fbpx

Publicatie datum: 13 maart, 2023

Door: Sam

Somnox 2 Review

Somnox 2 review test

Onze score

De Somnox 2 helpt je ontspannen, waardoor je sneller, dieper en langer slaapt. Somnox simuleert een fysiek voelbare ademhaling, die is aangepast op jouw ritme. Door mee te ademen, vertraagt jouw eigen ademhaling automatisch. Maar liefst 86% van de somnox 2 gebruikers valt binnen twee maanden al sneller in slaap.

Hoe goed is de Somnox 2? Werkt dit product echt? In deze Somnox 2 review hebben we een uitgebreid onderzoek gedaan naar deze slaaprobot.

De slaaprobot van Somnox zou je helpen sneller in slaap te vallen, energieker wakker te worden en dieper te slapen gedurende nacht. Dit alles op een natuurlijke basis.

Wij hebben de proef op de som genomen en in dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over dit product. Zo hebben we het product zelf 2 weken getest, hebben we gekeken naar het bedrijf achter het product en hebben we de ervaringen van andere consumenten op geanalyseerd.

Kortom, als jij je afvraagt of de Somnox 2 slaaprobot de moeite waard is, lees dan gauw verder.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Uur onderzoek gedaan

34

 Ervaringen gecheckt


Wat is de Somnox 2 eigenlijk precies?

De Somnox 2 is een slaaprobot die speciaal ontwikkeld is om mensen beter te laten slapen. De beloftes van deze Somnox slaaprobot? Op een natuurlijke manier je slaap verbeteren door goed op je ademhaling te letten.

Je kunt deze Somnox slaaprobot zien als een soort van assistent tussen je lakens. Deze robot houd je tegen je lichaam aan tijdens het slapen. De robot simuleert vervolgens een tempo van ademen dat jij moet bijhouden.

Dit tempo wordt niet zo maar ergens vandaag gehaald. Nee, de robot beschikt over verschillende slimme sensoren die precies kunnen meten wat het ideale ademhalingstempo voor jou is.

Door het tempo van deze slaaprobot aan te houden zul je merken dat je heel snel binnen een diepe ademhaling terecht komt. In slaap vallen wordt hierdoor een stuk makkelijker en je zult merken dat je heel snel win slaap valt.


Het bedrijf achter de Somnox 2

De Somnox 2 slaaprobot komt uit de koker van het Nederlandse bedrijf Somnox. Dit bedrijf werd in 2016 opgericht door Julian Jagtenberg.

Julian Jagtenberg studeerde destijds aan de TU delft en zag in zijn directe omgeving dat er veel mensen rondliepen met slaapproblemen.

Voor dit probleem is hij op zoek gegaan naar een oplossing. Zijn missie was duidelijk: mensen beter helpen slapen zonder medicatie.

Met een team ontwikkelde hij binnen de TU Delft een slaaprobot. Uiteraard was deze slaaprobot niet gelijk perfect, maar na verschillende prototypes wisten ze uiteindelijk een slaaprobot te creëren die voldeed aan alle eisen.

Goed om te vermelden: de slaaprobot van Somnox is volledig gebouwd op basis van wetenschappelijke data en onderzoek. Hierbij is een gezonde en natuurlijke ademhaling de basis.

Vandaag de dag werken er meer dan 20 medewerkers bij Somnox en is het bedrijf ontzettend ambitieus. De missie luidt dan ook als volgt:

Missie Somnox

Bedrijsgegevens Somnox

Bedrijfsgegevens: Somnox BV

KVK: 67150179
Adres: Stationsplein 45
Postcode: 3013 AK
Plaats: Rotterdam
Opgericht: 26 oktober 2016


Hoe werkt de Somnox 2 slaaprobot?

Goed, nu je weet wat de Somnox 2 precies is gaan we door naar het volgende onderdeel. Hoe werkt deze slaaprobot eigenlijk precies? En hoe kan deze robot ervoor zorgen dat je snellen in slaap valt en uitgeruster wakker wordt?

In onderstaande sectie leggen we je precies uit hoe deze Somnox slaaprobot precies werkt. Aan de hand van deze uitleg hopen we je een beter beeld te geven van hoe de Somnox 2 precies werkt.

Stap 1: Adem mee met de Somnox 2

De Somnox 2 slaaprobot helpt je beter te ontspannen door te letten op je ademhaling. Deze ademhaling stemt de robot af op basis van jouw persoonlijke ademhalingsritme. Wanneer je het ademhalingritme van de Somnox 2 volgt, zul je automatisch ontspannen waardoor je sneller in slaap valt.


Wanneer je naar bed gaat, neem je de Somnox 2 slaaprobot mee. Vervolgens zet je deze aan en houd je de Somnox dicht bij je. Het liefste druk je de robot een beetje tegen je buik aan. De Somnox zal een ritme aangegeven van ademhaling dat je dient te volgen.


Het apparaat beschikt over verschillende slimme sensoren die hierbij jouw ademhaling bijhoudt en het tempo hier op aanpast. Door het tempo van ademhalen op te volgen, zul je merken dat je ontzettend snel een ontspannen gevoel krijgt. Bovendien focus je jezelf op de ademhaling waardoor je snel slaperig wordt.

Stap 2: Ontspannen met de slaaprobot Somnox

Zodra je het tempo aanhoudt zul je merken dat je ontzettend snel een relax en ontspannen gevoel krijgt. Door het vertraagde en kalmerende tempo van ademen aan te houden ontspan je eigenlijk zonder dat je dat door hebt.


Via de Somnox mobiele app kun je daarnaast ook nog eens kalmerende geluiden af laten spelen. Je kunt via deze mobiele app zelfs je favoriete podcasts aan zetten. Hierdoor zul je nog makkelijk in slaap kunnen vallen.


Het geluid uit de Somnox slaaprobot is prima en je kunt hier rustgevende muziek of rustgevende geluiden mee afspelen. Ideaal voor mensen die het liefst slapen met muziek of geluid.

Stap 3: Val sneller in slaap

Doordat je de focus legt op een natuurlijke ademhaling zul je merken dat je heel snel slaperig wordt en in slaap valt. Bovendien zorgt de slaaprobot ervoor dat je hoofd leeg is wanneer je gaat slapen.


Wanneer je jezelf op de slaaprobot focust, heb je geen tijd om je druk te maken over andere zaken. In veel gevallen zorgt dit voor een goede nachtrust. Bovendien zorgt de kalme ademhaling ervoor dat je ontzettend snel in slaap valt.

Twijfel je nog of Somnox iets voor jou is?

Doe de slaaptest en bekijk of de Somnox 2 bij jou past


De Somnox mobiele app

In de huidige tijd waarin we leven zijn mobiele apps natuurlijk niet meer weg te denken. Somnox heeft een indrukwekkende mobiele app ontwikkeld ter ondersteuning van de Somnox 2.

Met deze Somnox applicatie kun je verschillende extra functionaliteiten krijgen en zul je nog meer inzicht krijgen in je slaapgewoontes.

De mobiele app is zowel op Android als iOS te downloaden en kun je gemakkelijk en snel koppelen met je slaaprobot via Bluetooth.

Met de Somnox mobiele app kun je o.a.:

 • Je eigen ademhalingstempo instellen (Somnox Sense)
 • Geluiden afspelen via Somnox zelf (denk aan rustgevende geluiden of je favoriete podcast)
 • Je slaaprobot personaliseren door hem een eigen naam te geven

Via de mobiele app kun je ook je eigen ademhalingsprogramma instellen. Hierbij kun je op basis van je eigen lichaam een ademhalingsprogramma volgen, maar ook een 'standaard' ademhalingsprogramma volgen.

De mobiele app van Somnox werkt ontzettend eenvoudig en geeft verschillende extra functionaliteiten. Wat ons betreft zeker een aanrader om te downloaden.


Wat is het verschil tussen de Somnox 1 en Somnox 2?

Zoals de naam al doet vermoeden is de Somnox 2 niet het eerste product van Somnox. Eerder ontwikkelde het bedrijf namelijk al de Somnox 1.

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen de Somnox 1 en Somnox 2? Waarom zou je kiezen voor de Somnox 2?

In onderstaande tabel is te zien wat precies de verschillen zijn tussen deze twee slaaprobots. Op het eerste ook lijken de slaaprobots wellicht veel op elkaar. Echter scoort de Somnox 2 veel beter op accuduur, app mogelijkheden en zijn de sensoren een stuk slimmer.

Functionaliteiten

Somnox 1

Somnox 2

Gewicht

2,3 kg

1,7 kg

Afmetingen

38 x 21 x 16 cm

31 x 21 x 18

Batterij

3300mAh

6800mAH

Hoelang gaat hij mee?

3 nachten

5 nachten

Opladen

6-8 uur

5-6 uur

Materiaal

Auping foam, katoen

Auping memory foam, katoen, polyester

Prijs

399 euro

549 euro

Naast bovenstaande factoren zijn er nog een aantal verbeteringen van de Somnox 2 ten opzichte van de Somnox 2. Deze verbeteringen liggen voornamelijk op het gebied van gebruiksgemak.

Zo heeft de Somnox 2 een zachtere textuur, knoppenpaneel dat beter te bedienen is en levert de speaker een veel betere geluidservaring dan de vorige speaker


Werkt de Somnox 2 echt?

Natuurlijk zijn er tegenwoordig heel veel producten die beloftes maken die ze niet na kunnen komen. Hoe zit dit eigenlijk met de Somnox 2? Werkt de Somnox 2 slaaprobot echt?

Om antwoord op deze vraag te geven hebben we meerdere informatiebronnen geraadpleegd.

Allereerst heeft Somnox zelf een wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de slaapprestaties met de Somnox 2. Dit onderzoek heeft in totaal 2 jaar geduurd en in dit onderzoek werden 42 deelnemers gevraagd naar hun slaapprestaties met de Somnox 2.

De resultaten waren zeer interessant:

Resultaten slaap onderzoek met Somnox 2:

 • 86% van de deelnemers gaf aan sneller in slaap te vallen met de Somnox
 • 83% van de deelnemers gaf aan minder vaak wakker te worden in de nacht
 • 90% van de deelnemers gaf aan dat zich overdag beter uitgerust voelde

Het klinkt natuurlijk een beetje als: "wij van WC eend adviseren WC eend". Dit omdat het onderzoek door het merk zelf is uitgevoerd.

Dit onderzoek is echter opgezet samen met onafhankelijke slaapwetenschapper pHd Roy Raymann. De analyses zijn uitgevoerd door de onafhankelijke statisticus Christa Dreezer van CDConsult. Dit maakt het onderzoek natuurlijk een stuk meer betrouwbaar.

Naast het bovenstaande onderzoek hebben we ook gekeken naar de Somnox 2 reviews. Op Trustpilot wordt Somnox ontzettend goed beoordeeld en zijn er meer dan 400+ 5 sterren reviews. Volgens vele consumenten helpt de Somnox 2 dus zeker wel met het in slaap vallen en een goede nachtrust.


Onze ervaringen met de Somnox 2

Uiteraard delen we in dit slaaprobot Somnox artikel ook onze eigen ervaringen met deze slaaprobot. Zelf hebben we dit product de afgelopen weken gebruikt.

Goed om te vermelden: over het algemeen ben ik niet echt een goede slaper. Als ondernemer heb ik altijd wel iets aan mijn hoofd waardoor het soms lastig is om tot rust te komen. Een slechte nachtrust is mij dus niet vreemd.

Toch merk ik wel dat een goede nachtrust ontzettend belangrijk is en ervoor zorgt dat ik overdag beter presteer. Om deze reden was ik enorm blij dat ik de Somnox 2 kon uitproberen.

De eerste paar nachten met de Somnox 2 waren een beetje onwennig. Het lukte me niet om te focussen op de ademheling die vanuit de Somnox Sense geadviseerd werd.

Na de eerste week merkte ik echter dat het ademen me steeds beter afging. Ook viel ik sneller in slaap en voelde ik mijzelf ontzettend energiek wanneer ik wakker werd.

Vanaf de 2e week begon mijn slaap echt flink te verbeteren. Ik viel steeds sneller in slaap, werd energiek en uitgerust wakker en bovendien merkte ik dat ik meer energie had tijdens de dag.

Al met al zijn mijn Somnox 2 ervaringen dus zeker positief. Het heeft even geduurd voordat ik 100% kon wennen aan de Somnox 2. Zo waren de eerste nachten nogal chaotisch. Echter, na een paar dagen merkte ik dat ik steeds comfortabeler werd met het slapen met de Somnox 2.

Ook vond ik de Somnox app heel fijn werken. Zo zette ik vaak ontspanningsgeluiden aan en hielpen de ademhalingsoefeningen echt met mijn slaapproblemen.

Twijfel je nog of Somnox iets voor jou is?

Doe de slaaptest en bekijk of de Somnox 2 bij jou past


Wat zijn de belangrijkste voor- en nadelen van Somnox 2?

In onderstaande sectie vind je ene overzicht van de belangrijkste voor-en nadelen van de slaaprobot somnox. Met somnox adem je op een natuurlijke wijze waardoor je slaap verbetert.

