fbpx
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Waar moet je op letten bij het kopen van een smartphone?

Publicatie datum: 5 augustus, 2021

Door: Redactie Top-X

Smartphones heten niet voor niets smart: ze helpen ons ons leven nog slimmer en efficiënter in te richten door ons ideale hulpmiddel te zijn op tal van momenten: het maken van foto’s, het opzoeken van informatie, navigeren in onbekende omgeving, et cetera. Een smartphone kan zodanig veel, dat deze moeite vaak ook terug te zien is in de prijs. Een smartphone is vaak een flinke investering die je niet zomaar doet. Daarom wil je zeker weten dat je er een van goede kwaliteit te pakken hebt. Er zijn dan ook allerlei verschillende dingen waar je op moet letten wanneer je een smartphone, bijvoorbeeld een iPhone of een Samsung telefoon, overweegt aan te schaffen.

Besturingssysteem kiezen

Allereerst is het voor jezelf fijn om te letten op het type besturingssysteem: wil je Android of iOs? Voor beide systeem valt wat te zeggen, en beide scoren hoog in gebruiksgemak. Vaak is de vraag of je een Samsung telefoon of bijvoorbeeld liever een apple telefoon aanschaft er een die je beantwoordt op basis van persoonlijke voorkeur. Mensen kiezen vaak datgene waar ze al ervaring mee hebben: was je eerste telefoon- of computerervaring met een Android, dan blijf je dat kiezen. Toch kan het soms de moeite waard zijn om te heroverwegen. Hecht je veel waarde aan diversiteit, de vrijheid om keuzes te maken en het hebben van vele verschillende instellingsmogelijkheden? Dan kan je het best voor een Android gaat. Houd je van vaste standaarden op het gebied van kwaliteit, privacy en veiligheid, dan is een iPhone de beste match.

Persoonlijk

Het verdere advies blijft persoonlijk: kijk naar jouw specifieke behoeften in een telefoon en zoek daarna op recensies waaruit blijkt welke telefoon het beste scoort op de punten die jij belangrijk vindt. Zo vinden de Instagrammers onder ons het vaak belangrijk dat een smartphone een goede camera heeft. Bijvoorbeeld een Samsung telefoon met drie camera’s aan de achterzijde, zoals de Samsung S21, Hiermee kan je namelijk uitstekende foto’s maken die niet onder doen voor foto’s van een echte fotocamera. De consumentenbond beoordeelt deze telefoon als zeer goed.

Criteria

Voor een ander is echter weer iets heel anders belangrijk. Gebruik je je telefoon veel zakelijk, dan is bijvoorbeeld opslagruimte misschien een belangrijke component om op te selecteren. Overigens is het aan te raden om een externe opslagruimte te gebruiken, zodat het geheugen van je smartphone niet te snel vol raakt. Een ander mogelijk criterium is de batterij: ben je vaak hele dagen weg van huis zonder tussentijdse gelegenheid om hem opnieuw op te laden, dan is het van belang dat je een telefoon hebt met een accu die enige tijd mee gaat. Sommige telefoons hebben zelfs een loslader.

Prijzen en verzekeren

Tot slot kan je je afvragen hoe duurzaam jij zelf omgaat met je apparaten. Ben je snel uitgekeken op je smartphone, dan is het aan te raden om een niet al te grote investering te maken. Betaal je telefoon via een abonnement of kies voor een goedkopere telefoon. Wil je daarentegen graag langer doorgaan met je smartphone maar weet je dat je een brokkenpiloot bent? Dan is het misschien een goed idee om je smartphone te verzekeren tegen schade en diefstal.

Over de auteur

Redactie Top-X


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>