• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Waar op letten bij het kopen van een kinderwagen?

Laatste update: juni 2022

Door: Redactie Top-X

Heb je een kinderwagen nodig en vind je het lastig om een juiste keuze te maken? Dan staan hier een aantal tips die je mogelijk op weg helpen. Als je er op gaat letten zie je ze overal, in enorm veel verschillende uitvoeringen, soorten en maten. Je hebt hoge en lage kinderwagens, wagens met accessoires die je helemaal uit kunt breiden, wagens met drie en met vier wielen, waarbij er dan ook nog de mogelijkheid bestaat uit zwenkwielen, terreinwielen, kleine wielen of juist grote wielen. Kortom, zonder ervaring zie je door de bomen het bos niet meer in de wereld van kinderwagens.

Geen zin om het hele artikel te lezen? Eerder schreven we een review over de Mutsy Nio. Een geweldige kinderwagen!

Complete kinderwagens

Je hebt ze misschien al voorbij zien komen, de complete kinderwagens met alles erop en eraan waar je kind van baby tot kleuter in kan. Voor een baby een reiswieg en voor de wat grotere kindjes een kuipje om in te zitten. Er zijn zelfs opzetstukken verkrijgbaar bij sommige kinderwagens waardoor ook een maxi cosi op te klikken is. Mogelijk heb je al een kleine waarvoor lange afstanden lopen nog te veel gevraagd is, dan is het handig om een kinderwagen te kopen waarbij het mogelijk is om een meerijdplankje te installeren aan de kinderwagen.

>> Wat zijn de beste kinderwagens?

>> Wat zijn de beste tweeling kinderwagens?

Ben je lang? Dan is het handig om een hoge kinderwagen te kopen. Is je partner lang maar jijzelf niet? Dan is een verstelbare kinderwagen erg handig. De kinderwagen van het merk Stokke bijvoorbeeld is een kinderwagen waarbij zowel het handvat als de reiswieg of het kuipje in hoogte verstelbaar zijn. Ook is er bij veel kinderwagens de mogelijkheid om de reiswieg of het kuipje beide kanten op vast te zetten, zo kun je er zelf voor kiezen of je je kindje aan wilt kijken tijdens je wandeling of dat je de kleine de interessante wijde wereld in laat kijken.

Mutsy NIO review
Dit is de Mutsy Nio

Praktische tips

Reis je veel met het openbaar vervoer? Dan is het handig om een kinderwagen te kopen waarmee je makkelijk trappen kunt lopen. Dat is een kinderwagen waarbij het onderstel half ingeklapt kan worden zodat je alleen op de twee voorwielen rijd.

Dan de wielen. Als je van een stevige boswandeling houd, is het handig om wat grotere terreinwielen onder je kinderwagen te hebben. Kleine zwenkwieltjes blijven dan makkelijk overal achter vast zitten.
Bij de meeste kinderwagens zit wel een opbergrek of tas aan de kinderwagen bevestigd en anders is er vaak een mogelijkheid om dat bij te kopen. Zo kun je bij sommige wagens ook een paraplu, regenscherm, muggennet, voetenzak en wat al niet meer bijkopen. Denk daar van tevoren over na, wat ga je gebruiken en wat niet. Soms lijkt het mooi om een hele serie te kopen, terwijl achteraf blijkt dat je zoveel accessoires nooit gebruikt hebt.

Tenslotte is het wel erg handig om te kijken naar de afmetingen van de kinderwagen wanneer hij ingeklapt is en te kijken of dit naar wens in de auto past. Sommige kinderwagens zijn erg compact in te klappen; dat verschilt per merk. Hopelijk helpen de bovengenoemde punten bij het maken van een juiste keuze. Succes!

Over de auteur

Redactie Top-X


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>