkt makkelijker dan het is. Maar niet getreurd, wij gaan je namelijk vertellen waar je op moet letten als je besluit om een skateboard aan te schaffen. 

Wij raden je aan om de onderstaande punten goed door te lezen, want zo kan je een miskoop voorkomen. Je kan ook altijd het beste elektrische skateboard volgens de consumentenbond bekijken voor extra informatie. 

Gewicht

Allereerst: Het maximum gewicht. Sommige elektrische skateboards zijn ontwikkeld met kinderen in het achterhoofd, waardoor het maximum gewicht wat lager ligt. Als je dus als volwassene een elektrisch skateboard gaat kopen raden we aan om hier extra goed op te letten!

Accu

De accu in een elektrisch skateboard is uiteraard van groot belang. Niet alleen hoe lang hij mee gaat, maar ook hoe snel hij op laadt. Als één van deze twee niet goed genoeg is, kan het teleurstelling veroorzaken als je bijvoorbeeld je elektrische skateboard lang achter elkaar wil gebruiken.

Snelheid

De meeste elektrische skateboards hebben een maximum snelheid van 30 km per uur. Dit is tevens het maximale dat we aan zouden raden, in verband met de veiligheid.

De snelheid is uiteraard ook afhankelijk van je gewicht – mocht je dus dichter bij het aangegeven maximumgewicht zitten, doe je er verstandig aan om een snel elektrisch skateboard te kopen.

Veiligheid

Daarnaast is het belangrijk dat je de handleiding van het product goed leest en voorzichtig met je elektrisch skateboard om gaat. Respecteer bijvoorbeeld altijd de wet, het aangegeven maximumgewicht en de gebruiksaanwijzing. Ook raden wij je aan om een set met beschermers aan te passen. Wij zijn al eerder op zoek gegaan naar de beste skate beschermers, deze vind je hier


Wat is het beste elektrische skateboard van 2023? 

Maar wat is nu eigenlijk het beste elektrische skateboard van 2023? Dat is natuurlijk de vraag van dit artikel.

Om antwoord te geven op deze vraag zijn wij op onderzoek gegaan. Na meerdere skateboards met elkaar vergeleken te hebben, zijn wij tot een top-5 gekomen met de beste opties van dit moment.

Met onderstaande skateboards weet je zeker dat je goed zit. Kortom, lees gauw verder en ontdek, welk skateboard het beste past bij jouw wensen en behoeften.

1. ViVi Elektrische skateboard

Best geteste Elektrische Skateboard

9.3

Eindbeoordeling

Snelheid

8.8

Accuduur 

9.3

Prijs / kwaliteit

9.5

Wil je het allerbeste van het allerbeste elektrische skateboard in huis halen? Het ViVi elektrische skateboard is dan de perfecte toevoeging voor je skate collectie!

Met dit skateboard kun je tot wel 30 km per uur rijden, wat sneller is dan hoe snel de meeste mensen fietsen. Ook kun je gemakkelijk van snelheid wisselen door middel van de afstandsbediening. 

Je hoeft niet bang te zijn dat de accu na een kort ritje al weer leeg is. Dit elektrische skateboard van het merk ViVi kan, maar liefst 15 kilometer afleggen. En dit alles met een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. 

De wielen van de ViVi Elektrische skateboard zijn gemaakt van PU en daardoor heel erg stevig – het skateboard zelf kan overigens ook prima tegen een stootje met een maximale belasting van 90 kg.

Voordelen ViVi Elektrische skateboard

  • Mooi ontwerp
  • Tot 90 kg belasting
  • Bereik van 15 km
  • Topsnelheid van wel 30 km per uur

Nadelen ViVi Elektrische skateboard

  • Redelijk zwaar dankzij de grotere accu

2.  MEEPO V3

9.1

Eindbeoordeling

Snelheid

9.2

Accuduur 

9.7

Prijs / kwaliteit

8.2

Heb je al wat ervaring met elektrische skateboards en wil je die ervaring graag gebruiken met een absoluut premium skateboard? Dan hebben we het perfecte board voor je gevonden!

De MEEPO V3 is het beste koop elektrische skateboard in de premium sector van de markt. Dat komt niet per se door het prijskaartje, maar meer door de geweldige kwaliteit van het skateboard.

Het skateboard zelf is namelijk gemaakt van een 7 laags esdoon deck. Dit zorgt tijdens de rit voor extra stabiliteit. En dat zal je ook zeker wel nodig gaan hebben, want met deze MEEPO V3 unit kan je wel 46 km per uur rijden!

Dat is een enorme snelheid, maar dankzij de grote accu kun je er alsnog in totaal zo’n 20 kilometer mee afleggen. Dat zijn een hoop rondjes om je tuin heen en een heleboel halfpipes. Het skateboard heeft dan ook een gewicht van 7 kg, wat wel wat aan de zware kant is – maar je krijgt er uiteraard ook wat voor terug.

In een kleine 2 uurtjes is de MEEPO V3 helemaal opgeladen waardoor je er weer uren plezier van kunt hebben!

Voordelen MEEPO V3

  • Topsnelheid van liefst 46 km per uur
  • 20 km bereik
  • Laadt in 2 uurtjes helemaal op
  • Gemaakt van 7 laags esdoorn hout

Nadelen MEEPO V3

  • De snelheid kan wat veel zijn, het board mag namelijk niet op de openbare weg

3. Cool&fun Elektrisch Longboard

8.8

Eindbeoordeling

Snelheid

8.7

Accuduur 

8.9

Prijs / kwaliteit

9.1

Dan op nummer 3, een elektrisch skateboard waar je u tegen zegt. Alleen al om het ontwerp kun je de Cool&fun Elektrisch Longboard niet laten ontbreken in een lijst als deze.

Het maximum gewicht van de Cool&fun Elektrisch Longboard is wel 120 kilo. Daar hoef je dus zeker niet over te twijfelen. De wielen zijn van stevig PU gemaakt en het board heeft een IP54 water- en stofdichtheidscertificaat. Voor outdoor omstandigheden is de Cool&fun Elektrisch Longboard dus perfect geschikt.

De maximale snelheid van rond de 30 km per uur is lekker hoog, en de vele technische snufjes waardoor je het apparaat op afstand aan kunt zetten en naar je toe kunt laten rijden is erg handig.

Onlangs deden wij ook een onderzoek naar het beste longboard, via de link bekijk je direct de resultaten. 

Voordelen Cool&fun Elektrisch Longboard

  • Rijd het board naar je toe van een afstand
  • Water- en stofdicht, dus kan in regen gebruikt worden
  • 120 kilo maximum gewicht
  • Prachtig en stoer ontwerp

Nadelen Cool&fun Elektrisch Longboard

  • Laadtijd van 3 tot 4 uur wat aan lange kant

4. Razor Electric Cruiser Skateboard

8.5

Eindbeoordeling

Snelheid

8.7

Accuduur 

9.0

Prijs / kwaliteit

8.0

Elektrische skateboards hoeven helemaal niet zo duur te zijn. Een voorbeeld van een goedkoop elektrisch skateboard is de Razor Electric Cruiser. Deze heeft een maximumgewicht van 100 kg, en een 5-laags deck gemaakt van esdoornhout.

Het skateboard is iets kleiner dan de vorige edities, waardoor hij agieler kan zijn en je dus sneller kan draaien of stunten. De motor heeft een kick-to-start functie om hem aan te zetten, waarna je de afstandsbediening kunt gebruiken om te rijden.

Al met al is de Razor Electric Cruiser Skateboard een betaalbaar alternatief, maar nog steeds een erg goed elektrisch skateboard!

Voordelen Razor Electric Cruiser Skateboard

  • Maximumgewicht van 100 kg
  • Gemaakt van 5 laags esdoornhout
  • Betaalbaar
  • Iets kleiner, hangt van persoonlijke voorkeur af

Nadelen Razor Electric Cruiser Skateboard

  • Snelheid van maximaal 16 km per uur

5. Elektrisch skateboard HI-Flying

8.2

Eindbeoordeling

Snelheid

8.2

Accuduur 

8.6

Prijs / kwaliteit

8.0

Dan tot slot, nog een betaalbaar elektrisch skateboard voor jong en oud: de Elektrisch skateboard HI-Flying! Dit elektrische skateboard is geschikt voor alle leeftijden en gewichten tussen de 0 en 80 kg.

De topsnelheid van de Elektrisch skateboard HI-Flying is een beetje een compromis, namelijk 20 km per uur, en dat kan het apparaat zo’n halfuur volhouden. Hiermee ontstaat een totaal bereik van 10 kilometer.

De Elektrisch skateboard HI-Flying is ontworpen met zeven laags maple hout en dat leidt tot een vet, uniek ontwerp!

Voordelen Elektrisch skateboard HI-Flying

  • Betaalbaar
  • Sneller dan de Razor Electric Cruiser Skateboard
  • Voor alle leeftijden
  • Maximumsnelheid van 20 km per uur, geschikt voor beginners

Nadelen Elektrisch skateboard HI-Flying

  • Niet de snelste variant

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel elektrische skateboards hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten elektrische skateboards getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de elektrische skateboards op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste elektrische skateboards op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>