fbpx
 • Home
 • /
 • Geld
 • /
 • Beste Binance Alternatief [Test 2023]

Publicatie datum: 6 juli, 2023

Door: Sam

Wat is het beste Binance alternatief van dit moment? Als dit een vraag is die jij hebt dan ben je bij het juiste artikel gekomen.

In juni 2023 kondigde Binance aan dat zij officieel de Nederlands markt zouden gaan verlaten. De reden hiervan? Binance geeft aan een 'uitgebreid registratie aanvraagproces' te hebben doorlopen in Nederland, maar zonder succes.

Dit betekent dat alle Nederlandse klanten van Bitvavo met ingang van 17 juli 2023 enkel nog crypto kunnen opnemen bij het platform. Crypto kopen of verkopen en stortingen doen is vanaf dat moment verleden tijd.

Gelukkig zijn er tegenwoordig in Nederland genoeg alternatieven voor Binance waar je gemakkelijk en veilig je crypto kunt kopen- en verkopen. In dit artikel beschrijven we dan ook de beste Binance alternatieven van dit moment. 

Let op:  Wij leveren enkel een visie op beleggen. Wij zijn geen experts en de inhoud van deze website is op geen enkele manier een beleggingsadvies.


Wat is het beste alternatief voor Binance?

Aan de ene kant is het natuurlijk vervelend dat Binance de Nederlandse markt gaat verlaten. Aan de andere kant biedt dit ook weer mogelijkheden en kansen.

Tegenwoordig zijn er verschillende crypto aanbieders in Nederland waar je veilig, goedkoop snel crypto kunt kopen. Ook kun je bij deze brokers terecht met het overzetten van je huidige crypto op Binance naar bijvoorbeeld Bitvavo.

Hieronder bespreken wij het beste Binance alternatief van dit moment. 

Bitvavo

Best geteste crypto broker

9.3

Eindbeoordeling

Aanbod

9.5

Kosten

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Wat ons betreft, is Bitvavo momenteel het beste Binance alternatief dat je kunt kiezen. Zelf gebruiken we dit platform inmiddels al een aantal jaar en zijn hier zeer tevreden over.

Zo is dit een Nederlandse crypto exchange die onder toezicht staat van De Nederlandsche bank (dit was bij Binance niet het geval).  Dit biedt verschillende voordelen en zorger er o.a. voor dat je geld veilig staat en dat het bedrijf niet zomaar allerlei zaken kan doen omdat ze onder toezicht staan.

Naast bovenstaande is Bitvavo relatief goedkoop. Zo betaal je zo'n 0,25% handelskosten per trade. Hiermee is het een van de goedkoopste crypto aanbieders in Nederland.

Verder kun je hier terecht voor ruim 190 verschillende munten, stort je gemakkelijk en snel geld via iDEAL en is het platform ontzettend gebruiksvriendelijk. Ook zijn er verschillende welkomstbonussen die je kunt claimen. 

Voordelen Bitvavo

 • Goedkoopste crypto broker van Nederland met handelkosten van maximaal 0.25%
 • Geld storten is gratis en kan gemakkelijk via iDEAL of Bancontact
 • Ruim aanbod met mee dan 150 verschillende cryptovaluta
 • Ingebouwde en verzekerde wallets voor alle munten
 • Je kunt bij Bitvavo Staking aanzetten waardoor je rente ontvangt tot wel 10.5% 
 • Zeer gebruiksvriendelijk

Nadelen Bitvavo


Waarom is Bitvavo het beste Binance alternatief?

Zoals je boven waarschijnlijk al hebt kunnen zien zijn er verschillende redenen om te kiezen voor Bitvavo als Binance alternatief. Toch denken we dat het goed is om de voordelen van Bitvavo nog eens op een rijtje te zetten.

Natuurlijk zij er meerdere crypto brokers in Nederland en het buitenland waar je voor kunt kiezen, maar onze voorkeur gaat toch uit naar Bitvavo.  Hieronder een overzicht met redenen om te kiezen voor Bitvavo als alternatief. 

 • Bitvavo is momenteel de grootste en goedkoopste crypto exchange van Nederland
 • Beschikt over een Nederlandstalige klantenservice
 • Ruim aanbod met meer dan 190 verschillende cryptomunten
 • Accepteert ook crypto stortingen (bij sommige partijen kun je geen crypto overzetten, maar moet je eerst geld storten)
 • Geld storten kan gemakkelijk en gratis via iDEAL
 • Staat geregistreerd bij de Nederlandsche bank en dus onder streng toezicht
 • Slechts 0,25% handelskosten

Overstappen van Binance naar Bitvavo

Naast alle voordelen die Bitvavo te bieden heeft, is het overzetten van crypto van Binance naar Bitvavoook nog eens ontzettend simpel. 

Om over te stappen van Binance naar Bitvavo dien je allereerst een account te hebben. Via onderstaande link maak je gemakkelijk en snel een account aan bij Bitvavo. Bovendien profiteer je tijdelijk van 10.000 euro gratis handelen de eerste 7 dagen. 

Best geteste crypto broker
 • Goedkoopste en grootste crypto exchange van Nederland
 • Tijdelijk gratis handelen over de eerste 10.000 euro
 • Ruim aanbod met meer dan 190 verschillende cryptomunten

Zodra je een account hebt kun je gelijk beginnen met handelen. Daarnaast is het bij Bitvavo mogelijk om crypto stortingen te doen. 

Heb jij nog crypto staan bij Binance? Dan kun je deze gemakkelijk en snel overzetten naar Bitvavo. Bitvavo heeft hier verschillende artikelen over waarin wordt uitgelegd hoe je dit het beste kunt doen. 


Conclusie

Als jij op zoek bent naar een goed en veilig alternatief voor Binance dan is Bitvavo wat ons betreft je beste keuze. Dit platform komt van Nederlandse bodem, hanteert lage handelskosten en staat onder toezicht van de Nederlandsche bank.

Daarnaast is het platform ontzettend gebruiksvriendelijk en kan eigenlijk iedereen beginnen met het kopen of verkopen van crypto valuta. Ook is het overzetten van crypto van bijvoorbeeld Binance naar Bitvavo een fluitje van een cent.

Mocht je verder nog vragen hebben over het omzetten van crypto of het overstappen van Binance naar Bitvavo, schroom dan niet om een reactie achter te laten. 

Best geteste crypto broker
 • Goedkoopste en grootste crypto exchange van Nederland
 • Tijdelijk gratis handelen over de eerste 10.000 euro
 • Ruim aanbod met meer dan 190 verschillende cryptomunten

Over de auteur

Sam

Mijn naam is Sam en ik ben binnen Top-X verantwoordelijk voor de elektronica categorieën. Na meerdere jaren bij winkelketens gespecialiseerd is in consumentenelektronica gewerkt te hebben deel ik mijn kennis tegenwoordig via het internet. Daarnaast schrijf ik ook graag over software gerelateerde producten.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>