fbpx

Publicatie datum: 23 februari, 2023

Door: Sam

Qeld Review en ervaringen

Qeld review en ervaringen

Onze score

Qeld is wat ons betreft een van de betere partijen in Nederland voor het aanvragen van een zakelijke lening. Eigenlijk kan je hier als elke ondernemer terecht: van eenmanszaken tot grote BV's voor leningen van 1000 tot 200.000 euro.

Bij Qeld vraag je binnen 5 minuten een zakelijke lening aan en wanneer deze goedgekeurd wordt staat het geld binnen 48 uur op je zakelijke bankrekening. De kosten van Qeld zijn zeer transparant en je betaalt altijd hetzelfde maandelijkste tarief.

Verder zit je bij Qeld niet vast aan een bepaalde looptijd, maar kun je altijd boetevrij je lening afbetalen, wordt er geen BKR-check gedaan en kun je zonder jaarcijfers een lening aanvragen

Via onderstaande knop vraag je snel en gemakkelijk een vrijblijvend voorstel aan. 

Overweeg jij zakelijk geld te lenen bij Qeld? Goed nieuws! In deze Qeld review doen we een uitgebreide analyse over deze aanbieder van zakelijke leningen en kredieten.

Qeld is een bedrijf dat afkomstig is uit Scandinavië (Zweden), hier zijn zo ook marktleider. Ook op de Nederlandse markt voor zakelijke leningen weet Qeld het vertrouwen van veel ondernemers te winnen. Zo is het vandaag de dag een van de bekendste en populairste partijen voor bedrijven die op zoek zijn naar een zakelijke lening.

Maar hoe goed is Qeld nu eigenlijk? Kun je hier veilig een zakelijke lening afsluiten of is het beter om voor een andere aanbieder te kiezen? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het zakelijk geld lenen bij Qeld en/of dit een slimme keuze is.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Uur onderzoek gedaan

34

 Ervaringen gecheckt

10+

Aanbieders vergeleken


Waarom kiezen voor Qeld?

 • Geschikt voor elk type ondernemer (van eenmanszaak tot B.V.)
 • Je kunt hier terecht voor leningen tussen de € 1.000,- tot € 200.000,- in termijnen van 6,12 of 18 maanden
 • Wanneer een lening goedgekeurd is, ontvang je binnen 48 uur het geld op je rekening
 • Kosten zijn zeer transparant bij Qeld en je betaalt hier altijd een vast bedrag per maand 
 • Geen vaste looptijd maar een flexibel contract waarbij je altijd tussentijds boetevrij kunt aflossen

Wat is Qeld?

Als jij geld gaat lenen bij een aanbieder wil je natuurlijk weten met wie je zaken doet. Om deze reden beginnen we deze Qeld review met wat achtergrondinformatie over Qeld. Wat is Qeld precies en wat maakt het bedrijf uniek?

Qeld is onderdeel van moederbedrijf Qred. Het bedrijf Qred werd in 2015 opgericht in Stockholm. Qred groeide eigenlijk gelijk heel hard. Zo opende zij in 2016 vestigingen in Helsinki, Finland en Letland. In het jaar 2018 moest ook de Nederlandse markt er aan geloven.

In 2018 kwam Qred op de Nederlandse markt met de handelsnaam Qeld. Sindsdien is Qeld uitgegroeid tot een van de bekendste en meest populaire partijen voor het aanvragen van een zakelijk krediet.

Missie van Qeld:

Elk bedrijf heeft af en toe hulp nodig. Als ondernemers weten we precies hoe moeizaam de samenwerking met grote banken kan zijn. Juist daarom wilden we een flexibeler, sneller en eenvoudiger alternatief bieden voor bedrijfskrediet en leningen voor mkb.

Qeld richt zich met de producten die zij aanbieden op verschillende doelgroepen. Bij Qeld kun je terecht als kleine starter maar ook als grote multinational. Zo biedt het bedrijf flexibele Qeld bedrijfsleningen voor ZZP'ers, MKB'ers, BV's, NV's en andere ondernemingsvormen. Kortom Qeld is er voor kleine bedrijven en grote bedrijven.

Vandaag de dag is Qeld actief in 7 verschillende landen (Zweden, Denemarken, Finland, Noorwegen, Brazilië, België en Nederland) en helpen zij meer dan 25.000 bedrijven wereldwijd aan een bedrijfslening zonder vaste looptijd.

Bedrijfsgegevens Qeld

Bedrijfsnaam: Qeld Bedrijfsleningen
Adres: Keizersgracht 391 A
Postcode: 1016 EJ Amsterdam
KvK-nummer: 72603372
Inschrijfdatum: 03-09-2018Wat maakt Qeld uniek?

Qeld is ooit opgericht vanwege een probleem / frustratie. Wellicht herken je het wel: als ondernemer is het soms ontzettend frustrerend om zaken te doen met grote banken.

Banken zijn vaak logge organisaties waar veel standaard procedures en regels van toepassing zijn. Bovendien is het afsluiten van een zakelijke financiering, zakelijke lening of krediet bij een bank een ongekende klus die veel tijd, energie en administratiekosten met zich mee brengt.

Met dit probleem in het achterhoofd is Qeld ontstaan. Qeld staat voor eenvoud en flexibiliteit. Zo kun je bij Qeld een bedrijfslening aanvragen in minder dan 1 minuut. Dit is natuurlijk helemaal vrijblijvend en na goedkeuring en een digitale handtekening ontvang je het geld dezelfde dag nog op je rekening.

Wat biedt Qeld ondernemers:

 • Bedrijfsleningen van € 1000 tot € 200.000
 • Aanvragen is geheel vrijblijvend
 • Geen verborgen kosten maar een vaste maandelijkse prijs
 • Geen opstartkosten
 • Flexibele looptijd van 6 tot 18 maanden
 • Op ieder moment af te lossen zonder extra kosten

Welke voorwaarden zijn er om geld te lenen bij Qeld?

Goed, je vraagt je misschien af: kom ik aanmerking voor Qeld bedrijfsleningen? Wie kan een zakelijke lening aanvragen bij Qeld? Hieronder geven we antwoord op deze vragen.

Het aanvragen van een zakelijk krediet of lening bij Qeld is laagdrempelig en eenvoudig. Alle ondernemers in Nederland kunnen een zakelijke lening aanvragen bij Qeld.

Hierbij komen eigenlijk alle bedrijfsvormen in aanmerking. Of je nu een ZZP'er bent of een grote B.V. hebt: bij Qeld kunt je een lening aanvragen. Ook starters en middelgrote bedrijven kunnen bij Qeld terecht voor een doorlopend krediet of flexibele lening.

De enige voorwaarden die Qeld stelt? Je moet ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel en hebt dus een geldig KvK-nummer nodig.

Daarnaast dient de directeur of leiding van het bedrijf in Nederland woonachtig te zijn. Het maakt verder niet uit binnen welke sector je onderneming actief is.

Qeld beoordeeld elke aanvraag apart en geeft hierbij in principe elke ondernemer een eerlijke kans.

Voorwaarden om een lening bij Qeld aan te vragen

 • Geldig KvK-nummer
 • Directeur of leiding van het bedrijf moet in Nederland wonen

Zakelijke lening aanvragen bij Qeld: hoe werkt het?

In deze Qeld review hebben we natuurlijk ook gekeken naar het gebruiksgemak. Hoe gemakkelijk is het eigenlijk om een lening bij Qeld aan te vragen?

Qeld zet zichzelf natuurlijk in de markt als partij waarbij het ontzettend eenvoudig en simpel is om een zakelijke lening aan te vragen. Maar is dit echt zo?

In onderstaande sectie vind je een stappenplan waarbij alle stappen beschreven staan voor het aanvragen van een lening bij Qeld.

Stap 1: Gewenste leenbedrag bepalen

Het aanvragen van een zakelijke lening begint bij het invullen van je gegevens en het leenbedrag dat je van plan bent te gaan lenen. Via deze link kun je direct starten met de aanvraag bij Qeld.

geld aanvragen bij Qeld

In dit formulier kun je aangegeven hoeveel geld je wilt lenen (Bij Qeld kun je terecht voor bedrijfsleningen tussen de € 1000 tot € 200.000).

Naast het gewenste leenbedrag dien je een geldig KvK-nummer in te vullen, je e-mailadres en vervolgens de zakelijke postcode en huisnummer. Wanneer dit is ingevuld

Stap 2: Aanvraag wordt beoordeelt

Zodra je bovenstaande formulier hebt ingevuld wordt jouw aanvraag binnen 24 uur beoordeeld door Qeld.

Bij elke aanvraag die Qeld binnenkrijgt voeren zij meerdere bedrijfschecks uit om te kijken of jouw bedrijf in aanmerking komt voor een lening.

Stap 3: Ontvang een vrijblijvend voorstel

Wanneer jouw bedrijf door de checks gekomen is, ontvang je van Qeld een uniek en vrijblijvend voorstel. In veel gevallen is dit binnen 24 uur na het invullen van het formulier in stap 1.

Op basis van de kredietchecks die Qeld heeft uitgevoerd komen zij met een voorstel of offerte. Hierin staan de voorwaarden, het leenbedrag en natuurlijk de rente.

Het kan in sommige gevallen zijn dat Qeld nog wat extra gegevens nodig heeft zoals bijvoorbeeld een transactieoverzicht of jaarcijfers.

Stap 4: Uitbetaling

Wanneer de kredietbeoordeling bij Qeld geslaagd is wordt de lening dezelfde dag nog uitbetaald. Dit is een van de dingen die Qeld uniek maakt. Zij betalen goedgekeurde aanvragen namelijk ontzettend snel uit waardoor je direct gebruik kunt maken van de lening. Dit is bij andere aanbieders lang niet altijd het geval.


Wat kost zakelijk geld lenen bij Qeld?

Zakelijk geld lenen zonder gedoe: het klinkt natuurlijk super mooi, maar hoe zit het eigenlijk met de kosten van een zakelijke lening bij Qeld? Heeft een Qeld lening bijvoorbeeld verborgen kosten waar je op moet letten? 

In onderstaande sectie gaan we je alles vertellen over de kosten die Qeld rekent en/of deze in verhouding zijn. Ook hebben we gekeken of er verborgen kosten zijn waar je rekening mee moet houden.  

Hoe zijn de kosten bij Qeld opgebouwd?

Vaste maandelijkse kosten 

Allereerst betaal je bij Qeld maandelijkse kosten voor het gebruik maken van de Qeld lening. Dit bedrag wordt, berekent op basis van:

 • Het leenbedrag
 • Leentermijn
 • Kredietscore van de onderneming

Het maandelijkse tarief is dus voor elke onderneming anders en hangt o.a. af van het gewenste krediet en bovenstaande zaken. Als jij wilt weten hoeveel deze kosten voor jou zouden zijn, raden we je aan om een (vrijblijvende) offerte aan te vragen.

Amortisatie (aflossing leenbedrag)

Naast bovenstaande krijg je bij Qeld bedrijfsleningen te maken met de Amortisatie. Dit is de maandelijkse aflossing die je betaalt over het openstaande leenbedrag.

Hoe zit het met de rente bij Qeld?

Bij het afsluiten van zakelijke leningen betaal je natuurlijk altijd rente. Hoe zit dit nu precies bij Qeld?

Bij Qeld werken ze onder het principe 'Rente naar risco'. Concreet houdt dit in dat Qeld bij elke aanvraag gaat kijken naar het risico dat Qeld als bedrijf loopt wanneer ze een lening verstrekken aan deze aanvrager.

Dit betekent dat de rente voor elke ondernemer anders kunnen zijn. Elke aanvraag wordt dus uitgebreid gecheckt en vervolgens wordt er op basis van deze analyse een renteaanbod gedaan. Bij zo'n aanvraag wordt gekeken naar de individuele kredietscore van een onderneming.

Goed om te vermelden: Qeld heeft geen variabele rentetarieven, dit doen ze omdat ze het voor ondernemers zo eenvoudig mogelijk te maken. Verder kun je altijd boetevrij aflossen bij Qeld.

Zitten er verder nog verborgen kosten bij Qeld?

Uiteraard hebben we ook gekeken naar eventuele aanvullende informatie rond verborgen kosten. Bij veel zakelijke lening partijen zie je dat er altijd nog verborgen kosten in de contracten zit. Hoe zit het met de verborgen kotsen bij Qeld?

Qeld staat voor eenvoud en transparantie. Dit betekent dat er geen verborgen kosten bij Qeld zijn. De Qeld kosten bestaan uit de maandelijkse kosten en de Amortisatie meer niet.

Verder werkt Qeld dus niet met variabele rente zodat je als klant van Qeld altijd weet waar je aan toe bent.

Voorbeeld berekening Qeld

Goed, de kosten bij Qeld zijn dus transparant en kunnen anders zijn voor elke ondernemer. Om het iets duidelijker voor je te maken hebben we hieronder een rekenvoorbeeld. Liever zelf een berekening maken? Dat kan via deze link!

