fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 3 Tips bij het aan aanschaffen van een printer!

Publicatie datum: 7 april, 2020

Door: Redactie Top-X

Het kopen van een printer kan soms best lastig zijn. Of je nu op zoek bent naar een printer voor in je bedrijf, thuis of ergens anders, er zijn zoveel mogelijkheden tegenwoordig dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Waar moet je bijvoorbeeld op letten bij het aanschaffen van een printer en welke factoren moet je in overweging nemen? Om je een beetje op weg te helpen schreven we dit artikel. In dit artikel vind je 3 tips die jou helpen bij het aanschaffen van een printer!

1. Wat is het doel van de printer?

Voor je een printer koopt is het belangrijk om even stil te staan bij het doel van deze printer. Waar ga je de printer bijvoorbeeld voor gebruiken en hoe intensief ga je er gebruik van maken?

Er zit natuurlijk een enorm verschil tussen iemand die een printer nodig heeft om elke dag allerlei hoge kwaliteitsfoto’s af te drukken en iemand die af en toe een kort tekstje uit moet printen voor school. Ben jij daarentegen juist van plan een printer op werk te zoeken? Kies dan voor een zakelijke printer.

Om die reden zouden we je altijd adviseren om goed na te gaan wat het doel van je printer is. Print je veel in kleur of juist meer in zwart-wit? Print je alleen teksten of ook foto’s? Dit zijn een aantal vragen die je jezelf af moet vragen voor het kopen van een printer.

2. Laserprinter of inktjetprinter?

Kies jij voor een Inkjet printer of een laser printer? Het is een vraag die je jezelf moet stellen gebaseerd op het doel van de printer. Zo zin inkjet printers over het algemeen een stuk beter in het afdrukken van kleuren.

Ben je iemand die de printer meer gebruikt voor foto’s? Kies dan voor een laserprinter, deze maakt namelijk super scherpe afdrukken en print bovendien sneller dan een inkjetprinter.

Het is overigens wel zo dat een laserprinter in aanschaf wat duurder is, echter zijn de onderhoudskosten juist weer lager. Als je van plan bent je printer veel te gebruiken betekent dit dat je een laserprinter na verloop van tijd terug verdient.

3. Printer kopen of leasen?

Ben jij op zoek naar een goede printer voor op kantoor maar vind je de aanschafkosten te hoog? Geen zorgen! Een printer leasen is tegenwoordig namelijk een stuk makkelijk dan je misschien denkt.

Bovendien is dit bij de meeste bedrijven super transparant. Zo betaal je vaak een vaste prijs voor iedere afdruk die je maakt. Hier zitten vaak alle kosten van de machine, onderdelen, toners en zelfs het arbeidsloon in.

Over de auteur

Redactie Top-X


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>