...
e-sigaret trends

Deze trends zijn er binnen e-sigaretten

De trends in de wereld van op het gebied van de e-sigaret volgen elkaar snel op. Wat vandaag trendy is, kan morgen alweer achterhaald zijn. Dit komt omdat de ontwikkelingen op het gebied van elektronisch roken snel gaan. Welk soort e-sigaret is op dit moment populair? En welke trends zijn er in zijn algemeenheid qua elektronisch roken? We hebben in dit blog de belangrijkste ontwikkelingen voor je op een rijtje gezet. Ontdek wat hip is als je een e-roker bent!

De POD e-sigaret is populair

Sinds 2019 is de POD e-sigaret helemaal trendy. Dit type elektronische sigaretten kenmerkt zich door de combinatie van een batterij met een navulbaar POD-systeem. Het is een manier van hybride elektrisch roken, die werkt cartridges die nagevuld kunnen worden. Je kunt er echter ook voor kiezen om gewoon de e-liquid aan te vullen.

Het mooie van POD-systemen is dat ze Zeer zuinig in gebruik zijn, gemakkelijk na te vullen zijn en een interessante rookervaring opleveren die maar weinig verschilt van echt roken.

Het gebruik van e-sigaretten om af te kicken met roken

Een andere trend is het gebruik van de e-sigaret om te stoppen met het standaard roken. Steeds meer doorgewinterde sigarettenrokers kiezen voor het afkicken door elektronisch te gaan roken. Uit onderzoek dat in 2017 gepubliceerd werd, blijkt dat dit een terechte keuze is: stokverslaafde rokers die ervoor kiezen om het traditionele roken af te zweren, slagen hier tot vijf keer vaker in door over te stappen op een e-sigaret dan rokers die het op andere manieren proberen. En dat is natuurlijk spectaculair te noemen.

e-liquid

Beginnen met een starterset

Een andere trend in de wereld van elektronisch roken is dat steeds meer merken een starterset op de markt brengen, om op die manier de overgang van traditioneel roken naar elektronisch roken soepeler te maken. Typerend voor en starterset is de basic uitvoering: ze zijn gemakkelijk in het gebruik.

Daarbij bieden startersets en vergelijkbare ervaring als het roken van normale sigaretten: de damp moet geïnhaleerd worden en wordt vervolgens de longen ingezogen. Via het gebruik van een starterset is de overstap van de reguliere sigaret of peuk naar e-roken een stuk minder groot dan wanneer je meteen voor een geavanceerdere variant elektronische rookwaar kiest.

Zelf een e-liquid maken

Een van de hot items in de wereld van elektronische roken, is het zelf maken van e-liquids. Ze kopen hiervoor dan de ingrediënten voor e-liquids via een leverancier en mengen die zelf tot hun favoriete vloeistof. Dit lijkt aantrekkelijk, maar deze trend onder jongeren kan natuurlijk ook gevaarlijk zijn. Er wordt namelijk gewerkt met bepaalde stoffen die gemengd worden. En als je dit verkeerd doet, kan dat altijd gevaarlijk zijn.

Het is daarom aan te raden om niet mee te doen aan deze opkomende trend, die met name onder jongeren aan populariteit lijkt te winnen. Aan het zelf mengen van nicotine en andere basisingrediënten heb je namelijk niets. Er zijn tegenwoordig voldoende smaken en sterktes e-liquids in tabakszaken verkrijgbaar. En daarvoor hoef je echt niet zelf aan het knutselen te slaan.

Stijlvolle en stoere hoesjes voor je elektronische rookwaar

Voor rokers, of beter gezegd dampers, die regelmatig een e-sigaret tevoorschijn toveren, is het elektronisch roken steeds vaker meer dan alleen het dampen van e-liquids om een shot nicotine binnen te krijgen. Het oog wil ook wat. En daarom kiezen dampers steeds vaker voor het verpakken van hun elektronische rookwaar in strakke, fraai ontworpen hoesjes. Volkomen terecht, want zo straal je nog meer stijl en klasse uit.

Een groot voordeel van goede en mooie ontworpen hoesje gebruiken voor je e-rookwaar, is dat je e-sigaretten, POD en/of je cartridges goed beschermd worden en je minder snel onderdelen kwijtraakt. Daarbij helpt een hoesje om je spullen gemakkelijk mee te nemen. En ten slotte is er qua hoesjes tegenwoordig steeds meer keuze als het gaat om ontwerp, kleuren en stijlen. Van etuis, hardcover doosjes tot softcover varianten en kleurige modellen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *