...
beginnen met vechtsport

Beginnen met een vechtsport? Deze opties heb je

Ruim 60.000 mensen in Nederland doen aan een vechtsport. Dat is een groot aantal wat mede komt door de toenemende populariteit van vechtsporten de afgelopen jaren. Echter verschillen vechtsporten heel erg veel van elkaar. Elke vechtsport heeft eigen regels en eigen basistechnieken. In dit blog geven we je 3 opties van traditionele vechtsporten waar je aan kan beginnen.

Voor welke ga jij? Lees nu verder.

Aikido

De meest onbekende sport uit het lijstje is Aikido. Aikido is een Japanse sport, die ontstaan is in de 20e eeuw. De technieken komen uit verschillende sporten waaronder Jiujitsu en samoerai technieken. Houd je van variatie? Dan is dit waarschijnlijk de sport voor jou. Je leert namelijk ook verschillende technieken om met wapens om te gaan. Hierdoor raak je ook getraind in stokvechten of mesvechten.

Beginnen met Aikido? Koop hier je Aikido pak.

Judo

Judo kennen we allemaal wel natuurlijk. Het is een sport die heel veel mannen in hun jeugd gedaan hebben. Misschien heb je op judo gezeten of deed je het regelmatig met gymles op school. Geen wonder dat Nederlanders regelmatig zeer succesvol zijn op EKs, WK’s en zelfs de Olympische Spelen. Het is dan ook nooit te laat om weer opnieuw te beginnen natuurlijk. Judo is echt een sport van jou wanneer je een goede balans hebt en een krachtig lichaam.

Ben jij klaar om anderen in de houdgreep te nemen? Koop hier je judo pak.

Karate

De derde vechtsport die we als optie willen aandragen is Karate. Net als vele andere vechtsporten is ook karate een samenvoeging van verschillende stromingen. Een hiervan is het Chinese Kempo. Als we heel eerlijk zijn, dan is Karate onze favoriete sport uit dit rijtje. Waarom? Karate draait echt voornamelijk om trappen en stoten. Snelheid en precisie.

Bij Karate komen technieken terug die je als klein jongetje in actiefilms zag. En zoals het gezegde luidt; je bent nooit te oud om te leren. Zelf beginnen met Karate? Koop hier je Karate pak.

Conclusie

We hopen je met bovenstaande 3 suggesties te inspireren. Uiteindelijk is het lastig om echt te bepalen welke traditionele vechtsport het best bij je past zonder te proberen. Proberen is eigenlijk nooit een probleem. Vind de dichtsbijzijnde vereniging bij jou in de buurt. Een gratis proefles meemaken is eigenlijk nooit een probleem!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *