• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • De beste wanddecoratie voor jouw interieur

Laatste update: december 2022

Door: Redactie Top-X

Wil je jouw interieur wat persoonlijker maken door middel van decoraties, dan zijn foto’s jouw beste vriend. Foto’s zijn een uitstekende manier om jouw huis te versieren en om mooie momenten te laten zien. Een kamer straalt meteen een gezellige sfeer uit als er foto’s van de bewoners te zien zijn. Bovendien zijn er veel verschillende manieren om foto’s terug te laten komen in jouw inrichting. Wij hebben de beste manieren om foto’s aan de muur te hangen op een rijtje gezet. 

Fotolijstjes 

Allereerst kan je ervoor kiezen om foto’s af te laten drukken op fotopapier en in lijstjes te plaatsen. Deze lijstjes met foto’s hang je vervolgens op aan de muur. Het kiezen van de fotolijstjes is belangrijk voor jouw interieur. Ga voor kleuren die ook in de rest van de inrichting terugkomen. Wil je graag eenheid creëren tussen de verschillende kamers, maak dan gebruik van dezelfde lijstjes in alle ruimtes. Zo wordt jouw huis een mooi geheel en kan je van verschillende foto’s gebruik maken.

Een foto op canvas

Voor een elegantere uitstraling kan je kiezen voor een foto op canvas. Dit zorgt voor een bijzondere uitstraling. Kies er bijvoorbeeld voor om jouw favoriete foto groot af te laten beelden en op het doek te drukken. Kan je geen keuze maken tussen verschillende foto’s, dan is het leuk om een aantal kleine canvasdoeken te laten maken. Hang ze op in een rijtje of in een mooi patroon. 

Een poster

Een andere bijzondere manier is om foto’s af te laten drukken als posters. Dit geeft een hippe uitstraling aan je interieur. Kies voor foto’s van jezelf, maar ook zeker van landschappen of bijzondere plekken. Dit is toch weer wat anders dan een normale foto. 

Posters zijn leuk voor in de woonkamer, maar bijvoorbeeld ook voor in de slaapkamer. Druk posters af van verschillende formaten en kies voor foto’s met dezelfde kleuren en tonen. Op die manier hangen de afbeeldingen mooi samen. Heb je nog een lege plek op een muur, dan is dit de perfecte manier om deze op te vullen. De ruimte krijgt dan een minder saaie uitstraling. 

Een foto op plexiglas

Wil je een foto echt tot leven laten komen, kies dan voor een foto op plexiglas. De kleuren worden helder en de details worden nog meer zichtbaar. De afwerking laat de foto glanzen waardoor alle kleuren goed tot hun recht komen. Vooral voor foto’s van bijzondere plekken in de natuur is dit een hele mooie optie. 

Het fijne van een afbeelding op plexiglas is dat je hier verschillende dingen mee kan doen. Je kan het plexiglas ophangen aan de muur, maar je kan er ook voor kiezen om de foto ergens neer te zetten. Op een lage kast of een plankje doet een foto op plexiglas het bijvoorbeeld erg goed. Wil je meerdere foto’s combineren op een plexiglas, dan kan dat vaak ook. Kies voor foto’s van dezelfde situatie of met eenzelfde thema. Zo zie je dat de foto’s echt bij elkaar horen. 

Een kalender met foto’s 

Tot slot is het leuk om foto’s te verwerken in een kalender. Kies twaalf leuke foto’s uit en ontwerp de kalender zoals jij dat zelf leuk vindt. Doe je dit online, dan kan je kiezen uit talloze lettertypen en achtergronden. Elke maand zie je weer een andere foto. Dit is een ontzettend leuke decoratie voor in de keuken of een andere kamer. 

Kan je geen twaalf foto’s kiezen, combineer dan meerdere foto’s bij een maand. Dit kunnen alle foto’s zijn die jij wil. Een leuk idee is bijvoorbeeld om winterse foto’s te plaatsen bij de koude maanden. Leuke kiekjes op het ijs en in de sneeuw passen bij december of januari. Foto’s van de zomervakantie plaats je dan juist weer bij juli of augustus. 

Over de auteur

Redactie Top-X


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>