• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • De voor en nadelen van private lease

Laatste update: oktober 2022

Door: Redactie Top-X

Private lease wordt steeds populairder, maar zoals bij elke vorm van financiering heeft ook een overeenkomst bij een leasemaatschappij zijn voor- en nadelen. Om je opties goed te kunnen overwegen, is het van belang om te weten wat private lease precies inhoudt.

Wat is private lease?

Wanneer je een private-leasecontract afsluit huur je een auto tegen een vast maandbedrag. Je bent geen eigenaar van de auto, maar mag er wel altijd in rijden. Alle kosten zijn inbegrepen, op de brandstof na. De looptijd kies je zelf. Vaak is de duur van zo’n contract één, twee of drie jaar.

Wat zijn de voordelen van private lease

Leasing stelt je in staat om een ​​gloednieuwe auto op jouw oprit te krijgen voor wat gewoonlijk lagere maandelijkse kosten zijn dan bij andere financieringsmethoden. Omdat je de auto in wezen huurt, hoef je geen zorgen te maken over afschrijvingen en kun je aan het einde van de huurperiode gewoon overstappen op een andere nieuwe auto. De meeste leaseovereenkomsten hebben een looptijd van slechts twee of drie jaar, zonder druk om de auto aan het einde van de overeenkomst te kopen.

De maandelijkse kosten bij het privé leasen van een auto zijn vaak lager dan de kosten van normale financieringsovereenkomsten, omdat er vaak niet echt een optie is om de auto aan het einde van de lease-deal te kopen. Zie het als het huren van de auto voor een paar jaar, zoals het huren van een huis in plaats van het betalen van hypotheeklasten. Naast de initiële huur (die soms goedkoper is dan een borgsom), zijn er geen extra kosten. Daardoor kun je in een mooie auto rijden voor minder geld dan je verwacht.

Wat zijn de nadelen van private lease

Net als bij het huren van een huis in plaats van kopen, ben je niet de eigenaar van je leaseauto. De betalingen zijn niet voor niets lager – je krijgt aan het einde van de overeenkomst niets terug. Een van de grote voordelen van het kopen van een auto met financiering is de mogelijkheid om er zonder extra kosten mee te kunnen rijden nadat je de financiering heeft afbetaald, terwijl je tijdens het rijden altijd voor een lease betaalt.

Over de auteur

Redactie Top-X


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>