fbpx

Publicatie datum: 8 september, 2023

Door: Thea

Best Geteste gehoorapparaat

Beste gehoorapparaat

De Oticon More 1 miniRITE R

De Oticon More 1 miniRITE R is een revolutionair (oplaadbaar) hoortoestel dat zorgt voor goede prestaties op het gebied van spraakverstaan. Dit is het eerste hoortoestel met 'Deep Neural Network' (DNN). Een nieuwe technologie van Oticon die het brein van de hoortoesteldrager ondersteunt en het op de meest natuurlijke en effectieve manier laat werken Verder kun je dit toestel koppelen met zowel iPhone als Android smartphones. Klik op de knop hieronder om dit toestel gratis te testen.

Het kiezen van het beste gehoorapparaat is geen simpele opgave, maar wel een die levensveranderend kan zijn.

Voor wie jarenlang heeft geworsteld met gehoorproblemen, biedt de geavanceerde technologie van vandaag ongekende mogelijkheden.  Deze technologie is niet alleen effectiever dan ooit, maar ook discreet verpakt, zodat een hoortoestel nauwelijks nog opvalt.

Echter, met de overvloed aan functies en opties wordt het vinden van het beste gehoorapparaat steeds uitdagender.

Gelukkig staan wij klaar om je door dit keuzeproces te begeleiden. In dit artikel ontdek je de top-5 beste hoortoestellen van dit moment en bieden we je de mogelijkheid om kosteloos en vrijblijvend een gehoortest aan te vragen voor deze toestellen.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten vergeleken

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste gehoorapparaten

Beste gehoorapparaat

Beste koop gehoorapparaat
1.  De Oticon More 1 miniRITE R

Beste betaalbare hoortoestel
2. Starkey Livio 1000 RIC R

Beste hoortoestel met vergoeding
3. Oticon Ruby 2 miniRITE

Best Oplaadbare hoortoestel
4. ReSound ONE M&RIE 961

Beste onzichtbare hoortoestel
5. Starkey Livio Edge AI 2400 ITC R


Top 10 Beste Gehoorapparaten

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste gehoorapparaten!


Waar op letten bij het kopen van een gehoorapparaat?

Een gehoorapparaat uitzoeken voelt soms aan als het ontcijferen van een puzzel vol technische termen en complexe specificaties. Gelukkig is er hulp!

Natuurlijk is het een goed idee om te spieken bij de beste hoortoestellen van de Consumentenbond, maar we willen je ook graag wat extra handvatten bieden.

Dus leun achterover, hieronder vind je een overzicht van verschillende criteria die je mee kunt nemen bij het kopen van een gehoor apparaat. 

Formaat

Slechthorend zijn is natuurlijk niets om je voor te schamen. Maar toch vermijd je liever de vooroordelen die mensen hebben als ze duidelijk een gehoorapparaat zien. Daardoor is een compacter en dus minder opvallend gehoorapparaat wat fijner om te dragen.

Batterij

Een goed gehoorapparaat kun je natuurlijk lang blijven gebruiken. Om dit te garanderen moet het gehoorapparaat oplaadbaar zijn. Wat belangrijk is hierbij, is hoe lang de batterij dan mee gaat. Liever zet je een gehoorapparaat niet om de paar uur aan de lader.

Kwaliteit van het geluid

De geluidskwaliteit is natuurlijk erg belangrijk bij gehoorapparaten. Dit is fijner en beter voor je trommelvliezen, maar het bepaalt ook in zeker mate hoe goed je een ander kan verstaan in bijvoorbeeld een drukke omgeving.

Slimme functies

Net als bij TV’s, koelkasten, spiegels en nog veel meer producten, krijgen de beste hoortoestellen tegenwoordig beschikking over slimme functies. Zo kan je muziek streamen via je gehoorapparaat, en hem precies naar jouw wensen afstellen via een app op je telefoon.


Wat is het beste gehoorapparaat van 2023? 

We zijn aangekomen bij het leukste gedeelte van dit artikel. In onderstaande sectie geven we o.a. antwoord op de vragen:

 • Wat is het beste gehoor apparaat van 2023?
 • Welke gehoorapparaten zijn het beste?

Natuurlijk is er niet zoiets als een beste gehoor apparaat voor iedereen. Een gehoorapparaat kopen is iets persoonlijks en voor ieder vind je een andere "beste optie".

Toch hebben we een top-5 beste hoortoestellen weten samen te stellen. Deze top-5 hebben samengesteld op basis van ervaringen, prijs / kwaliteit, duurzaamheid en natuurlijk gebruiksgemak. Benieuwd naar de resultaten? Lees dan gauw verder!

1. De Oticon More 1 miniRITE R

Beste gehoorapparaat

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Met de Oticon More 1 miniRITE R haal je niet alleen een goed gehoorapparaat in huis, maar ook een sterk staaltje van de meest moderne medische technologie.

Wat dit toestel bijzonder maakt? Dit gehoorapparaat werkt in harmonie met het neurologische systeem. Dat betekent dat geluiden zo natuurlijk binnenkomen, dat je bijna vergeet dat je een gehoorapparaat draagt. Het is alsof het gehoor op magische wijze is hersteld!

En wie houdt er niet van een beetje extra? Dit apparaat kan via Bluetooth moeiteloos verbinding maken met een telefoon voor ouderen of reguliere smartphone. 

Stel je voor: Spotify-afspeellijsten en YouTube-video's direct gestreamd naar het gehoorapparaat. Het is net alsof de toekomst vandaag al begonnen is.

Kortom, met de Oticon More 1 miniRITE R beleef je de wereld van geluid op een hele nieuwe, bijna futuristische manier. Dus wat ons betreft een absolute aanrader.

Voordelen De Oticon More 1 miniRITE R

 • Muziek en geluid van je telefoon streamen is mogelijk
 • Oplaadbaar, oplader is meegeleverd
 • Deep Neural Network technologie, als eerste apparaat ooit

Nadelen De Oticon More 1 miniRITE R

 • Niet volledig onzichtbaar in je hoor

2.  Starkey Livio 1000 RIC R

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Met de Starkey Livio 1000 RIC R heb je een goed gehoorapparaat voor aanzienlijk minder hoge kosten. De Starkey Livio 1000 RIC R staat in de gehoorwereld bekend als de ultieme instapper voor audiologische ondersteuning.

De Starkey Livio 1000 RIC R is gemaakt voor gebruik in combinatie met iPhones, waardoor je alleen vanaf die apparaten dus je muziek en geluid kunt streamen. Je kan hands-free bellen en nog veel meer digitale snufjes zitten in de Starkey Livio 1000 RIC R!

Voordelen Starkey Livio 1000 RIC R

 • directe streaming van telefoon en muziek
 • Handige zelfcheck functie die zelf controleert of alles nog werkt, waardoor er geen audicien nodig is
 • Verkrijgbaar met een echte geïntegreerde Lithium-ion accu

Nadelen Starkey Livio 1000 RIC R

 • De muziekbeleving is minder goed dan het topmodel uit de serie

3. Oticon Ruby 2 miniRITE

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

De Oticon Ruby 2 miniRITE is zoals de naam al zegt gemaakt voor je rechter oor, en daarnaast is hij ook nog eens ontzettend mini. Dit is geschikt voor mensen die net beginnen met hun audiologische ondersteuning, en liever niet hebben dat het superduidelijk te zien is.

Met de Oticon Ruby 2 miniRITE kun je heel geschikt met maar 1 oor een hoortoestel dragen. De Oticon Ruby 2 miniRITE kan verbinden met zowel Android als iPhone telefoons, waardoor je muziek en je telefoon kan streamen naar je hoortoestel.

Daarnaast maakt de Oticon Ruby 2 miniRITE korte metten met piepen en fluiten, door het SuperShield management systeem van Oticon.

Voordelen Oticon Ruby 2 miniRITE

 • Rekent volledig af met fluiten en feedback met SuperShield feedbackmanagementsysteem
 • Kan verbinding maken met zowel Android als Apple (iPhone) telefoons
 • Levert uitstekende geluidskwaliteit

Nadelen Oticon Ruby 2 miniRITE

 • Het hoortoestel is niet oplaadbaar

4. ReSound ONE M&RIE 961

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Het meest vervelende aan sommige gehoorapparaten is dat je ze lastig zelf in kunt stellen. Je moet een afspraak maken met je audicien, en die is vaak niet beschikbaar of heeft het te druk – net op het moment dat jij echt even goed wilt horen.

Met de ReSound ONE M&RIE 961 zijn deze problemen voornamelijk verleden tijd. Je kan namelijk niet alleen zelfstandig het geluid aanpassen naar hoe je maar wilt.

Ook je audicien kan de ReSound ONE M&RIE 961 van afstand optimaliseren voor je gehoor, waardoor je nooit meer met je audicien hoeft te bellen om een afspraak te maken – wat je vervolgens niet kunt verstaan omdat je gehoorapparaat het niet meer goed doet!

Voordelen ReSound ONE M&RIE 961

 • Op afstand een afspraak om het geluid aan te passen samen met je audicien
 • Kan verbinding maken met zowel Android als Apple (iPhone) apparaten
 • Oplaadbaar, dus geen batterijen meer nodig

Nadelen ReSound ONE M&RIE 961

 • Via Android gaat het muziek streamen niet op elke telefoon goed

5. Starkey Livio Edge AI 2400 ITC R

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Wil je je oren echt het beste van het beste geven op het gebied van je gehoorapparaat? Dat begrijpen we heel goed, en daarom is er voor jou de Starkey Livio Edge AI 2400 ITC R! De Starkey Livio Edge AI 2400 ITC R beschikt over het allerbeste. Het allerbeste geluid, het allerbeste aan de nieuwste technologieën, en het allerbeste aanbod aan digitale snufjes.

Zo kunnen de Starkey Livio Edge AI 2400 ITC R met elke smartphone verbinding maken, en in de handige app kun je meerdere profielen instellen om voor verschillende situaties te gebruiken.

In een luide concertzaal? Zet hem even wat gevoeliger. In een stille wachtkamer van de dokter met je vrouw? Dan stel je hem gewoon daar op in.

Voordelen Starkey Livio Edge AI 2400 ITC R

 • Handige digitale snufjes
 • Alles is in te stellen in apps
 • Geluidskwaliteit is het beste wat je kunt krijgen

Nadelen Starkey Livio Edge AI 2400 ITC R

 • De slimme AI technologie is niet beschikbaar in het goedkopere segment van deze hoortoestellen

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel gehoorapparaten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten gehoorapparaten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de gehoorapparaten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste gehoorapparaat op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste gehoorapparaten zijn.

Over de auteur

Thea

Mijn naam is Thea en sinds een aantal jaar ben ik vaste schrijver voor Top-X.nl. Ik heb twee grote passies: Klussen & Verzorging! Ik zou mijzelf beschrijven als een echte klus freak! Dagelijks ben ik aan het klussen in huis en ik vind het heerlijk om lekker in huis te rommelen. Uiteraard hecht ik ook veel waarde aan persoonlijke verzorging en verzorg ik het huishouden voor mijn gezin.


Contact opnemen met mij? Via deze link kun je direct een bericht achterlaten!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>