• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 5 tips om de beste app ontwikkelaar te vinden

Laatste update: december 2021

Door: Redactie Top-X

Een goede app ontwikkelaar heb je vaak niet 1-2-3 gevonden. Er zijn ondertussen ontzettend veel ontwikkelaars in de markt, dit maakt het lastig om de beste app ontwikkelaar te vinden. Je wilt natuurlijk een ontwikkelaar die bij jou past en beschikt over de nodige ervaring. Maar hoe vind je de beste app ontwikkelaar voor jouw project? Wij hebben 5 tips voor je op een rijtje gezet!

1. Branche ervaring

Een belangrijk punt om op te letten bij je zoektocht naar een geschikte partner voor app development is de ervaring in de branche. Wil je een app laten ontwikkelen voor een specifieke markt? Dan is het vaak een groot voordeel als de desbetreffende developer ervaring heeft in deze branche. Deze ervaring betekent dat de app ontwikkelaar beter weet hoe de markt in elkaar steekt. 

2. Budget

Van tevoren een budget voor de applicatie bepalen is vaak verstandig. Hou er rekening mee dat simpele apps ongeveer €3000 kosten. Echter is de kans groot dat jouw app idee niet past binnen deze “standaard” app, waardoor je te maken krijgt met maatwerk. Een maatwerk app kost gemiddeld zo’n €20.000. Kortom, het is van belang om een budget te bepalen om vervolgens meerdere offertes aan te vragen bij app ontwikkelaars.

3. Specialismen

Elke app ontwikkelaar heeft zijn of haar specialismen. Vaak hebben zij dit specialisme ontwikkeld door applicaties te ontwikkelen. Tijdens je zoektocht naar de beste app ontwikkelaar zal je ontzettend veel specialismen voorbij zien komen. Het is belangrijk om te bepalen welk specialisme van belang is om jouw app te laten ontwikkelen, zodat het resultaat verbluffend goed is. Het inschakelen van een bureau dat zowel de app ontwikkeling als de marketing uit handen neemt is ook een goed idee. Neem als voorbeeld Blue Dragon: zij hebben een team aan specialisten in dienst met ieder zijn specialisme. Zo profiteer je van alle kennis dat zo’n bureau in huis heeft.

4. App ontwikkelaar in de regio

Vaak wordt er gekozen voor een app ontwikkelaar in de buurt. Dit maakt de eerste kennismaking gemakkelijk en zorgt ervoor dat belangrijke besprekingen minder reistijd met zich mee brengen. Tegenwoordig zijn er natuurlijk genoeg mogelijkheden om op afstande te communiceren met je ontwikkelaar, dus het is geen must om te zoeken naar een app ontwikkelaar in de regio. Toch vinden veel mensen het fijn om te kiezen voor een partner in de buurt.

5. Bepaal de platforms

Een app wordt vaak ontwikkeld voor iPhone en Android. Toch is het van belang om op voorhand te bedenken voor welke platforms de applicatie allemaal geschikt moet zijn. Zo is er een andere techniek nodig voor een app voor iPhone dan voor een iPhone. Ga dus op zoek naar een app ontwikkelaar met ervaring met de platforms waarop de app goed moet functioneren.

Tip: lees ook ons artikel over de beste tablets van dit moment!

Over de auteur

Redactie Top-X


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>

Let Op: Alleen vandaag hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP