• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Waar moet je op letten bij het kiezen van een laminaatvloer?

Laatste update: mei 2022

Door: Thea

Een nieuwe vloer kiezen is één van de belangrijkste dingen. De sfeer in je huis begint met de vloer. En aan de vloer gaat ook een heel groot deel van jouw budget op. Dus kunnen we stellen dat de vloer bepaalt…
Maar hoe kies je de juiste vloer? We gaan je helpen met een aantal tips. Voor meer informatie kun je altijd kijken op laminaatenparket.nl.

Gebruik

Voordat je een vloer gaat kopen is het belangrijk om na te gaan hoe je de ruimte wil gaan gebruiken. Een vloer in de woonkamer en de keuken wordt bijvoorbeeld intensiever gebruikt en moet steviger zijn dan de vloer in bijvoorbeeld de logeerkamer. Een stevig alternatief zijn bijvoorbeeld pvc vloeren.

Kleur

Als je weet welke kwaliteit laminaatvloer je nodig hebt, kijk dan goed naar de kleur. De kleur van de vloer kan een ruimte namelijk groter laten lijken. Een donkere vloer in een donkere kamer kan de ruimte kleiner laten lijken, terwijl een lichte laminaatvloer de ruimte al gauw groter laat lijken.

Woonstijl

Past het laminaat bij de woonstijl die je voor ogen hebt? Bedenk dat het niet altijd hoeft te matchen. Heb je veel donkere muren en meubels, dan kun je beter een contrasterende vloer kiezen. Anders kan de kamer klein en somber gaan ogen.

Budget

Bij de meeste mensen is hun portemonnee geen bodemloze put. Stel vast welk budget je hebt voor de vloer. Reken dus goed na hoeveel je nodig hebt! Hou ook rekening dat er een ondervloer onder moet en vergeet de plinten ook niet op te nemen in het budget.

Ondervloer

Ondervloeren zijn er in allerlei soorten en maten. Bijvoorbeeld voor isolatie van warmte en geluid, om vocht af te stoten, de vloer te egaliseren. Het hangt ervan uit hoe de basisvloer in je huis is. In een oude woning is deze meestal niet vlak, maar in een moderne nieuwbouwwoning vaak wel. Hou er rekening mee dat je in een appartement vaak verplicht bent om een geluidsisolerende vloer te nemen! En de ondervloeren voor laminaat zijn vaak net iets anders dan die voor pvc vloeren.

Vloer leggen

Bedenk goed of je zelf de laminaatvloer gaat leggen of dat je deze laat leggen door professionals. Een vloer goed leggen kan soms lastig zijn. Dan kun je dit beter aan professionals overlaten. Sommige winkels bieden het leggen van een vloer aan als service.

Niet online bestellen

Tegenwoordig bestellen we alles online. Toch is dit in het geval van een vloer niet aan te raden, tenminste niet als je de vloer niet gezien hebt. Het zou toch jammer zijn wanneer de vloer flink tegenvalt of toch nét niet bij je interieur past.

Kijk voor meer informatie over (laminaat)vloeren op laminaatenparket.nl

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>