Laatste update: november 2021

Door: Bernadine

Best Geteste Wokpan 

Beste wokpan

BK Easy Induction Wadjan

De BK Easy Induction Wadjan is wat ons betreft de beste wokpan van 2021. Deze pan is door meerde consumenten als zeer goed ervaren. Zo is deze wokpan als best getest en is hij ontworpen voor alle warmtebronnen. Verder heeft de pan een kunststof handgreep die altijd koud blijft en goed in de hand ligt.

Met een goede wokpan bereid je eenvoudig de heerlijkste gerechten. Wokpannen zijn snel warm en kunnen voor tal van verschillende gerechten gebruiken. Maar wat is de beste wokpan van 2021?

En waar moet je zoal op letten bij het kopen van een wokpan? In de onderstaande tekst lees je welke verschillende specificaties er zoal zijn en wat op dit moment de best geteste wokpan exemplaren zijn op de markt.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

11

Uur onderzoek gedaan

32

 Ervaringen gecheckt

6

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Wokpan

Beste wokpan

Beste koop van 2021:
1. BK Easy Induction Wadjan
36 cm groot en geschikt voor alle warmtebronnen

Beste wokpan voor inductie
2. Tefal Expertise Wokpan Wadjan
PFOA vrij, beschikt over warmte indicator en heeft een hoogwaardige anti-aanbaklaag

Beste premium wokpan
3. Le Creuset Les Forgées Wokpan
Deze pan is gesmeed aluminium en beschikt over een hoogwaardige geanodiseerde afwerklaag.

Beste Energiebesparende wokpan
4.BK Easy Basic Wokarang
Beschikt over energiebesparende bodem die meer warmte vasthoudt dan andere pannen.

Beste betaalbare wokpan 
5. BK Easy Induction Steelwok
Aanpakken is voor goed verleden tijd en deze wokpan is vaatwasmachine bestendig. 


Top 10 Beste wokpannen

Wil je direct weten hoe de top 10 beste Wokpannen op Bol.com eruit ziet? Hieronder vind je buttons naar de top 10 meest verkochte producten op Bol.com


Waar moet je op letten bij het kopen van een wokpan?

Het kopen van een wokpan is vaak een lastige klus. Zo zijn er tal van verschillende soorten pannen verkrijgbaar en verschillen de pannen onderling sterk qua kwaliteit en mogelijkheden. Om de aankoop wat eenvoudiger te maken kun je letten op de soort warmtebron waarvoor de pan geschikt is, de afmeting van de pan en of de pan over eventuele beschermende coatings beschikt. Daarnaast kun je ook kijken of de pan vaatwasmachinebestendig is. 


Naast deze tips kun je er ook voor kiezen om websites als de consumentenbond te raadplegen. Kijk bijvoorbeeld naar de beste wokpan volgens de consumentenbond. 

Type warmtebron

Voordat je een wokpan aanschaft is het belangrijk om te kijken of de wokpan geschikt is voor de soort warmtebron die je gebruikt.

Met name wanneer je over een inductieplaat beschikt is het balangrijk om dit aspect in acht te nemen. Zo zijn sommige pannen niet geschikt voor dit type warmtegeleiding en kun je het best voor een ander systeem kiezen. 

Afmeting

Uiteraard is de afmeting van de pan een belangrijke factor. De afmeting van de pan wordt bij wokpannen vaak aangeduid in de diagonaal van de pan, en varieert tussen de 30 a 40 centimeter.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de lengte van het handvat en of de pan in zijn geheel in jouw keukenkastje past.

Coatings

Veel wokpannen beschikken tegenwoordig over een goede beschermende coating. Hierdoor brand je eten minder snel aan en blijft het eten minder snel vastplakken. Ook zijn er speciale coatings waardoor je minder boter en olie hoeft te gebruiken. Je maaltijd wordt hierdoor een stuk minder vet.

Vaatwasmachinebestendig

Ten slotte kun je kijken of de wokpan veilig in de vaatwasser kan. Indien niet staat aangegeven dat de pan geschikt is voor de vaatwasser kan een pan hier flink door beschadigen en in kwaliteit afnemen.

Vaatwasmachinebestendige pannen zijn zo ontwikkeld dat ze zonder problemen in de vaatwasser kunnen en blijven na het wassen in goede staat. 


Wat is de beste wokpan?

Ben je op zoek naar een geschikte wokpan, voor het bereiden van jouw favoriete gerechten? Dan heb je keuze uit tal van verschillende modellen. Om de zoektocht wat gemakkelijker te maken kun je een kijkje nemen bij de onderstaande beste koop wokpan exemplaren.

Onderstaande wokpanpen zijn uitvoerig getest in de wokpan test en geselecteerd op unieke eigenschappen en op basis van prijs-kwaliteitsverhouding. De onderstaande wokpannen voldoen daarnaast aan strenge kwaliteitseisen en zijn allen zeer gebruiksvriendelijk. Bekijk de verschillende voor- en nadelen per pan en kijk welke pan voor jou het meest geschikt is.

1. BK Easy Induction Wadjan

Beste wokpan

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.1

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

9.2

Als best uit de wokpan test komt de BK Easy Induction Wadjan wokpan. De pan wordt zeer positief beoordeeld door gebruikers en is ook de beste wokpan volgens gebruikers. Deze 36 cm wokpan is speciaal ontworpen voor Inductie en kan voor alle warmtebronnen gebruikt worden. De pan heeft een kunststof handgreep die goed koud blijft en comfortabel in de hand ligt.

