...

Woonkamer trends 2019

Of je nu een grote of een kleine woning hebt, samenwoont of alleen bent: woonkamer trends 2019 zijn op elke woning toepasbaar. In dit artikel over woontrends voor het jaar 2019, willen wij je alles leren over de do’s en dont’s in jouw woning. Een huis is natuurlijk veel meer dan alleen een paar muren waar jouw bed en tv staan. Je leeft er je leven, dus wil je dat continu optimaliseren. Lees meer over de nieuwste woontrends voor meubels, planten, kleuren, accessoires en zelfs televisies en krijg direct praktische tips om met deze trends aan de slag te gaan. Tevens vertellen wij je meer over wat je absoluut niet mag vergeten en welke valkuilen je wilt vermijden. Jouw go-to handleiding dus, om van jouw eenvoudige woning een waar paleis te maken.

Nieuwste woontrends voor meubels

Waar staat je huis helemaal vol mee? Juist. Meubels. Behalve de standaard trends op basis van “mega hippe quotes” en “fancy accessoires”, zijn er ook trends voor meubels. Wat moet je daarvan verwachten? Simpel. Welke meubels mogen niet ontbreken in jouw woning en wat zijn de beste varianten daarvan? Wanneer je jouw interieur gaat vernieuwen of bestaande meubels nieuw leven in wilt blazen, zijn dit de kleuren en stoffen waar je voor moet gaan en welke je uiteraard moet vermijden. Daarbij lichten we ook graag nog even toe welke modellen tijdloos (en dus efficiënt) zijn en welke producten je beter kunt vermijden.

hoekbank
4/5
5/5
groene velours bank
4.5/5

Een sterke woontrend op het gebied van meubels, is velours. Nu is niet iedereen daar een groot fan van en is het lastig te combineren met andere materialen in jouw woning. Daarom stellen wij eerdere een andere trend voor: warme kleuren. Neem dat niet te letterlijk, want in een volgende alinea gaan wij nog veel dieper in op kleuren. Echter bedoelen we hier met warme kleuren: warme stoffen. Denk bijvoorbeeld aan een donkere leren bank, een zandkleurig vloerkleed, of neutrale gordijnen met een reliëf. Dit zijn drie voorbeelden van ‘warm’ in jouw woning. Tevens is hout ook een goede en natuurlijk een blijver. Hout is tijdloos en kun je overal mee combineren. Let wel op dat je de juiste kleur hout kiest voor jouw woonruimte. Heb je bijvoorbeeld al vrij donkere muren, neem dan wat lichter hout. En andersom natuurlijk. Wat we tegenwoordig veel zien is natuurhout en hout dat weinig bewerkt is. Dit zijn de grovere meubels, die echt karakter hebben en een stoere uitstraling.

Interieur trends voor planten liefhebbers

Misschien niet exclusief een trend van 2019, maar zeker wel een grote trend in dit jaar: plant-based living. Nu denk je bij ‘plant-based’ snel aan een veganistische of vegetarische leefstijl, maar dat is helemaal niet wat wij bij ons interieur voorstellen! Dit interieur is namelijk gebaseerd op het gebruik van planten in huis. Dit kunnen echte planten zijn, maar ook details op basis van planten. Denk aan een behang met palm motief, of kunstplanten om jouw huis levendiger te maken. Een urban jungle, waar je ook woont. De kracht van deze interieur trend is dat hij goed toepasbaar is in grote ruimtes, maar ook zeker in de kleinere ruimtes. En, jawel, zelfs in badkamers en toiletten. Sterker nog: door meer planten (maar ook bloemen of dier-motieven) te integreren in deze ruimtes, oogt het direct veel moderner.

bananenplant
4/5
vinger plant
5/5
kamerplant trend
3.7/5

Maar hoe weet je nu welke planten voor jouw woning geschikt zijn? Dat is in deze de lastige opgave. Allereerst is het belangrijk te bepalen of je wilt gaan werken met echte of kunstplanten. Het grootste verschil is natuurlijk de verzorging en het onderhoud. Kunstplanten hoef je alleen zo nu en dan eens af te stoffen, echte planten moeten wel degelijk verzorgd worden. Heb jij daar tijd voor of wil je daar tijd voor maken? Goed. Dan is de volgende stap het uitzoeken hoe droog (of vochtig) jouw woonruimte is. Niet elke plant leeft bij elk klimaat even goed. Denk eraan dat de meeste van onze kamerplanten origineel uit een tropisch klimaat komen. Wat ze dus vaak nodig hebben is zonlicht, vocht en zo nu en dan een flinke douche.

Mooi in een minimalistisch en/of modern interieur? Vetplanten! En deze hebben ook relatief weinig verzorging nodig. Een win-win situatie van de bovenste plank dus.

Kleur trends woonkamer 2019

Meer weten over kleur trends in je woonkamer? Maar natuurlijk, want hiermee kun je snel nat gaan. Niet de bedoeling dus! Wanneer we het hebben over kleur in jouw woning, is het vooral noodzaak om niet te hard je best te doen. Loop je een interieurwinkel in en zie je 5 kleuren die allemaal ‘de trend van het moment’ zijn? Kies ze dan niet alle 5 voor 1 ruimte. In plaats daarvan kun je beter 1 of 2 favorieten uitkiezen en daar echt iets van maken. Wat tegenwoordig ook veel gezien is, zijn woningen waar elke kamer zijn eigen thema heeft. Een oosterse look voor de badkamer, een modern en minimalistisch uiterlijk voor de woonkamer en keuken, een mediterrane vibe voor de tuin. Noem het maar op, alles is mogelijk.

Nu wil je graag op weg geholpen worden natuurlijk, dus bij deze bieden wij jou een korte lijst van populaire kleur trends 2019. Hier kun je absoluut goed mee werken en de kleuren zijn ideaal voor alle soorten woningen.

Groen. Zomaar groen? Nee, de diepere groene kleuren. Denk aan emerald, teal, het bos en bladeren. Mega goed te combineren met de planten-trend wat we het eerder over hebben gehad.
Koningsblauw. Aii, intens. Koningsblauw is namelijk ook niet ‘zomaar blauw’. Het is de meeste rijke kleur blauw die we kennen en is daardoor niet geschikt voor de woonruimte in grote getalen. In plaats daarvan kun je deze kleur gebruiken voor prominente stukken in de woonkamer of slaapkamer bijvoorbeeld. Denk aan een salontafel of ladekast in deze kleur. Je woning zal nooit meer saai zijn.
Brons. Iets meer terug naar de basics en ook een kleur die we al wat langer zien. Het rose-goud van voorheen is wat donkerder en minder glimmend geworden. Perfect voor een woning met karakter, pit en een moderne doch rustige look.

Beste woonaccessoires

Om de kleuren uit de vorige alinea maar gelijk in gebruik te nemen: een manier om deze toe te passen in accessoires. We benoemden heftige kleuren en zelfs een optie voor een prominent stuk in de woon- of slaapkamer. Echter worden populaire kleuren vaak verwerkt in accessoires. Op deze manier zijn ze eenvoudig te vervangen, wanneer er weer nieuwe kleuren ‘in de mode’ komen. Welke accessoires zijn nu eenvoudig te vervangen of in eerste instantie gemakkelijk toe te voegen aan jouw huis?

woonaccessoires 2019
4/5
wierook waterval
5/5
4.5/5

Textiel is de eerste manier waar je snel punten mee kunt scoren. Als je denkt aan gordijnen op maat, zul je voor een grotere kostenpost staan. Echter liggen er vast kussens op jouw bank en/of bed of ligt er hier en daar wellicht een vloerkleed. Deze vormen van textiel kunnen een woning geheel veranderen, precies zoals jij het bedoeld had! Een andere vorm van accessoires, die men vaak lijkt te vergeten, zijn onderdelen in de keuken. Vooral wanneer jij een open keuken hebt, zullen mensen deze ruimte vaak zien. Heb jij al jouw keukengerei in lades liggen? Bekijk dan eens wat je toonbaar kunt maken. Koop een aantal potten, bekers, bakjes in de kleuren die het nu goed doen en gebruik die voor al jouw tools. Zet ze op het aanrecht, de eettafel of misschien zelfs de salontafel. Tot slot is natuurlijk alles dat je aan de muur kunt hangen een ideaal accessoire. Een gave poster, ander soort afbeelding of kunststuk krijgt een nieuwe vibe met de juiste lijst eromheen. Denk daar wat vaker over na en bouw elke ruimte om tot iets nieuws.

