fbpx
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • De beste werkschoenen voor klussers: waar moet je op letten?

Publicatie datum: 30 december, 2020

Door: Redactie Top-X

Ben jij regelmatig aan het klussen? Wellicht in jouw eigen huis, bij vrienden of als beroep. Dan weet jij als geen ander dat goed gereedschap onmisbaar is. Maar wist je dat ook goede werkschoenen het klussen comfortabeler én veiliger maakt? Laat jouw versleten klus sneakers links liggen en schaf goede werkschoenen aan. Wij helpen jou graag op weg met het kiezen van de beste werkschoenen voor diverse klussen.

Voordelen van goede werkschoenen

De meeste mensen dragen voor thuisklussen vaak oude kleding en versleten schoenen. Als jij met regelmaat aan het klussen bent, dan kun je het best een goede werkoutfit aanschaffen. Welke veiligheidsschoenen je het best kunt aanschaffen, verschilt per type klus. Waarom zijn goede werkschoenen zo belangrijk?

 1. Jouw tenen en voeten worden beter beschermd
 2. Het bevordert jouw veiligheid met klussen
 3. Het biedt meer comfort
 4. Het voorkomt lichamelijke klachten
 5. Je kunt de klus beter uitvoeren door praktische kleding

Uitbouw en verbouwen

Heb jij vaak te maken met verbouwingen en uitbouwen? Dit gaat vaak samen met het slopen van onder andere muren, wat er hard aan toe kan gaan. Hierdoor is het van belang dat jouw voeten goed beschermd worden tegen vallende en zware objecten. Bekijk hier stevige S3 werkschoenen met stalen neus. Wat zijn de kenmerken van een S3 werkschoen?

 • Veiligheidsneus
 • Veiligheidszool
 • Waterafstotend
 • Vuilafstotend

Hiernaast moeten de schoenen echt tegen een stootje kunnen door de ruige omstandigheden. Een schoen met overneus wordt hier aangeraden om vroegtijdige slijtage tegen te gaan. Tip: ook bij klussen met veel geknield werk kun je het best kiezen voor een schoen met stevige overneus. Deze voorkomt vroegtijdige slijtage van de neus.

Schilder werkschoenen

Schilders dragen vaak witte kleding, zodat de witte verfspetters niet snel te zien zijn. Om deze reden zijn ook witte werkschoenen aan te raden. Bovendien moeten de werkschoenen veel grip bieden, voor het werken op ladders. Een schoen met SRC antislip normering is daarom zeer aan te raden. Deze antislipnorm verzekert jou van veel grip en zorgt ervoor dat jij niet uitglijdt op ladders of gladde ondergronden.

Tuinieren en werkschoenen voor buiten

Als tuinman werk je veel buiten, in weer en wind. Schoenen worden hierbij snel vies en nat. Om te voorkomen dat je natte voeten krijgt, kun je het best vuilafstotende en waterdichte werklaarzen nemen. Let als tuinier op de volgende kenmerken:

 • Gemakkelijk schoon te maken
 • Vuil- en waterafstotend
 • Waterdicht
 • Voorkom aarde in de schoenen door hoge werkschoenen
 • Warme voering tegen koude voeten

Benieuwd naar de beste wandelschoenen

Klussen met elektriciteit

Regel jij zelf ook de elektra in jouw huis? Zorgt dan voor een goede werkschoen met ESD-normering. Deze normering staat voor een zeer lage elektrische weerstand. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat elektrostatische ladingen snel worden weggeleid naar de grond.

Werken aan voertuigen

Klus jij regelmatig aan motoren of auto’s? Dan weet je als geen ander dat het nog wel eens vies en glad kan worden door olie en brandstof. Een benzine- en oliebestendige werkschoen met een hoge antislip normering, zoals de SRC, is zeer aan te raden.

Over de auteur

Redactie Top-X


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>