fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Zo bespaar je het makkelijkst op je energiekosten

Publicatie datum: 19 november, 2020

Door: Redactie Top-X

waar op letten? energie kosten

Voor veel mensen zijn de energiekosten een grote maandelijks last. Omwille van die reden is het daarom ook aan te raden om eens na te gaan of je kunt besparen op je maandelijkse energiekosten. Maar hoe doe je dit precies? Je kunt daar gelukkig een energievergelijker voor gebruiken.

Op internet staan verschillende websites alwaar verschillende leveranciers met elkaar vergeleken kunnen worden. Maar waar moet je zoal opletten als het gaat om energie vergelijken met elkaar? In dit artikel gaan we daar verder op in.


Energievergelijker: de kosten

Uiteraard is het belangrijk om allereerst na te gaan hoeveel energie je ongeveer jaarlijks gebruikt momenteel. Daarvoor kun je bijvoorbeeld de nota van het jaar daarvoor bekijken, zodat je dit precies weet. Gebruik hiervoor een energievergelijker.

Op veel vergelijkingswebsites kun je vervolgens deze gegevens invullen en je krijgt dan automatisch een uitslag. Wel zo fijn uiteraard, want zo kun je er snel achter komen of je kunt besparen bij andere leveranciers. En hoeveel scheelt het bijvoorbeeld? Dat is natuurlijk ook wel belangrijk om te weten.

Maar uiteraard zijn er nog meer zaken die een belangrijke rol spelen, los van de kosten.

De service

Het is ook belangrijk om de service van verschillende energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Mochten er bijvoorbeeld eventuele problemen voordoen, dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk worden geholpen door je energieleverancier.

Vandaar dat de service van een optimaal niveau moet zijn. Hoe goed word je bijvoorbeeld geholpen? Op welke manieren kun je contact opnemen met de energieleverancier.

Kan dat bijvoorbeeld alleen maar via de e-mail en telefoon? Of is er ook een interne chat waar je gebruik van kunt maken? En op welke momenten kun je de leverancier bereiken. Is dat alleen doordeweeks, of is er bijvoorbeeld ook een noodoproep, zodat je ook in het weekend die mensen kan bereiken?

De algemene voorwaarden

Daarnaast is het bij energie vergelijken ook belangrijk om de algemene voorwaarden in ogenschouw te nemen. Dat wil zeggen: wat zijn de kleine lettertjes?

Kun je bijvoorbeeld heel goedkoop ergens energie afsluiten? Dan is het altijd handig om even na te gaan of het allemaal wel zo goed is als het lijkt.

Ga dus altijd op onderzoek uit, zodat je precies weet wat de algemene voorwaarden zijn. Heb je hier geen verstand van. Dan kan je altijd een expert vragen.

Duur van het contract

Daarnaast is het bij het afsluiten van een nieuw energiecontract ook altijd aan te raden om na te gaan wat de duur van het contract is. Je hebt aan de ene kant bijvoorbeeld contracten van een bepaalde tijd, maar anderzijds ook contracten van onbepaalde tijd.

Het is dus belangrijk om na te gaan wat het beste bij je past. Aan een contract van onbepaalde tijd zitten doorgaans meer voordelen verbonden, omdat er dan minder administratieve lasten zijn.

Al met al is het zeer relevant om na te gaan welk energiecontract het beste bij je past, zodat je altijd een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Uiteraard heb je zelf ook invloed op je besparing door te kiezen voor apparaten met een energielabel A. Zeker bij apparaten die veel stroom gebruiken zoals wasmachines levert dit een forse besparing op.

Over de auteur

Redactie Top-X


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>