fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Zoveel mogelijk omzet uit je terras halen

Publicatie datum: 16 maart, 2020

Door: Redactie Top-X

De komende 3 weken zullen het voor iedereen lastige tijden worden vanwege het coronavirus. Toch zullen binnenkort de meeste horecazaken zich in de handen knijpen. Het weer wordt namelijk langzaamaan iets beter en de zon laat zich soms ook al even zien. Dit zijn de eerste signalen dat de lente, en de zomer, eraan komen. Dit betekent ook: volle terrassen en dorstige gasten. Als horeca uitbater weet je dat je het van deze momenten moet hebben. Juist nu de horeca, en de rest van het land op zijn gat ligt is dit een goed moment om je terras aan te pakken. Alleen hoe zorg je er nou voor dat je het maximale uit deze periode haalt?

Wij zetten een aantal tips op een rijtje.

Zorg voor schaduw

Ja, het klinkt tegenstrijdig. We smachten allemaal naar de zon en warme temperaturen. Toch kunnen de meeste Nederlanders niet zo goed tegen warmte. Als je ervoor wil zorgen dat klanten zolang mogelijk blijven zitten en consumeren dien je te zorgen dat deze niet wegbranden. Dit begint met het verzorgen van een aantal schaduwplekken. Zo kunnen gasten zelf kiezen of ze volop in de zon willen zitten of toch van de schaduw genieten.

Horeca parasols zijn weliswaar iets duurder dan een huis-tuin-en-keuken versie maar gaan ook veel langer mee en waaien niet weg.

Goed personeel

Goed personeel betaalt zich altijd uit. Enerzijds in klantvriendelijkheid. Dit zorgt ervoor dat klanten de volgende keer weer terugkomen, ook in de minder drukke maanden. Maar goed personeel is ook efficiënter in het helpen van gasten en het verwerken van de betalingen. Doordat alles soepel loopt kan je meer gasten helpen waardoor je omzet ook omhoog gaat.

Tip: Bekijk hier de beste parasols van dit jaar!

Een absolute win-win dus.

Goed personeel betaalt zich altijd uit.

De juiste stoelen

Zit je niet lekker? Heb je pijn aan de rug? Iedereen zit wel eens ergens, op een terras of in een restaurant, op een stoel die totaal niet lekker zit. Wanneer je na 20 minuten last van je rug krijgt is de kans erg klein dat je daar nog een uur blijft zitten. Het is echt niet nodig om dure chesterfields te hebben staan voor je horeca gasten maar zorg wel voor terrasstoelen die lekker en comfortabel zijn. Een comfortabele klant is tenslotte een terugkerende klant.

Wat moet je niet doen?

Ook nog een tip wat je niet moet doen. Bouw NIET je hele terras vol met zoveel mogelijk stoelen. Uit onderzoek is gebleken dat meer m2 terras niet automatisch meer omzet betekent.

Over de auteur

Redactie Top-X


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>