fbpx
 • Home
 • /
 • Padel
 • /
 • Beste Padel Racket Merken [Test 2023]

Publicatie datum: 31 augustus, 2023

Door: Jack

Best Geteste Padel Racket Merk

Head 

Of je nu net begint met padel of al een ervaren speler bent een padel racket van het merk Head is altijd een goede keuze. Veel professionele padel spelers gebruiken rackets van dit merk en wij begrijpen heel goed waarom. Dit merk ontwikkelt drie verschillende soorten rackets en deze zijn geschikt voor ieder niveau. Ook houdt dit merk rekening met verschillende speelstijlen. Zo kun je voor een zwaarder racket kiezen om extra kracht in het spel te brengen. 

Ben jij benieuwd naar de rackets van dit beste padel racket merk? Klik dan snel op de onderstaande knop! 

Iedereen kent wel iemand die padel speelt of misschien ben je wel iemand die regelmatig op de baan staat. Als je gaat beginnen of na het huren van een racket toe bent aan je eigen racket is dit het artikel van jou. 

Er zijn natuurlijk heel veel verschillende merken die padel rackets aanbieden, maar hoe weet je nou of deze merken echt kwaliteit leveren. Wij zijn daarom op zoek gegaan naar de best geteste padel racket merken. 

Aan de hand van onze padel racket merken test wisten wij een handige top 5 op de stellen. In deze top 5 vind je verschillende merken die verschillende type padel rackets aanbieden. Ben jij benieuwd naar onze top 5? Lees dan gauw verder!

Wist je dat? 

Volgens RTL Nieuws is padel zo populair geworden in Nederland dat sommige clubs een wachtlijst hebben voor nieuwe leden. Ook zijn er clubs die een ledenstop hebben, omdat ze geen plaats hebben voor het aantal nieuw aanmeldingen. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

24

Producten getest

14

Uur onderzoek gedaan

42

 Ervaringen gecheckt

17

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Padel Racket Merken

Best Aanbevolen Padel Racket Merk
1. Head

Beste Professionele Padel Racket Merk
2. Adidas

Beste Spaanse Padel Racket Merk
3. Bullpadel

Beste Padel Racket Merk voor beginners
4. NOX

Beste Nieuwe Padel Racket Merk
5. Drop Shot

Top 10 Beste Padel Racket Merken

Heb je geen tijd of geen zin om het hele artikel te lezen? Natuurlijk kan dat een keer voorkomen. Door op de onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste padel racket merken bij de grootste webshops van Nederland. 


Waar moet je op letten bij het kiezen van een padel racket merk?

Padel is op dit moment razend populair in ons land en het is dan ook niet gek dat er steeds meer padel racket merken bij komen. Alleen maakt dit de zoektocht naar een goed racket niet makkelijker. 

Om ervoor te zorgen dan jij een racket koopt van een goed padel merk hebben wij een aantal criteria opgesteld. Deze criteria kunnen jou helpen met het vinden van een merk dat goed bij jou past. 

Wij hebben dan ook alle merken uit onze top 5 uitvoerig op deze criteria getest. Ook kun je altijd kijken naar het beste padel racket merk volgens de consumentenbond voor meer informatie. 

Type rackets

Allereerst is het belangrijk dat je kijk naar de verschillende type rackets die worden aangeboden door het merk. Er zijn die type padel rackets: het ronde racket, het druppelvormige racket en het diamantvormige racket. Het ronde racket is geschikt voor mensen die net beginnen met padel. Het druppelvormige racket is geschikt voor spelers met wat meer ervaring. Het diamantvormige racket is geschikt voor spelers met veel ervaring. Afhankelijk van je ervaring kan je een racket kiezen. 

Materiaal van het racket

Als tweede is het handig om te controleren welke materialen het merk aanbiedt. De meeste padel rackets worden gemaakt van foam, maar er zijn natuurlijk verschillende soorten foam. Voorbeelden hiervan zijn zacht, hard of EVA foam. 

Prijs

Als derde is het belangrijk om te kijken naar de prijsvoering van het merk. Het ene merk kan natuurlijk een stuk duurder zijn dan het andere merk. Bepaald daarom van tevoren hoe veel je wil uitgeven aan een padel racket en vergelijk prijzen van verschillende merken met elkaar. 

Ervaringen van anderen

Als laatste is het handig om ervaringen van andere spelers te lezen. Ook is het handig om aan andere mensen die padellen te vragen of zij tevreden zijn over hun racket. Misschien mag je het racket zelfs even kort testen. 


Wat zijn de beste padel racket merken van 2023? 

Nu je al kort hebt kunnen zien welke merken een plek hebben bemachtigen in onze top 5 en weet waar je op moet letten als je een racket van een bepaald merk wil kopen is het tijd voor onze uitgebreide top 5. 

In deze top 5 komen alle merken die wij geselecteerd hebben nog een keer voorbij. Dit keer zijn alle merken voorzien van een korte beschrijving met een aantal voor- en nadelen. 

Ook hebben wij verschillende merken geselecteerd voor onze top 5 zodat er voor iedere speler ongeacht het niveau een goed merk tussen zit. Ben jij benieuwd naar onze top 5? Lees dan gauw verder!

1. Head

9.3

Eindbeoordeling

Populariteit 

8.8

Assortiment

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Wij van Top-x zijn op zoek gegaan naar de beste padel racket merken. Het merk Head is uit onze test gekomen als beste padel racket merk 2023. En dat kwam voor ons niet geheel als een verrassing. 

Het merk Head is in 1947 begonnen met Howard Head om een nieuw soort ski's te ontwerpen. Nu jaren later is Head een gevestigde naam als het gaat om een vertrouwd sportmerk met producten van hoge kwaliteit.  

Naast kwaliteit is toegankelijkheid ook zeer belangrijk voor dit merk. Om die reden biedt Head drie verschillende type rackets aan voor de verschillende niveaus en verschillende speelstijlen. 

Voor beginners wordt het vaak aangeraden om een rond racket te kopen. Voor spelers die al wat ervaren zijn wordt een druppelvormig of diamantvormig racket aangeraden. Afhankelijk van de spelervaring. 

Voordelen Head

 • Zeer toegankelijk merk 
 • Betrouwbare keuze voor nieuwe en gevorderde spelers
 • Biedt drie verschillende type rackets aan 
 • Het merk is van hoge kwaliteit

Nadelen Head

 • Geen 

2. Adidas

9.1

Eindbeoordeling

Populariteit 

9.3

Assortiment

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Heb je al flink wat ervaring opgedaan op de padelbaan en ben je daardoor je racket een beetje ontgroeit? Dan is het echt de hoogste tijd om over te stappen naar een druppelvormig of diamantvorming racket. 

Een padel racket merk dat zeer geschikt is voor gevorderde speler is Adidas. Dit merk kwam daarom ook uit onze test als beste professioneel padel racket merk. Adidas kan je ook niet wegdenken uit de topsport. 

Het merk Adidas heeft rackets voor de topklasse, middenklasse en een aantal rackets voor het instapniveau. De meeste rackets zijn gemaakt van Eva Soft Performance Foam of Eva High Memory Foam, zodat het comfort optimaal is. 

De padel rackets van Adidas zijn van hoge kwaliteit en de beste materialen geproduceerd. Hierdoor maken zij het mogelijk dat sporters de beste prestaties kunnen leveren met hun producten. 

Voordelen Adidas

 • De rackets bieden optimaal comfort 
 • Zeer geschikt voor topklasse en middenklasse
 • Van hoge kwaliteit 
 • Geproduceerd met de beste materialen

Nadelen Adidas

 • Minder aanbod voor beginners

3. Bullpadel

8.6

Eindbeoordeling

Populariteit 

8.2

Assortiment

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als padel ergens een zeer populaire sport is dan is het in Spanje. De Spanjaarden zijn al heel wat jaren fan van dit spel en hebben spelers die bij de absolute top behoren zoals Paquito Navarro en Maxi Sanchez. 

Om die reden mag het Spaanse merk Bullpadel ook niet ontbreken in onze top 5. Wij hebben dit merk namelijk geselecteerd als beste Spaanse padel racket merk, want de Spanjaarden begrijpen de sport als geen ander. 

Dit merk was namelijk een van de eerste merken binnen de padel markt. Bullpadel heeft als doel de beste padel rackets te ontwikkelen. Geen worden dat innovatie hoog in het vaandel staat bij dit merk. 

Wat je leeftijd of niveau ook is bij Bullpadel kun je zeker slagen voor een goed padel racket. Het merk focust zich niet op andere sporten om een zo breed mogelijke collectie rackets aan te bieden. 

Voordelen Bullpadel

 • Innovatie is zeer belangrijk voor dit merk
 • Aanbevolen door topsporters 
 • Spaans merk
 • Heeft padel rackets voor jong en oud in de collectie

Nadelen Bullpadel

 • Door de snelle innovatie van het merk blijft je racket niet altijd up to date

4. NOX

8.4

Eindbeoordeling

Populariteit 

9.0

Assortiment

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Wil je graag beginnen met padel en ben je nog op zoek naar een racket van een goed merk? Dan is de volgende optie uit onze top 5 misschien wel het merk voor jou! Dit merk is namelijk zeer geliefd. 

Wij hebben het merk NOX geselecteerd als beste padel racket merk voor beginners. Dit merk biedt over het algemeen veel ronde rackets aan. Deze rackets zijn zeer geschikt voor iedereen die kennismaakt met de sport. 

De ronde rackets zijn over het algemeen geschikter voor beginners, omdat deze rackets licht van gewicht zijn en een groter racket oppervlak hebben. Dit maakt het makkelijker om een bal terug te slaan zonder al te veel techniek. 

Dat dit merk vooral geliefd is onder beginners betekent niet dat ervaren spelers niks aan dit merk hebben integendeel zelfs. Sinds 2019 is Nox een officieel merk van de World Padel Tour en maken zij ook officiële WPT padel rackets. 

Voordelen NOX

 • Zeer geschikt voor beginners 
 • Heeft vooral ronde rackets in het assortiment 
 • De producten staan bekend om hun goede kwaliteit
 • Officieel merk van de World Padel Tour

Nadelen NOX

 • Minder geschikt voor gevorderden 

5. Drop Shot

8.1

Eindbeoordeling

Populariteit 

8.4

Assortiment

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We zijn al weer aangekomen bij de laatste optie uit onze top 5. Als je nog niet helemaal overtuigd bent door een van de andere opties is dit misschien wel het padel racket merk wat je zoekt. 

Wij hebben daarom het merk Drop Shot geselecteerd als beste nieuwe padel racket merk. Dit merk bestaat nog niet zo lang, maar ze werken wel samen met grote namen uit de sport zoals Juan Martin Diaz de dertienvoudig wereldkampioen. 

Deze unieke samenwerking zorgt ervoor dat de rackets van dit merk van zeer hoge kwaliteit zijn. Natuurlijk is het merk vrij nieuw, maar aan de kwaliteit van de producten is dit echt niet te merken. 

Het merk richt zich op spelers uit alle niveaus en heeft daarom een breed assortiment. Ook als je gevorderd bent kun je een prima racket kopen van dit merk. Of je nu op zoek bent jaar een allround racket of een voor extra kracht Drop Shot heeft het. 

Voordelen Drop Shot

 • De padel rackets variëren sterk in prijs
 • Werkt samen met de dertienvoudig wereldkampioen Juan Martin Diaz
 • Richt zich op spelers van alle niveaus
 • Dit merk heeft een breed assortiment 

Nadelen Drop Shot

 • Het merk is nog redelijk onbekend

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel padel racket merken hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten padel racket merken getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de padel racket merken op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste padel racket merken op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

Over de auteur

Jack

Mijn naam is Jack en sinds een tijdje schrijf ik op frequente basis voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Muziek en Sporten. Zo vind ik het heerlijk om naar de beste muziek te luisteren. Daarnaast ben ik een echte sporter. Ik wielren 3x per week, ben vaak in de sportschool te vinden en ben een echte hardloopfanaat.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>