De BK Easy Induction Wadjan wokpan beschikt over een goede coating, waardoor je zonder problemen vetarme maaltijden kunt bereiden. De pan is daarnaast erg gebruiksvriendelijk. Zo kan de pan zorgeloos in de vaatwasser en beschikt de pan over een hoogwaardige antiaanbaklaag. 

Voordelen BK Easy Induction Wadjan

 • Geschikt voor alle warmtebronnen
 • Teflon Platinum Plus coating
 • Vaatwasmachinebestendig

Nadelen BK Easy Induction Wadjan

 • Niet magnetronbestendig
 • Maar tot 160 graden in de oven

2. Tefal Expertise Wokpan Wadjan

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

De Tefel Expertise wokpan is een zeer goede wokpan die voor elk type warmtebron geschikt is. De wokpan word positief beoordeeld door gebruikers en is op dit moment wellicht wel de beste wokpan voor inductie. De pan is PFOA vrij en beschikt over een handige warmte indicator. Hierdoor weet je altijd exact of de pan heet genoeg is.

De Tefal Expertise wokpan beschikt daarnaast over een hoogwaardige anti-aanbaklaag Titanium Pro en kan geheel zonder problemen zonder boter of olie gebruikt worden. Ook kan een metalen spatel zonder problemen met de wokpan gebruik worden.

Voordelen Tefal Expertise Wokpan Wadjan

 • PFOA vrij
 • Warmte indicator
 • Thermo-Spot® technologie voor perfect bakken en braden
 • Titanium Pro anti-aanbaklaag

Nadelen Tefal Expertise Wokpan Wadjan

 • Niet geschikt voor in de oven met een temperatuur boven de 175 graden

3. Le Creuset Les Forgées Wokpan

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

De 30 cm Les Forgees wokpan is geschikt voor een elektrische, gas, halogenen, inductie of een keramische warmtebron. De pan is gemaakt van gesmeed aluminium, en beschikt over een hoogwaardige geanodiseerde afwerklaag aan de buitenzijde. Ook heeft de pan een ultrasterke antiaanbaklaag, die volledig PFOA vrij is, aan de binnenzijde.

Daarnaast is de Les Forgees wokpan handig in gebruik en kun je de pan zonder problemen in de vaatwasser doen. De roestvrijstalen handgreep is ergonomisch gevormd en biedt daarmee een veilige en comfortabele grip tijdens het braden en bakken.

Voordelen  Le Creuset Les Forgées Wokpan

 • Vaatwasserbestendig
 • Magnetronbestendig
 • PFOA vrij

Nadelen Le Creuset Les Forgées Wokpan

 • Niet geschikt voor de oven

4. BK Easy Basic Wokarang

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

De 28 cm BK Easy Basic Wokarang valt direct op vanwegen zijn unieke design. De wokpan beschikt over een energiebesparende bodem, waarmee je met de beweging van je spatel eenvoudig zorgt dat de ingrediënten weer terugvallen in de pan. Je hoeft de pan hierdoor tijdens het wokken niet op te tillen, waarmee je eenvoudig warme bespaard.

De pan kan gebruikt worden voor diverse soorten warmtebronnen, behalve de inductie. De wokpan beschikt over een goede stevige koudgreep en is eenvoudig te reinigen. De pan kan daarnaast ook zonder problemen in de vaatwasser.

Voordelen Eurom Fly Away 30 insectenlamp

 • Vaatwasserbestendig
 • Uniek design
 • Energiebesparend

Nadelen Eurom Fly Away 30 insectenlamp

 • Niet geschikt voor inductie
 • Niet magnetronbestendig

5. BK Easy Induction Steelwok

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

De 30 cm BK Easy Induction wokpan is een zeer fijne en kwalitatieve wokpan. De pan is geschikt is voor alle warmtebronnen inclusief de inductieplaat. De pan is voorzien van een hoogwaardige coating, waardoor aanbakken en vastplakken verleden tijd is.

De BK Easy Induction wokpan is eenvoudig in gebruik en is vaatwasmachinebestendig. Ook beschikt de wokpan over een handgreep dat goed koud blijft, waardoor de pan comfortabel in de hand ligt en je de pan altijd veilig kunt gebruiken.

Voordelen BK Easy Induction Steelwok

 • Geschikt voor alle warmtebronnen
 • Teflon Platinum Plus coating
 • Vaatwasmachinebestendig

Nadelen  BK Easy Induction Steelwok

 • Niet geschikt voor in de magnetron

Hoeveel soorten wokpannen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 18  muggenlampen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de wokpannen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste wokpan is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. Bekijk hier direct de beste koop!

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste opties  zijn.

Bernadine

Over de productexpert

Mijn naam is Bernadine. Binnen Top-X ben ik verantwoordelijk voor alle product reviews binnen de categorieën Huishouden en Keuken. Ik ben een keukenprinses en kook graag de heerlijkste creaties, mijn specialiteit is risotto. Nog niet zo lang geleden ben ik verhuisd en heb ik een hele zoektocht afgelegd naar de perfecte inboedel voor mijn nieuwe huis. Dus ondertussen ben ik helemaal up to date wat betreft de beste producten voor in ieders paleis.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Via onderstaande buttons neem je snel en gemakkelijk contact met mij op!

Andere bekeken ook:
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Exclusieve deals, aanbiedingen en tips ontvangen? 

 Laat je e-mail achter en sluit je aan bij meer dan 5.000 andere 

>

Let Op: Cyber Monday deals (korting tot 70%) staan nu al live op Bol.com! OP=OP