fbpx
 • Home
 • /
 • Geld
 • /
 • Beste SumUp Alternatief? We zochten het voor je uit!

Laatste update: mei 2023

Door: Jerry van Es

Wil je als ondernemer beginnen met het accepteren van kaartbetalingen? Dan heb je vast de mobiele pinapparaten van SumUp voorbij zien komen. Er zijn echter ook een aantal andere aanbieders die het overwegen waard zijn. In dit artikel bespreken we de populaire SumUp alternatieven! Lees verder om te zien welk SumUp alternatief bij jou past.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

9

Pinautomaten getest

12

Uur onderzoek gedaan

28

 Ervaringen gecheckt

4

Aanbieders vergeleken


Wat is SumUp?

SumUp is een wereldwijde betalingsprovider die het voor kleine bedrijven en individuele verkopers gemakkelijk maakt om naast contante betalingen ook kaartbetalingen te accepteren. Het bedrijf biedt verschillende mobiele pinautomaten aan die draadloos verbinding maken met je smartphones of tablet. Zo kan je overal waar je bent creditcard-, betaalpas- en contactloze betalingen accepteren.

SumUp is in 2011 opgericht in Londen en is sindsdien snel uitgegroeid tot een bekend bedrijf. Grotendeels van hun populariteit hebben ze gewonnen aan hun gebruiksvriendelijke technologie en betaalbare tarieven. Het bedrijf is momenteel wereldwijd actief in 33 landen en heeft al meer dan 3 miljoen gebruikers.

In dit artikel gaan we de diepte in met een verwachtte leestijd van 5 minuten. Geen zin om verder te lezen? Bekijk dan direct de beste alternatieven voor SumUp hieronder:

Pinautomaat nodig? Onze aanradersSumUp aanbod

SumUp biedt verschillende soorten pinapparaten aan die geschikt zijn voor bedrijven van elke omvang. Het aanbod van SumUp varieert van compacte en draagbare apparaten tot geavanceerde modellen met 3G-verbinding en bonprinters. Onderstaand zetten we de verschillende opties voor je op een rijtje!

sumup air

SumUp Air-pinapparaat

Verbind deze kaartlezer via Bluetooth met je telefoon om digitaal betalingen te accepteren. Er kan contactloos (Apple Pay of Google Pay) worden afgerekend, of door de pas er in te steken. Voor dit mobiele pinapparaat betaal je geen vaste abonnementskosten. Je betaalt eenmalig €39 exclusief BTW en vervolgens alleen nog maar een transactiebedrag van 1,90% per transactie.

Alternatief: MyPos GO2

SumUp-pinapparaat Solo

Met dit mobiel pinapparaat kan je naast betalingen innen ook bedragen terugbetalen, gebruik maken van een slimme fooienfunctie en je transactiegeschiedenis op het apparaat bekijken. Voor dit mobiele pinapparaat betaal je eenmalig €79 excl. BTW en vervolgens alleen nog maar een transactiebedrag van 1,90% per transactie.


Alternatief: MyPos Carbon

sumup 3g

Set met SumUp 3G-printer

Mobiele pinautomaat met gratis databundel, laadstation en printer. Voor dit mobiele pinapparaat betaal je eenmalig €129 excl. BTW en vervolgens alleen nog maar een transactiebedrag van 1,90% per transactie.


Alternatief: MyPos Slim


Op zoek naar een SumUp alternatief?

Wanneer je op zoek gaat naar mobiele pinapparaten zal je vele aanbieders tegenkomen. Naast SumUp zijn er namelijk nog vele andere providers die ook handige betaalmogelijkheden aanbieden. Onderstaand benoemen we enkele van de meest populaire alternatieven voor SumUp die je kan overwegen!

MyPos (onze favoriet)

myPOS is een Europese betalingsprovider die betaalterminals en betalingsoplossingen biedt voor kleine en middelgrote bedrijven. Het bedrijf richt zich op het bieden van veelzijdige oplossingen, betaalbare tarieven en snelle uitbetalingen voor zijn gebruikers.

myPOS biedt 3 verschillende mobiele pinautomaten aan, namelijk:

 • myPOS Gо, een zelfstandig mobiel pinapparaat van compact formaat met ingebouwde simkaart voor de sterkste netwerkverbinding. De eenmalige kosten voor dit pinapparaat bedragen €79 (excl. BTW) en daarnaast betaal je €0.13 tot €0.25 vaste transactiekosten.

 • myPOS Slim, een professioneel mobiel pinapparaat met barcodescanner. Ook apps voor product- en voorraadbeheer mogelijk. De eenmalige kosten voor dit pinapparaat bedragen €199 (excl. BTW) en daarnaast betaal je €0.13 tot €0.25 vaste transactiekosten.

 • myPOS Carbon, een innovatief mobiel pinapparaat met ingebouwde bonprinter. Ook mogelijk producten- en voorraadbeheer of rittenadministratie bij te houden. De eenmalige kosten voor dit pinapparaat bedragen €219 (excl. BTW) en daarnaast betaal je €0.13 tot €0.25 vaste transactiekosten.

Zettle

Zettle is een Zweedse betalingsprovider die kleine en middelgrote bedrijven helpt om contactloos betalen mogelijk te maken. Voorheen heette het bedrijf iZettle. Het bedrijf biedt verschillende betaaloplossingen aan, namelijk:

 • Zettle Reader 2, mobiel pinapparaat dat snel kaart- en contactloze betalingen accepteert voor verkopen in de winkel of onderweg. De eenmalige kosten bedragen €15 voor één pinapparaat en over de transacties via de reader betaal je 1,95%.

 • Zettle terminal, een alles-in-één-oplossing: een compleet kassasysteem met betaalterminal met touchscreen voor verkoop op een vaste plek. De eenmalige kosten bedragen €199 en over de transacties via de reader betaal je 1,95%.

Sepay

Sepay is een van de grootste aanbieders van elektronische betaal-diensten in België en Nederland. Het bedrijf biedt vele verschillende pinautomaten aan, waaronder:

 • Sepay mini, een mobiele pinautomaat dat contactloos betalen mogelijk maakt. Je betaalt bij aanschaf eenmalig €99, maandelijkse kosten van €10,50 per maand en €54 eenmalige registratiekosten.

 • Sepay mobiel, een mobiele pinautomaat op 4G met ingebouwde bonprinter. Je betaalt hiervoor eenmalig €385, maandelijkse kosten van €16,75 per maand en €54 eenmalige registratiekosten.

 • Sepay vast, een pinautomaat met bekabeld internet en ingebouwde bonprinter. Je betaalt hiervoor eenmalig €229, maandelijkse kosten van €12,45 per maand en €54 eenmalige registratiekosten.


Waarom myPOS een goed alternatief is

Na het vergelijken van de verschillende functies en voordelen van zowel myPOS als SumUp, is het duidelijk dat myPOS een geschikt alternatief is voor SumUp.

Allereerst is het aanbod van myPOS en SumUp vergelijkbaar. Beide partijen beschikken over een breed assortiment aan betaalterminals die zijn ontworpen om aan de behoeften van verschillende consumenten te voldoen. Het aanbod van beide aanbieders is geschikt voor verschillende sectoren zoals de horeca en de detailhandel. Je hebt bij myPos de keuze tussen een pinautomaat zonder abonnement en iets hogere transactiekosten, of wel een abonnement met lagere transactiekosten.

Hoewel de mobiele pinapparaten van myPOS voor kleine transacties duurder zijn dan die van SumUp, ontvang je wel snellere uitbetalingen. Gebruikers van myPOS kunnen rekenen op een uitbetaling binnen 24 uur na de transactie. Dit is aanzienlijk sneller dan de 2-3 werkdagen die SumUp hanteert. Beide aanbieders beschikken over transparante tarieven zonder verborgen kosten of extra vergoedingen.

Ook biedt myPOS geavanceerde functies en mogelijkheden aan zijn gebruikers. Zo biedt myPOS zijn gebruikers een gratis online account en rapportage dashboard waarmee zij hun transacties kunnen beheren, facturen kunnen genereren en inzicht kunnen verkrijgen in hun bedrijfsprestaties. Dit is onderdeel van de wat hogere kosten, maar is een groot pluspunt!

Kortom, myPOS biedt een vergelijkbare, zo niet betere, betaaloplossing als SumUp en heeft als voordeel meer veelzijdige functies en snellere uitbetalingen. myPOS is daarmee een betrouwbare en uitstekende aanbieder om kaartbetalingen mee te accepteren, zowel kleine als middelgrote bedrijven!

De meest populaire modellen:


Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Naast mijn werk als SEO-specialist vind ik het heerlijk om bezig te zijn in en rond het huis. Ik vind het heerlijk om te klussen in het huis of in de tuin. Ook heb ik een enorme interesse in alles wat met duurzaamheid te maken heeft. Ik vind het daarom super leuk om mijn kennis te delen via Top-X.nl.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Alleen vandaag:  Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP