fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 5 voordelen van LED verlichting

Laatste update: augustus 2023

Door: Redactie Top-X

Al sinds de tijd van de oude Egyptenaren heeft het een belangrijke plek in ons leven en kunnen we ook niet verbeelden ooit zonder te moeten: de lamp. Doorheen de geschiedenis zijn er allerlei varianten op de markt gebracht. Daarvan waren ze nochtans zeker niet allemaal even voordelig. We brengen hier de voordelen van LED lampen aan het licht.

De LED lamp is lief voor je geld

Er zijn een aantal enorme voordelen aan de LED lamp vergeleken met de alternatieven. Zo is hij bijvoorbeeld alleen al voordeliger voor de portemonnee. Zeker als je kijkt naar een gloeilamp is het voordeel duidelijk te zien. 

Stel, je hebt een gloeilamp van 40 Watt, die laat ons zeggen 12 uur per dag brandt. Dan kost hij je jaarlijks zo’n 39 euro. Voor een spaarlamp liggen de kosten al wat lager. Bij een spaarlamp van 8 Watt, te vergelijken met de lichtsterkte van een gloeilamp van 40 Watt, ligt het verbruik bij 12 uur per dag op jaarbasis rond de 7,5 euro. Met meerdere lampen in huis, zoals bij de meeste huishoudens wel het geval is, loopt het bedrag dus al snel op.

Een LED lamp van 6 Watt, die wederom te vergelijken is met de gloeilamp van 40 Watt en die 12 uur brandt, zal je op een jaar tijd maar 6 euro kosten. Zoals je ziet, is het bedrag dat bespaard wordt toch zeker de moeite waard. 

Duurzaamheid voorop

Qua levensduur heeft LED verlichting de race al bij voorbaat gewonnen. Met ongeveer duizend branduren blijft de gloeilamp teleurgesteld achter. Een spaarlamp doet het al iets beter met zo’n 6000 tot 10000 branduren. De echte koploper is toch maar weer de LED lamp. Je mag uitgaan van een minimale levensduur van 20000 branduren en maximum 60000. 

Het lage gebruik van stroom is trouwens niet alleen voordelig voor je energierekening, het is tevens veel beter voor het milieu. Ze worden daarnaast ook veel minder warm, een voordeel dat jouw veiligheid dan weer behartigt.

Naast al deze voordelen kan je profiteren van de brede mogelijkheden qua kleur. Mogelijk ken je de basiskleuren voor LED verlichting al, namelijk warm wit, koel wit en daglicht. Hierbuiten om kan je je LED verlichting in aanzienlijk veel kleuren vinden; van lichtgroen tot felrood, van appelblauwzeegroen tot violet. Welke soort lamp je nodig hebt, maakt verder niet uit. Op Led24 vind je bijvoorbeeld talloze spots, lampen en railverlichting in allerlei vormen en maten. Ook op gebied van voltage is de keuze ruim.

Led’s do it!

Ben je helemaal overtuigd om over te gaan op ledverlichting? Verken het assortiment dan eens op de website van Led24. Vind de lamp die jouw huiskamer in de spotlight zet en ga misschien wel iets leuks doen met al het geld dat je uiteindelijk bespaard hebt! 

Over de auteur

Redactie Top-X


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>