fbpx

Publicatie datum: 13 maart, 2023

Door: Thea

Best Geteste wekkerradio

Best geteste Wekkerradio

Philips HF3520/01 Wake- up light

De Philips HF3520/01 Wake- up light zorgt ervoor dat jij als een zonnetje wakker wordt. Hij heeft maar liefst vijf verschillende wekgeluiden, waardoor je eentje kan kiezen die goed bij jou past. Tevens is dit de énige wekkerradio waarvan klinisch is bewezen dat hij werkt om beter wakker te worden. Deze radio maakt je wakker door een speciale zonsopgang simulatie. Hierdoor kan je geleidelijk aan wakker kan worden. En dat is natuurlijk veel fijner dan het keiharde geluid van je smartphone wekker.

Vroeg wakker worden is kan nogal een opgave zijn. Het liefste blijven we natuurlijk lekker lang in ons warme bed liggen. Helaas gaat dit niet altijd Gelukkig is er voor het wakker worden een slimme uitvinding bedacht: namelijk de wekkerradio! 

Maar wat is de beste wekkerradio? Omdat wij je graag bij deze vraag willen helpen, hebben wij in dit artikel alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste wekkerradio. 

Daarnaast hebben wij ook tientallen verschillende wekkerradio’s met elkaar vergeleken om zo jou te kunnen voorzien van de beste kwaliteit. En aan het eind van dit artikel kan je ook nog dé ultieme review verwachten met daarin de beste wekkerradio’s. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

12

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste wekkerradio's

Best geteste Wekkerradio

Beste koop wekkerradio
1. Philips HF3529/01

Ices ICR-210 - Wekkerradio - Zwart

Beste goedkope wekkerradio
2. Ices ICR-210 Black

UPLY Wake Up Light - Smart Clock Met USB Oplaadpunt - Lichtwekker - Wekker Radio met 4 Alarmen - WiFi - Google Home | Amazon Alexa

Beste wekkerradio met projectie
3. UPLY Wake Up Light

Sony XDR-C1DBP

Beste prijs- kwaliteitverhouding wekkerradio
4. SONY ICF- C1T 

Sony XDR-C1DBP

Beste wekkerradio met DAB+
5. Sony XDR- C1DBP

Top 10 beste wekker radio's

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste wekker radio's , dit zijn direct de meest verkochte wekker radio's bij onderstaande webshops.


Waar moet je op letten bij het kopen van een wekkerradio?

Een wekkerradio is dus de ideale manier om in de ochtend op een goede, fijne manier wakker te worden. Zulke wekkers zijn dan ook erg populair en steeds meer in trek. Het aanbod is daardoor super groot, waardoor je je misschien afvraagt: wat is de beste wekkerradio volgens de consumentenbond?

Zoals beloofd beantwoorden wij deze vraag door alles op een rijtje te zetten waar je rekening mee moet houden. Zo kies jij de perfecte wekker uit!

Type tuner

Het eerste belangrijke punt om rekening mee te houden is de type tuner op je wekkerradio. Dit kan of een analoge of een digitale zin. Bij de analoge tuner draai je aan een knopje om te zoeken naar je favoriete zender.

Bij een digitale, en modernere, wekkerradio gaat dit een stuk makkelijker. Vaak kan je dan ook zenders opslaan, zodat je ze de volgende keer makkelijker terug kan vinden. 

Echter betaal je voor een wekkerradio met een digitale tuner vaak meer geld dan bij een analoge tuner. Maak dus bij jezelf de overweging of je hier het geld voor over hebt of dat je het zoeken naar zenders geen probleem vindt.

Bluetooth verbinding

Tegenwoordig hebben sommige wekkerradio’s ook bluetooth verbinding. Je kan op deze manier je telefoon eraan koppelen, en zelf kiezen met welke liedjes je wakker gemaakt wil worden.

Hier betaal je, net zoals bij een digitale tuner, vaak wel meer voor. Deze bedragen kunnen dan ook best oplopen. Maak dus hierbij ook de afweging of je het geld ervoor over hebt. Zo kan je specifieker zoeken en vind je sneller de beste wekkerradio voor jou.

Snoozefunctie

Het één na laatste punt dat we kort willen bespreken is de mogelijkheid voor een snooze functie op jouw gloednieuwe wekkerradio. Sommige radio’s hebben deze functie namelijk niet.

Wanneer jij graag ervan houdt om je nog even om te kunnen draaien of nog even rustig te blijven liggen is zo’n snooze functie wel handig. Mocht je dan toch weer in slaap vallen (en dat gebeurt de besten) dan word je binnen een tijdsframe van ca. 10 minuten weer gewekt.

Zo voorkom je dat je te laat komt voor bijvoorbeeld je nieuwe baan of sollicitatiegesprek, want dat wil je natuurlijk niet hebben. Dat levert je zelfs nog meer stress op! 

Bedenk je dus goed of je deze functie op je nieuwe radio wil hebben, dat maakt de zoekresultaten nog net wat specifieker. 

Garantie

En dan het laatste punt: de garantie. Dit kan je zien als een soort indicatie vanuit het bedrijf over hoe lang het product ten minste mee moet gaan. Mocht er binnen deze gestelde termijn dan iets mis zijn met het product, dan zal de fabrikant jou hierbij verder helpen.

Er wordt dan samen met jou gekeken naar een passende oplossing zoals een vergoeding van het aankoopbedrag of een vervangend product. Wanneer er dan geen garantie op een product zit, kan je dit zien als een rode vlag.

Wat zegt dat dan over de kwaliteit van het product dat je van plan bent te kopen? Wanneer er dan iets mis is met het product kan je ook nergens op terugvallen.

Zorg er daarom voor dat de garantie op jouw nieuwe wekkerradio ten minste twee jaar is. Zo verzeker jij jezelf van een goedwerkende wekker. 

Wil je jezelf verzekeren van een betrouwbare radio wekker? Kijk dan op de website van de consumentenbond. Hierop vind je de beste wekkerradio volgens de consumentenbond, en kan je ook zien waar zij op gelet hebben.


Wat is de beste wekkerradio  van 2023? 

Rekening houdend met bovenstaande punten hebben wij een wekkerradio test gedaan. Deze test heeft plaatsgevonden onder tientallen verschillende wekkerradio’s, om jou te kunnen garanderen van de beste kwaliteit en testresultaten. 

De test was erg interessant en veel van de radio’s waren gelijkwaardige tegenstanders. Uiteindelijk wisten een paar zich te onderscheiden in categorieën als beste wekkerradio DAB+ en beste wekkerradio met projectie.

Ben jij ook benieuwd welke dit geworden zijn? Dan presenteren wij je graag vol trots de top vijf beste wekkerradio’s van 2023! Welke wekkerradio zijn het beste? Je ontdekt het hier!

1. Philips HF3520/01 Wake-up light

Best geteste Wekkerradio

9.4

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.5

Verkozen tot de beste wekkerradio is deze van het bekende elektronicamerk Philips. Deze wekker is uitgerust met maar liefst 5 verschillende wekgeluiden, waardoor je eentje kan kiezen die goed bij jou past. 

Daarnaast is dit het enige wake- up light waarvan klinisch aangetoond kan worden dat dit écht werkt. Deze wekker maakt een zonsopgang simulatie waardoor jij geleidelijk aan (en een stuk fijner) wakker wordt.

Niet voor niets is dit de beste wake-up light / wekker radio van 2023!

Voordelen Philips HF3520/01 Wake-up light

 • Keuze uit maar liefst 5 verschillende wekgeluiden, zodat er voor ieder wat wils is
 • Klinisch aangetoond dat het wake- up light van deze wekkerradio werkt
 • Maakt een zonsopgang simulatie waardoor je geleidelijker en makkelijker wakker kan worden

Nadelen Philips HF3520/01 Wake-up light

 • Een stukje duurder dan soortgelijke wekkerradio’s

2. Ices ICR- 210 Black wekkerradio

Ices ICR-210 - Wekkerradio - Zwart

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.5

Functionaliteiten

8.8

Prijs / kwaliteit

8.8

Wanneer je een smal budget hebt zijn er alsnog goede wekkerradio’s beschikbaar, en dan al helemaal deze van het merk Ices! Deze radio is verkrijgbaar in maar liefst 4 verschillende kleuren en heeft een speciale FM- tuner.

Zo kan je van eigenlijk iedere radiozender nummers afspelen op je wekker! Daarnaast is er een speciale slaaptimer aanwezig waarmee je zelf kan bepalen hoelang de muziek blijft doorspelen!

Voordelen Ices ICR- 210 Black wekkerradio

 • Speciale FM- tuner waarmee je toegang hebt tot vrijwel alle liedjes
 • Verkrijgbaar in maar liefst 4 verschillende kleuren
 • Ingebouwde sleep timer waarmee je zelf kan instellen hoelang de radio muziek afspeelt

Nadelen Ices ICR- 210 Black wekkerradio

 • Enigszins korte garantietermijn voor een wekkerradio

3. UPLY Wake Up Light

UPLY Wake Up Light - Smart Clock Met USB Oplaadpunt - Lichtwekker - Wekker Radio met 4 Alarmen - WiFi - Google Home | Amazon Alexa

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.7

Veruit de beste wekkerradio met projectie is deze van UPLY. Deze radio maakt jou wakker met een nagemaakte zonsopgang, zodat je een stuk fijner en makkelijker wakker wordt. 

Zo heeft de radio maar liefst 7 verschillende lichten om uit te kiezen en kan je zelf instellen hoe lang de 'zonsopgang' duurt. Dit kan tussen de 10 en 60 minuten! En als kerst op de taart kan je dan ook nog uit 20 helderheidsniveaus kiezen. 

Voordelen UPLY Wake Up Light

 • Met dit licht kan je zelf kiezen hoe lang de zonsopgang duurt 
 • Je hebt keuze uit maar liefst 7 verschillende lichten
 • Naast de soorten lichten heeft de wekker maar liefst 20 helderheidsniveaus

Nadelen UPLY Wake Up Light

 • Deze wekkerradio is enigszins prijzig in verhouding met andere wekkerradio's

4. Sony ICF0 C1T Zwart

Sony ICF-C1T Zwart

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Spreek je over een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit, dan spreek je over deze wekkerradio van Sony. Naast het mooie design doet deze radio eigenlijk alles wat je ervan verwacht.

Zo schakelt de wekker zelf tussen zomer- en wintertijd, daar hoef je zelf niks aan te doen. Daarnaast dienen de batterijen als back-upfunctie waardoor je instellingen bewaard blijven bij een eventuele stroomuitval! 

Voordelen Sony ICF0 C1T Zwart

 • Je kan de helderheid van het display zelf instellen
 • De batterijen dienen als back-up voor je instellingen wanneer bijvoorbeeld de stroom uitvalt
 • Wekker schakelt automatisch zelf tussen zomer- en wintertijd

Nadelen Sony ICF0 C1T Zwart

 • Je kan niet via bluetooth met je telefoon muziek er op afspelen

5. Sony XDR C1DBP 

Sony XDR-C1DBP

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Wanneer je iets meer budget hebt om te besteden is deze wekkerradio perfect! Dit is namelijk de beste wekker-radio met DAB+ verbinding.

Hierdoor kan je storingsvrij naar alle zenders luisteren! Daarnaast is het zelfs mogelijk om twee wektijden in te stellen per ochtend en kan je je telefoon ook opladen met deze handige wekker!

Ook kun je bijvoorbeeld twee wekkers zetten voor zowel jou als je partner.

Voordelen Sony XDR C1DBP

 • Met deze wekkerradio kan je ook je telefoon opladen
 • Je kan twee wekkers zetten voor bijvoorbeeld jou en je partner
 • Storingsvrij radio luisteren dankzij de DAB+ verbinding

Nadelen Sony XDR C1DBP

 • Enigszins prijzig in verhouding tot andere wekkerradio's

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel wekkerradio's hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten wekkerradio's getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de wekkerradio's op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste wekkerradio's op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>