fbpx
 • Home
 • /
 • Diensten
 • /
 • Ligo Review: Gemakkelijke juridische dienstverlening

Publicatie datum: 17 januari, 2023

Door: Jerry van Es

Ligo Review

ligo ervaringen

Onze score

We vallen alvast met de deur in huis: Ligo is een enorm goed platform voor alles wat komt kijken bij het opstarten van jouw bedrijf of stichting, het registrerenvan jouw merk en het wijzigen van een besloten vennootschap. Ligo heeft veel standaardcontracten alvast voor je klaarliggen.

Je hoeft immers het wiel niet altijd opnieuw uit te vinden. Daarnaast bieden ze een uitstekende klantenservice. Ze zijn namelijk niet alleen op werkdagen bereikbaar; ook in het weekend. Tot slot werken ze samen met de door hen gekozen notarissen. Hoef je daar ook niet meer naar om te kijken!

Wil je een bedrijf starten, maar heb je geen zin in alle juridische rompslomp die erbij komt kijken? Het jargon vliegt je al gauw om de oren. Om nog maar te spreken over de prijzen die traditionele advocatuur met zich meebrengt. Daarom zijn er tegenwoordig platformen waarbij advocaten online zakendoen. Dit maakt het voor iedereen laagdrempelig en begrijpelijk. In dit artikel zoomen we in op Ligo.

Het all-in-one platform voor contractbeheer rondom bedrijven. In deze Ligo review bekijken we wat het platform is en wat je ermee kan. Ook behandelen we de voor- en nadelen, de kosten die erbij komen kijken, gebruikerservaringen en geven je tot slot een conclusie.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

13

Uur onderzoek gedaan

74

 Ervaringen gecheckt

3+

juridische websites vergeleken


Voor- en nadelen van Ligo

We geven je graag een overzicht van de voor- en nadelen van Ligo. Zo weet je zeker dat je een weloverwogen keuze maakt.

Voordelen Ligo

 • Gemakkelijke manier om contracten te regelen
 • Voordeliger dan traditionele advocatuur
 • Tijdsbesparende processen
 • De klantenservice is 7 dagen per week beschikbaar
 • Ze hebben een database met standaardcontracten die je simpelweg kunt downloaden
 • Werken samen met vaste notarissen

Nadelen Ligo

 • Gespecificeerd in een speciaal segment dus niet van alle juridische markten thuis
 • Ligo werkt alleen online, dus je kunt geen fysieke afspraak maken

voorbeeld pagina

De beginpagina van de website

Wat is Ligo?

Ligo is een juridisch online platform dat zich richt op besloten vennootschappen. Ze weten raad in het opstarten, beheren en beschermen van het bedrijf. Ligo is opgericht door Wendy Bogers en is gevestigd in Amsterdam. Wendy is in haar loopbaan zelf advocaat geweest en wilde een uitkomst bieden voor bedrijven die kempten met tijdsduur, complexiteit en financiële zaken rondom bedrijfsvoering van een besloten vennootschap. Een online juridisch platform bestond nog niet in 2015 en hiermee bood zij uitkomst aan de bedrijven die hinder ervoeren aan de drie bovenstaande punten.

Bedrijfsinformatie

Ligo B.V.

Schipluidenlaan 4, 1062 HE, Amsterdam

+31 20 808 5623


KvK nummer:

63699060

Diensten:

Automatische transcriptie, handmatige transcriptie, automatische ondertiteling, handmatige ondertiteling


Ligo's dienstverlening

Je kunt bij Ligo terecht voor verschillende diensten. Of je nou een eigen BV wil opstarten, in de knel zit met merkregistratie of een stichting wil oprichten. Bij Ligo kan het allemaal!In het opstarten van een stichting wordt onderscheid gemaakt in een reguliere en een ANBI-stichting. ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling. Hier kun je alleen aanspraak op doen als de instelling zich inzet voor algemeen belang.

Bij het wijzigen van een BV zijn veel voorkomende zaken het overdragen van aandelen en het wijzigen van de bedrijfsnaam. Dit heet statutenwijziging en kun je via Ligo laten regelen.

Tot slot is Ligo thuis in merkregistratie en merkbewaking. Zodra je merk wettelijk is erkend ben je beschermd. Dit komt met een aantal ingewikkelde haken en ogen, waar Ligo het hoedje van de rand weet.

BV oprichten

Bij het opstarten van een bedrijf zijn de meest voorkomende vraagstukken bij Ligo het overzetten van een eenmanszaak naar een BV, een BV oprichten, een persoonlijke holding oprichten en tot slot een VOF (vennootschap onder firma) overzetten naar een BV.

Ook voor wijzigingen in een BV biedt Ligo veel contracten, zoals voor het overdragen van aandelen en het wijzigen van de bedrijfsnaam. Dit gaat via een statutenwijziging en kun je via Ligo laten regelen.

Stichting oprichten

Wil je een stichting oprichten? Ook hierbij wordt je geholpen. Bij een stichting wordt onderscheid gemaakt tussen een reguliere en een ANBI-stichting. ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling. Hier kun je alleen aanspraak op doen als de instelling zich inzet voor algemeen belang.

Merkregistratie en merkbewaking

Ook is Ligo thuis in merkregistratie en merkbewaking. Zodra je merk wettelijk is erkend ben je beter beschermd. Dit komt met een aantal ingewikkelde haken en ogen, waar Ligo alles van af weet en je hierbij kan begeleiden of ondersteunen.

Algemene voorwaarden

Wanneer heb jij voor het laatst gekeken of jouw Algemene Voorwaarden juridisch wel goed in elkaar steken? De wet verandert continue. Daarom is het verstandig om deze eenmaal in de 2 jaar te laten controleren. Nog geen Algemene Voorwaarden opgesteld? Geen probleem, Ligo helpt jou verder.


Hoe zit het met de kosten van Ligo?

Voor de verschillende diensten zijn verschillende tarieven. Hieronder schetsen we de globale kosten per dienst die Ligo aanbiedt:

 • De diensten die vallen onder het opstarten van een bedrijf worden aangeboden vanaf €349,-.
 • Het opstarten van een stichting heeft een prijs vanaf €399,-.
 • Wil je een ANBI-stichting opstarten is het iets duurder. Dit heeft namelijk een complexere wet- en regelgeving.
 • De kosten hiervan bedragen €699,-.
 • Het overzetten van aandelen is vanaf €749,-.
 • Het wijzigen van de bedrijfsnaam (ofwel statutenwijziging) kost €749,-.
 • Je kunt vanaf €549,- je merk laten registreren.
 • Naast bovenstaande eenmalige diensten kun je ook kiezen voor een abonnementsvorm. Voor €9,- per maand heb je toegang tot twaalf contracten per jaar.

Hoe zijn de ervaringen met Ligo?

Hoe zit het met de Ligo ervaringen? Die zijn overwegend positief! Maar liefst 75% van de gebruikers geeft dit bedrijf een ruim voldoende of een goede beoordeling. Gebruikers geven aan dat Ligo een enorm snelle en fijne klantenservice heeft. Het is dan wel een online platform, maar er is ook mogelijkheid tot telefonische ondersteuning. Ook scoren ze goed op de snelheid van diensten aanbieden en wordt het platform aangeduid als gemakkelijk in gebruik.

Een nadeel dat door gebruikers wordt genoemd, is dat zij afhankelijk zijn van derden. Hoewel Ligo zelf enorm snel is, zijn degene waar zij mee dienen samen te werken soms wat minder snel. Dit zijn in veel gevallen de notarissen. Zowel online als offline ben je hiervan afhankelijk. Dat betekent dus dat je soms alsnog even moet wachten tot je casus behandeld kan worden.

Daarnaast moet je goed letten op de vanaf prijzen. Hoe specifieker jouw hulpvraag, hoe duurder de service wordt. Dit is vrijwel in ieder branche, dus dat maakt Ligo niet uniek. Toch is het een tip om hier even op te letten en jezelf op voorhand niet rijk te rekenen.

trustpilot

Conclusie Ligo review

Ligo is een uitermate geschikt platform voor als je snel standaard zaken geregeld wilt hebben. De beoordelingen liegen er niet om: 62% van de gebruikers geven Ligo vijf sterren. Dit geeft aan dat traditionele advocatuur zeker niet altijd nodig is om jouw bedrijfszaken te regelen. Door het bij Ligo neer te leggen houd jij meer tijd over voor waar je goed in bent: ondernemen!

Over de auteur

Jerry van Es

Mijn naam is Jerry van Es. Ik vind het leuk om mezelf helemaal in te lezen in een onderwerp en daarover te schrijven. Naast mijn productreviews voor Top-X heb ik ook voor vele grote marketing blogs zoals Emerce en Frankwatching geschreven.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>