fbpx
 • Home
 • /
 • Internet
 • /
 • AmberScript review: onze ervaringen met deze transcriptie tool

Publicatie datum: 20 september, 2022

Door: Redactie Top-X

Amberscript Review

amberscript test

Onze score

Eindelijk een goede transcriptie software die ook in het Nederlands werkt? Wij hebben hem gevonden! Met Amberscript is het mogelijk om in een paar klikken volledige audio bestanden om te zetten tot tekst. Dit is ideaal voor vergaderingen of andere momenten waarop er bijvoorbeeld genotuleerd moet worden. 

Je kunt bij Amberscript kiezen tussen handmatige of automatische transcriptie. Daarnaast kun je het ook gebruiken om op een makkelijke manier ondertitels aan je video's toe te voegen.

Wil je het eerst even gratis proberen? Ook dat kan!

Amberscript is een bedrijf dat gevestigd is en werd opgericht in Amsterdam. Het begon allemaal met de ontwikkeling van de eigen spraak-naar-tekst engine in het Nederlands. Dit werd gecombineerd met een handige online tool die jou in staat stelt om de tekst vlot te bewerken. Dit vormt nog steeds de basis van wat Amberscript op de markt brengt. Daar is door de jaren heen echter ook wel wat bij gekomen. Zo werd eind 2018 de service handmatige transcriptie toegevoegd aan het gamma en kan je ook bij Amberscript terecht voor een ondertitel service.

Is een dergelijke service dan zo belangrijk? Levert het bedrijf aan jou ook wel echt de kwaliteit die voor wordt gehouden? Welke functies heeft het programma allemaal? Is Amberscript eigenlijk de moeite waard? Aan het einde van deze Amberscript review kan je op al deze vragen een duidelijk antwoord formuleren. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

13

Uur onderzoek gedaan

74

 Ervaringen gecheckt

8+

transcriptie softwares vergeleken


De voor- en nadelen van Amberscript

In onderstaande sectie vind je een overzicht van de belangrijkste redenen om (niet) te kiezen voor de transcriptie diensten van Amberscript.

Voordelen Amberscript

 • Beoordeeld als beste transcriptie software
 • Het is ontzettend handig in gebruik
 • De klantenservice reageert snel en kordaat op vragen
 • Eindelijk een goede Nederlandse transcriptie
 • Keuze tussen automatische en handmatige transcriptie
 • Goed geprijsd
 • Gratis uit te proberen

Nadelen Amberscript

 • Maximale audioduur per bestand is 5 uur bij een abonnement
 • Werkt minder goed bij audio van slechte kwaliteit

amberscript website

Voorbeeld van de homepage van de website

Wat is Amberscript?

Je hebt ondertussen al een idee van wat Amberscript is. Maar laten we even wat dieper ingaan op het bedrijf. Amberscript werd opgericht in 2017 en is dus nog altijd een relatief nieuwe speler op de markt. Het doel van Amberscript is vanaf het begin geweest om audio ook in het Nederlands toegankelijk te maken. Om die doelstelling waar te maken biedt het bedrijf diverse AI-technologieën aan om audio- of video bestanden naar tekst te converteren. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam en heeft ook een tweede vestiging in Berlijn.

Vandaag de dag telt Amberscript in het personeelsbestand meer dan 15 verschillende nationaliteiten en worden er meer dan 25 talen gesproken. Is het nu zo handig om automatisch te transcriberen? Het antwoord in een notendop daarop is een volmondige ja. Interviews, groepsgesprekken, debatten, focusgroepen en meer van dat moois uitschrijven is een tijdsintensieve bezigheid. Dankzij de handige software van Amberscript hoef je er enkel nog maar de fouten van het programma uit te halen. Dat is een niet te onderschatten tijdswinst.

De focus van Amberscript ligt op de Nederlandstalige markt maar is ook zeer actief in het buitenland. Zo was Amberscript in 2020 het bedrijf dat voor de eerste keer een politiek debat in Duitsland in real time ondertitelde.  Je kunt altijd rekenen op een klantenservice in de eigen taal en je kunt er zeker van zijn dat nieuwe implementaties en innovaties altijd eerst op de Nederlandse markt verschijnen. Bovendien werkt het bedrijf ook met heel wat bekende namen en organisaties samen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Nvidia of de Europese Commissie?

Bedrijfsinformatie Amberscript

Amberscript B.V.

Keizersgracht 209, 1016DT, Amsterdam

+31 20 808 5623


KvK nummer:

81461887

BTW nummer:

NL862103496B01

Diensten:

Automatische transcriptie, handmatige transcriptie, automatische ondertiteling, handmatige ondertiteling


Welke diensten biedt Amberscript aan?

De diensten die Amberscript aanbiedt vallen allemaal onder de paraplu van het transcriberen maar kan je zeker wel nog net iets fijner definiëren. Zo kan je bij Amberscript terecht voor automatische transcriptie, voor handmatige transcriptie, voor automatische ondertitels en ten slotte ook voor handmatige ondertitels. Elke service heeft zijn eigen prijszetting en zijn eigen software. Heb je een groot aantal uren audio die moet getranscribeerd worden? Dan kan je altijd een offerte aanvragen via de website van Amberscript. Ook goed om te weten is dat je op de website zelf een ware schat aan informatie over het gebruik van Amberscript software terug kunt vinden. Zit je met een vraag? Dan kan je vaak al terecht bij de zogenaamde Amberscript Academy voor oplossingen.

Ook als je zaakvoerder bent van een bedrijf kan je bij Amberscript terecht voor enkele handige bedrijfsoplossingen. Zo kan je jouw software laten aanpassen om ook daar spraak naar tekst te transformeren of bijvoorbeeld van de data annotation gebruik maken. Dit houdt in dat je de trainingsdata van Amberscript in kant- en- klare pakketten bestelt.


Wat kost Amberscript?

Amberscript biedt verschillende abonnementen aan afhankelijk van de exacte dienst en het volume aan transcriptie waar je naar op zoek bent.

Prepaid - €15 per uur aan audio of video

Heb je een eenmalig project waarvoor je de software van Amberscript wilt gebruiken? Dan kan je kiezen voor de prepaid optie. Hierbij betaal je 15 euro per uur aan geüploade audio of video. Je kunt gebruik maken van de online editor, van het dashboard, er wordt onderscheid gemaakt tussen meerdere sprekers en je hebt meteen een eerste versie. Ook voor ondertitels gelden deze prijzen.

Abonnement - €50 per maand

Heb je vaker de hulp nodig van Amberscript of zit je met een behoorlijk volume? Dan is een abonnement de beste optie. Dit kan maandelijks voor 50 euro per maand of je kunt meteen voor een jaarabonnement gaan wat neerkomt op 40 euro per maand. Hierbij kan je tot vijf uur aan audio of video uploaden om automatisch te transcriberen.

Ook hier heb je direct een eerste versie, herkent de software meerdere sprekers en kan je gebruik maken van het geavanceerd dashboard. Ook voor ondertitels gelden deze prijzen.

Handmatig transcriberen - €1,90 per minuut

Wil je de grootste accuraatheid bereiken? Dan kan je kiezen voor handmatig transcriberen. Hierbij checkt een professional van Amberscript de uploads en past deze aan waar nodig. Dit kan vanaf 1,9 euro per minuut aan audio/video die je upload. Handmatige transcriptie is beschikbaar in 11 talen en is tot 99% nauwkeurig.

Handmatig ondertitelen - €10 per minuut

Wil je kwalitatieve ondertitels gemaakt door de ondertitelaars van Amberscript? Dan betaal je 10 euro per minuut aan geüploade video. Je kunt ook kiezen voor de optie vertaalde ondertitels waarbij deze vertaald worde in een taal naar keuze. Dit kost 25 euro per minuut aan geüploade video en je kunt dit in 11 verschillende talen.


Hoe zijn de ervaringen met Amberscript?

Klinkt allemaal mooi maar hoe zit het nu in de realiteit? Is Amberscript betrouwbaar en levert het kwaliteit af? Onze eigen Amberscript ervaringen zijn zeer positief, maar ook als we Trustpilot mogen geloven is het antwoord op die vraag een volmondige ja!

Amberscript scoort een gemiddelde van 4,2 op 5 op basis van meer dan zeshonderd reviews en beoordelingen. Bovendien geeft 73% van de respondenten aan dat ze Amberscript en de software van het bedrijf als uitstekend beoordelen.

Sterke punten van het bedrijf in de reviews zijn het gebruiksgemak, de klantenservice en de accuraatheid van de software. Als werkpuntje wordt er meegegeven dat het resultaat bij audio van iets mindere kwaliteit niet super is.


Conclusie Amberscript review

Amberscript is een vrij uniek bedrijf op de Nederlandse markt die software aanbiedt om automatisch te transcriberen van audio naar tekst ook in het Nederlands. Het is een simpel concept dat absoluut zijn geld waard is als je kijkt naar de tijd die het je kan besparen. Ben jij iemand die vaak beroepsmatig of via een hobby met transcriptie bezig is? Dan vind je op de Nederlandse markt geen betere optie!

Over de auteur

Redactie Top-X


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>