fbpx
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • De meest populaire gedistilleerde dranken van dit moment

Publicatie datum: 14 augustus, 2023

Door: Sanne

Ben jij een liefhebber van gedistilleerde dranken? Beperk je jezelf daarbij altijd tot dezelfde soort? Dan is het de moeite waard om je blik eens te verbreden. Maar waar moet je dan op letten als je een gedistilleerde drank wil kopen? Hoe worden ze gemaakt en welke merken zijn absoluut de moeite waard? Wij zetten het allemaal even voor je op een rijtje.

Het verschil tussen gedistilleerde dranken

Het grote verschil tussen verschillende gedistilleerde dranken ligt hem natuurlijk in de smaak, maar vooral ook in de bereidingswijze. Neem om te beginnen whisky. Dit is een drank die wordt gemaakt van gegist graanbeslag, waarna het wordt gerijpt in grote, houten vaten. Dit heeft een enorme invloed op de rijke smaak die whisky’s kunnen hebben. Gin wordt dan weer op een hele andere manier gemaakt. Dit is namelijk een gedistilleerde alcohol die wordt gearomatiseerd met verschillende kruiden, specerijen en botanicals, waar onder andere de jeneverbes toe behoort. Dit is een belangrijke reden waarom deze twee dranken zoveel van elkaar verschillen in smaak en gevoel in de mond.

Populaire whisky’s

Er zijn heel wat populaire whisky’s op te noemen. Toch zullen wij ons in deze lijst beperken tot de meest bekende en geliefde soorten. We hebben allemaal wel zo ons favoriete merk, maar er zijn ook merken waar je misschien nog niet eerder van hebt gehoord.

 • Johnnie Walker: mag met recht een van de meest bekende merken worden genoemd. Een Schots merk dat wereldwijd bekend is om de vele verschillende blends, waaronder Red Label en het verfijnde Blue Label
 • Glenfiddich: dit single malt Schotse merk staat bekend om de rijke en diverse smaken, variërend van fruitig tot rokerig.
 • Jack Daniel’s: een iconisch Amerikaans merk dat opvalt door het kenmerkende houtskoolfiltratieproces.

Whiskey moet worden gedronken uit whiskey glazen. Hierdoor wordt de smaak goed verspreid en het ziet er ook leuker uit.

Populaire gins

Ook op het gebied van gin valt genoeg te genieten. Misschien niet zo iconisch als de hierboven genoemde merken, maar met deze brands kan je eigenlijk geen verkeerde keuze maken.

 • Hendrick’s: dit merk staat bekend om een zeer eigenzinnige mix van botanicals, waar zelfs komkommer en rozenblaadjes toe behoren.
 • Tangueray: we hebben hier een klassieke London dry gin die jeneverbes en citrus met elkaar combineert.
 • Bombay Sapphire: herkenbaar aan het complexe smaakprofiel van dat wordt verzorgd door maar liefst tien verschillende botanicals die hierin verwerkt zijn.

Over de auteur

Sanne

Ik ben Sanne! Sinds een aantal maanden ben ik actief aan het schrijven voor Top-X.nl. Ik richt mij op de categorieën dieren, keuken en reizen. Zelf zijn dit onderdelen waar ik in mijn dagelijks leven veel mee te maken krijg. Zo sta ik het liefst uren in de keuken en heb ik een super lieve kat. Uiteraard ben ik ook dol op het maken van reisjes!


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>