Voordelen Somnox 2

 • De Somnox 2 helpt je op een natuurlijke manier beter te slapen door je ademhaling onder controle te krijgen
 • Product is volledig gebaseerd op wetenschappelijk bewezen ademhalingsoefeningen
 • De Somnox 2 is gemakkelijk in gebruik
 • Naast het verbeteren van je slaap kun je deze slaaprobot ook gebruiken voor mediteren
 • Via de Try & Buy mogelijkheid kun je deze slaaprobot 3 maanden testen
 • Beschikt over ingebouwde speaker en bluetooth koppeling
 • Met de mobiele app kun je verschillende handige extra functionaliteiten gebruiken

Nadelen Somnox 2

 • Door het formaat minder geschikt voor buikslaper
 • Prijs is relatief hoog

Hoe zijn de Somnox 2 ervaringen?

Uiteraard hebben we ook gekeken naar de Somnox 2 ervaringen van andere consumenten. Door reviews van mensen te bekijken die het product al hebben gekocht krijg je vaak verschillende inzichten die je anders niet had gehad.

Over het algemeen zijn de Somnox ervaringen zeer goed. Veel mensen geven aan dat het product daadwerkelijk heeft geholpen met een betere slaap. Hieronder een aantal van onze favoriete ervaringen over de Somnox 2.

Zeer tevreden. Deze aankoop was echt de moeite waard. Geen rusteloze nachten meer. Zelfs als ik ‘s nachts wakker word, ben ik dankzij de Somnox 2 zo weer in dromenland.

De Somnox zorgt ervoor dat ik beter kan slapen. Ik werd vaak ‘s nachts wakker en kon dan niet meer in slaap komen. Nu slaap ik tegen het kussen en als ik wakker word, druk ik op de knop waardoor het kussen me een rustige ademhaling geeft en ik snel weer in slaap val.

Voor mij was Somnox 2 een fijne robot om te ontspannen, om mij prettig te voelen. Helaas hielp het mij niet om beter te slapen. Dit ivm specifieke problemen. Ik geloof echt dat het bij mensen wel kan helpen, mits je ervoor openstaat. Probeer het eens, het kan je zoveel verder helpen.


Conclusie Somnox Review

Dat was hem dan: onze Somnox 2 review. Na dit product voor een aantal weken zelf gebruikt te hebben zijn we best wel positief over de Somnox slaaprobot.

Natuurlijk is het geen wondermiddel, maar het kan wel degelijk helpen bij het verbeteren van de slaap.

Een groot voordeel van de Somnox 2 is dat het je op een natuurlijke manier helpt beter te slapen. Geen gedoe met supplementen of pillen slikken. Nee, gewoon je ademhaling op orde krijgen.

De Somnox 2 laat je op een natuurlijke manier beter slapen, energieker wakker worden en zorgt er bovendien voor dat je minder vaak wakker wordt gedurende nacht.

Dit product is wat ons betreft dan ook een aanrader voor iedereen die slecht slaapt en graag een betere nachtrust wilt.

Het product is echter wel flink aan de prijs en kan gezien worden als een kostbare investering. Echter, is slaap ontzettend belangrijk en als dit product je helpt beter te slapen dan weegt de investering eigenlijk niet op tegen de voordelen.

Overigens kun je ook kiezen voor de Try & Buy optie van Somnox. In dit geval betaal je 3 maanden lang 35 euro per maand. Je kunt het product proberen tijdens deze periode. Wil je hem daarna houden? Dan betaal je het restbedrag. Is het niks voor jou? Dan stuur je hem terug.

Twijfel je nog of Somnox iets voor jou is?

Doe de slaaptest en bekijk of de Somnox 2 bij jou past


Veelgestelde vragen 

Voor wie is de Somnox 2 geschikt?

De Somnox 2 is geschikt voor iedereen die problemen heeft met slapen. Als jij een moeilijke slaper bent kan de Somnox 2 zeker van toegevoegde waarde zijn. In onze Somnox 2 Review ontdek je onze ervaringen met deze slaaprobot.

Hoe werkt de Somnox 2?

De Somnox 2 is een revolutionaire slaaprobot die je helpt beter in slaap te vallen op een natuurlijke manier. Je gebruikt deze slaaprobot in bed en vervolgens laat deze robot je een ademhalingritme volgen. Door dit ritme te volgen ontspan je sneller en val je sneller in slaap. Bovendien zorgt dit voor een betere nachtrust waardoor je met meer energie je dag kunt beginnen. 

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>