fbpx

Publicatie datum: 30 maart, 2023

Door: Sam

Best Geteste Alarmsysteem voor ouderen

Beste alarmsysteem voor ouderen

Fysic FXA-100

De Fysic FXA-100 beschikt over een GSM noodknop waarop 5 nummers staan. Als er op die knop geklikt wordt, dan worden ze allemaal gebeld (achter elkaar). Dit is toch een veilig gevoel! Er kan handsfree gebeld worden en de GPS locatie zorgt ervoor dat die persoon precies kan zien waar je bent. Daarbij is het een compact product waardoor je het makkelijk kan meenemen.

Wat is het Beste Alarmsysteem voor Ouderen? Is dit een vraag die jij jezelf regelmatig stelt? Goed nieuws! In dit artikel gaan we namelijk antwoord geven op deze vraag.

Een alarm voor senioren is een ontzettend handige uitvinding. Dankzij een goed senioren alarm hoef je jezelf namelijk minder zorgen te maken en heb je waarschijnlijk een veiliger gevoel.

Maar welk alarmsysteem voor ouderen is nu het beste? Om een antwoord op deze vraag te geven hebben wij een ultieme alarmsysteem voor senioren test gedaan.

Hierin hebben we meerdere senioren alarmen getest en vergeleken. Deze hebben we vervolgens een rating gegeven op basis van verschillende criteria en hier een top 5 van gemaakt. 

Advies nodig? 

Veel senioren willen liever een maandelijkse dienst waar ze geen omkijken naar hebben. Mocht er iets met het product niet goed werken komt de installateur direct langs om het te maken. Ook zijn deze alarmsystemen automatisch verbonden met een meldkamer. Klik op de rode knop om vrijblijvend advies te ontvangen van specialisten. Door te vergelijken bespaar je tot wel 31% op de kosten.

✅  100% Vrijblijvend


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

22

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

43

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Alarmsysteem voor ouderen

Beste alarmsysteem voor ouderen

Beste Koop Alarmsysteem senioren
1. Fysic FXA-100

Beste Complete alarmsysteem ouderen
2. Home-Locking senioren draadloos

Beste Noodknop voor ouderen
3. Vosoi

Beste Persoonlijke senioren alarm
4. Persoonlijk alarm Senior

Beste alarmsysteem voor ouderen inbraak
5. Eufy by Anker Draadloos systeem

Top 10 Beste Alarmsysteem voor ouderen

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire Alarmsysteem voor ouderen bij één van de grootste webshops in Nederland. Dit zijn goede Alarmsysteem voor ouderen bij deze webshop. 


Waar moet je op letten bij het kopen van alarmsysteem voor ouderen?

Voor we je gaan vertellen welke alarmsysteem voor ouderen als beste uit onze test zijn gekomen denken we dat het goed is om je eerst wat meer te vertellen over het kopen van een goed alarmsysteem voor ouderen.

Waar moet je bijvoorbeeld op letten bij het kopen van een Alarmsysteem voor ouderen? Welke alarmsystemen voor ouderen zijn het beste volgens de consumentenbond? Het zijn zomaar twee vragen die we veel voorbij zien komen.

Om die reden vind je hieronder de belangrijkste criteria bij het kopen van een goed alarmsystemen. Door deze factoren in je achterhoofd te houden verklein jij de kans op een miskoop.

Welk alarmsysteem voor ouderen past bij mij?

Bij het kopen van het beste alarmsysteem voor ouderen is het goed om altijd te beginnen met de vraag: wat heb ik eigenlijk nodig?

Senioren alarmsystemen zijn er in veel verschillende soorten en maten. De functionaliteiten zijn eindeloos en dit is op zich goed. Toch betaal je in de regel veel meer voor een alarmsysteem dat beschikt over tientallen functionaliteiten.

Ga daarom op voorhand goed na wat je precies nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld alleen een noodknop nodig? Of zoek je juist een senioren alarmsysteem met camera?

Door hier goed over na te denken verklein je de kans op een miskoop en weet je zeker dat je niet te veel geld uitgeeft aan je alarmsysteem.

Zelf installeren of laten installeren?

Een alarmsysteem kan best technisch zijn. Om deze reden kiezen veel mensen ervoor om het systeem te laten installeren.  Ben jij iemand die heel handig is of totaal niet?

De meeste alarmsystemen voor ouderen in deze lijst zijn relatief makkelijk en snel te installeren. Als jij echter een uitgebreider alarmsysteem koopt dan is de kans groot dat deze moeilijker te installeren is. 

In dit geval zouden we je altijd aanraden om offertes te vergelijken van alarmsystemen voor ouderen. Vaak is dit namelijk inclusief installatie.

Prijs

Uiteraard speelt de prijs een grote rol bij het kopen van het beste alarmsysteem voor senioren. Bepaal op voorhand goed hoeveel je uit wilt geven. Door jezelf een 'budget' mee te geven verklein je de kans dat je heel veel geld uitgeeft aan een alarmsysteem.

Kijk daarna goed naar welke functionaliteiten je echt nodig hebt. Een super uitgebreid alarmsysteem heeft natuurlijk ook een hogere prijs.

Merk

Wat zijn de beste alarmsystemen merken? Ook deze vraag krijgen we regelmatig. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende merken die alarmsystemen produceren.

Om deze reden is het goed om te checken welke merken er specifiek alarmsystemen voor ouderen maken. Het merk Fysix en Eufy staan bekend als goede merken op het gebied van alarmsystemen voor ouderen. Kies dus bij voorkeur voor een van deze merken.


Wat is het beste Alarmsysteem voor ouderen in 2023?

 Nu is het tijd om over te gaan tot de uitslagen van onze alarmsystemen senioren test.  In deze sectie geven we antwoord op de vraag 'Wat is het beste alarmsysteem voor senioren?'

Wij hebben meer dan 10 verschillende alarmsystemen (die speciaal ontworpen zijn voor ouderen) vergeleken op verschillende criteria. Zo hebben we gekeken naar de veiligheid, prijs / kwaliteit en betrouwbaarheid. 

Op basis hiervan hebben we een top 5 samengesteld met beste alarmsystemen voor senioren. De 5 opties uit onderstaande lijst zijn als beste uit onze test gekomen. 

1. Fysic FXA-100 SOS noodknop met GPS tracker voor senioren

Beste alarmsysteem voor ouderen

9.3

Eindbeoordeling

Prijs/kwaliteit

9.5

Beveiliging

9.1

Gebruiksgemak

9.3

De Fysic FXA-100 SOS is wat ons betreft een van de beste alarmsystemen of noodknoppen voor senioren. Door dit alarmsysteem in huis te houden maak je je leven direct een stukje veiliger. 

Deze alarmknop is gemaakt door het merk Fysic. Wij hebben al vaker producten van dit merk getest en zijn eigenlijk altijd wel te spreken over de kwaliteit van deze producten. Ze leveren namelijk goede producten tegen een eerlijke prijs.

Wij hebben deze noodknop / alarm op nummer 1 gezet om meerdere reden. Allereerst werkt het apparaat gewoon super simpel.

Als jij een alarmsysteem voor ouderen koopt dan wil je niet te veel toeters en bellen. Nee, je wilt gewoon extra beveiliging en het liefst zo simpel mogelijk.

Het alarm van Fysic is ontzettend makkelijk in gebruik en is binnen enkele minuten al geïnstalleerd. Naast het gebruiksgemak is dit alarmsysteem voorzien van alle functionaliteiten die nodig zijn.

Zo kun je de alarmering instellen naar maximaal 5 bekende in geval van nood, werkt hij via een betrouwbaar GSM netwerk, heb je geen abonnement nodig en kan je handsfree praten.

Voordelen Fysic FXA-100 SOS noodknop met GPS tracker voor senioren

 • Eenvoudig in gebruik waardoor iedereen er mee om kan gaan
 • Tot 5 noodnummers in te stellen, druk op de knop en deze nummers worden geïnformeerd 
 • Geen abonnement nodig

Nadelen Fysic FXA-100 SOS noodknop met GPS tracker voor senioren

 • Geen

Misschien ook interessant:


2. Home-Locking senioren draadloos

9.2

Eindbeoordeling

Prijs/kwaliteit

9.3

Beveiliging

9.6

Gebruiksgemak

8.8

Zoek jij een compleet alarmsysteem voor ouderen? Kies dan voor het Home-Locking senioren draadloos smart alarmsysteem. Dit is een totale bundel van allerlei verschillende apparaten die nodig zijn om het huis goed te beveiligen.

Eigenlijk heeft dit alarmsysteem alles wat je nodig hebt om veilig door het leven te gaan. Zo heeft dit systeem een IP-camera, rook-detector, gas-detector, een deurbel en een SOS-drukknop.

Verder is dit alarmsysteem simpel te installeren en makkelijk in gebruik. Als jij overigens overweegt om een compleet alarmsysteem te kopen dan zouden we je aanraden altijd offertes te vergelijken.

Via onze pagina kun je direct tot 4 offertes van alarmsysteem specialisten uit jouw regio ontvangen. Hierdoor kun je direct de prijzen vergelijken en krijg je vaak nog leuke extra's zoals gratis installatie of een gratis camera.

Voordelen Home-Locking senioren draadloos

 • Compleet alarmsysteem 
 • In 1 klap je hele huis beveiligtMoie verpakking

Nadelen Home-Locking senioren draadloos

 • Prijs aan de hoge kant

3. Vosoi panniekknop

8.4

Eindbeoordeling

Prijs/kwaliteit

8.2

Beveiliging

8.5

Gebruiksgemak

8.7

Wil jij ten alle tijden klaar kunnen staan voor dierbaren? Kies dan voor de Vosoi panniekknop. Dit is wat ons betreft het beste eenvoudige senioren alarm. 

Deze knop kunnen dierbaren bij zich dragen en zodra er een situatie is die niet goed is kunnen zij de knop indrukken. Op dit moment wordt er direct een melding gestuurd naar iedereen die in de lijst van dierbaren contacten staat. Kortom, met 1 druk op knop worden ongelukken voorkomen.

De melding ontvang je overigens op je smartphone. Uit de ervaringen van andere blijkt dat zowel de ouderen als de hulpende zich veiliger voelen dankzij dit systeem. Een win-win situatie dus als je het ons vraagt.

Voordelen Vosoi panniekknop

 • Beste persoonlijke alarm voor ouderen
 • Super simpel en makkelijk in gebruik

Nadelen Vosoi panniekknop

 • Beperkte mogelijkheden (alleen noodknop)

4. Persoonlijk alarm Senior

8.4

Eindbeoordeling

Prijs/kwaliteit

8.6

Beveiliging

8.7

Gebruiksgemak

8.0

Op nummer 4 van deze top 5 vinden we het Senioren Alarm Persoonlijk alarm. Dit is een goed alarmsysteem voor iedereen met een klein budget.

 Twijfel jij nog een alarmsysteem aan te schaffen en wil je eerst eens kijken of het bevalt? Kies dan voor dit simpele en eenvoudige persoonsalarm.

Overigens kan het ook de moeite zijn om offertes te vergelijken als je nog twijfelt over een alarmsysteem. Vaak kunnen de alarmspecialisten je wat extra inzichten geven op het gebied van de mogelijkheden rond alarmsystemen.

Dan terug naar dit product: dit is eigenlijk gewoon een hele simpele noodknop voor ouderen. Met 1 druk op de knop kun je dierbaren vertellen dat er iets niet helemaal goed gaat. Met een lage prijs is dit een ideaal instapmodel.

Voordelen Persoonlijk alarm Senior

 • Simpel in gebruik
 • Lage prijs

Nadelen Persoonlijk alarm Senior

 • Beperkte aantal mogelijkheden

5. Eufy by Anker Draadloos Alarmsysteem

7.8

Eindbeoordeling

Prijs/kwaliteit

8.2

Beveiliging

7.1

Gebruiksgemak

8.0

Op nummer twee vinden we de Eufy by Anker Draadloos Alarmsysteem. Als jij op zoek bent naar een compleet alarmsysteem voor ouderen dan is dit je beste keuze.

Toevallig hebben wij ook al vaker over Eufy geschreven (Bijvoorbeeld over de Eufy Video deurbel). Eufy is een bekend merk dat verschillende smarthome apparaten maakt. Eufy onderscheidt zich op het gebied van prijs / kwaliteit.

Zo bieden zij goede producten tegen een goede prijs. Goed, genoeg over Eufy. Deze alarmkit bestaat uit 5 verschillende onderdelen: een Homebase, toetsenbord, Happycard, bewegingssensor en ingangssensor.

Met dit pakket haal je dus een totaal oplossing in huis voor senioren. Deze alarmkit is overigens iets meer gericht op privacy en fungeert niet direct als 'noodknop'.

Kortom, als jij een alarmsysteem voor senioren zorgt puur voor een betere inbraakbeveiliging dan is dit zeker een aanrader.

Voordelen Eufy by Anker Draadloos Alarmsysteem

 • Complete alarmsysteem met verschillende sensoren
 • Werkt voornamelijk goed als inbraakbeveiliging

Eufy by Anker Draadloos Alarmsysteem

 • Geen noodknop

Alarmsystemen voor ouderen vergelijken

Zoals we meerdere keren aan hebben gegeven in dit artikel is het altijd slim om alarmsystemen voor ouderen te vergelijken. Vul onderstaand formulier in om direct to 4 offertes te ontvangen van alarmspecialisten uit jouw regio. Dit is volledig gratis en vrijblijvend. 


Veelgestelde vragen:

 Hoeveel alarmsystemen voor ouderen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten alarmsystemen voor ouderen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de alarmsystemen voor ouderen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste alarmsystemen voor ouderen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >