fbpx
 • Home
 • /
 • Padel
 • /
 • Padel rackets van &ERGY padel: wij hebben ze getest! [Review]

Publicatie datum: 3 augustus, 2023

Door: Jack

Heb je padel als nieuwe sport ontdekt? Dan wil je natuurlijk een racket hebben dat lekker in de hand ligt en ook nog eens zorgt voor goede scores. Maar ook als je al langer speelt, is het belangrijk om een padelracket te hebben dat bij je spel past. Er is heel veel keuze uit verschillende padelrackets, van diverse materialen en in allerlei prijscategorieën.

Wij hebben 2 rackets getest van het Nederlands merk &ERGY, namelijk de &ERGY Control en de &ERGY Pro. Met het team hebben we deze op onze wekelijkse padel avond gelijk uit kunnen proberen. Ons team bestaat uit zowel (semi) ervaren padellers als een absolute beginner. Zo konden we de rackets op de juiste manier uitproberen. Lees hier onze conclusies van deze &ERGY padel review! Geen zin om alles te lezen? Via de knop hieronder ga je direct naar de website van &ERGY padel.


Over &ERGY padel

&ERGY is in 2022 opgericht door twee enthousiaste padelspelers, die op zoek waren naar een kwalitatief padelracket, waar je niet de hoofdprijs voor betaalt. Dat leidde ertoe dat ze zelf een racket hebben ontwikkeld, van 100% carbon. Dat daar behoefte aan was, bleek wel uit de de vraag die er ontstond vanuit de verschillende verenigingen en de trainers. Tijdens grote wedstrijden als een NK wordt er tevens met de &ERGY padelrackets gespeeld.

ENERGY padelrackets

"Kwaliteit voor een betaalbare prijs" is het motto van deze Nederlandse padelracket productent

&ergy padel

De &ERGY padelrackets

Zoals gezegd hebben we dus  2 verschillende rackets uitgetest. De &ERGY Control en de &ERGY Pro. Naast deze twee rackets heeft &ERGY Padel ook nog een Power racket in het assortiment. Hoewel de Control vooral geschikt is als padelracket voor beginners, is het belangrijk om te vermelden dat het racket genoeg kwaliteiten heeft om ook de meer ervaren speler volop te kunnen ondersteunen. De Pro is wel bedoeld voor spelers die al wat meer ervaring hebben.

Wij hebben de volgende 2 rackets uit mogen proberen.

Review 1: &ERGY Control 

In onze eerste review van &ERGY padel testen we de Control racket uit.

Eerste indruk

Onze teamgenoot, die nog niet vaak padel heeft gespeeld, speelt met de &ERGY Control. Dit racket wordt aanbevolen voor beginners, maar ook voor vrouwen en kinderen. Dit heeft vooral te maken met het feit dat het racket wat lichter is dan de padelrackets voor meer ervaren spelers.

Het racket voelt inderdaad licht aan, maar is met 350 gram toch solide. Het feit dat deze lichtere uitvoering helemaal van carbon is, vinden we ook een pluspunt. Dit gaat een stuk langer mee dan fiberglas. Als je graag met een lichter racket speelt, wil je natuurlijk dat dat racket ook gewoon lang mee gaat.

Speelgedrag

Hoewel het racket niet zo zwaar is, kun je toch, ook als beginner, met de &ERGY Control genoeg kracht achter je spel zetten. Eigenlijk doet het racket zijn naam eer aan, want het voelt inderdaad of je controle over het racket hebt. De ronde vorm maakt het namelijk relatief gemakkelijk om de bal te raken. Hier draagt de balans die in het midden van het racket ligt zeker aan bij. Je kunt dus, zelfs als je nog niet vaak hebt gespeeld, met dit racket je het padel echt eigen maken.

Prijs

Voor € 109,- heb je een solide racket van goede kwaliteit waarmee je een leuke partij padel kunt spelen. En dat geldt niet alleen voor beginners, maar ook voor vrouwen of kinderen die de voorkeur geven aan een lichter racket of zelfs ervaren spelers die de focus op controle willen leggen zonder teveel aan kracht in te leveren.

Pluspunten

 • Licht van gewicht (350 gram)
 • Raak de bal makkelijk met de sweetspot dankzij de ronde vorm
 • Volledig gemaakt van carbon
 • Zeer veel controle

Minpunten

 • Het ruw oppervlak geeft veel grip maar ook iets minder snelheid 

Review 2: &ERGY Pro

Zoals we al aangaven hebben we ook de mogelijkheid gekregen om nog een racket van &ERGY padel uit te testen. Dit keer is het de beurt aan het meest krachtige racket, de Pro!

Eerste indruk

De ervaren spelers in ons team hebben nog niet eerder met een &ERGY Pro racket gespeeld en het eerste dat opvalt, is dat het racket prettig in de hand ligt. De grip van het handvat voelt goed aan, al geeft een van de spelers de voorkeur aan een iets langer handvat. Het racket is redelijk zwaar en weegt ongeveer 365 gram.


Het zwaardere racket geeft je het vertrouwen dat je krachtig uit kunt halen tijdens het opslaan en tijdens het spel zelf. Door de samenstelling van 3k-carbon weet je ook dat je een zeer sterk en robuust racket in je handen hebt, waar je lang mee kunt spelen.

Speelgedrag

Tijdens een wedstrijd, of het nu vriendschappelijk of in wedstrijdverband is, wil je natuurlijk alles uit je racket halen. Dat is ook echt mogelijk met het &ERGY Pro racket. Het druppelvormige blad heeft een gladde toplaag en de balans zit hoog. Hierdoor kon ons testteam tijdens het spelen echt met kracht de ballen slaan en de aanval inzetten.

Prijs

Het &ERGY Pro racket kost € 129,-. Dit is ver onder het gemiddelde van de prijs die je normaal voor een racket voor gevorderden betaalt. Bovendien heb je voor dit bedrag een racket van uitstekende kwaliteit, waar je lang mee kunt spelen.

Pluspunten

 • Professionele kwaliteit voor een zeer eerlijke prijs
 • Goede balans om veel kracht mee te geven aan de bal
 • hoogwaardig 3k carbon
 • Fijne grip

Minpunten

 • Geen

Conclusie &ERGY padel review

Nu we beide rackets hebben uitgetest is het tijd voor de conclusie van deze Energy padel review. Met de &ERGY racket kun je je volledig op je padel spel concentreren. De robuuste rackets zijn van goede kwaliteit en voelen solide aan. Zowel voor beginners als gevorderden is er een passend racket in een ronde vorm of een druppelvorm, zodat je speelt met de balans die bij jouw niveau aansluit. Wil je padel spelen met een racket dat betaalbaar is en een lange levensduur heeft? Dan is zijn de &ERGY Control en de &ERGY Pro zeker een aanrader!

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>