fbpx

Publicatie datum: 23 maart, 2022

Laatste update: 17 november, 2023

Door: Jerry van Es

Veiligheid voor jou en eventueel je gezin is erg belangrijk. Een professioneel alarmsysteem in huis kan je dat extra stukje veiligheid geven. Het slaat niet alleen alarm bij een eventuele inbraak, de meeste inbrekers en dieven ontwijken bewust huizen en woningen die in het bezit zijn van een goed alarmsysteem.

Welke opties je hebt en wat de prijzen zijn van een professioneel alarmsysteem in je woning leggen we hieronder uit.

Advies nodig? 

Wil je gratis en vrijblijvend tot maximaal 4 offertes ontvangen voor een beveiligingssysteem in huis? Door verschillende specialisten en producten te vergelijken bespaar je tot wel 28% op de kosten

✅  100% Vrijblijvend

Waarom een alarmsysteem voor thuis? 

Uiteraard draait alles om veiligheid, maar dit is vaak niet de hoofdreden. Hieronder behandelen we de belangrijkste redenen waarom een professioneel alarm in huis bij niemand mag ontbreken. 

Inbraakpreventie

Wist je dat de kans dat er bij je ingebroken wordt vele malen kleiner is wanneer je woning over een alarmsysteem beschikt? Een inbreker wil zo soepel mogelijk zijn slag slaan. Deze kiest veel liever een huis uit waar geen huisbeveiliging zit.

Verzekeringsgeld

Iedereen die wel eens in contact is gekomen met zijn of haar verzekeraar weet dat je geld terugkrijgen niet altijd heel simpel is. Een voorbeeld hiervan is een fietsverzekering. Deze betaalt alleen uit wanneer je een goed slot op je fiets had gezet. Ook bij eventuele inbraak of diefstal kijken veel verzekeraars hiernaar.

Veiligheid

Veiligheid is natuurlijk het allerbelangrijkste. Mocht er toch iemand jouw huis proberen binnen te dringen dan wordt er gelijk een alarmsignaal geactiveerd. Wat voor signaal dit precies is is afhankelijk van jouw systeem. Zodra het alarm afgaat zal een indringen geneigd zijn om gelijk te vertrekken waardoor je de schade beperkt.

Lagere verzekeringspremie

Verzekeraars worden er ook blij van wanneer je huis goed beveiligd is met een camerasysteem of alarmsysteem. Zij weten tenslotte ook dat de kans op een inbraak, en een eventuele schadeclaim, kleiner wordt hierdoor. 


Kies je voor een professioneel alarmsysteem? Dan beloon je jezelf direct met een lagere verzekeringspremie.

Soorten alarmsystemen

Zodra je bepaalt hebt dat je een alarmsysteem in huis wil, sta je voor nog een belangrijke keuze. Namelijk: wat voor alarm wil je graag laten installeren? We geven je de meest voorkomende opties hieronder. Kom je er echter niet uit? Geen probleem. Geef in het formulier aan dat je graag geadviseerd wil worden en onze specialisten komen dan graag met je in contact.

De mogelijkheden

Dit zijn de vier meest voorkomende oplossingen voor een professioneel alarmsysteem voor je woning.

Met meldkamer

Veel systemen zijn direct gekoppeld met de meldkamer van het beveiligingsbedrijf. Het voordeel hiervan? Zodra het alarm afgaat wordt het beveiligingsbedrijf direct op de hoogte gesteld van een (mogelijke) inbraak en is deze binnen enkele minuten op locatie. Zo wordt een mogelijke dief niet alleen afgeschrikt maar hopelijk ook opgepakt. 


Zonder meldkamer

Een meldkamer is niet altijd verplicht bij de afname van een professionele alarminstallatie. Niet iedere consument vind dit belangrijk. Zeker niet als het alarmsysteem puur als 'afschrikmiddel' is bedoeld.


Met camerasysteem

Soms wil je niet alleen gewaarschuwd worden wanneer er iets aan de hand is, maar wil je ook (live) kunnen meekijken met wat er in de omgeving van je huis gebeurd. Denk bijvoorbeeld in de tuin. In dat laatste geval wil je een alarmsysteem met een camerasysteem installeren. Hierbij kun je uiteraard ook eerdere opnames terugkijken.


Wat kost een professioneel alarmsysteem voor huis?

De belangrijkste vraag is natuurlijk wat het precies kost. We zetten de kosten voor een goed alarmsysteem hieronder voor je uit. Belangrijk om te vermelden is dat de kosten per aanbieder kunnen verschillen. Wij raden je aan om gebruik te maken van ons formulier. Door dit in te vullen ontvang je 3 of 4 verschillende prijsopgaven van specialisten. Zo weet je zeker dat je niet voor een partij kiest die teveel kosten rekent. 

Type onzichtbare airco

Prijs

Opmerking

Los systeem via Coolblue of Bol.com

Vanaf €250

Geen professioneel systeem

Alarmsysteem met meldkamer

+/- €750 eenmalig en €30 per maand

Meest gekozen optie

Alarmsysteem met meldkamer en camerasysteem

+/- €1500 eenmalig en €35 per maand

Meest complete optie


Overige opties

Het installeren van een professionele alarminstallatie voor je woning is echt maatwerk. Iedere woning is tenslotte anders met eigen mogelijke 'zwakke plekken'. Naast de verschillende soorten alarmsystemen voor je huis wijzen we je ook nog even op de opties die je hiermee kunt uitvoeren.

  • Back-ups. Kies je voor een systeem met camera opnames dan kun je ervoor kiezen om hier automatisch back ups van op te slaan. Zo kun je ook opnames uit het verleden terugkijken mocht dit nodig zijn.
  • Verbinding met app. Jouw alarmsysteem vanuit iedere plek op de wereld aansturen? Dat kan gemakkelijk met een app op je smartphone. 
  • Bewegingsdetectie. Ook bewegingsdetectie is mogelijk en hoeft niet heel veel te kosten. Wel zo handig als je een grote tuin hebt!
  • Alarmopties. Rook? Harde geluiden? Of automatisch alle lichten aan bij een melding? Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Laat je wensen achter in ons formulier.

Gerelateerde artikelen

Welk alarmsysteem voor mijn woning?

Je wil uiteraard het ideale alarmsysteem voor je woning, zonder dat je daar teveel voor betaalt. Je bent zelf echter geen alarmspecialist. Gelukkig is top-X er om jou, de consument, te helpen met het maken van de juiste aankoopkeuze. Via ons formulier komen jouw wensen terecht bij maximaal 4 van onze partners. Zij sturen je via de mail een voorstel voor een professioneel alarmsysteem voor je woning. 

Veelgestelde vragen

Wat is de prijs van een professioneel alarmsysteem voor een woning?

De eenmalige investering bedraagt vaak 600 tot 900 euro voor een standaard systeem. Ook zijn er maandelijkse kosten. Deze bedragen vaak rond de 25 tot 35 euro. Je kunt er ook voor kiezen om een alarmsysteem te huren. IN dat geval betaal je een iets hoger bedrag aan maandelijkse kosten maar hoef je geen eenmalige investering te doen. 

Zijn jullie aangesloten partners in het bezit van de juiste keurmerken?

Ja, al onze partners zijn erkende alarminstallatie bedrijven en beschikken over alle nodige licenties en keurmerken om deze systemen te mogen installeren en eventueel onderhouden. Jouw ingevulde gegevens komen automatisch bij deze partners terecht (maximaal vier) en zullen voor geen enkel andere doeleinden gebruikt worden.

Zijn er ook alarmsystemen zonder abonnement?

Ja, die zijn er ook. Dit zijn echter geen professionele installaties aangezien die niet gekoppeld zijn aan een meldkamer of beveiligingsbedrijf dat kan ingrijpen wanneer het nodig is.

Hoe zit het met het onderhoud van het alarmsysteem?

Onderhoud is niet nodig. Bij een goedgekeurd systeem zitten de onderhoudswerkzaamheden en de onderhoudskosten al in de maandelijkse prijs verwerkt. Je komt dus nooit voor vervelende verrassingen te staan.

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Ik vind het leuk om mezelf helemaal in te lezen in een onderwerp en daarover te schrijven. Naast mijn productreviews voor Top-X heb ik ook voor vele grote marketing blogs zoals Emerce en Frankwatching geschreven.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Mis het niet: Black Friday Deals nu al live op Bol.com (tot 70% korting)!