fbpx
 • Home
 • /
 • Kat
 • /
 • Wel of niet je kat verzekeren; is een kattenverzekering nodig?

Publicatie datum: 20 juli, 2023

Door: Puck

Twijfel je over het afsluiten van een kattenverzekering? Geen zorgen, we zochten het voor je uit! In dit artikel lees je alles over de voordelen en nadelen, de bijbehorende kosten, welke behandelingen worden gedekt en welke verzekeraars er zijn. Zo weet je zeker of je wel of geen kattenverzekering nodig hebt!


Waarom is het verstandig om je kat verzekeren?

Veellezers vragen ons regelmatig of een kattenverzekering afsluiten verstandig is. Het afsluiten van een verzekering voor je kat is een verstandige keuze wanneer je zeker wil zijn dat als je kat ziek wordt, je hem of haar altijd van de beste zorg kan voorzien. Maar er zijn nog vele andere redenen waarvoor eigenaren een kattenverzekering afsluiten. Onderstaand zetten we alle redenen voor je op een rijtje!

 • Je voorkomt onverwachte hoge medische kosten. Medische behandelingen voor katten kunnen kostbaar zijn, vooral als er een operatie nodig is. Door je kat te verzekeren, hoef je je geen meer zorgen te maken over het betalen van hoge dierenartsrekeningen.
 • Je gaat sneller langs de dierenarts omdat je weet dat je niet voor hoge kosten komt te staan. Dit zorgt ervoor dat eventuele ziekten of aandoeningen al in een vroeg stadium kunnen worden aangepakt.
 • Je bent zeker van de beste zorg voor je kat, je hoeft je niet druk te maken of je de nodige medische behandelingen of operaties kunt betalen. Met een kattenverzekering kan je altijd naar de dierenarts gaan wanneer dit nodig is!
Beste kattenverzekering

De best beoordeelde verzekeraar

5.0

FIGO is op bijna alle factoren beoordeeld als de beste van Nederland. Wil je besparen op de kosten van je kattenverzekering? Kies dan voor FIGO huisdierenverzekering!

Wat vergoedt een kattenverzekering?

De meeste kattenverzekeringen dekken alle meest voorkomende dierenartsbehandelingen. Hierbij kan je denken aan: een consult bij de dierenarts, laboratoriumonderzoek, röntgenfoto's, medisch noodzakelijke operaties, opname en verblijf in de dierenkliniek, en de kosten voor voorgeschreven geneesmiddelen. Over deze kosten hoef je je met een kattenverzekering dus geen zorgen meer te maken in de toekomst!

Het is echter belangrijk om te weten dat er enkele kosten zijn die over het algemeen niet worden vergoed vanuit een basis kattenverzekering. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om kosten voor ziekten of klachten die je huisdier al had vóór het afsluiten van de verzekering. Het is daarom altijd aan te raden om de polisvoorwaarden van de verzekeraar goed door te lezen voordat je een verzekering afsluit. Zo weet je zeker dat je een duidelijk beeld hebt van wat wel en niet gedekt wordt.


Voordelen en nadelen kattenverzekering

Het afsluiten van een kattenverzekering kent vele voordelen en enkele nadelen die het overwegen waard zijn. Onderstaand zetten we de belangrijkste voor- en nadelen voor je op een rijtje!

Voordelen

 • Je voorkomt onverwachte hoge kosten, dierenartskosten kunnen hoog oplopen. Een kattenverzekering dekt grotendeels van deze kosten.
 • Een veilig gevoel, door het betalen van een vast bedrag per maand kun je ervoor zorgen dat jouw kat verzekerd is voor onverwachte behandelingen of medicijnen in de toekomst. Dit zorgt voor een fijn gevoel omdat je jouw kat de juiste zorg kan bieden!
 • Vrije keuze in dierenarts, met een kattenverzekering kan je altijd naar een dierenarts gaan waar je je goed bij voelt. Je bent niet beperkt tot een specifieke dierenarts of dierenkliniek, waardoor je de beste zorg voor je kat kunt kiezen.

Nadelen

 • Maandelijkse kosten, het afsluiten van een kattenverzekering betekent dat je maandelijks een premie moet betalen. Dit kan een extra financiële last zijn.
 • Maximale vergoeding per jaar, de meeste verzekeraars hanteren een maximumbedrag dat ze per jaar vergoeden. Dit betekent dat je bij hoge dierenartskosten mogelijk een deel zelf moet betalen.
 • Beperkte dekking, niet alle dierenartskosten worden gedekt. Per verzekeraar kunnen er uitsluitingen gelden voor bepaalde aandoeningen of behandelingen. Lees daarom goed de polisvoorwaarden van je dierenverzekering door!
Beste kattenverzekering

FIGO is de ideale verzekeraar voor jouw kat!

5.0

Wil jij niet teveel betalen voor de kosten van je kattenverzekering? Kies dan voor FIGO. Zij zijn alleen niet zeer betaalbaar maar dekken ook veruit de meeste kosten!

Waar moet je op letten bij een kattenverzekering?

Bij het afsluiten van een kattenverzekering zijn er een aantal belangrijke punten om op te letten. Onderstaand zetten we ze voor je op een rijtje!

De leeftijd van je kat

Het is verstandig om je kat op jonge leeftijd te verzekeren. Omdat katten bij geboorte gezond zijn, kun je profiteren van een lagere premie en gelden er geen uitsluitingen in de verzekeringsdekking. Voor een volwassen kat is de premie vaak duurder.

Uitsluitingen en voorwaarden

Lees de polis- en dekkingsvoorwaarden van de verschillende aanbieders van kattenverzekeringen goed door. Sommige aanbieders hebben uitsluitingen, zoals al bestaande aandoeningen of behandelingen die niet worden gedekt. Vergelijk de dekkingsmogelijkheden van verschillende verzekeraars om de beste optie te vinden die past bij de behoeften van je kat.

Aanvullende verzekering

Bij vele verzekeraars kan je kiezen uit extra uitvullende dekkingen buiten de basisverzekering. Bekijk deze goed en bepaal welke aanvullende verzekeringen nodig zijn voor jouw kat, denk aan: tandheelkundige zorg of fysiotherapie.

Eigen bijdrage

De eigen bijdrage kan verschillen per verzekeraar. Sommige hanteren een eigen risico, andere hanteren een bepaald percentage dat je zelf moet betalen bij elke claim. Kies de optie die het beste bij jouw situatie past!

Klanttevredenheid en reputatie van de verzekeraar

Het is verstandig goed onderzoek te doen voordat je een verzekeraar kiest. Lees reviews en ervaringen van andere klanten om een beter beeld te krijgen bij de kwaliteit en de algemene tevredenheid van verzekerden.


Bij welke verzekeraar kun je jouw kat laten verzekeren?

Er zijn verschillende verzekeraars waar je jouw kat kunt laten verzekeren, maar een verzekeraar die we specifiek kunnen aanraden is FIGO. FIGO is een bekende en betrouwbare verzekeraar die zich volledig heeft gespecialiseerd in huisdierenverzekeringen. Ze hebben een uitgebreid aanbod van dekkingen, waardoor je kunt kiezen voor een verzekeringspakket dat perfect past bij de behoeften van jouw kat. Daarnaast hebben ze ook een goede reputatie op het gebied van klanttevredenheid wat veel vertrouwen geeft! Bekijk het volledige aanbod van FIGO hier.


Veelgestelde vragen

Is een kattenverzekering afsluiten verplicht?

Nee, een kattenverzekering is niet verplicht. Het afsluiten van een kattenverzekering is echter wel aan te raden om jezelf te beschermen tegen onverwachte medische kosten van je kat.

Wat is de goedkoopste Kattenverzekering?

OHRA biedt een kattenverzekering aan vanaf € 12,77 per maand, wat op dit moment als een van de goedkoopste opties op de markt wordt beschouwd.

Hoeveel kost een controle voor je kat bij de dierenarts?

In de meeste gevallen liggen de kosten voor een volledige controle van een kat door een dierenarts rond de 40 euro.

Wanneer je kat verzekeren?

Een kattenverzekering is verstandig om af te sluiten wanneer je je zorgen maakt over de kosten voor medische zorg in de toekomst. Maar ook wanneer je genoeg financiële middelen bezit kan een kattenverzekering een verstandig keuze zijn!

Over de auteur

Puck

Mijn naam is Puck en naast mijn studie Communicatie- en Informatiewetenschappen schrijf ik regelmatig voor Top-X en andere websites. Ik vind het erg leuk om mezelf vast te bijten in een onderwerp en de informatie zo duidelijk mogelijk aan de lezers te communiceren. Mocht je vragen hebben voor mij, aarzel dan niet om contact op te nemen.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>