Laatste update: september 2021

Door: Johan

Best Geteste Tablet

Samsung Galaxy Tab S5e - 10.5 inch - 64GB - WiFi – Zwart

5/5

Meer tablet, minder frame. We hebben alle overbodige dingen weggelaten en alleen behouden wat essentieel is voor een tablet. Omarm de paradox. Minder is écht meer met de Samsung Galaxy Tab S5e.

Lichtgewicht ontwerp waarmee je altijd en overal verbonden blijft. De Galaxy Tab S5e is slechts 5,5 mm dik en weegt minder dan 400 g: licht genoeg om hem altijd comfortabel mee te nemen. Relax, kijk films of bedien je huishoudelijke apparaten* zonder je een moment te hoeven vervelen of last te hebben van vertraging.

Wat is de beste tablet?

 1. Een tablet is een handzame computer die je gemakkelijk kunt meenemen en overal in huis kunt gebruiken. Dit kan ook met een laptop, maar een tablet is nog compacter omdat er geen toetsenbord mee verbonden is. Het scherm van een tablet is altijd een touchscreen, waar je alles mee bedient. De meest tablets van de grote merken hebben als besturingssysteem Android. Apple heeft zijn eigen tablet, de iPad, waarop het eigen besturingssysteem iPadOS draait. Waar moet je op letten als je de beste tablet voor 2021 wilt aanschaffen en wat is momenteel de beste Android tablet?

Tablets zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, van 7 inch tot ongeveer 12 inch. Welk formaat je kiest is afhankelijk van wat jij het handigste vindt. Een 7 inch tablet is behoorlijk klein en vergelijkbaar met een smartphone. Wil je echt optimaal met een tablet werken, dan is het aan te raden om een tablet te nemen met een minimaal formaat van 10 inch. Je hebt dan een mooi groot scherm dat toch compact genoeg is om overal mee naartoe te nemen. Met iedere tablet is het ook mogelijk om foto’s en video’s te maken. Als de kwaliteit van de foto’s belangrijk voor je is, kies dan een tablet met een goede camera. Dit hangt onder andere af van het aantal megapixels en type sensor.

Ook de opslagruimte kan belangrijk zijn. De opslagruimte heb je nodig om alle je apps in op te slaan en eventuele bestanden. Een goedkope tablet zal meestal een opslagruimte van 16 GB aan boord hebben. Wil je veel opslagruimte, kijk dan naar een tablet met minimaal 32 of zelfs 64 GB. Het is overigens wel mogelijk om je opslagruimte uit te breiden met een geheugenkaartje. Vrijwel alle tablet zijn voorzien van een slot waar een geheugenkaart inpast.

Top 10 tablets

Wil je direct weten hoe de top 10 tablets eruit ziet? Klik dan hier om te zien wat de top 10 tablets van 2021 zijn. In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Onze top 10 tablets wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer.

1. Samsung Galaxy Tab S5e- 10. Inch - 64 GB

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 84%
Design 84%

Samsung is niet alleen het populairste smartphonemerk, ook in de wereld van de tablets zijn ze ijzersterk. Met de Samsung Galaxy Tab heeft Samsung een relatief goedkope tablet uitgebracht, maar die toch krachtig is.

Het formaat van de Samsung Galaxy Tab is 10,1 inch en er zit maar liefst 64 GB aan opslagruimte in. De opslagruimte is uitbreidbaar tot maximaal 512 GB door middel van een geheugenkaart.

Zowel aan de achterzijde als aan de voorzijde is een camera ingebouwd. Aan de achterzijde is de camera 8 megapixels en de frontcamera is 5 megapixels.

Het is alleen jammer dat er geen flitsoptie aanwezig is, dus foto’s maken in het donker zit er met deze tablet niet in. Hoewel de Samsung Galaxy Tab een krachtige en goedkope tablet is, zijn er ook enkele zaken die ontbreken.

Zo is de tablet niet met een vingerafdruk te beveiligen en zit er geen belfunctie op. Toch kun je met behulp van Android 9.0 die op de tablet is geïnstalleerd meer dan voldoende apps binnenhalen voor optimaal gebruik.

Voordelen Samsung Galaxy Tab 64 GB

 • Een tablet met veel opslaggeheugen en goede camera’s.
 • Voor een hoge kwaliteit Samsung tablet goedkoop geprijsd.

Nadelen Samsung Galaxy Tab 64 GB

 • De gemiddelde snelheid kan wat achterlopen doordat de tablet is voorzien van maar 2 GB RAM.
 • De tablet kan niet met een vingerafdruk worden beveiligd.

2. Huawei T3 - Beste goedkope tablet

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Design 90%

Ben je op zoek naar de beste goedkope tablet? Dan is de Huawei T3 de beste tablet onder 200 euro. Hoewel goedkoop, is de tablet krachtig genoeg om alle basistaken uit te voeren. Met een scherm van 10 inch en een mooie grijze achterzijde is dit een tablet waarmee je gezien mag worden.

Je hebt een opslagruimte van 16 GB en met een geheugenkaart is het mogelijk om je opslagruimte uit te breiden tot maximaal 128 GB. De tablet heeft een camera aan de achterzijde en een frontcamera van 2 megapixel. Het interne geheugen bestaat uit 2 GB.

Dit is wat magertjes, maar voor de beste goedkope tablet mag je ook niet meer verwachten. De tablet is voorzien van Android 7.0. Dit is wel een wat oudere versie. Houdt er ook rekening mee dat Google de samenwerking met Huawei heeft opgezegd.

