...

Laatste update: januari 2021

Best Geteste Zwangerschapstest

Sensitest zwangerschapstest dipstick sensitive 6 stuks

5/5

Dit is de nieuwe extra vroege zwangerschapstest van Sensitest. Nu met een extra hoge gevoeligheid die het mogelijk maakt om vanaf 6 dagen voor de dag dat je je menstruatie verwacht te testen. Deze zwangerschapstest heeft een gevoeligheid van 10 mIU/ml. Speciale verpakking met 3, 6 en 12 zwangerschapstesten voor extra zekerheid. Je kunt 3x testen voor een prijs waarvoor je normaal 1 test voor koopt. Dit is een van de gevoeligste zwangerschapstesten nu verkrijgbaar, waardoor je niet alleen snel een testuitslag krijgt, maar ook zeer kort na je gemeenschap kunt testen. Als je gaat testen voor de dag dat je je menstruatie verwacht raden we je aan om 1 test te bewaren tot de dag dat je overtijd bent. Dit product wordt verzonden in een discrete verpakking. Aan de buitenkant zie je niet dat er een zwangerschapstest in zit. Kijk voor actuele testresultaten van dit product op ovulatietest.nl en bekijk foto`s van deze zwangerschapstesten van andere vrouwen. Tijdelijk extra voordelig.

Waar moet je op letten bij het kopen van een zwangerschapstest? Wil je een zwangerschapstest met dipsticks of koop je liever een digitale test? Hoe nauwkeurig zijn de verschillende (online) tests? Besef dat zelfs de beste online zwangerschapstest niet goed genoeg is om een zwangerschap te kunnen vaststellen. Voor de betrouwbaarste zwangerschapstest is een urinetest nodig. Wil je testen vanaf de dag dat je ongesteld had moeten worden? Of geef je de voorkeur aan een vroege of extra vroege test? Een vroege test kun je vier dagen voor je verwachte menstruatie gebruiken en een extra vroege test zelfs zes dagen voordien. Een zwangerschapstest ontdekt het zwangerschapshormoon hCG in je urine. Een vroege test heeft een gevoeligheid van 25mIU/ml en een extra vroege test zelfs een gevoeligheid van 10mIU/ml.


Product

1. Sensitest zwangerschapstest dipstick sensitive - 6 stuks

Best getest overall

4.5/5

2. Clearblue zwangerschapstest met wekenindicator - 2 digitale tests​

4/5

3. Sensitest zwangerschapstest midstream extra gevoelig - 6 stuks​

4/5

4. Clearblue snelle detectie zwangerschapstest - 2 tests​

4/5

5. Telano zwangerschapstest midstream vroeg - 2 stuks

4/5

1. Sensitest zwangerschapstest dipstick sensitive - 6 stuks

0
Eindcijfer
Betrouwbaarheid 94%
Prijs / Kwaliteit 92%
Gebruiksvriendelijkheid 90%

Met deze extra vroege zwangerschapstest kun je al zes dagen voor je verwachte menstruatie beginnen met testen of je zwanger bent. De zelftest is eenvoudig thuis uit te voeren en de gevoeligheid is 10mIU/ml. Je houdt de dipstick 10 seconden in een bakje met urine. Na enkele minuten heb je een uitkomst. Je bent zwanger als er twee lijntjes zichtbaar zijn.

Veel dames zijn zeer te spreken over deze zwangerschapstest. De spoedige en discrete thuisbezorging wordt herhaaldelijk genoemd. Zij benadrukken de gebruiksvriendelijkheid en hoge kwaliteit, evenals het feit dat deze betaalbare test voldoet aan hun verwachtingen. De testinstructies zijn duidelijk. Het grootste pluspunt is dat de eerste dipstick al zes dagen vóór de NOD (oftewel de niet-ongesteldheidsdag) gebruikt kan worden. Bij een zwangerschap wordt het testlijntje op elke, daaropvolgende, testdag iets donkerder van kleur. Dit wordt als geruststellend ervaren. Op het bijgevoegde testformulier kun je de testdata bijhouden en de gebruikte dipsticks bevestigen. De betrouwbaarheid is 99%.

Al kan deze test al heel vroeg het zwangerschapshormoon opsporen en een licht testlijntje vertonen, besef dat de test een hogere betrouwbaarheid krijgt op de dag van je verwachte menstruatie. Kies je voor deze extra vroege test, bewaar dan sowieso één van de zes dipsticks voor de dag van je verwachte ongesteldheid. Als grootste minpunt kan genoemd worden dat de zwangerschapstest alleen werkt met urine in een bakje. Je kunt de test niet in de urinestraal houden.

Voordelen Sensitest zwangerschapstest dipstick sensitive – 6 stuks

 • Eenvoudig thuis uit te voeren
 • Uitkomst binnen enkele minuten
 • Discrete thuisbezorging

Nadelen Sensitest zwangerschapstest dipstick sensitive – 6 stuks

 • Werkt alleen met urine in een bakje

2. Clearblue zwangerschapstest met wekenindicator - 2 digitale tests

0
Eindcijfer
Betrouwbaarheid 89%
Prijs / Kwaliteit 76%
Gebruiksvriendelijkheid 90%

Dit is een vroege zwangerschapstest met een gevoeligheid van 25mIU/ml. Vier dagen voor je verwachte menstruatie kun je starten met testen. De digitale zelftest is duidelijk en eenvoudig. Je mag kiezen of je het teststaafje 5 seconden in je urinestraal houdt of 20 seconden in een potje urine. Binnen drie minuten verschijnt het woord ´zwanger´ of ´niet zwanger´ in beeld. De wekenindicator geeft aan hoeveel weken je zwanger bent: 1-2, 2-3 of 3+.

Als je de digitale test gebruikt op de dag van je verwachte menstruatie, heeft de test een nauwkeurigheid van 99%. Zou jij graag willen weten wanneer de bevruchting heeft plaatsgevonden? Deze unieke zwangerschapstest biedt jou de mogelijkheid om de zwangerschapsduur te achterhalen. De wekenindicator geeft je een indicatie van het aantal weken. Gebruik bij voorkeur de eerste urine van de dag voor een accuraat resultaat. Vrouwen die de zwangerschapstest reeds gebruikt hebben, geven aan dat de duidelijke digitale tekstweergave (´zwanger´/´niet zwanger´) zoveel fijner is dan de, soms vage en onduidelijke, teststreepjes van niet-digitale zwangerschapstests. De wijze van aflezen wordt als zeer plezierig ervaren en is het grootste pluspunt van de test.

Het grootste minpunt van de test heeft ook te maken met het feit dat dit een digitale test is. Het batterijtje gaat slechts 24 uur mee. Het woordje ´zwanger´ verdwijnt na die tijd. Veel aankomende moeders willen zo´n eerste bewijs van zwangerschap bewaren. Meerdere recensenten vonden het erg teleurstellend dat hun positieve test niet bewaard kon worden. Vanzelfsprekend kun je een foto maken, maar overweeg of dat voldoende is voor jou. Enkele dames rapporteren dat één van de twee tests niet bleek te werken. Uit een reactie komt naar voren dat je, in dat geval, contact moet opnemen met Clearblue. Eventueel krijg je een nieuw exemplaar toegestuurd.

Voordelen Clearblue zwangerschapstest met wekenindicator – 2 digitale tests

 • Duidelijk en eenvoudig testen
 • Kan zwangerheidsduur achterhalen

Nadelen Clearblue zwangerschapstest met wekenindicator – 2 digitale tests

 • Batterij gaat slechts 24 uur mee, je kan de test dus niet bewaren

3. Sensitest zwangerschapstest midstream extra gevoelig - 6 stuks

0
Eindcijfer
Betrouwbaarheid 94%
Prijs / Kwaliteit 85%
Gebruiksvriendelijkheid 78%

De extra gevoelige zwangerschapstest (10 mIU/ml) is een extra vroege test. Zes dagen voor je verwachte menstruatie kun je beginnen. Ook bij deze test kun je over de opnamestift plassen óf de stift 10 seconden in een bakje met urine houden. Je hebt je antwoord na maximaal 10 minuten wachttijd. Bij verschijning van twee streepjes ben je zwanger. De betrouwbaarheid is 99%.

Veel recensenten benadrukken de positieve kanten van deze test. Zij benoemen de snelle levering, de gebruiksvriendelijkheid, de kwaliteit van het product, de heldere handleiding en de duidelijk af te lezen teststreepjes. De kleur komt overeen met het plaatje in de gebruiksaanwijzing. De betaalbaarheid wordt zeer op prijs gesteld. Iemand vindt deze platte, kleine test erg geschikt om te bewaren en in te plakken. Als grootste pluspunt van de test wordt de verhouding tussen prijs en kwaliteit genoemd.

Er zijn weinig negatieve reacties. Een gebruikster vond dat de test niet aan haar verwachting voldeed. In enkele gevallen bleek de test niet te werken. Besef dat je persoonlijke medische achtergrond van invloed kan zijn. Ook geldt dat de betrouwbaarheid van de test toeneemt als je test op de dag van je NOD of iets later.

Voordelen Sensitest zwangerschapstest midstream extra gevoelig – 6 stuks

 • Gebruiksvriendelijkheid is goed
 • Goede gebruiksaanwijzing
 • Betaalbaar

Nadelen Sensitest zwangerschapstest midstream extra gevoelig – 6 stuks

 • Geen

4. Clearblue snelle detectie zwangerschapstest - 2 tests

0
Eindcijfer
Betrouwbaarheid 85%
Prijs / Kwaliteit 81%
Gebruiksvriendelijkheid 77%

Deze supersnelle zwangerschapstest heeft een gevoeligheid van 25 mIU/ml. Het teststaafje moet 5 seconden in de urinestraal óf 5 seconden in een potje urine. Het testgedeelte zal roze kleuren. De uitslag is simpel af te lezen, namelijk een positief (+) of negatief (-) testresultaat. Als je de test doet op de dag nadat je ongesteld had moeten worden, kan een positieve uitslag al na 1 minuut zichtbaar zijn. Het kan voorkomen dat één van de lijntjes van de (+) iets lichter is dan de andere. Een plus (+) wil zeggen dat je zwanger bent. Er is sprake van meer dan 99% nauwkeurigheid vanaf de dag na je NOD.

De vrouwen die ervaring hebben met deze test, benadrukken dat het teststaafje aangenaam in de hand ligt. De handgreep is ergonomisch vormgegeven. Het testgedeelte, dat roze kleurt, is extra breed en zodoende fijn in gebruik. De instructies zijn duidelijk en de kleur komt overeen met de illustratie. Over het algemeen vinden vrouwen dit een goede test. Grootste pluspunt is de snelheid.

Negatieve reacties zijn in de minderheid. Een gebruikster had een wat hogere gevoeligheid verwacht. De hogere prijs is het grootste nadeel van deze, verder positief beoordeelde, zwangerschapstest.

Voordelen Clearblue snelle detectie zwangerschapstest – 2 testser

 • Teststaafje ligt aangenaam in de hand
 • Instructies zijn duidelijk

Nadelen Clearblue snelle detectie zwangerschapstest – 2 tests

 • Prijs is hoger dan andere uit deze lijst

5. Telano zwangerschapstest midstream vroeg - 2 stuks

0
Eindcijfer
Betrouwbaarheid 84%
Prijs / Kwaliteit 81%
Gebruiksvriendelijkheid 74%

De gevoeligheid van deze vroege test is 25 mIU/ml. Vier dagen voorafgaand aan de NOD kan er getest worden. Het absorberende testgedeelte is extra breed en moet 5 seconden in de urinestraal óf 10 seconden in een bakje urine. Na 2 à 5 minuten weet je, door middel van twee streepjes, of je zwanger bent. De kleur van beide streepjes hoeft niet gelijk te zijn. Deze zelftest is 99% nauwkeurig en claimt net zo betrouwbaar te zijn als een laboratoriumtest.

Overige pluspunten van deze vroege zwangerschapstest zijn de discrete en neutrale thuisbezorging, de comfortabele duimgreep van het teststaafje en de algemene gebruiksvriendelijkheid. Als grootste pluspunt wordt de duidelijke handleiding genoemd. Minpunten worden niet gegeven.

Voordelen Telano zwangerschapstest midstream vroeg – 2 stuks

 • Discrete thuisbezorging
 • Comfortabele duimgreep
 • Duidelijke handleiding

Nadelen Telano zwangerschapstest midstream vroeg – 2 stuks

 • Geen

Welke zwangerschapstest heb ik nodig?

Vanzelfsprekend wil je een betrouwbare zwangerschapstest. Alle beschreven tests bieden je een nauwkeurigheid van minstens 99%. De tests laten verschillen zien op het gebied van gevoeligheid, wachttijd en wijze van aflezen. Je keuze hangt af van je persoonlijke situatie en voorkeur. Ben je té nerveus om teststreepjes te interpreteren? De digitale Clearblue geeft je een ´zwanger´ of ´niet zwanger´ in tekst. 

Wat is de beste zwangerschapstest volgens de consumentenbond? 

Ben jij iemand die haar menstruatie niet exact bijhoudt? Als richtlijn wordt aangehouden dat je dan het beste een vroege zwangerschapstest kunt kopen. De vroege tests van Clearblue en Sensitest detecteren al dagen voor je NOD lage concentraties hCG in je urine. Bedenk wel dat niet álle vrouwen voldoende zwangerschapshormonen produceren om al vroeg positief te kunnen testen. Kies je voor een vroege test? Bewaar dan, voor de zekerheid, één van de tests om op of na je NOD te testen. De concentratie hCG in je urine is hoger en dit verhoogt de betrouwbaarheid van het resultaat.

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 15 verschillende merken en producten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Om te bepalen wat de beste zwangerschapstesten zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste zwangerschapstesten zijn.

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>