Woonkamer trends als je iets geeft om je televisie

We hebben het al gehad over de stoffen die je kunt gebruiken in de woonkamer en over de kleuren. Maar we mogen 1 prominent onderdeel absoluut niet vergeten natuurlijk: de televisie. Je hebt hierin twee keuzes: of je zorgt ervoor dat je een mooie grote televisie hebt, die dankbaar deelneemt aan jouw interieur. Of je hecht er weinig waarde aan, maar zorgt dan ook dat het geen doorn in het oog is. Wij gaan liever voor die eerste keuze, want televisies zijn tegenwoordig echte eyecatchers. Daar kun je zo nu en dan best wat indruk mee maken. 

beste televisie 2019

BESTE CONSUMENTEN KEUZE: SAMSUNG 4K TV

5/5

De keuze voor een televisie is heel persoonlijk, dus daar zullen wij ons niet mee bemoeien. Maar wij geven je wel graag wat tips over hoe je jouw tv mooi in de spotlight kunt zetten. Om te beginnen met daadwerkelijke spotlights. Ook wanneer de tv uitstaat wil je hem goed kunnen zien. En manier hiervoor is om moderne spots op te hangen die op de tv gericht staan. Natuurlijk kun je kiezen voor meerdere spots, waarmee de rest van de woonkamer ook verlicht wordt. Wij houden van een win-win situatie! Daarnaast kun je met betrekking tot jouw televisie ook goed gebruik maken van kleuren. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de kast waar de tv op of in staat, contrasteert met de tv zelf. Daarnaast is een (nog steeds) grote trend: kleuren licht. De nieuwste televisies hebben deze functie zelf al, waarbij de achtergrondkleur meebeweegt met de film of serie die je kijkt. Dit effect kun je ook zelf creëren door lichtsnoeren aan te schaffen. Lekker aan de slag dus, voor een prachtig en creatief klusje!

Trends voor de kleinere woningen

Wij wilden een mooi artikel schrijven over interieurtrends voor alle soorten woningen. Inmiddels hebben we een hoop tips gegeven, maar zijn die voornamelijk toe te passen in ruime woningen. Bij deze dus nog een aantal tips en tricks om ook jouw kleinere woonruimtes uit te laten blinken! Hier moet je zeker op letten:

  • De meubels die je koopt zullen niet te groot moeten zijn, hierdoor wordt een ruimte snel benauwend.
  • Denk eerst na hoeveel ruimte je écht nodig hebt aan tafel. Eet je meestal met 2 of 3 man? Neem dan gewoon een kleine tafel.
  • Lichtere kleuren zijn de snelste route naar een ruimer ogende woning.
  • Donkere kleuren geven het effect van een kleinere ruimte, dus wanneer jij voornamelijk witte muren hebt en in de accessoires ook rekening houdt met lichtere tinten ben je al goed op weg. Hiermee oogt een ruimte ook lekker fris. Twee vliegen in één klap dus.
  • Overal spiegels in je huis hangen, kan best confronterend zijn. , maar ze zijn wel ideaal voor een groot gevoel.
  • Hang eenvoudige spiegels op, op plekken waar zij de ruimte twee keer zo groot laten lijken. Bijvoorbeeld tegenover een buitendeur of raam.

Hoe je de tuin betrekt bij jouw woning

Een andere manier van innovatief met jouw woonstijl omgaan, is door de tuin hierbij te betrekken. Dit is tevens een manier om jouw woning groter te laten lijken. Heb jij dus een kleinere woning, maar wel een mooie tuin daarbij? Dan is dit een trend voor jou! 

Ben je serieus omgegaan met het kleurgebruik in jouw huis? Pas dit dan ook toe in de tuin. Het zal mensen al snel opvallen dat de twee een geheel zijn. Dit is allemaal jouw ruimte, dat mag zeker wat aandacht vragen. En wanneer je lekker op dreef bent met de kleuren implementeren: er zijn een aantal planten die het goed doen buiten, zowel als binnen. Zet ze dus op beide plekken neer, om het gevoel van eenheid te scheppen.

beste terrasverwarmer
7.6/10
houten tuinbank set
9.5/10
woonkamer trends 2019
8.3/10

Woonkamer trends 2019: meest gemaakte fouten

Nog kort even een handigheidje van het huis: de meest gemaakte fouten op trend-gebied en hoe je ze kunt voorkomen. Wij zien jullie natuurlijk graag aan de slag gaan. Maar met zoveel adviezen voel je je wellicht overweldigd en ga je te enthousiast aan de slag. Dat is de voornaamste valkuil van mensen die met woonkamer trends en dergelijke aan de slag gaan. Je weet nu bijvoorbeeld welke kleuren echt ‘in de mode’ zijn, maar misschien niet welke je moet kiezen voor jouw woning. ‘Ach, dan neem ik ze toch allemaal?’ Beter van niet. Zoals gezegd: kies 1 of 2 kleuren, of voor elke ruimte een ander. Kom je er echt niet uit? Vraag dan gewoon hulp van iemand die er net wat meer van afweet. Vraag bijvoorbeeld je beste vriend welke kleur hij mooier vindt of beter bij jou vindt passen.

Daarnaast kun je ook snel de boot missen door te hard te gaan op de accessoires. Less is more, meestal. Je hoeft echt niet elk plankje vol te zetten met nietszeggende objecten, kaarsen en foto’s. Kies voor de items die echt iets voor jou betekenen, of die kenmerkend zijn voor jouw karakter. Deze verdienen de aandacht, dus die gebruik je dan voor de ruimtes die wat extra’s kunnen gebruiken.

Tot slot een tip die we eigenlijk niet zouden moeten geven, maar kun jij niet voor planten zorgen? Koop ze dan ook niet! Er is maar weinig zo triest als een woning waar allemaal dode planten in staan. Planten zijn juist mooi als ze levendig en kleurrijk zijn; dan voegen ze iets toe aan de woning. Als je ze dood laat gaan, heeft het juist het tegenovergestelde effect. Vind je het lastig, maar wil je toch planten in huis? Kies dan voor eenvoudige planten, zoals cactussen of vetplanten of investeer in goede kwaliteit kunstplanten.

Met de nieuwste trends bezig gaan

Als je nu nog niet weet waar je mee aan de slag kunt gaan, dan weten wij het ook niet meer. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om van jouw woning een nieuw ‘mansion’ te maken. Voor elke stijl en elke grootte is er wel iets te bedenken. Maar goed, nu ga je dus aan de slag. Wat moet je daarvoor kunnen en kennen? Misschien ben je nieuw op dit gebied, dus vertellen wij je graag welke handigheden goed uitkomen. Te beginnen met boren en timmeren. Zeker wanneer jij gebruik gaat maken van de muren, wil je kunnen boren en timmeren. Doe je dat voor het eerst? Onze tip is YouTube! Hier staan veel video’s waarop je precies kunt zien welke tools je nodig hebt en hoe je ze moet gebruiken. Kind kan de was doen. 

Daarnaast is wat extra mankracht nooit vervelend. Ga je verven of een nieuwe vloer leggen? Vraag je vrienden om te helpen. Heb je direct een gezellige dag samen. Met het in elkaar zetten van nieuwe meubels zul je niet zo snel hulp nodig hebben, maar wees niet overmoedig. Staat er in de IKEA handleiding dat het met 2 personen gedaan moet worden? Doe dat dan ook. Zeker wanneer je hier nog niet zo handig in bent. Zo ben je ook veel sneller klaar en kun je fijn gaan genieten van de vernieuwde ruimtes in jouw huis.

Aan de slag met woonkamer trends 2019

Meer trends wonen 2019? Hou de website dan in de gaten! Woontrends gaan namelijk niet alleen over jouw interieur. Het kunnen ook de goodies en gadgets zijn waar jij gek op bent. We hebben je bij deze voldoende tips en tricks gegeven om direct aan de slag te gaan. Laat in de comments weten hoe jij jouw woning aanpakt en deel ook jouw eigen tips!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *