Laatste update: november 2021

Door: Onno

Beste Drone Met Camera

DJI Mavic Air Fly More Combo

De beste drone met camera van 2021, we hebben hem te pakken! De DJI Mavic Air Fly More Combo is een ideaal pakket voor zowel gevorderde als beginnende vliegers. 

Bij de DJI Mavic Air Fly More Combo krijg je een drone met een 2 kilometer bereik, waardoor je dus door je hele omgeving kunt vliegen zonder de verbinding te verliezen.

De camera beschikt over een 4K opnamefunctie bij 30 fps en zelfs slow-motion video in 1080p tot wel 120 fps. Dit maakt zowel de drone als de camera die er op zit, een ideale kandidaat om prachtige luchtbeelden mee te schieten!

Drones zijn een van de vetste uitvindingen van de afgelopen jaren. Niet alleen is het een cool concept om in real time met een soort klein helikoptertje te kunnen vliegen - ook zijn drones ontzettend nuttige apparaten waarmee je veel dingen kunt doen die vroeger ondenkbaar waren.

Een van die dingen die je met drones kunt doen, is het filmen en fotograferen van allerlei locaties van uit de lucht. Waar je vroeger een enorm dure helikopter voor in moest huren, kun je nu voor een relatief lage prijs en met al het gemak van de wereld, beelden maken van je huis, je bedrijf of andere interessante locaties.

De beste drone met camera zoeken, is echter nog knap lastig. Door de jaren heen zijn er tientallen verschillende drones met camera op de markt gekomen. Hierdoor is de keuze steeds ingewikkelder, en heb je steeds meer dilemmas om te voltooien voordat je eindelijk een goede drone met camera in huis hebt.

Hoe kies je de beste drone met camera voor jou uit? Wat moet je allemaal zoeken in de beste drone met camera? En hoe kun je een drone met camera miskoop voorkomen?

Al deze vragen beantwoorden we graag voor je in onze beste drone met camera test 2021. Lees zeker verder als je wil weten wat de beste koop drone met camera is van 2021!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 drones met camera

Beste koop drone met camera
1.  DJI Mavic Air Fly More Combo

Beste drone met camera voor beginners
2. DJI Mini 2 Fly More Combo

Beste premium drone met camera
3. DJI Phantom 4 Pro V2.0 drone

Beste goedkope drone met camera
4. DJI Mavic Mini Fly More Combo

Beste drone met camera onder 100 euro
5. Ryze Tello Boost Combo

Top 10 beste drones met camera

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste drones met camera.


Waar op letten bij het kopen van een drone met camera?

Een drone met camera uitkiezen is knap lastig. Om je een stukje op weg te helpen, hebben we hieronder de belangrijkste dingen om op te letten bij het kopen van een drone met camera voor je op een rijtje gezet. 

Zo hoef je zelf niet meer uren onderzoek te doen, en weet je gelijk wat er zoal belangrijk is aan een goede drone met camera. Dit voorkomt ook dat je blind moet vertrouwen op de beste drone met camera volgens de consumentenbond, en vele video's op social media die zomaar eens gesponsord kunnen zijn door fabrikanten. Kies dus zelf je drone uit aan de hand van onderstaande prioriteiten!

Bereik

Als je verre afstanden wil vliegen met de drone, is het van belang dat de drone met camera die je gaat kopen ook een groot bereik heeft. 

Camera

Voor mooie beelden heb je een mooie en krachtige camera nodig. Niet alle drone camera's zijn goed genoeg om bijvoorbeeld in slowmotion te kunnen schieten, want daar heb je minimaal een camera met 120 fps voor nodig. Ook 4K beelden zitten niet op elke drone met camera, dus als je hier interesse in hebt moet je goed kijken of dit ondersteund wordt door de drone met camera!

Besturing

De drone wordt bestuurd via een afstandsbediening / controller die je aansluit op het systeem. Voor sommige klassen drones heb je een vliegbewijs nodig - als je deze dus niet hebt, let er dan op dat je geen drone in klasse 2 (zwaarder dan 250 gram) mag besturen! 

Accuduur

Hoe lang de beelden zijn, kan maximaal afhankelijk zijn van hoe lang de accu mee gaat! De accuduur van drones is meestal niet heel lang, dus als je langer dan 10 minuten wil filmen of fotograferen kun je maar beter opletten of de dronebatterij dit wel ondersteunt.


Wat is de beste drone met camera van 2021? 

Zo, genoeg over de specificaties! Laten we gaan kijken naar de beste drone van 2021, waarbij we niet alleen kijken naar kwaliteit. Ook de prijs-kwaliteitverhouding is natuurlijk belangrijk, en we hebben zeker rekening gehouden met alle budgets. Ook reviews van vliegers nemen we mee in onze beoordelingen. Dit zijn de beste 5 drones met camera 2021!

1. DJI Mavic Air Fly More Combo

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Op zoek naar een hoogwaardige, maar makkelijk te besturen drone met camera? De DJI Mavic Air Fly More Combo is een ideaal pakket voor zowel gevorderde als beginnende vliegers.

Bij de DJI Mavic Air Fly More Combo krijg je een drone met een 2 kilometer bereik, waardoor je dus door je hele omgeving kunt vliegen zonder de verbinding te verliezen.

De camera beschikt over een 4K opnamefunctie bij 30 fps en zelfs slow-motion video in 1080p tot wel 120 fps. Dit maakt zowel de drone als de camera die er op zit, een ideale kandidaat om prachtige luchtbeelden mee te schieten!

De batterij van de Mavic Air gaat zo'n 21 minuten mee, en de drone beschikt ook over een terugkeerfunctie. Hiermee vliegt de drone automatisch weer terug naar de afstandsbediening door maar op 1 knopje te hoeven drukken. Ideaal toch?

Voordelen DJI Mavic Air Fly More Combo

 • Bereik van twee kilometer is lang genoeg voor de meeste toepassingen
 • beelden opnemen in 4K
 • Slow motion footage tot 120 fps bij een resolutie van 1080p
 • Terugkeerfunctie, met 1 druk op de knop is je drone weer bij je

Nadelen DJI Mavic Air Fly More Combo

 • Accuduur is niet heel erg lang

2.  DJI Mini 2 Fly More Combo

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Liever een goedkope drone met camera waarbij je niet per se duizenden euro's uitgeeft? Dan hebben we ook aan jou gedacht! De DJI Mini 2 Fly More Combo is de ideale drone voor mensen met een iets lager budget.

Met de DJI Mini 2 Fly More Combo neem je beelden op in 1080p en heb je ook beschikking over een panorama functie. Hierbij draait de drone automatisch rond waardoor je een prachtig, 180 graden panorama foto krijgt die veel indruk zal maken.

Met de DJI app kun je de beelden van de DJI Mini 2 Fly More Combo automatisch laten verbeteren, waardoor ze er dus nog toffer uit zullen zien - en met het bereik van ruim 6 kilometer zul je nooit een afstand te ver moeten afleggen!

Om dit bereik van 6 kilometer te bereiken, heb je wel een grote batterij nodig. De accu van de DJI Mini 2 Fly More Combo heeft genoeg power om zo'n ruim halfuur te kunnen vliegen. Dit is al een enorme verbetering boven de (tevens duurdere) Mavic Air hierboven.

Voordelen DJI Mini 2 Fly More Combo

 • 31 minuten accuduur
 • bereik van maar liefst 6 km
 • App verbetert de beelden automatisch
 • panoramafunctie voor prachtige 180 graden foto's

Nadelen DJI Mini 2 Fly More Combo

 • DJI Fly app laat soms wat te wensen over

3. DJI Phantom 4 Pro V2.0 drone

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Een echte drone voor echte drone piloten. Dat is wat de DJI Phantom 4 Pro V2.0 heeft bereikt. Als je een vliegbewijs hebt, kun je haast geen geschiktere drone vinden dan de DJI Phantom 4 Pro V2.0 drone!

De camera op deze drone is echt geweldig, want je maakt namelijk opnamen in 4K 60 fps. Foto's maak je tot 20 megapixels en zonder enige vervorming, door het grote diafragma van deze camera.

De sluitertijd kan tot 1/2000 worden ingesteld, waardoor je zelfs snel rijdende auto's op de snelweg makkelijk en scherp vast kunt leggen. De drie-assige stabilisatie in de DJI Phantom 4 Pro V2.0 drone maken het ontzettend makkelijk om steady shots te maken, en in de DJI Phantom 4 Pro V2.0 drone zit zelfs een gimbal ingebouwd.

De propellers zijn lichtelijk gebogen - hierdoor maakt de drone amper geluid en kun je dus zelfs het omgevingsgeluid van de drone opnemen en delen.

Voordelen DJI Phantom 4 Pro V2.0 drone

 • Stille propellers
 • 4K 60 fps opname
 • 20 megapixel camera met goede diafragma
 • Gimbal met drie-assige beeldstabilisatie

Nadelen DJI Phantom 4 Pro V2.0 drone

 • Vliegbewijs nodig voor deze drone

4. DJI Mavic Mini Fly More Combo

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Ook voor beginners valt er nog wel wat geld te besparen, en alsnog een vette drone in huis te halen. Met de DJI Mavic Mini Fly More Combo krijg je voor een flink lage prijs een combo set in huis, van een drone, een prima camera voor deze prijs en een batterijduur van maar liefst 30 minuten!

Het bereik van deze drone is zeer acceptabel te noemen met zo'n 2 kilometer, en met de live-view functie kan je live zien waar je drone momenteel aan het vliegen is. De drone valt onder categorie A1, waardoor je dus geen vliegbewijs nodig hebt om deze drone te besturen.

Met de camera maak je beelden in 2.7K resolutie tot 30 fps. Ook kan je foto's maken in 12 MP en door het lichte gewicht kan je je drone makkelijk overal mee naar toe nemen.

De DJI Mavic Mini Fly More Combo beschikt tevens over een drie-assig gimbal stabilisatie systeem, waardoor je zelfs bij lichte wind gewoon stabiele beelden en foto's krijgt!

Voordelen DJI Mavic Mini Fly More Combo

 • Filmen in 2.7K bij 30 fps
 • Live-view functie
 • 2 km bereik
 • foto's tot 12 MP

Nadelen DJI Mavic Mini Fly More Combo

 • Erg licht, waardoor hij makkelijk mee genomen kan worden door de wind

5. Ryze Tello Boost Combo

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als je alleen wat wil experimenteren met drones, is het niet verstandig om er gelijk honderden euro's uit te geven. Daarom hebben we voor jou de Ryze Tello Boost Combo meegenomen in  onze test!

De Ryze Tello Boost Combo is een geschikte combo set voor een ieder die wil beginnen met drone vliegen. De Ryze Tello Boost Combo is erg goedkoop en als je er per ongeluk mee crasht, kan je de meeste onderdelen makkelijk vervangen. Zo zijn alle rotoren vervangbaar en voor een lage prijs aan te schaffen. 

De camera is ook gewoon dikke prima, hoewel de resolutie beperkt is tot 720p. Als je simpelweg dronebeelden wil hebben om een goed overzicht te krijgen van een groot gebied of ingewikkelde locatie, dan heb je zeker genoeg aan de Ryze Tello Boost Combo.

Daarnaast is de Ryze Tello Boost Combo ideaal om te leren omgaan met drones, zonder angst dat je bij een crash gelijk je hele hypotheek niet meer kunt betalen.

Voordelen Ryze Tello Boost Combo

 • Voordelig leren vliegen met drones
 • Foto's en video's maken is simpel
 • Live-view functie
 • Geen vliegbewijs of enige ervaring nodig

Nadelen Ryze Tello Boost Combo

 • Camera is erg matig
 • Bereik van maar 100 meter is niet genoeg voor lange afstandsshots

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel drones met camera hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten drones met camera getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de drones met camera op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste drones met camera op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Onno

Over de productexpert

Spelen maarrrr… Uiteraard is het één en al gezelligheid om een avond met mijn vrienden op stap te gaan, maar ik steek niet onder stoelen of banken dat ik me ook graag terug trek in mijn game stoel. Voor het beste advies over gadgets en gamen ben je daarom bij mij aan het juiste adres.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>

Let Op: Cyber Monday deals (korting tot 70%) staan nu al live op Bol.com! OP=OP