Qeld voorbeeldberekening

Is Qeld betrouwbaar?

Is Qeld betrouwbaar? Het is een vraag die we veel voorbij zien komen en in deze Qeld Review kunnen we dit onderwerp natuurlijk niet onbesproken laten.

Wat ons betreft, is Qeld zeker een betrouwbare partij. Waarom we dat vinden leggen we hieronder uit.

Allereerst is het bedrijf Qeld al actief binnen de financiële markten sinds begin 2016. Inmiddels zijn ze in 7 verschillende landen actief en hebben meer dan 25.000 ondernemers geholpen met een het verschaffen van lopende leningen. Verder is Qeld ook in Nederland een bekende en grote speler binnen de markt van zakelijke leningen.

Ook staat Qeld onder toezicht van verschillende instanties. Zo wordt Qeld gereguleerd door de Zweedse financiële toezichthouder Autoriteit Finansinspektionen. Ook in Nederland werkt Qeld nou samen met partijen als de KvK.

Verder heeft Qeld een goede klantenservice en support afdeling die op werkdagen geopend is van 08:00 tot 17:00. Ook kun je livechatten met deze afdeling.

Kortom, wat ons betreft is Qeld zeker een een betrouwbare partij om zaken mee te doen


Hoe zijn de Qeld ervaringen van ondernemers

Hoe Qeld beoordeelt wordt zegt natuurlijk veel van de onderneming. Om deze reden zijn wij op onderzoek gegaan en hebben meerdere Qeld reviews en ervaringen met elkaar vergekelen.

In deze Qeld review hebben we o.a. gekeken naar de Qeld ervaringen die op Trustpilot gedeeld worden.

Op Trustpilot ontvangt Qeld veel positieve reacties op hun producten. Leuk ook om te zien is dat Qeld zelf reageert op alle reviews die zij ontvangen.

Qeld ervaringen van andere

We hebben hieronder een aantal van deze Qeld ervaringen op een rijtje gezet.


Conclusie Qeld Review

Dat was hem dan: onze Qeld review! Zoals je in onze Qeld review hebt kunnen lezen zijn wij best wel positief over Qeld.

We zijn zeer te spreken over Qeld en denken dat dit voor de meeste ondernemers (zowel starters, middelgrote ondernemingen of grote bedrijven) een perfecte partij is om een zakelijke lening bij aan te vragen.

Allereerst is Qeld een betrouwbare partij die onder toezicht staat van de Zweedse autoriteit, worden zij beoordeeld met 5 sterren op Trustpilot en werken zij samen met de KvK.

Zo werkt het aanvragen van een zakelijk krediet super eenvoudig en snel bij Qeld. Binnen 48 zou je in theorie al het geld op je rekening hebben kunnen staan.

Verder vinden we het ontzettend fijn dat Qeld transparant is over de kosten die je maakt om geld te lenen bij deze partij. Geen verborgen kosten en lastige constructies maar een duidelijk overzicht van de kosten.

Bij Qeld betaal je dus altijd een vast bedrag per maand en je hoeft je nooit zorgen te maken dat dit bedrag in 1x anders is. Verder is het ook wel een fijn idee dat je bij Qeld altijd boetevrij kunt aflossen. Deze bedrijfslening voor MKB en ZZP heeft geen vaste looptijd.

Verder heb je geen jaarcijfers nodig, wordt er geen BKR (bureau krediet registratie) check uitgevoerd en betaal je een vaste maandelijkse prijs.

Kortom, als jij op zoek bent naar een goede zakelijke lening dan is Qeld zeker het checken waard. Via onderstaande knop vraag je direct gratis en vrijblijvend een offerte aan.


Veelgestelde vragen over Qeld

Is Qeld betrouwbaar?

Qeld is een bedrijf dat afkomstig is uit Scandinavië. Hier staan zij onder toezicht van verschillende strenge instanties die ervoor zorgen dat Qeld zijn diensten op een juiste manier aanbiedt. Verder werkt Qeld in Nederland samen met partijen als bijvoorbeeld de KvK. Met 750 Qeld ervaringen op Trustpilot wordt Qeld over het algemeen goed beoordeeld. Qeld is dus zeker een betrouwbare partij.


Hoe kan ik een zakelijke lening bij Qeld lenen?

Om geld te lenen bij Qeld dien je een KvK-nummer te hebben. Ook dienen de bestuurders / directeuren van het bedrijf in Nederland te wonen.

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>