Het is dus nog onzeker of je in de toekomst optimaal van Android op een Huawei tablet gebruik kunt maken. Als je niet veel geld wilt uitgeven aan een tablet, dan maak je met de Huawei T3 een goede keuze.

Voordelen Huawei T3

 • Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding.
 • Betreffende het uiterlijk een mooie tablet om te zien en met een 10 inch scherm voldoende groot.

Nadelen Huawei T3

 • Niet veel RAM geheugen aanwezig. Dit is van invloed op de snelheid van de tablet.
 • Er is een oudere versie van Android geïnstalleerd.

3. Apple iPad - Beste Tablet op dit moment

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Design 78%

De Apple iPad mag gezien worden als de beste tablet op dit moment. Apple staat bekend om haar producten van hoogwaardige kwaliteit. Van de iPad zijn diverse modellen uitgegeven en voor Apple is dit momenteel de beste goedkope tablet.

De Apple iPad heeft een groot scherm van 10,2 inch en een hoge resolutie van 2160×1440 pixels. De Apple iPad is in meerdere kleuren beschikbaar, zoals zwart, wit en zalm. Je moet wel genoegen nemen met een opslaggeheugen van 32 GB, want de iPad biedt geen mogelijkheid om gebruik te maken van geheugenkaart voor extra geheugen.

Er zijn twee camera’s op de iPad aanwezig, waarbij de camera aan de achterzijde voorzien is van een flitser. Het werkgeheugen van de Apple iPad is 3 GB groot, waarmee in combinatie met een quad core processor een snelle tablet ontstaat. Zoals je van Apple producten inmiddels wel gewend bent is de Apple iPad zeker de beste tablet voor 2021.

Voordelen Apple iPad

 • Van alle tablets behoort de Apple iPad zeker tot beste tablet op dit moment.
 • Hoogwaardige afwerking en het gebruik van onderdelen van hoge kwaliteit.

Nadelen Apple iPad

 • Het scherm is niet gelamineerd en dit maakt het scherm gevoeliger voor breken.
 • Geen mogelijkheid om opslagruimte uit te breiden met een geheugenkaart.

4. Samsung Galaxy Tab 32 GB - Beste tablet onder 200 euro

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 85%
Prijs / Kwaliteit 81%
Design 77%

Deze Samsung Galaxy Tab is hetzelfde model als de Galaxy Tab 64 GB, maar heeft iets mindere specificaties. Deze Samsung Galaxy Tab heeft namelijk 32 GB opslaggeheugen.

Hierdoor is de prijs ook wat lager en heeft Samsung hiermee de beste tablet onder de 200 euro. 32 Gb geheugen is nog steeds veel en daarom zal de tablet door velen ook zeker als beste tablet gekozen worden, mede door het goedkopere prijskaartje.

Het scherm is 10,1 inch en de tablet is in diverse kleuren te verkrijgen. Net zoals het broertje van 64 GB heeft ook deze Samsung Galaxy Tab een werkgeheugen van 2 GB. Dit zou de tablet wat langzamer in gebruik kunnen maken.

Het werkgeheugen van 32 GB is overigens wel uit te breiden met behulp van een geheugenkaart tot 512 GB. Zowel aan de achterzijde als de voorzijde is de tablet voorzien van goede kwaliteit camera’s voor het maken van professionele foto’s. Het besturingssysteem is Android 9.0 en hiermee maak je nog gebruik van één van de laatste versies van Android.

Voordelen Samsung Galaxy Tab 32 GB

 • Een goede tablet voor een mooi prijs.
 • De camera’s van de Samsung Galaxy 32 GB zijn van uitstekende kwaliteit.

Nadelen Samsung Galaxy Tab 32 GB

 • Het RAM-geheugen van 2 GB valt wat tegen en maakt de tablet langzamer.\
 • Geen vingerafdrukscanner aanwezig om je tablet te beveiligen.

5. Lenovo TAB M10

0
Eindcijfer
Functionaliteiten 88%
Prijs / Kwaliteit 81%
Design 74%

Voor Lenovo is dit zeker de beste Android tablet uit hun assortiment. Het is ook nog eens de beste tablet met een uitstekend prijskaartje en heeft tevens een fraaie vormgeving. Ook het scherm is voldoende groot met 10,1 inch. Met zowel een camera aan de voor- en achterzijde kun je hier prachtige foto’s mee maken en de camera aan de achterzijde is ook voorzien van een autofocus.

De Lenovo TAB M10 heeft een opslaggeheugen van 16 GB die uitbreidbaar is tot 256 GB door middel van een geheugenkaart. Het RAM-geheugen bestaat uit 2 GB, wat iets minder is, maar voor de beste tablet onder de 200 euro mag je ook niet meer verwachten. Lenovo bewijst met deze tablet dat ze naast laptops ook mooie en goede tablets op de markt kunnen brengen.

Voordelen Lenovo TAB M10

 • Mooie tablet met een lage aanschafprijs.
 • De Lenovo TAB M10 heeft goede kwaliteit camera’s

Nadelen Lenovo TAB M10

 • De Lenovo heeft een werkgeheugen van maar 2 GB.
 • Er is Android 8.0 op de tablet geïnstalleerd, dit is een verouderde versie.

Johan

Over de productexpert

Ha! Van jongs af aan ben ik op mijn zolderkamer bezig met techniek dus heb ik deze flink zien ontwikkelen. Hierdoor weet ik precies wat écht de goede productspecificaties zijn. Daarnaast heb ik mijn grote droom om een radiostation op te zetten destijds uit laten komen, hier kijk ik met vol trots op terug. Op dit moment ben ik nog steeds werkzaam in de technische branche en help ik graag anderen door mijn kennis te delen.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>