fbpx
 • Home
 • /
 • Geld
 • /
 • myPOS Carbon review: onze ervaringen

Laatste update: mei 2023

Door: Onno

MyPos Go2 Review

nummer 1

Onze score

Wil jij graag een flexibele betaaloplossing voor jouw bedrijf? Dan is de myPOS Carbon wellicht de perfecte oplossing voor jou. De myPOS Carbon is een compacte betaalterminal met bonprinter die je overal mee naartoe kunt nemen, zodat je altijd en overal betalingen kunt accepteren. 

Het apparaat is geschikt voor zowel contactloze betalingen als het accepteren van pinpassen en creditcards. Met een myPOS Carbon heb je dus altijd een veilige en betrouwbare manier om betalingen te ontvangen, waar je ook bent. Je kunt zelf kiezen of je een abonnement kiest of geen abonnement.

LET OP: de myPOS carbon wordt niet meer aangeboden en is vervangen door de myPOS Pro. Deze vind je op de officiële website.

Wanneer je als ondernemer flexibel wil kunnen zijn in het accepteren van betalingen, is dit apparaat net wat je nodig hebt. In deze myPOS Carbon review lees je alle mogelijkheden en functies van deze mobiele betaalterminal, de bijkomende kosten en de voor- en nadelen van het apparaat. Ook delen we de ervaringen van andere gebruikers, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken of de myPOS Carbon de goede keuze is voor jouw bedrijf!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Uur onderzoek gedaan

64

 Ervaringen gecheckt

6+

Pinautomaten vergeleken


Wat is myPOS Carbon?

myPOS Carbon is een mobiele betaalterminal met bonprinter die speciaal is ontworpen voor ondernemers die op zoek zijn naar een flexibele manier om betalingen te accepteren. Het apparaat maakt contact via 3G, Wifi of Bluetooth waardoor het apparaat niet alleen geschikt voor op de toonbank, maar ook voor onderweg of op een tijdelijke locatie. Dus of je nu op een beurs staat, op de markt of op een andere locatie, met de myPOS Carbon kun je altijd betalingen accepteren.

De myPOS Carbon biedt niet alleen flexibiliteit aan ondernemers, maar brengt ook verschillende andere handige functies met zich mee. Zo hebben deze mobiele apparaten een bonprinter waarmee je direct ter plaatse bonnen kan afdrukken voor klanten, kan je eenvoudig apps toevoegen om product- en voorraad beheer bij te houden en kan je met de ingebouwde camera barcodes of QR-codes scannen. myPOS Carbon is de meest geavanceerde en volledige betaalterminal die ook wordt aangeboden door myPOS. Andere mogelijkheden zijn de myPOS go, myPOS slim, myPOS online, of myPOS combo

P.S. Een tijdje terug hebben we een vergelijking gemaakt van de beste mobiele pinautomaten. Kijk snel om te zien welk apparaat bij jou past!

myPOS Carbon functies en mogelijkheden

De myPOS Carbon is de meest uitgebreide betaalterminal die myPOS aanbiedt. Onderstaand zetten we de functies en mogelijkheden van deze betaaloplossing voor je op een rijtje:

 • Veelzijdige connectiviteit, de myPOS Carbon kan met gratis ingebouwde simkaart contact maken via 3G, Wifi of Bluetooth.
 • Ingebouwde printer waarmee je direct ter plaatse bonnen kan afdrukken voor klanten in plaats van het elektronische bonnen te moeten versturen.
 • Touchscreen waardoor het gemakkelijker is om transacties te voltooien en informatie te bekijken.
 • Ingebouwde camera om bijvoorbeeld barcodes of QR-codes scannen.
 • Ruim aanbod van apps uit de AppMarket waarmee je bijvoorbeeld producten- en voorraad kan beheren of een rittenadministratie kan vastleggen.
 • Verschillende soorten betalingen accepteren, zoals zoals contactloze betalingen, Apple Pay of Google Pay betalingen, QR-codes en traditionele chip- en pinbetalingen.
 • Meerdere geaccepteerde valuta's zodat je ook in andere landen betalingen kan accepteren.
 • Kortingen of acties toepassen op betalingen van klanten.
 • Mobiele app waarmee je inzicht kan krijgen in je transactiegeschiedenis en omzetgegevens om de prestaties van je bedrijf te monitoren.
 • De nieuwste beveiligingstechnologieën om ervoor te zorgen dat betalingen veilig en beschermd zijn tegen fraude.

Voor wie is myPOS Carbon geschikt?

De myPOS Carbon is met zijn mobiele en compacte formaat een perfecte oplossing voor kleine tot middelgrote ondernemingen en zzp'ers die op zoek zijn naar een flexibele betaaloplossing. Zo wordt de slimme apparaten veel gebruikt door ondernemers die vaak onderweg zijn, zoals marktkooplieden, foodtrucks en mobiele kappers. Zij kunnen met gebruik van de myPOS Carbon ook de klanten die geen cash op zak hebben alsnog bedienen en hun betalingen accepteren vanuit elke locatie.

Meest gekozen modellen van dit moment

Wat kost de MyPos Carbon?

De kosten van een myPOS Carbon zijn opgebouwd uit twee onderdelen, namelijk: de eenmalige aanschafkosten en de transactiekosten. Onderstaand lichten we deze kosten verder aan je toe!

Losse eenmalige kosten

De eenmalige aanschafkosten voor de myPOS Carbon bedragen € 229 excl. BTW. Dit volledige aankoopbedrag is relatief laag voor het aantal functionaliteiten waar de betaalterminal over beschikt, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor ondernemers die op zoek zijn naar een betaalterminal zonder te grote investeringen te doen.

Er zijn verder geen maandelijkse kosten verbonden aan het gebruik van myPOS Carbon. Het apparaat kan worden gekocht via de myPOS-website of bij een van de geautoriseerde resellers.

Kosten per transactie

myPOS Carbon hanteert transactiekosten tussen de € 0,13 en € 0,25 per betaling. Hoeveel je betaalt, wordt gebaseerd op het aantal transacties per maand. Afhankelijk van het totale aantal transacties in een maand, val je in een bepaalde staffel. Er zijn drie staffels:

 • Standaard: € 0,25 per transactie
 • > 150 transacties per maand: €0,17 per transactie
 • > 500 transacties per maand: €0,13 per transactie

Let op: als je kiest om wel een maandelijks vast bedrag te betalen, betaal je lagere transactiekosten. Je kunt makkelijk aan de hand van de hoeveelheid transacties die je doet uitrekenen wanneer je het goedkoopst uit bent. Hoe dan ook, is MyPos wat ons betreft het beste Sumup alternatief. Sumup is een andere aanbieder van betaalterminals. Zij vragen echter een vast percentage van het verkoopbedrag (1,9%).

Als je voor een goedkoper alternatief wil gaan kunnen we je de MyPos go2 aanbevelen.

Voordelen vs. nadelen

Elk betaalsysteem heeft zijn eigen voor- en nadelen, zo ook de myPOS Carbon. In het onderstaand overzicht hebben we zowel de voordelen als nadelen van dit betaalsysteem voor je opgesomd!

Voordelen myPOS Carbon

 • Mobiel pinapparaat, ideaal voor ondernemers die vaak onderweg zijn;
 • Verschillende betaalmogelijkheden mogelijk, zoals contactloos betalen en QR-codes;
 • Met pinautomaat voor het uitgeven van pinbonnen;
 • Betaalbaar enkel eenmalige aanschafkosten;
 • Geen maandelijkse abonnementskosten of contracten;
 • Geld snel uitbetaald op zakelijke rekening.

Nadelen myPOS Carbon

 • Kan niet verbonden worden met Wi-Fi, alleen met de ingebouwde gratis simkaart;
 • Geen pinautomaat voor pinbonnen, dus E-bonnen via sms of e-mail;
 • Beperkte batterijduur, het apparaat moet worden opgeladen.

myPOS Carbon ervaringen

Om een goede beoordeling te kunnen geven van myPOS Carbon, is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen van eerdere gebruikers. Zij hebben het product nu eenmaal kunnen testen en kunnen dus het beste oordelen over de kwaliteit en bruikbaarheid van de betaalterminal. Door de ervaringen van andere gebruikers te lezen, krijg je een completer beeld van myPOS Carbon en kun je een betere beslissing nemen voordat je het product aanschaft.

Hieronder vind je scores van myPOS Carbon op verschillende reviewplatformen::

4/5
4,2/5
3.8/5

Zoals je ziet zijn de ervaringen van eerdere gebruikers grotendeels positief. Wat regelmatig benoemd wordt in de positieve reviews is de flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid van het apparaat.

Ook de eenmalige aanschafkosten zijn worden als een pluspunt benoemd. Als laatste melden verschillende gebruikers dat ze het handig vinden dat er meerdere betaalmethoden worden ondersteund, zoals contactloos betalen en QR-codes. Negatieve reviews benoemen de beperkte batterijduur van het apparaat of dat ze het apparaat ingewikkeld vinden.


Conclusie myPOS go

Al met al is de myPOS Carbon een geschikte betaalterminal voor kleine winkels, zzp'ers en ondernemers die op zoek zijn naar een flexibele en betrouwbare betaalterminal. Het apparaat is gemakkelijk te gebruiken en ondersteunt verschillende betaalmethoden, waaronder contactloos betalen en QR-codes.

Daarbij is de myPOS Carbon ook super mobiel en daardoor handig voor ondernemers die veel onderweg zijn. Denk aan verkopers die op de markt staan, foodtrucks of mobiele kappers. Daarnaast zijn er geen maandelijkse abonnementskosten of contracten en beschikt myPOS over lagere transactiekosten in vergelijking met andere aanbieders.

Hoewel er enkele beperkingen zijn, zoals de beperkte batterijduur, wegen de voordelen van de myPOS Carbon stukken zwaarder dan de nadelen. De meeste gebruikers zijn positief over het apparaat en de eenmalige kosten zijn een belangrijk voordeel voor kleine bedrijven en zzp'ers.


Extra informatie over myPOS Carbon

Klantenservice

De online helpdesk van myPOS is telefonisch bereikbaar (+31 13 7820990) of je kan hen een e-mail sturen op support@mypos.nl.

Opzeggen

Wanneer je besluit myPOS Carbon niet langer te willen gebruiken, hoef je het apparaat niet op te zeggen. Er zit geen contract of abonnement aan verbonden waardoor je gewoon kan stoppen het apparaat te gebruiken.

Over de auteur

Onno

Na jarenlang bij meerdere accountants- en boekhoudkantoren gewerkt te hebben vind ik het heerlijk om mijn kennis te delen via het internet. Sinds een aantal maanden schrijf ik dan ook met veel plezier voor Top-X en ben ik verantwoordelijk voor de meeste boekhoud gerelateerde content.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP