Laatste update: december 2022

Door: Jerry van Es

Best Geteste Parasol

Shadowline Francisco zweefparasol 300x300cm

Na meer dan 18 parasols  getest te hebben zijn wij ervan overtuigt dat de Shadowline Francisco zweefparasol 300x300cm momenteel de beste parasol van 2022 is. Het frame van deze parasol is gemaakt van licht en sterk aluminium, bestaande uit poot, kruisvoet en acht baleinen die in hoesjes aan het polyester doek zijn vastgemaakt. Het zonnedoek heeft een UV waarde van 50+, wat inhoudt dat het goed bestand is tegen een kleine regenbui. De bediening van de Shadowline Fransisco is eenvoudig. Met een draaiende beweging kan de parasol op en dicht

Nu de zomers in Nederland steeds warmer worden en langer duren, is een goede parasol voor je tuin of balkon onmisbaar. Een goede parasol biedt bescherming, zorgt voor sfeer en houdt tijdens koele zomeravonden de warmte vast.

Waarschijnlijk wil je lang van je nieuwe parasol genieten. Het is dan ook belangrijk om te kijken naar wat de beste parasol is voor jouw wensenlijst én je portemonnee.

Wij vonden het tijd worden om een onafhankelijke en gedegen parasol test te doen. We wilden erachter komen waar een goede parasol aan moet voldoen, wat de beste parasol is volgens de Consumentenbond en wat de beste koop is van een parasol.

Daarom hebben we een flink aantal parasols getest en gekeken naar de beste prijs/kwaliteit verhouding. Voor we onze Top 5 best geteste parasols van dit moment laten zien, kunnen we in ieder geval alvast vertellen dat de duurste parasols niet per definitie de beste hoeven te zijn.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

23

 Ervaringen gecheckt

7

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Parasols

Beste koop van 2022:
1.Shadowline Francisco zweefparasol 300x300cm
Frame van deze parasol is gemaakt van licht en sterk aluminium, bestaande uit poot, kruisvoet en acht baleinen die in hoesjes aan het polyester doek zijn vastgemaakt. 

Beste Stokparasol
2. Shadowline Aruba parasol ø 350cm
Parasol neemt niet veel opbergruimte in, vooral omdat de stok uit twee delen bestaat

Beste Parasol voor kleine tuin of balkon
3. Shadowline muurparasol 250x250cm
Geen aparte voet voor nodig, maar bevestigt hem eenvoudig aan de muur op de plek waar jij graag uit de volle zon zit.

Beste Parasol voor grote tuinen
4. PimXL Luxe Parasol - Ø300cm - Ecru
Ronde luxe parasol met een diameter van 300 cm van PimXL

Beste Vierkante zweefparasol
5. Zweefparasol, vierkant, 3x3m
Zweefparasol van Alice's Garden is in hoogte verstelbaar


Top 10 Beste Parasols

Heb jij haast en geen tijd om dit hele artikel te lezen? Geen zorgen, we hebben hieronder een overzicht gemaakt van verschillende top-10 lijstjes van bekende websites. Door op onderstaande knoppen te klikken wordt je gelijk doorgestuurd naar de meest verkochte parasols bij de betreffende webshop. 

We zouden je willen adviseren om alle buttons even aan te klikken, hierdoor weet je zeker dat je niet te veel betaald.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Parasol?

Er zijn heel veel fabrikanten die parasols op de markt brengen. Het kan daarom best lastig kiezen zijn uit dat enorme aanbod.

De keuze is dan ook enorm: er zijn in allerlei prijsklassen een groot aantal parasols voor aan de muur, staande parasols en zwevende parasols. Daarnaast zijn de parasols voor in de tuin of balkon verkrijgbaar in allerlei formaten, kleuren en materialen.

Het helpt enorm om van tevoren een aantal criteria vast te leggen waaraan een goede parasol moet voldoen. Wij hebben verschillende parasols getest en daarbij een aantal vereisten als leidraad genomen. Bovendien hebben we ervaringen van consumenten nauwkeurig gelezen en diverse webshops die parasols aanbieden met elkaar vergeleken.

Bekijk onze criteria tijdens de parasol test en vul deze eventueel aan met jouw eigen vereisten voor een goede parasol. Door een eisenlijstje te maken weet je zeker dat je een parasol koopt die aan jouw wensen voldoet.

Uiteraard kun ook kijken naar websites zoals de consumentenbond. Kijk bijvoorbeeld wat de beste parasol is volgens de consumentenbond. 

Het doek

Kijk goed naar het materiaal van het doek. Polyester werkt goed maar kan verkleuren, acryldoek is water- en vuilafstotend, olefin droogt snel, textileen en batyline zijn semi-transparant.

Het Raamwerk

Dit is van van hout of aluminium. Hout heeft meer uitstraling, aluminium is lichter van gewicht.

Parasolvoet

Dit is afhankelijk van de parasol. Een hangparasol heeft een veel zwaardere voet nodig dan een staande Bovendien kan je een parasolvoet voor een staande parasol eventueel opvullen met zand om hem zwaarder te maken.

Opbergmogelijkheden

Zeker in de koude wintermaanden heb je geen parasol nodig. Het is dan handig wanneer je de parasol in een hoes kunt opbergen.


Wat is de beste Parasol?

Na afloop van de test voor de Beste koop van een parasol heeft ons testpanel een Top 5 samengesteld. Deze parasols scoorden wat ons betreft de hoogste punten op functionaliteit, gebruiksgemak, gebruikte materialen en prijs/kwaliteit verhouding.

Bekijk hieronder de parasols die wat ons betreft de kwalificatie Beste parasol 2020 dik verdienen. Omdat het niet nodig is om de hoofdprijs te moeten betalen, kan je bij elke parasol de button Bekijk beste prijs aanklikken. Je wordt dan doorverwezen naar de webshop die de parasol van jouw keuze voor de laagste prijs van dit moment aanbiedt.

1. Shadowline Francisco zweefparasol 300x300cm

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

Licht van gewicht, sterk, onderhoudsarm en met een mooi design. Het is niet voor niets dat wij de Shadowline Francisco zweefparasol de nummer 1 plaats hebben gegeven in onze Top 5.

Het frame van deze parasol is gemaakt van licht en sterk aluminium, bestaande uit poot, kruisvoet en acht baleinen die in hoesjes aan het polyester doek zijn vastgemaakt. Het zonnedoek heeft een UV waarde van 50+, wat inhoudt dat het goed bestand is tegen een kleine regenbui. De bediening van de Shadowline Fransisco is eenvoudig. Met een draaiende beweging kan de parasol op en dicht. Deze zweefparasol is achterwaarts kantelbaar en kan 360 graden worden gedraaid.

Voordelen Shadowline Francisco zweefparasol 300x300cm

 • Licht van gewicht
 • Eenvoudig te bedienen
 • Kantel- en draaibaar

Nadelen Shadowline Francisco zweefparasol 300x300cm

 • Parasol hoes niet inbegrepen
 • Tegels om de voet in te zetten niet inbegrepen

2. Shadowline Aruba parasol ø 350cm

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

De Aruba van Shadowline is een zogenaamde stokparasol. Het frame is van licht en toch sterk aluminium, net als de acht baleinen onder het polyester doek. Deze baleinen zijn met spanners aan het scherm bevestigd. Is het erg guur weer, klap de parasol dan in om hem tegen windstoten te beschermen.

Het doek heeft een UPF-waarde van 50+, waardoor het goed maar niet helemaal beschermt tegen de hete zonnestralen. De parasol heeft onder aan het scherm volants, waardoor je kunt profiteren van extra veel schaduwruimte. De parasol neemt niet veel opbergruimte in, vooral omdat de stok uit twee delen bestaat. Neem er een hoes bij, om de parasol in de wintermaanden goed te beschermen tegen weersinvloeden.

Voordelen Shadowline Aruba parasol ø 350cm

 • Makkelijk op te zetten en in te klappen
 • Extra schaduw door volants
 • Stok in twee delen

Nadelen Shadowline Aruba parasol ø 350cm

 • Wordt geleverd zonder voet
 • Niet kantelbaar
 • Hoes niet inbegrepen

3. Shadowline muurparasol 250x250cm

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Zelfs op de kleinste terrassen of balkons kan je schaduw creëren. De Shadowline muurparasol is zo'n parasol waarmee je altijd in de schaduw kunt zitten. Je hebt er geen aparte voet voor nodig, maar bevestigt hem eenvoudig aan de muur op de plek waar jij graag uit de volle zon zit.

De Shadowline muurparasol is licht van gewicht dankzij het aluminium frame. De baleinen zijn vakkundig bevestigd en waardoor het doek strak gespannen staat. De arm is flexibel zodat je de parasol kan kantelen en met de zon mee kan draaien. Het polyester doek heeft een UPF-waarde van 50+. Je maakt het doek eenvoudig schoon door een doekje met water en een neutrale zeep erover heen te wrijven.

Voordelen  Shadowline muurparasol 250x250cm

 • Kantelbaar
 • Licht van gewicht

Nadelen Shadowline muurparasol 250x250cm

 • Parasol hoes niet inbegrepen

4. PimXL Luxe Parasol - Ø300cm - Ecru

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Genieten van het mooie weer zonder last te hebben van hinderlijke zonnestralen kan heel goed met deze ronde luxe parasol met een diameter van 300 cm van PimXL. De parasol is gemaakt van sterk en toch licht aluminium en voorzien van een 180g/m² polyester doek. Acht baleinen houden het doek stevig op z'n plaats.

Deze luxe parasol heeft een handig draaimolentje, waarmee je de parasol gemakkelijk open en dicht kunt draaien. Bovenin het doek zit een lucht doorlaat, waardoor je wel geniet van een klein briesje, maar geen last hebt van de zon.

Voordelen PimXL Luxe Parasol - Ø300cm - Ecru

 • Makkelijk op te zetten en in te klappen
 • Overal neer te zetten
 • Licht van gewicht

Nadelen PimXL Luxe Parasol - Ø300cm - Ecru

 • Parasol voet niet inbegrepen
 • Hoes niet inbegrepen

5. Zweefparasol, vierkant, 3x3m

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Deze vierkante zweefparasol van Alice's Garden is in hoogte verstelbaar, zodat je ook als de zon wat lager staat heerlijk van de schaduw kunt genieten. Het doek is gemaakt van 180 gr / m2 stevig polyester met bovenin een ventilatieopening.

Het frame en de acht baleinen die het doek op z'n plaats houden zijn gemaakt van staal en bedekt met epoxy verf. De parasol is voorzien van een terugslagbeveiliging voor de zwengel.

Voordelen Zweefparasol, vierkant, 3x3m

 • In hoogte verstelbaar
 • Terugslagbeveiliging voor de zwengel

Nadelen  Zweefparasol, vierkant, 3x3m

 • Tegels om parasol op de grond te plaatsen niet inbegrepen
 • Parasol hoes niet inbegrepen

Hoeveel soorten parasols hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 16 parasols getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de parasols op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste parasol is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. Bekijk hier direct de beste koop!

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste opties  zijn.

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Naast mijn werk als SEO-specialist vind ik het heerlijk om bezig te zijn in en rond het huis. Ik vind het heerlijk om te klussen in het huis of in de tuin. Ook heb ik een enorme interesse in alles wat met duurzaamheid te maken heeft. Ik vind het daarom super leuk om mijn kennis te delen via Top-X.nl.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Let Op: Hoge kortingen bij Bol.com (korting tot 70%) OP=OP