fbpx
 • Home
 • /
 • Kat
 • /
 • Wat kost een kattenverzekering? Alles wat je moet weten over de kosten!

Publicatie datum: 20 juli, 2023

Door: Sanne

Als kattenliefhebber wil je natuurlijk het beste voor je harige vriendje, ook als het gaat om de gezondheidszorg. Een kattenverzekering kan hierbij uitkomst bieden, maar wat zijn eigenlijk de kosten die hiermee gepaard gaan? In dit artikel bespreken we wat een verzekering precies dekt, waarom het verstandig kan zijn je kat te verzekeren en de kosten van een kattenverzekering.


Wat is een kattenverzekering?

Een kattenverzekering is een verzekering voor de medische kosten van je kat, vergelijkbaar met een zorgverzekering voor mensen. Hoewel het niet verplicht is, wordt het wel sterk aangeraden door dierenartsen en fokkers. Door maandelijks een bedrag te betalen, ben je verzekerd tegen de meestvoorkomende onverwachte ziektekosten van je kat. Dit geldt voor zowel kittens, volwassen katten als oudere katten.


Als eigenaar kan het erg stressvol zijn als je kat ziek wordt en een dure behandeling nodig heeft. In dit geval kan een goede kattenverzekering een uitkomst bieden en hoge dierenartskosten voorkomen. Door je kat te verzekeren, hoef je je geen zorgen meer te maken over de financiële aspecten van de behandeling. Zo weet je zeker dat je je huisdier de best mogelijke zorg kan bieden!


Bekijk hier de beste kattenverzekering van dit moment volgens ons panel!

Kattenverzekering kosten

De kosten van een kattenverzekering variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Gemiddeld ligt de premie tussen de € 15 en € 40 per maand. Deze kosten staan echter niet vast maar zijn afhankelijk van het ras, het gewicht en de leeftijd van de kat. Daarnaast kan de postcode van de eigenaar ook van invloed zijn op de kosten van de verzekering.

Zwaardere en oudere katten lopen over het algemeen een hoger risico op gezondheidsproblemen en daarom kan de premie hoger zijn. Daarnaast kunnen bepaalde rassen ook gevoeliger zijn voor bepaalde aandoeningen, waardoor de premie hoger kan zijn voor deze katten.

Naast de premie geldt er ook een eigen risico voor de kattenverzekering. Dit is het bedrag dat je zelf moet betalen voordat de verzekering begint te vergoeden. Het eigen risico kan verschillen per verzekeraar en per pakket. Het is daarom belangrijk om goed te kijken naar de voorwaarden en het eigen risico voordat je een kattenverzekering afsluit.

Beste kattenverzekering

Onze favoriete kattenverzekeraar

5.0

FIGO is op bijna alle factoren beoordeeld als de beste van Nederland. Wil je besparen op de kosten van je kattenverzekering? Kies dan voor FIGO!

Welke kosten dekt een kattenverzekering?

Een kattenverzekering biedt dekking voor een groot deel van de medisch noodzakelijke kosten die je kat mogelijk nodig heeft vanwege een ongeval, ziekte of letsel. Een basis verzekering omvat in ieder geval consult en onderzoek bij een dierenarts of specialist, noodzakelijke operaties incl. narcose, Nederlandse medicijnen op recept van dierenarts en euthanasie.

Het is belangrijk om te onthouden dat de vergoeding per medische taak kan verschillen per verzekeraar en het pakket dat je kiest. De meeste verzekeraars bieden verschillende pakketten aan om uit te kiezen, met verschillende dekkingen en een verschillend maximaal verzekerd bedrag. Kijk hier dus goed naar voordat je de verzekering afsluit!

Aanvullende verzekering voor katten

Naast de basisdekking kun je ook kiezen voor een aanvullende dekking voor je kat. Het aanbod aanvullende verzekeringen kan wisselen per verzekeraar, maar enkele voorbeelden van aanvullende dekkingen zijn:

 • Vaccinaties, zodat je je kat de vaccinaties kan geven om beschermd te zijn tegen besmettelijke of gevaarlijke infectieziektes;
 • Reisverzekering, voor als je met je kat op reis gaat en medische zorg nodig heeft;
 • Crematieverzekering, voor wanneer je huisdier overlijdt en je hem of haar graag zou laten cremeren zonder hier te veel geld aan kwijt te zijn;
 • Tandheelkundige verzekering, voor aan het gebit gerelateerde aandoeningen en behandelingen;
 • Castratie en sterilisatie, voor het weghalen van de voortplantingsorganen;
 • Chemotherapie- en radiotherapiebehandelingen, voor de behandeling tegen tumoren.

De kosten voor een dierenarts kunnen aanzienlijk oplopen. Als je merkt dat je moeite hebt om deze kosten zelf te betalen of je jezelf liever beschermt voor een enorme rekening, kan het een slimme zet zijn om een (aanvullende) kattenverzekering af te sluiten om de kosten te dekken en ervoor te zorgen dat je kat de best mogelijke medische zorg kan krijgen!

Wat kost een kattenverzekering? Een kattenverzekering begint bij ongeveer €15 per maand bij gezonde katten met geen bijzondere medische historie. De kosten van een kattenverzekering kunnen hoger uitvallen bij oudere katten met gezondheidsproblemen.

Waarom je kat verzekeren?

Als eigenaar van een kat weet je dat je huisdier een belangrijk onderdeel van je leven is. Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer mensen ervoor kiezen om hun kat te verzekeren. Een kattenverzekering biedt namelijk vele voordelen, onderstaand zetten we er een aantal voor je op een rijtje!

 • Een groot deel van de medische kosten wordt vergoed, met een kattenverzekering ben je verzekerd tegen de hoge kosten van medische ingrepen.
 • Je hebt financiële zekerheid, door je kat te verzekeren zorg je ervoor dat je niet onverwachts voor hoge kosten komt te staan. Je hoeft dan niet te kiezen tussen de gezondheid van je huisdier of je financiële stabiliteit.
 • Je bespaar geld op lange termijn, als je een kattenverzekering afsluit betaal je een maandelijkse premie. Hoewel het lijkt alsof je geld uitgeeft, bespaar je op lange termijn juist geld omdat de verzekering een groot deel van de medische kosten dekt.
 • Betere zorg voor je kat, je bent zeker dat je jouw huisdier de beste zorg kunt bieden wanneer dit nodig is.

Een kattenverzekering is dus een goede manier om financiële zekerheid te bieden en om voorbereid te zijn op onverwachte medische kosten. Wil jij jouw kat de beste zorg geven die hij of zij verdient? Dan is een kattenverzekering zeker het overwegen waard!


De juiste kattenverzekering voor jou?

Als het gaat om het vinden van de beste kattenverzekering, is er niet één aanbieder die we iedereen kunnen aanraden. De beste verzekering hangt namelijk af van de behoeften van je kat, je eigen persoonlijke situatie en je verwachtingen van een verzekering. Gelukkig zijn er veel verschillende verzekeraars en pakketten om uit te kiezen, zodat je altijd wel een verzekeraar vindt die het beste bij jou en je kat past!

Als je op zoek bent naar een betrouwbare verzekeraar met een goede reputatie, dan is Pet Plan een uitstekende optie om te overwegen. Ze bieden verschillende pakketten aan, zowel basis- als uitgebreidere dekkingen, zodat je een verzekering kunt vinden die past bij jouw specifieke situatie.

Wat betreft de kosten, hanteert Pet Plan een gemiddelde premie tussen de €15 en €40 per maand. De hoogte van de premie is echter afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de leeftijd van je kat, het ras, en het gekozen pakket. Over het algemeen zijn de premies van Pet Plan goed betaalbaar, zeker als je kijkt naar de uitgebreide dekkingen die ze bieden.

Beste kattenverzekering

Onze favoriete kattenverzekeraar

5.0

FIGO is op bijna alle factoren beoordeeld als de beste van Nederland. Wil je besparen op de kosten van je kattenverzekering? Kies dan voor FIGO!

Veelgestelde vragen

Is een kattenverzekering afsluiten nodig?

Het afsluiten van een kattenverzekering is niet verplicht, maar het kan wel verstandig zijn wanneer je niet voor onverwachts hoge medische kosten wil komen te staan.

Wanneer een kat verzekeren?

Het is verstandig om je kat op jonge leeftijd te verzekeren. Dit aangezien bestaande aandoeningen niet gedekt worden door een verzekering. Het is dus aan te raden je kat te verzekeren voordat eventuele gezondheidsproblemen zich voordoen.

Kun je een oudere kat verzekeren?

Ja, het is mogelijk om een oudere kat te verzekeren. Bij de meeste verzekeraars is dit mogelijk tot een maximale leeftijd van 11 jaar.

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>