fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Supermarkten in Nederland: een overzicht

Laatste update: augustus 2023

Door: Redactie Top-X

Nederland kent een aantal grote en bekende supermarkten. Ze zijn te vinden in bijna iedere stad en dorp. Deze supermarkten hebben een groot aanbod van producten, verschillende diensten en leuke aanbiedingen. In dit artikel geven we een overzicht van de bekendste supermarkten in Nederland.

Albert Heijn

Albert Heijn is de grootste supermarktketen in Nederland en heeft meer dan 1000 filialen. Het bedrijf is opgericht in 1887 door Albert Heijn Sr. en is sindsdien uitgegroeid tot een van de bekendste merken in het land. De winkels zijn te vinden in bijna elke stad en dorp, dus je hoeft nooit ver te zoeken als je naar Albert Heijn wilt gaan.

De winkels zijn overzichtelijk ingericht en je kunt er alles vinden wat je nodig hebt, van dagelijkse boodschappen tot aan huishoudelijke artikelen. De prijzen zijn redelijk en je kunt regelmatig leuke aanbiedingen vinden (zeker tijdens de hamsterweken).

Jumbo

Jumbo is een andere bekende supermarktketen in Nederland. Het bedrijf is opgericht in 1979 en heeft nu meer dan 600 filialen. Jumbo heeft een groot assortiment aan producten, van dagelijkse boodschappen tot aan (huishoudelijke) artikelen voor in de tuin of keuken. Je kunt er ook terecht voor cadeaus, kaarten en bloemen.

Jumbo kenmerkt zich door af en toe te stunten met lage prijzen bij een koppelverkoop, de 1+1 gratis, of 2+1 gratis, 3+1 gratis acties zijn bijna in elk segment van de Jumbo terug te vinden.

Aldi

Aldi is een Duits supermarktbedrijf dat in 1973 naar Nederland kwam. Het bedrijf is opgericht door de broers Karl en Theo Albrecht. Aldi kenmerkt zich door het verkopen van eigen huismerken tegen scherpe prijzen. Je vindt er dagelijkse boodschappen, maar ook een groot assortiment aan non-food producten die vaak seizoensgebonden zijn: zoals tuin producten in lente / zomer en gezellige gadgets in de winter.

Vaak stunten ze met lage prijzen op bekende A-merken en non-food producten om klanten te lokken. Wanneer je naar Aldi gaat, weet je dat je altijd aan een scherpe prijs boodschappen doet. 

Lidl

Lidl een andere Duitse supermarktketen die in 1966 naar Nederland kwam met een gelijkaardige formule zoals Aldi. Net als bij Aldi verkoopt Lidl voornamelijk eigen huismerken tegen scherpe prijzen. In de winkels vind je dagelijkse boodschappen , maar ook een groot assortiment aan non-food producten.

Sinds enkele jaren zet Lidl ook meer in op een uitgebreid assortiment van afgebakken vers  brood zo kan je makkelijk bij de Lidl stoppen voor: verse croissants, chocoladebroodjes, pizza baguettes of worstenbroodjes.

Coop / Plus

Sinds 2022 zijn alle Coop winkels nu ook Plus winkels. Eerder waren dit 2 verschillende ketens maar sinds de fusie zijn alle winkels van beide bedrijven omgedoopt tot Plus. Je vindt er dagelijkse boodschappen, maar ook een groot assortiment aan non-food producten. De prijzen liggen net iets hoger dan bij Lidl of Aldi, maar je kunt wel leuke aanbiedingen en kortingen vinden.

Dirk

Tot en met 2014 nog “Dirk van den Broek”, nu gewoon Dirk is een supermarktketen van Nederlandse bodem met 126 winkels. De supermarkt richt zich vooral op een lage prijs van producten, waarmee ze dan ook vaak uitpakken in de folder. Zoals in de DIRK folder van volgende week zetten ze actief in op budget koken en stunten ze met tal van goedkope recepten.

De meeste Dirk winkels zijn te vinden in en rond de randstad, met ook enkele vestigingen in het oosten van het land.

Spar

De spar kent 300 filialen in Nederland, je vindt er dagelijkse boodschappen, maar ook een groot assortiment aan non-food producten. De prijzen liggen vaak net iets hoger dan bij Lidl of Aldi, maar je kunt wel leuke aanbiedingen en kortingen vinden.

Over de auteur

Redactie Top-X


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>