fbpx
 • Home
 • /
 • Geld
 • /
 • Corum Review: Hoe goed is dit vastgoedfonds?

Publicatie datum: 15 december, 2023

Door: Sam

Is CORUM Betrouwbaar?

getest review

8.4

Eindbeoordeling

CORUM is een betrouwbare partij voor iedereen die met een klein bedrag wil investeren in het vastgoed.

Dankzij dit vastgoedfonds kun je op een makkelijke manier gediversifieerd beleggen in vastgoed vanaf 50 euro per maand. Bij CORUM investeer je in kantoren, winkels, hotels, industrie, logistiek, en gezondheidszorg. 

Het rendement van CORUM zit gemiddeld tussen de 5,97% en 6,88% per jaar. Inmiddels heeft deze partij maar liefst €2.5+ miljard geïnvesteerd vermogen in meer dan 150 vastgoedobjecten.

Als je overweegt te investeren in vastgoed bij CORUM, ben je hier aan het juiste adres! In deze review duiken we dieper in op het vastgoedfonds CORUM Investments.

We bespreken de kenmerken, de werking van het fonds, de kosten, en delen de ervaringen van andere gebruikers. Zo weet je beter of CORUM Investments een geschikte keuze is voor jou!


Over CORUM Investments

CORUM Investments is een vastgoedfonds dat werd opgericht in 2011. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een krachtige speler in de vastgoedbeleggingsmarkt met kantoren in Parijs, Amsterdam, Wenen, Londen, Dublin, Lissabon, Genève en Singapore.


De portefeuille van het fonds omvat momenteel meer dan 609 miljoen euro aan activa. Daarnaast zijn ze actief in maar liefst 17 landen en zijn ze betrokken bij zes verschillende sectoren. Dit alles maken zij mogelijk met een toegewijd team van meer dan 250 professionals.

Wat CORUM Investments onderscheidt van andere aanbieders is hun focus op wereldwijde markten en verschillende vormen van vastgoed. CORUM investeert in kantoren, winkels, hotels, industrie, logistiek, en gezondheidszorg. Dit alles maakt het een aantrekkelijke keuze voor beleggers die op zoek zijn naar stabiliteit en weinig risico.

corum homepage

"De investeerders van morgen"

Geen zin om het hele artikel te lezen? Voor we dieper in gaan op alle eigenschappen van Corum hebben we hieronder een helder overzicht gemaakt van de belangrijkste voordelen en nadelen.

Voordelen en nadelen CORUM

Net als alle andere vastgoedfondsen, beschikt ook CORUM over zowel voordelen als nadelen. Onderstaand zetten we beide voor je op een rijtje zodat je een goed overwogen beslissing kan maken of dit een geschikt vastgoedfonds is voor jouw situatie.

Voordelen

 • Verdienmodel: CORUM bouwt dividend op uit drie bronnen, namelijk: huuropbrengsten, winstdeling bij verkopen, en waardestijging van vastgoed.
 • Gespreide beleggingen: CORUM beheert activa in 16 landen, 6 sectoren, en in 3 verschillende valuta.
 • Maandelijkse dividenduitkering: je kan maandelijks dividend ontvangen, waardoor je een constante inkomstenstroom hebt.
 • Lage minimale investering: je kan al vanaf €195 beleggen bij CORUM.
 • Eigen investment portal: waardoor je als belegger makkelijk je investeringen kan volgen.

Nadelen

 • Geen zeggenschap over vastgoed: je kunt niet zelf kiezen in welk specifiek gebouw je investeert. CORUM maakt die keuzes voor jou.
 • Niet voor snel geld: als je snel winst wilt maken is CORUM niet de beste keuze. Het is bedoeld voor mensen die voor de lange termijn willen investeren, niet voor snelle resultaten.
 • Hoge kosten bij uitstappen: als je besluit je investering bij CORUM te verkopen, moet je rekening houden met 12% aan kosten over je inleg.

Waarom beleggen in vastgoed bij CORUM?

Er zijn verschillende redenen om Corum aan je beleggingsportefeuille toe te voegen, maar twee daarvan springen er duidelijk uit. Hieronder zetten we de twee belangrijkste kenmerken van CORUM voor je op een rijtje!

Spreiding

Een van de belangrijkste redenen om te overwegen te investeren in vastgoed bij CORUM is de mate van spreiding die het bedrijf biedt. CORUM minimaliseert het risico voor beleggers door activa over zes verschillende vormen van vastgoed te verspreiden en aanwezig te zijn in 17 landen. Deze brede spreiding helpt om de impact van lokale marktfluctuaties te verminderen en vergroot daarmee de stabiliteit van de belegging.

Maandelijks dividend uitkering

Een ander uniek aspect van beleggen bij CORUM is de maandelijkse uitbetaling van dividend. Dit geeft je als belegger niet alleen een stabiele inkomstenstroom, maar ook de mogelijkheid om maandelijks een percentage van de investering te herinvesteren.

Welke producten biedt Corum Investments?

Deze CORUM review is niet compleet zonder in te gaan op de verschillende producten. CORUM biedt twee verschillende vastgoedportefeuilles aan waar beleggers uit kunnen kiezen: Corum Origin en Corum XL. Onderstaand zetten we beide voor je op een rijtje.

Corum Origin

Corum Origin is de grootste portefeuille van CORUM, opgericht in de beginjaren van het bedrijf. Met bijna 2 miljard euro aan investeringen is het actief in zes verschillende sectoren, waaronder kantoren, winkels, hotels, industrie, logistiek, en gezondheidszorg. De minimale inleg is €1.135 en het rendement bedraagt tussen de zes en zeven procent. Corum Origin is geschikt voor beleggers die streven naar een uitgebreide spreiding en zekerheid.

Corum XL

Corum XL is een kleinere portefeuille, met een totale investering van 500 miljoen euro. Het concentreert zich op vastgoed in negen landen en vier sectoren, waaronder kantoren, winkels, industrie en hotels. In vergelijking met Corum Origin is de spreiding iets minder uitgebreid, maar Corum XL biedt wel aantrekkelijkere rendementen van tussen de zeven en acht procent. Een ander voordeel is dat de minimale investering hier slechts €195 bedraagt.

Hoe werkt beleggen bij CORUM?

Beleggen bij CORUM verloopt volgens een aantal opeenvolgende stappen. Onderstaand hebben we deze stappen in detail voor je op een rijtje gezet. Zo weet je beter waar je aan toe bent wanneer je in het CORUM vastgoedfonds belegt.

1. Kies voor een van de twee CORUM fondsen: CORUM Origin of CORUM XL

 • CORUM Origin, de grootste portefeuille, biedt uitgebreide spreiding over zes verschillende sectoren en diverse landen.
 • CORUM XL, concentreert zich op slechts vier sectoren, maar biedt een aantrekkelijker rendement en instaptarief.

2. Leg geld in

 • Afhankelijk van het gekozen fonds kun je een bedrag naar keuze inleggen. De minimale inleg van CORUM Origin bedraagt €1.135 en van CORUM XL slechts €195.

3. Dividend opbouwen

 • Nadat het geld is belegd, begint het dividend op te bouwen. Dit dividend is afkomstig van de huuropbrengsten, winstdeling bij verkopen en waardestijging van het vastgoed.

4. Kies elke maand voor uitbetaling of herbelegging

 • Elke maand heb je de keuze om het verdiende dividend te laten uitkeren of om het dividend te herinvesteren.

5. Uitstappen uit het fonds

 • Je kan op elk gewenst moment uit het fonds stappen door de aandelen te verkopen. Dit kan worden gedaan zonder tussenkomst van CORUM, of je kan de aandelen terugverkopen aan CORUM. In het laatste geval betaal je wel ongeveer 12% per aandeel.

Kosten CORUM

Bij elke aankoop bij CORUM worden ongeveer 12% kosten in rekening gebracht. Deze kosten blijven constant, ongeacht hoe lang je de aandelen behoudt. Binnen deze 12% zijn alle kosten opgenomen, zoals kosten voor het werven van kapitaal, het beheren van vastgoedobjecten, en administratieve handelingen.

Je betaalt deze 12% pas wanneer je besluit je aandelen aan CORUM te verkopen. Dit is erg voordelig omdat dit je in staat stelt gedurende de looptijd van je investering een beter rendement te behalen.


Is Corum betrouwbaar?

Met meer dan 10 jaar ervaring heeft CORUM een goede reputatie op weten te bouwen binnen de sector. Hun aanwezigheid in verschillende landen, succesvolle investeringen, transparantie over hoe ze geld verdienen en wat hun kosten zijn, het eigen investment portal en hun drievoudig verdienmodel, dragen allemaal bij aan het vertrouwen van beleggers.

Op basis van deze informatie lijkt CORUM zeker betrouwbaar te zijn. Maar zoals bij elke investering is eigen onderzoek, evaluatie van je eigen financiële doelen, en indien nodig professioneel advies, sterk aan te raden voordat je een beslissing neemt.

CORUM Investments ervaringen

CORUM heeft door de jaren heen positieve feedback ontvangen. Op Google krijgt CORUM zelfs van een beoordeling van 5/5 sterren. Het aantal reviews is echter beperkt, momenteel zijn er slechts 7 beoordelingen beschikbaar. Onderstaand zetten we enkele voorbeelden van deze reviews voor je op een rijtje.

'Zeer tevreden over de geleverde service voor deze winstgevende en veilige investering. Ik werd vanaf het begin prachtig geïnformeerd door een van de medewerkers van het bedrijf, die mij gedetailleerd kennis liet maken met dit product, wat volkomen logisch is. Retourzendingen mislukten nooit en de communicatie werd altijd onderhouden. Ik raad het iedereen aan.'

Dhr. Leopold

'Uitstekende investering met maandelijkse dividenden, zeer nauwlettende klantenmonitoring en transparantie in investeringen.'

J. Huizinga

'Ideel voor de vastgoedinvesteerder die zo min mogelijk tijd kwijt wil zijn. maar wel wil profiteren van keurige rendementen op de lange termijn!'

Dr. A. de Kwant

Conclusie CORUM Review

CORUM Investment onderscheidt zich van andere vastgoedaanbieders door zijn gespreide portefeuilles, maandelijkse uitkering, en toegankelijke minimale investeringen. Investeren in dit vastgoedfonds is daarmee aantrekkelijk voor investeerders die hun spaargeld willen spreiden om risico's te verminderen. Het feit dat CORUM al meer dan 10 jaar ervaring heeft, investeringen heeft bewezen in verschillende landen, en positieve feedback heeft ontvangen van beleggers, draagt bij aan het vertrouwen in de betrouwbaarheid van het platform.

Natuurlijk zijn er enkele nadelen, zoals de hoge uitstapkosten en het gebrek aan controle over specifieke vastgoedobjecten. Dit maakt CORUM wellicht minder geschikt voor beleggers die op zoek zijn naar snelle winsten of volledige controle over hun beleggingen. Maar voor langetermijnbeleggers die op zoek naar stabiliteit, spreiding en regelmatige inkomsten lijkt CORUM Investments zeker de moeite waard te zijn!

Veelgestelde vragen

Welke portefeuille van CORUM moet je kiezen?

Afhankelijk van je interessegebied, gewenste risico’s en opbrengsten, kun je kiezen voor Corum Origin of Corum XL. Corum Origin belegt in 6 verschillende sectoren en is daarmee de veiligste overweging.

Voor wie is CORUM geschikt?

CORUM is geschikt voor mensen die hun spaargeld willen spreiden om risico’s te verminderen en daarbij een bovengemiddeld rendement willen behalen.

Wat is dividend?

Dividend is een uitbetaling aan aandeelhouders van de winst die een bedrijf heeft gemaakt. Bij CORUM komt dit voort uit huuropbrengsten, winstdeling bij verkopen, en waardestijging van vastgoed.

Wat kost een aandeel CORUM?

Een aandeel bij CORUM koop je al vanaf €195, afhankelijk van de portefeuille die je kiest.

Wanneer ontvang je dividend uitkering bij CORUM?

Bij CORUM wordt dividend maandelijks uitgekeerd, je kan er voor kiezen dit te ontvangen of het opnieuw te investeren.

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>