fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • ​​Wat is het beste kussen?

Publicatie datum: 6 november, 2023

Door: Redactie Top-X

Lekker kunnen slapen is de sleutel tot een gelukkig leven. Als je een nacht slecht hebt geslapen is de kans groot dat je dag ook niet bepaald goed verloopt. Een lekker matras is dan natuurlijk belangrijk. Kies een matras van 140×70, of een ander formaat dat past in jouw slaapkamer. Een ander belangrijk ingrediënt voor een goede nachtrust is een comfortabel kussen en wat voor jou een comfortabel kussen is, is heel persoonlijk. De een houdt van een lekker zacht kussen, waar de ander liever wat meer steun heeft aan een stevig kussen. Toch zijn er bepaalde kenmerken die een kussen comfortabel maken en in deze blog lees je alles over het vinden van het beste kussen voor jou! 

Het materiaal van het kussen

Het materiaal waar je kussen van gemaakt is, is heel belangrijk voor het comfort en de ondersteuning. Er zijn een aantal gebruikelijke materialen voor kussens, zoals veren, dons, traagschuim, latex en andere synthetische materialen. Er is geen universeel materiaal dat comfortabel is voor iedereen, dat is volledig afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Je moet ook wel even kijken of je enige allergieën hebt. Kussens van veren of dons zijn zacht en licht om op te slapen. Een traagschuim kussen past zich aan naar de vorm van je hoofd en nek. Het beste is altijd om verschillende materialen te testen, misschien denk je dat je een zacht kussen fijn vindt. Maar als je nog nooit anders geprobeerd hebt dan kun je dat natuurlijk niet zeker weten. 

De vorm van het kussen 

Er zijn heel wat verschillende vormen kussens op de markt. Je hebt standaard, contour en orthopedische kussens. De vorm van je kussen kan een groot verschil maken in hoe lekker je ligt. Als je last hebt van rug- en nekpijn kan een orthopedisch kussen veel verschil maken. Als je geen echte klachten hebt, maar gewoon graag steun hebt, kan een contour kussen heel handig zijn. Ben je heel snel tevreden en heb je geen speciale wensen? Dan is een standaard kussen waarschijnlijk goed voor jou. Ook hier is het testen van verschillende vormen de beste manier om te achterhalen welk kussen past bij jou. 

Te hard, te zacht of precies goed

De hardheid van je kussen heeft een gigantische impact op je comfort tijdens het slapen. Een zacht kussen geeft je niet genoeg steun voor je hoofd en je nek. Een te hard kussen ligt ook niet lekker, als je te hoog ligt dan krijg je ook weer last van je nek. De uitdaging is dus het vinden van een kussen dat zacht genoeg is om lekker te liggen, maar hard genoeg om steun te bieden aan je hoofd en je nek. Het vinden van het perfecte kussen is niet makkelijk, maar het is een zoektocht die dubbel en dik de moeite waard is. Het kan namelijk echt verschil maken in hoe lekker je kan slapen. En als er iets van belang is, dan is het wel een goede nachtrust. Dus begin maar met testen en geniet van de optimale slaap! 

Over de auteur

Redactie Top-X


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>